Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

QUOTE(maskatukas @ 2011 03 16, 17:39)
Papildyta:
Venus, skydlaiukes ligos budingos ekstravertams, daug ir aukstu tikslu siekiantiems zmonems, kurie nesugeba laiku gyvenime sustoti,
beje, idomu, koks zodiako zenklas ?smile.gif

As jautis, bet gryna intravertė(o hipertirozė), MB-žuvis, cholerikas ekstraekstraekstravertas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2011 03 16, 15:26)
baile ir as, labai bijau skausmo, bet neskaudejo.... Siaip leido vaistus nuo skausmo ryte, ir vakare.... Labai bijojau perrisimu ir siulu traukimo, bet kai dabar pagalvoju apie sias baimes, tai jau juokas ima, nors aisku tuomet juokinga nebuvo...  ax.gif

Perisinet???????? doh.gif verysad.gif
Kas operavo?
Galvojau su siulais tais tirpstanciais dbr daro...
Tai dar siulus trauks????? verysad.gif
Nu zodziu....
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2011 03 16, 15:47)
sveikos merginos, nuo baimes sunku pabegti, patiekit, man seimos gyd israse raminamuju, pasirodo, jie tiko ir anesteziologei, geriau is vakaro ligonineje,
man gyd pasake taip, nera ko pertempti nervu sistemos, o padeti jai, praeis operacija ir nereikes vaistu, taip ir buvo, tik butinai pasakykit anesteziologei, ka naudojate is vaistu, butinai, man paskyre seimos gyd leksotonili, o kardiologai buvo paskyre metoprololi,
o man jokios kaukes nedejo, pastate kateteri, vaistai i vena ir galvele tik apsisuko ir miegu:)
man po operacijos nereikejo jokiu nuskausminamuju, ne tik man, ir mociute 70 metu gulejo , jai irgi nereikejo, ca viskas nuo paties organizmo priklauso,
kadangi man salino visa skydlaiuke, tai po operacijos is karto operacinje suleido morfiju, pasake atejusi anesteziologe, viena karta vemiau, bet suleido vaistu ir uzmigau, operavo 3 val dienos, palatoje jau buvau 6 val vakaro,
i tualeta ejau is karto, aisku, prilaike sesute ir sanitare, net artimieji nustebo, kad leido keltis tuoj po operacijos...
kita diena -pilnas stalas valgio, va ryti ir valgyti sunku, nemalonu ir skauda, bet juk kiek gali tiek valgai, tik jokiu budu jokiu saltu ir pasistenkite nekalbeti, as persisnekejau, tai ligonineje uzkimau:), tai gyd is karto pasake nuo ko...
nesiuva jau pjuvio, o klijuoja spec klijais, taigi palengvinimas
mane operavo santariskese, gyd Beisa, puikus chirurgas,
klauskite, atsakysiu:)

Suleido morfiju????
Kaip skaudziai skamba... doh.gif uojej kaip as visko bijau nebegaliu... doh.gif
Tikrai man reikia raminamuju,bet man net nesiule daktare ju... g.gif
Nieko isvis neminejo .
O gal tik Vilniuje klijuoja?
Nezinot kaip kaune CHIRURGAS Krasauskas?
Atsakyti
QUOTE(sirenita @ 2011 03 16, 20:18)
Perisinet???????? doh.gif  verysad.gif
Kas operavo?
Galvojau su siulais tais tirpstanciais dbr daro...
Tai dar siulus trauks????? verysad.gif
Nu zodziu....
Papildyta:

Suleido morfiju????
Kaip skaudziai skamba... doh.gif uojej kaip as visko bijau nebegaliu... doh.gif
Tikrai man reikia raminamuju,bet man net nesiule daktare ju... g.gif
Nieko isvis neminejo .
O gal tik Vilniuje klijuoja?
Nezinot kaip kaune CHIRURGAS Krasauskas?

Pagalvosit kad neturiu ką veikt, kaip tik čia sėdėt biggrin.gif .
Raminamuosius skirtų šeimos gydytoja, jei paprašytumėt, pasiskųstumėt dėl esamos situacijos. Žinoma kad niekas sava valia jums nesiūlys. Sakykit, kad jau stogas čiuožia nuo streso, arbatos nepadeda. Kaip sakau "neprašysi, negausi".
O Krasauskas geras chirurgas, su patirtim. Juk daug apie jau kalbėta, optimistas, kruopštus. Tik va kai aš papuoliau su apendicito priepuoliu į ligoninę, jis kaip tik budėjo ir operavo mane. Atrodo tokia menka operacija, o supuliavo stipriai, bet aš čia pati turbūt kalta, kitą dieną po pjūvio sėdau į Lotoso pozą, turbūt siūlai plyšo viduj doh.gif . Mat taip pripratus sėdėt, automatiškai, jei ne kėdėj sėdžiu kojos kryžiuojas. Tai prisidariau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venus: 16 kovo 2011 - 20:17
nu merginos, jums negalima nieko rasyti:), taip issigastat:)
mano skydliauke buvo iaugusi i plaucius, deformavo tracheja, as tikrai esu tikra, kad jie leido morfiju, kad taip neskaudetu man po operacijos, jau tikrai as jais pasitikiu....
as kol , neatsigulaiu i ligonine, tol irgi nezinojau, kad nesiuva, o klijuoja,
man patiko, po 7 dienu, nulupi plevele, ir viskas..pjuvis vos matyti:)
o tirpstanciais siulais siuva organizmo viduje....
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 03 16, 21:23)
nu merginos, jums negalima nieko rasyti:), taip issigastat:)
mano skydliauke buvo iaugusi i plaucius, deformavo tracheja, as tikrai esu tikra, kad jie leido morfiju, kad taip neskaudetu man po operacijos, jau tikrai as jais pasitikiu....
as kol , neatsigulaiu i ligonine, tol irgi nezinojau, kad nesiuva, o klijuoja,
man patiko, po 7 dienu, nulupi plevele, ir viskas..pjuvis vos matyti:)
o tirpstanciais siulais siuva organizmo viduje....

blink.gif Kai tiek išpjaustinėta, tai tikrai morfijaus reikia.
Atsakyti
Skaiciau daug temu bet kaip ir neradau i kai kurios klausimus g.gif
Jei kas gales padeti, atsakyti labai lauksiu, galima ir i az.
Gyvenu Tauragej.
Tai ko geru arciausia butuKaunas g.gif
Ar as galiu pvz pasiemus siuntima is seimos gydytojos, vaziuot sakykim pas kazka(gal kas nurodys ka) i klinikas(sakykim) ir man padarytu reikalingus tyrimus, pakonsultotu del operacijos......ar cia nerealu.....kiek man tai kainuotu....

ar as turiu tureti savo kraujo(na tos kur reikia mum hormonu ar kaip ten) ehoskopija ir....siuntima is seimos ar endikrinologo ir ieskot pagalbos pas chirurga... jei kas gali ir zino kiek tai kainuotu...dar pavardes aisku jei galima....

vien zodziu pasimeciau beskaitydama temas.

jau rasiau apie save kazkada, tai dar parasysiu, mano kraujo tyrimai labai geri, tiek paprasti tiek hormonu, skydliaukej5kart5cm auglys(toks buvo vasara, per metus apiecm prisideda kasmet) vasara buvo atlikta biopsija endikrinolog pasake as ir biopsija daranti gydytoja mato beprasidedanty uzdegima, bet kadangi jsu tyrimai geri, tai negaliu skirti gydymo doh.gif liepe gerti joda.

pasaliniu tokiu reiskiniu tai svoris nekrenta, turiu virssvory, sirdele lyg nieko, bet itin didelis isiblaskymas, uzmirstu viska, ir is fiziniu uzkieteje viduriai.

uzveskit mergaites ant kelio nuo ko pradet man.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Venus @ 2011 03 16, 21:59)
blink.gif Kai tiek išpjaustinėta, tai tikrai morfijaus reikia.

nieko Venus, praejus 8 men, po operacijos, jau pradedu atsigauti:))))))
beje, kai operavo mane, tai skyriuje tik vienas vyras tebuvo:)))))
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 03 16, 23:59)
nieko Venus, praejus 8 men, po operacijos,  jau pradedu atsigauti:))))))
beje, kai operavo mane, tai skyriuje tik vienas vyras tebuvo:)))))

Sveikos,
Aš kai buvau jode, abu kart vyrų buvo dauguma, praėjusį kartą, jauniausias buvo dar mokinys verysad.gif Taigi ir vyrai jau dažnai serga šiomis ligomis
Atsakyti
QUOTE(hugutel22 @ 2011 03 16, 22:20)
Skaiciau daug temu bet kaip ir neradau i kai kurios klausimus g.gif
Jei kas gales padeti, atsakyti labai lauksiu, galima ir i az.
Gyvenu Tauragej.
Tai ko geru arciausia butuKaunas g.gif
Ar as galiu pvz pasiemus siuntima is seimos gydytojos, vaziuot sakykim pas kazka(gal kas nurodys ka) i klinikas(sakykim) ir man padarytu reikalingus tyrimus, pakonsultotu del operacijos......ar cia nerealu.....kiek man tai kainuotu....

ar as turiu tureti savo kraujo(na tos kur reikia mum hormonu ar kaip ten) ehoskopija ir....siuntima is seimos ar endikrinologo ir ieskot pagalbos pas chirurga... jei kas gali ir zino kiek tai kainuotu...dar pavardes aisku jei galima....

vien zodziu pasimeciau beskaitydama temas.

jau rasiau apie save kazkada, tai dar parasysiu, mano kraujo tyrimai labai geri, tiek paprasti tiek hormonu, skydliaukej5kart5cm auglys(toks buvo vasara, per metus apiecm prisideda kasmet) vasara buvo atlikta biopsija endikrinolog pasake as ir biopsija daranti gydytoja mato beprasidedanty uzdegima, bet kadangi jsu tyrimai geri, tai negaliu skirti gydymo doh.gif  liepe gerti joda.

pasaliniu tokiu reiskiniu tai svoris nekrenta, turiu virssvory, sirdele lyg nieko, bet itin didelis isiblaskymas, uzmirstu viska, ir is fiziniu uzkieteje viduriai.

uzveskit mergaites ant kelio nuo ko pradet man.... doh.gif

sveika hugutel22, tai ka parasysiu, tai yra mano asmenine nuomone, kaip as daryciau
gavusi siuntima is seimos gyd, pas endokrinologa, turi pilna teise vaziuoti i bet kuria 3 lygio poliklinika issamiam tyrimui, tik tada reikia uz kai kuriuos tyrimus moketi, bet tai tikrai nebuna dideles sumos, ir netikek, kada tau pasakys, kad tu negali perzengti 2 lygio gyd, tai yra netiesa, 2 lygis, tai tavo rajono endokrinologai,
as taip padariau , aisku mokejau uz tyrimus 37 ir 50 lt, bet nei konsultaciaj , nei kitkas nekainavo, bet juk ten aparatura ir medikai tikrai aukstesnio lygio,
jei tau arciau Kaunas, vaziuok ten,
pasiklausinek merginu, ka rekomenduotu is mediku , kauno klinikose..
tikiuosi , gal uzvedziau ant takelio:)

Papildyta:
QUOTE(Teletabio mūza @ 2011 03 16, 23:09)
Sveikos,
Aš kai buvau jode, abu kart vyrų buvo dauguma, praėjusį kartą, jauniausias buvo dar mokinys  verysad.gif  Taigi ir vyrai jau dažnai serga šiomis ligomis

sveika Teletabio muza, kaip tau sekasi, kaip laikaisi?
turbut, ne veltui, man gyd liepe sekti abieju berniuku sveikata.....polinkis islieka sirgti
Atsakyti
Kauno klinikos yra pirmo lygio. Gal duotų siuntimą daktarė ir į pirmą lygį? Jei dar dirba tai gera Krasauskienė, Rutkauskienė. Gal kitos ką dar pasiūlys. Yra dar vienas būdas. Važiuot į klinikas be siuntimo( bet iš anksto užsiregistravus), o už konsultaciją susimokėti registratūroj, kažkur iki 100 lt (čia bus oficialiai). Tik vat nežinau ar čia reiks už tyrimus mokėt ar ne. Čia galit paskambint ir paklaust registratūroj (+370-37) 32 65 70. Paskambinsit ir paklausit patarimo.
Atsakyti
Neverta bijoti operacijos, bent man pati baisiausia dalis buvo - laukimas smile.gif Aš taip pat nebuvau nei kart gulėjusi ligoninėje, jokių rimtesnių ligų, jokių operacijų, pas daktarus išvis retas "svečias" būdavau, taigi irgi baisu buvo, taip pat labiausiai bijojau skausmo (mano mamą operavo prieš daugelį metų, tad minėjo, kad skaudėjo), tačiau mano nustebimui - nejaučiau jokio skausmo, na menką tempimą, maudimą nuo kelias dienas, bet juokai vieni... (man pašalino visą skydliaukę su daugybe mazgų, dėl kurių operacija buvo gana sudėtinga). Nežinau kaip kitur, bet Sandariškėse prieš operaciją duoda raminamųjų (vieną prieš miegą, kitą ryte), operacinėje pasitaikė geras kolektyvas, užėmė mane visokiais klausimais, kad negalvočiau, tada vaistukus suleido ir atsijungiau, atsibudus gavau morfijaus dozę, kuri man labai netiko, blogavau visą dieną (bet kiek sakė, tai nėra dažnas atvejis), vakare jau ėjau į wc, o kitą rytą kirtau košę pilnais žandais (iš tos baimės nevalgius buvau dvi paras), slampinėjau koridoriais ir prašiausi namo biggrin.gif Net nuskausminamųjų atsisakiau, nereikėjo man jų smile.gif Žinoma, gal tai individualu, bet pasistenkit susiimt, jei labai sunku, gal tikrai pabandykit su šeimos gydytoja pakalbėt, gal pasiūlys raminančių, nes baimės ir jaudulys tikrai ne pagalbininkai tokiose situacijose smile.gif

Papildyta:
sveika Teletabio muza, kaip tau sekasi, kaip laikaisi?
turbut, ne veltui, man gyd liepe sekti abieju berniuku sveikata.....polinkis islieka sirgti
[/quote]

Tikrai reikia stebėti, nes liga taip sparčiai plinta tarp vis jaunesnių žmonių, kad baisu verysad.gif
O man sekasi gerai thumbup.gif Atbuvau antrą jodą ir išgirdau išsvajotą atsakymą - daugiau kaupimosi židinių nėra, ateikite po pusės metų smile.gif Tai dabar savotiškos atostogos man nuo visų daktarų, poliklinikų, tyrimų ir t.t., nes jau labai jaučiuosi nuo jų pavargus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teletabio mūza: 16 kovo 2011 - 22:33
merginos aciu jau kazkiek aiskiau, kaip suprantu cia daugiausia Vilnieciu ir is kitos temu esu isiaiskinusi kad Kaunietes operojasi Vilniuje.

Ar galiu dar paklausti blush2.gif galbut yra Vilniuje ar Kaune kazkoks pusiau privatus daktaras, ...ko as bijau... bijau dazno vazinejimo, nes negalesiu..... noreciau kad nuvaziavus(galima Kaunas , Vilnius) kad pvz suzinociau kazka daugiau...na kam toliau daryti, operuotis ar ne, gal net kada suzinoti(esu isitikinuskad reiks)

parasysiu cia kai viska isiaiskinisu, gal bandysiu nueit pas endikrinologe Tauragej...pasidaryt tyimus ir paziuret ka pasakys, bet tikrai neapsistosiu...

Jau pribrendau kelio pradziai unsure.gif
Atsakyti