Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

QUOTE(Dagilis @ 2010 09 16, 14:43)
O, maskatuk, laikykis  4u.gif
Oje, pasirodo ir isoperavus problemos tesiasi  g.gif Nelabai as cia suprantu, kaip taip tau gali buti? Cia nuo sirdies taip? Organizmui tavo reikia daugiau tyroksino, o negali gerti, nes blogai veikia sirdi? Ar teisingai supratau? Tai ka daryti?

sveika mieloji, teisingai supratai, kad padidinus doze, gali sureaguoti sirdele,
beje, persviete instus, antiksciai tvarkoje, ju net ir nematyti, pasirodo, taip ir turi buti, kasa norma, kepenys norma, o tulzyje-tik akmenai:)))))))
nerukiau visa gyvenima, snapseli-tik retai, riebiai nemegeja, tai is kokio galo tiek akmenu?smile.gif)))))
ai, kaip nors, as pirma diena paliudziu, o po to pakylu, kaip feniksas is pelenu:)
gydytoja nenorejo manes toliau gydyti, sako, vaziuokite i santariskes, as sakau, i jas ziureti jau nebegaliu:))))), sugalvojom plana 2 men perejima prie didesnes dozes, tolygu,
ji paminejo, kad buna pacientu be kitu bedu, o praeina metai, kol nutaiko jiems tinkama doze, man juk svoris juk auga po truputi,
zinai, unikali esu:)
o zinai, parejau namo, isijungiau kompa ir mano katyte kaip mat pas mane atsirado, kaip ji jaucia, kad man negera,
o kaip tau svoris?
Atsakyti
Sveikos, man šiandien 10 diena po operacijos, viskas lyg ir neblogai, tik pirmą dienos pusę širdelė labai daužos, matyt, dėl tiroksino, dar pavargstu gana greitai, bet keisčiausia, kad daktarai labai jau "varo" mane į darbą, kaip jau rašiau, Santariškėse man davė tik savaitę nedarbingumo, kadangi po savaitės tikrai nesijaučiu galinti dirbti, nuėjau pas savo gydytoją prasitęst, o ji tokia nepatenkinta, sako - o tai, ką dar silpnai jaučiatės? Rado kuo stebėtis, galvoju smile.gif Na pratęsė dar savaitei, su pastaba, jog kitą savaitę jau turėčiau būti sveika (bus tik 2 savaitės!) atseit, suprask - daugiau nebetęsiu... Likau šokiruota, nes į darbą nežadėjau skubėt, maniau pirma sustiprėsiu kaip reikiant, o čia va kaip... nesuprantu, ar čia ji pakišos tikėjosi ar kaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 09 16, 15:04)
o tulzyje-tik akmenai:)))))))
nerukiau visa gyvenima, snapseli-tik retai, riebiai nemegeja, tai is kokio galo tiek akmenu?smile.gif)))))

Buvo ir man taip. Iš nieko lyg atsirado. Bet pasirodo jie dar būna ir paveldimi. Ir tikrai pas mus beveik visom giminės moterim iš mamos pusės yra. Visos išoperuotos, be tulžies pūslių doh.gif ....nors kiti sako, kad gerai, būna geros žmonos, nepiktos, nes be tulžies biggrin.gif
O tau pirpuolių nebūna? Nes akmenai sukelia labai skausmingus priepuolius, toks vaizdas, kad plėšia pusiau doh.gif . Tuos priepuolius aš labiau atsimenu nei gimdymo skausmus. Vienintelis vaistas nuo šito yra operacija ir ilgai laukt nereiktų, nes jai akmenai mažyčiai jie gali išjudėt ir užkimšt latakus doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Teletabio mūza @ 2010 09 17, 11:42)
Sveikos, man šiandien 10 diena po operacijos, viskas lyg ir neblogai, tik pirmą dienos pusę širdelė labai daužos, matyt, dėl tiroksino, dar pavargstu gana greitai, bet keisčiausia, kad daktarai labai jau "varo" mane į darbą, kaip jau rašiau, Santariškėse man davė tik savaitę nedarbingumo, kadangi po savaitės tikrai nesijaučiu galinti dirbti, nuėjau pas savo gydytoją prasitęst, o ji tokia nepatenkinta, sako - o tai, ką dar silpnai jaučiatės? Rado kuo stebėtis, galvoju  smile.gif  Na pratęsė dar savaitei, su pastaba, jog kitą savaitę jau turėčiau būti sveika (bus tik 2 savaitės!) atseit, suprask - daugiau nebetęsiu... Likau šokiruota, nes į darbą nežadėjau skubėt, maniau pirma sustiprėsiu kaip reikiant, o čia va kaip... nesuprantu, ar čia ji pakišos tikėjosi ar kaip  g.gif

g.gif nu kažkas baisaus. Man tai irgi klinikose davė savaitei po operacijos, bet šeimos gydytoja sakė tęst gali ir iki maximumo jai reiks. Gal čia kokia tvarka pasikeitė g.gif Tikrai pabūk namie ir neskubėk į darbą. Reikia atsistatyt.
Atsakyti
QUOTE(Teletabio mūza @ 2010 09 17, 12:42)
Sveikos, man šiandien 10 diena po operacijos, viskas lyg ir neblogai, tik pirmą dienos pusę širdelė labai daužos, matyt, dėl tiroksino, dar pavargstu gana greitai, bet keisčiausia, kad daktarai labai jau "varo" mane į darbą, kaip jau rašiau, Santariškėse man davė tik savaitę nedarbingumo, kadangi po savaitės tikrai nesijaučiu galinti dirbti, nuėjau pas savo gydytoją prasitęst, o ji tokia nepatenkinta, sako - o tai, ką dar silpnai jaučiatės? Rado kuo stebėtis, galvoju  smile.gif  Na pratęsė dar savaitei, su pastaba, jog kitą savaitę jau turėčiau būti sveika (bus tik 2 savaitės!) atseit, suprask - daugiau nebetęsiu... Likau šokiruota, nes į darbą nežadėjau skubėt, maniau pirma sustiprėsiu kaip reikiant, o čia va kaip... nesuprantu, ar čia ji pakišos tikėjosi ar kaip  g.gif

Laba,
cia tikriausiai gydytoja pakisos nori unsure.gif Jau seniau minejau, kad su manimi gulejusi jaunute mergina, kuriai net nebuvo veziniu lasteliu ir operacija lengvesne buvo, biuleteni tesesi net tris menesius. Viskas priklauso nuo daktaru, gaila...
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 09 16, 16:04)
o kaip tau svoris?

Kazkaip nera su tuo problemu, viskas savo vietoje ir normoje biggrin.gif
Tik va pradejau metodiskai uzmirsineti ta tyroksina rytais gerti doh.gif Vis gaunasi, kad bet kada ji geriu. Negerai.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 09 16, 14:24)
sveikos mielos merginos, po daktaru grizau be nuotaikos,
tth 40, kada norma 4, hipotireoze ryski:(
padidinti negali labai daug tyroksino, nes sirdele ir taip greitai plaka.......
gal kam nors taip yra buve, po operacijos praejo 2,5 men.....

Laikykis Maskatuk, viskas susitvarkys..
Mano gydytoja, kai didina tiroksino doze, liepia didinti kas savaite po25mg, kad organizmas priprastu, tada ir sirdele nesokineja. Nors Baranauskas liepia gert iskart, bet klausau savo gydytojos smile.gif Mano bedos palyginus su jusu labai jau mazos: priaugau tik 3 kg, kai pries joda negeriau tiroksino, po jodo nelabai jauciu druskos ir cukraus skonio, ir uzkankino baltosios, bet gydytoja sake, kad cia apsilpes organizmas.
O kodel turiu sekt krauja? Mano visada buvo mazas hemoglobinas, gal del skydliaukes?
Atsakyti
QUOTE(Teletabio mūza @ 2010 09 17, 12:42)

sveika teletabio muza, man tikrai dave ilgai , be jokiu pakysu, ir kiek zinau, priklauso iki 4 men po pilnos skydliaukes pasalinimo,
man chirurgas kada isleidinejo namo pasake, kad 3 men turiu elgtis kaip gresiant persileidimui, nieko nekelti, ausktai ranku nekilnoti, net jei ir labai gerai jautiesi,
ta vieta kur yra skydliauke, lbai aprupinta kraujagyslemis ir nervais, reikia ilgo laiko pilnam atsistatymui.....
reiskia turi nesupratinga gyd arba laukia pakysos.....
megink gauti siuntima ir eik pas endokrinologa, gal jo nurodymu klausys....
Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2010 09 17, 14:08)
Kazkaip nera su tuo problemu, viskas savo vietoje ir normoje  biggrin.gif
Tik va pradejau metodiskai uzmirsineti ta tyroksina rytais gerti  doh.gif  Vis gaunasi, kad bet kada ji geriu. Negerai.

sveika Dagiliuk, geriant bet kada, nebus pilno isisavinimo, isderinsi hormonus,
as kaip robotas, i virtuve ir vaistus pirmyn:)
Papildyta:
QUOTE(saulyra @ 2010 09 17, 14:29)
Laikykis Maskatuk, viskas susitvarkys..
Mano gydytoja, kai didina tiroksino doze, liepia didinti kas savaite po25mg, kad organizmas priprastu, tada ir sirdele nesokineja. Nors Baranauskas liepia gert iskart, bet klausau savo gydytojos smile.gif Mano bedos palyginus su jusu labai jau mazos: priaugau tik 3 kg, kai pries joda negeriau tiroksino,  po jodo nelabai jauciu druskos ir cukraus skonio, ir uzkankino baltosios, bet gydytoja sake, kad cia apsilpes organizmas.
O kodel turiu sekt krauja? Mano visada buvo mazas hemoglobinas, gal del skydliaukes?

sveika Saulyra, po jodo sumazeja limfocitu kiekis, o jie atsakingi uz imuniteta, kibs visi virusai, o baltuju atsiradimas tik patvirtina nusilpima, kuris gal but ir nesijaucia fiziskai....
man po operacijos buvo labai daug baltuju, ploviausi sodos tirpalu, stiklinei vandens, saukstelis sodos, ir aisku papildai....
beje, kokiu intervalu tu didini tiroksina, kas savaite, kas kelias dienas?
hemoglobina mazina polipai, skrandzio opos ir zarnyno opos, kurios dar ir neduoda jokiu simptomu...
Papildyta:
QUOTE(Mylimukas @ 2010 09 17, 14:03)
Buvo ir man taip. Iš nieko lyg atsirado. Bet pasirodo jie dar būna ir paveldimi. Ir tikrai pas mus beveik visom giminės moterim iš mamos pusės yra. Visos išoperuotos, be tulžies pūslių doh.gif ....nors kiti sako, kad gerai, būna geros žmonos, nepiktos, nes be tulžies biggrin.gif
O tau pirpuolių nebūna? Nes akmenai sukelia labai skausmingus priepuolius, toks vaizdas, kad plėšia pusiau doh.gif . Tuos priepuolius aš labiau atsimenu nei gimdymo skausmus. Vienintelis vaistas nuo šito yra operacija ir ilgai laukt nereiktų, nes jai akmenai mažyčiai jie gali išjudėt ir užkimšt latakus doh.gif
Papildyta:

g.gif nu kažkas baisaus. Man tai irgi klinikose davė savaitei po operacijos, bet šeimos gydytoja sakė tęst gali ir iki maximumo jai reiks. Gal čia kokia tvarka pasikeitė g.gif Tikrai pabūk namie ir neskubėk į darbą. Reikia atsistatyt.

sveika mylimuk, turejau tik viena priepuoli, sakiua geriau 10 gimdymu nei vienas toks:)))))) ir viskas.....bet kaip ryztis vel operacijai?
pas mane visi sirdininkai seimoje, bet gyveno ilgai:)
kepenai geri:)))))
Atsakyti
Labas Maskatuk,
tiroksoina didinu po 25 mg kas savaite. Man paskirta 150mg, tai iskart geriau po 100, o po savaites jau 125, po savaites dar 25 pridejau. Aisku, gal mano doze ir ne tokia didele, bet sirdeles dar nejauciu. O kaip supratau, esme ir yra toje dozeje. Kuo ji labiau atitinka tavo organizma, tuo maziau jauti visus nemalonumus.
Man Baranauskas liepe sumazint savo doze iki 125, tipo pagal svori, taciau as geriu pagal savo endokrinologe, kazkodel ja pasitikiu labiau, ir jauciuosi tikrai gerai. o kokius jus papildus naudojate, gal vis delto ir man juos pagert.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2010 09 17, 13:08)
Kazkaip nera su tuo problemu, viskas savo vietoje ir normoje  biggrin.gif
Tik va pradejau metodiskai uzmirsineti ta tyroksina rytais gerti  doh.gif  Vis gaunasi, kad bet kada ji geriu. Negerai.

Aš tai prie veidrodžio vonioj pasidėjus laikau. Tai kol kas beveik nepasitaikė, kad pamirščiau.
Čia kažkas rašė prieš tai, kad galima gert valanda su puse po valgio, tai man gydytoja sakė, kad čia visiška nesamonė, nes nepasisavina tada doh.gif Tai vat ir žinok kur teisybė.
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 09 17, 14:27)
sveika mylimuk, turejau tik viena priepuoli, sakiua geriau 10 gimdymu nei vienas toks:)))))) ir viskas.....bet kaip ryztis vel operacijai?
pas mane visi sirdininkai seimoje, bet gyveno ilgai:)
kepenai geri:)))))

Pas mane irgi visi ilgaamžiai, bet aš turbūt ne į juos doh.gif Nes kas kažkiek laiko man vis sušlubuoja sveikata ir ką nors pašalina.
Operacija tulžies šalinimo yra nesudėtinga, jai daraisi planinę ir laparoskopu. Bet žinok nori nenori reiks ryžtis tai operacijai, nes mano sesei nespėjo laiku ištirt ir išjudėjo akmenai į latakus. Tai va tada ir gelta prasidėjo, operacija 5 val, kol ten viską išvalė, randas per visą pilvą ir tada jau sunkus atsigavimas... nu žodžiu....
Papildyta:
QUOTE(saulyra @ 2010 09 17, 13:29)
ir uzkankino baltosios, bet gydytoja sake, kad cia apsilpes organizmas.

Saulyra, išbandyk tokį gerą dalyką kaip Multi-Gyn Actigel. nes tie visi vaistai, tai nieko nepadeda. Kartojasi ir kartojasi tie blogi pojučiai. Šitą retkarčiais panaudoji ir viskas susitvarko. Nuoroda, kur gali informacinį lapelį paskaityt:
http://www.vaistai.l.....nos kosmetika
Atsakyti
QUOTE(saulyra @ 2010 09 18, 10:28)
Man Baranauskas liepe sumazint savo doze iki 125, tipo pagal svori, taciau as geriu pagal savo endokrinologe, kazkodel ja pasitikiu labiau, ir jauciuosi tikrai gerai. o kokius jus papildus naudojate, gal vis delto ir man juos pagert.

Ne, na jus man paaiskinkit, kaip galima israsyti tyroksino doze pagal svori ar dar kazka, o ne pagal kraujo tyrimus? Gi pasidarai hormonu tyrima ir matai, kiek tau reikia to vaisto... ar as cia gal ko nesuprantu g.gif

Mylimuk, gera mintis del tyroksino vonioje, gal reikes pasideti. Seniau laikiau prie lovos, tai niekada neuzmirsdavau. Bet dabar maziui parupo tos tabletes, tai nebegaliu laikyti, kad kartais nesugalvotu paragauti.
Atsakyti
QUOTE(saulyra @ 2010 09 18, 10:28)
Labas Maskatuk,
tiroksoina didinu po 25 mg kas savaite. Man paskirta 150mg, tai iskart geriau po 100, o po savaites jau 125, po savaites dar 25 pridejau. Aisku, gal mano doze ir ne tokia didele, bet sirdeles dar nejauciu. O kaip supratau, esme ir yra toje dozeje. Kuo ji labiau atitinka tavo organizma, tuo maziau jauti visus nemalonumus.

sveika Saulyra, as sveriu nu gal kokius 48 kg , nes vis po 0.5 kg priaugu , kas menesi po operacijos,
liepos 1 . per operacija sveriau 46 kg:)taigi
visgi, prieinu isvados, kad tyroksina reikia gerti pagal tth tyrima, o ne pagal svori, matomai kiekvieno organizmas kitaip reaguoja....
paradoksas=pries operacija slopino skydliaukes veikla metizoliu, o dabar negali sureguliuoti.....sake, kas menesi darys tyrima,
man didinti liepe po 12.5 mg kas savaite, endokrinologe pasake taip...kad jei sureaguotu sirdele, tai ta 12.5 mg isgerti po 0.5 val ir dar po puses val tik valgyti....
dabar geriu jau 62.5 mg
dabar geriu Evelor.euro vaistineje kaina 3 men 83lt,
pries tai geriau alkymer, labai padejo,, bet jis brangesnis,
aplamai , naudoju homeopatinius vaistus, kada jau matau, kad problema rimtesne, geriu ka paskyria medikai, ir tai labai atsargiai i viska ziuriu, turiu nemenka patyrima medicinoje, tai ir perskaitau viska kas imanoma,

Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2010 09 18, 21:26)
Ne, na jus man paaiskinkit, kaip galima israsyti tyroksino doze pagal svori ar dar kazka, o ne pagal kraujo tyrimus? Gi pasidarai hormonu tyrima ir matai, kiek tau reikia to vaisto... ar as cia gal ko nesuprantu  g.gif

Mylimuk, gera mintis del tyroksino vonioje, gal reikes pasideti. Seniau laikiau prie lovos, tai niekada neuzmirsdavau. Bet dabar maziui parupo tos tabletes, tai nebegaliu laikyti, kad kartais nesugalvotu paragauti.

sveika Dagiliuk, pritariu tau, tik pagal tyrima reikia gerti tyroksina, neje, kaip tavo randelis, kada jis turetu pradeti balti?

sveika mylimuk, tai as minejua, kad galima gerti tyroksina 1.5 val po valgio, ta pati man pakartojo ir endokrinologe,
beje, tai logiska, maistas is skrandzio i zarnyna ir nueina po valgio per 1.5-2.0 val...
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2010 09 18, 20:26)
Ne, na jus man paaiskinkit, kaip galima israsyti tyroksino doze pagal svori ar dar kazka, o ne pagal kraujo tyrimus? Gi pasidarai hormonu tyrima ir matai, kiek tau reikia to vaisto... ar as cia gal ko nesuprantu  g.gif

Su tuo tiroksino išrašymu ir skyrimu, tai čia burtai iš kavos tirščių gaunasi doh.gif
Aš dabar tyrimus dariausi poliklinikoj ir atsakymas bus tik po mėnesio. Tai ko vertas tas atsakymas? doh.gif Per tą mėnesį geriu didesnę dozę.

Dėl tablėčių. Tai ir aš dėl vaikų negaliu laikyt kurnors prie lovos. Užtat vonioj prie veidrodžio pats tas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 09 18, 21:28)
sveika mylimuk, tai as minejua, kad galima gerti tyroksina 1.5 val po valgio, ta pati man pakartojo ir endokrinologe,
beje, tai logiska, maistas is skrandzio i zarnyna ir nueina po valgio per 1.5-2.0 val...

Tai ir man pasirodė logiška, bet mano endokrinologei - ne. Ir žinok žmogus. Stengiuosi tik negert kavos, o pirma kąnors į skrandį įmest.
Atsakyti