Mano dukra, kai buvo kokiu 5 metu, darzelyje buvo isimylejus toki berniuka. Na meile, kaip ir abipuse buvo, tik kad dar vienas kavalierius ziedus is plastilino vis dovanodavo. Zodziu, merginai beda. Vakare guldau as ja miegot ir kalbames. Ji pasakoja: Isivaizduoji, siandien tas Martynas man vel savo ziedus is plastilino dovanojo. Sakau: tai gerai, ar padekojai? O ji sako: Nu mama, gal tu visai jau isprotejai? Cia gi ne brangenybes! Jis tik apsimeta, kad jis princas, o is tikro visai ne... Sakau: o gal ir princas, is kur tu zinai, kad ne? O ji sako: Koks dar princas, gi jo pedkelnes melynos! Sakau: O tai kokios buna pas princus? Sako: Aisku, kad geltonos ir dar reikia, kad svarkas baltas butu su blizguciais, o Martynas vaiksto be blizguciu
Kita karta pasakoja: Apsisprendziau galutinai! Sakau: del ko? Ji: Del savo vyru. Sakau: Kokie cia tavo vyrai? Ji: Kokie, kokie! Sudziuveliai mano brangiausi! Sakau: Kodel taip sakai? Ji: Nes sriubos nevalgo, pilvai uzdzius... Sakau: Tai ka nusprendei? Ji: Atstumsiu abu. Sakau: nebus tau gaila? Gi tavo draugai? Sako: Aha, draugai, kokie jie draugai, jie mus medzioja! Sakau: O kam? Ji: Kam? Aisku kam, galvoja, kad mes su Dominyka (drauge is darzelio) grazuoles, ir nezino, kad is tikro mes tik paprastos piemenaites
Nerealu ir taip skaniai pasijuokiau.
Manoji dar maza(2,5m)kaip tik tokiu laiku ji mokinasi autis batukus ir karta skubu ir prasau apsiauti greiciau,pakartojau besirengdama ar batai jau ant koju ir matau,kad dar ne
Tada suraukiau antakius ir sakau vel ar paskubesi?o ji man prideda ranka prie galvos ir atsako"klausau virsininke"
Kai mažasis buvo dviejų metu, dar studijavau. Sugriebiau knygas, sąsiuvinius ir einu į kitą kambarį mokytis, liepiu man netrukdyti. O mažasis sako tempdamas lūpą:
- Noriu mokintis! Tu mokinies, o man neduodi!
Prieš rugsėjį kalbam su vyru, kad reikės vaikus nuvesti pas akių gydytoją. Danielius (4m)klausia:
- O ką ten darys?
"-reikės uždengus vieną akį pasakyti, kurioj pusėj skylutė" - atsakau jam.
"- O jūs galvojat man labai lengva atspėti su viena akim, kur yra skylutė?" - susirūpina vaikas.
susitrenkė vaikas koją. Kiek vėliau ir sako:
-Oi, ta trauma man atsislinko ne prie kojos. Skauda jau pirštus.
Vaikai diskutuoja apie sausainines.
Danielius: mama apsikeisk su tečiu tais indais, čia - moteriškas, o ten vyriškas.
Justas paantrina: Ne, bobiškas!
Danielius: tai padovanok uošvienei, juk ji boba. Jai tiks. (mano anyta stambaus sudėjimo moterytė).
Nuvažiuoju pas savo mamą su Danielium. Po pietų su mama atsigulam ir kalbamės. Ateina Danielius (5m) ir sako:
- Nu mama, mama, nedaryk man gėdos! Atvažiavom į svečius, o tu nuėjai į lova! Ar tau ne gėda?!
Kalba Danielius (5m):
Dučė (šuo) pagimdė rudą šuniuką ir jis yra išlikęs nuo pagimdymo laikų...
Kaime vieną dieną ryžomės išgaudyti peles, nes katės - tinginės, neatlieka savo pareigų. Pridėjom visur spąstų. Tik išlenda maža pelytė. Danielius pamato ir sako:
- Oooo, šita dar labai maža, gal dar nieko nedarykim, palaukim kol paaugs...
Praeitais metais prieš Kalėdas Danielius išgirsta reklamą, kad pas kai kuriuos vaikus Kalėdų senis neateis.
"Nu ir gerai", - sako Danielius,- "tegul neateina, noriu ramiai praleisti žiemą".
Vaikas kartais pasiklauso kartu su mumis žinių. Išgirdo, kad LT nukrito rusų lėktuvas. Ir samprotauja:
- Ar žinai, kodėl Lietuvoje yra krizė? Girdėjau, kad Lietuvoje nukrito rusų lėktuvas, tikriausiai Lietuvai tai daug kainavo...
"Tai rusai lietuviams sumokėjo už padarytą gamtai žalą" - sakau jam.
" Aaaa, kad žmonės neišsigąstų ir būtų ramiau, davė pinigų...
"Mama, juk gerai ta pasta, kur jaučiamas dantenų sutraukimas? Išsiplauni dantis ir dantys nebekrenta, ar ne?"
Danielius prašo, kad į vonią prileisčiau vandens. pasakau, kad ne dabar. O jis ir sako:
- Nu mama, tau dar atsirūgs! Aš susirgsiu stresu, kad negalima maudytis!
Danielius su Justu atostogauja pas tetą Ingą. Danielius valgo daug saldainių. Inga liepia nevalgyti tiek daug.
Danielius: tetis sakė, kol atvažiuos mūsų pasiimti, suvalgyti visus saldainius.
Inga: Aš paskambinsiu ir paklausiu, ar tikrai taip sakė (o pačią juokas ima).
Danielius kiek patyli ir sumąsto:
- O tai kam tada pirko tuos saldainius, ar ne valgymui?!
Pasilikau su Danielium (6m) namuose, nes jis susirgo. O jis džiaugiasi:
- pasirodo. gerai esą sirgti. Tik jums blogai - mažiau pinigų gausit. O man tai gerai:
nereikia eiti į darželį. O ten tai kankina - daug dirbi ir už tai negauni pinigų.
Va cia tai linksmuoliukai auga,mamai i rinkini reiketu deliot viska ir isleisti po keleriu meteliu