QUOTE(meduolia @ 2010 08 28, 22:43)
kai man buvo bedu su maitnimu as kreipiausi i zindymo konsultantes (kuriu tel. numerius gavau gimdymo namuose) ir i gyd. K. Vitkauska, o i skyrelius kuriuose bendraujama apie viska buvau pasiskundus kad kazkas vyksta ne taip kaip turetu, bet patarimu klausiau tu kurie yra profesionalai
........

Issaket mano mintis.
As ,manau, kiekviena moteris instinktyviai nori isnesioti ,pagimdyti ir ismaitinti savo vaikeli. Ir jei kas nesigauna tose srityse pergyvena ir save grauzia, tada gal ir atrodo ,kad ir kiti kazkaip zemina ar teisia, is aplinkiniu girdim daznai, tai ka norim girdeti. Matai kartais, kad moteris kazka daro neteisingai, norisi padeti, pasakai kaip reiketu daryti, bet neklauso ,o isizeidzia

supranti tada ,kad galbut nereikia kistis, kad kiekvienam savo
O kas surista su vaikais , tai viska reikia per save tikrinti ir isjausti , visada gali prisiklausyti kokiu tik nori patarimu, bet tam ir yra sava galva, kad paciai nuspresti. Siaip laikais svarbiausia ne viska zinoti paciai, bet zinoti kur susirasti informacijos, kai jos reikia
Papildyta:
QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2010 08 28, 23:24)
Miela Ada, ačiū už pritarimą

Daug smagiau pasijutus ne kažkokiu vienišu išsišokėliu.
Be to matau, jog žinių ir informacijos reikalingumo aptarimas ir čia išlieka aktualus.
Taigi pabandysiu dar kartelį užsukti pas nėštukes

is tikruju , tai svarbu. Kaip mano drauge sake, pagimdyt pagimdziau labai lengvai ir greitai, nes i tai visa demesi buvo sukaupusi, o ka dabar sako toliau su tuo vaikeliu daryti

nes visa info apie tai praleido pro ausis, per kursus
Manau apie zindyma mes tiek dar mazai zinom, tik apgraibom uzciuopiam kazka, bet po truputi juk aiskinames. Dar galetumet ir i anglu klb isversti, tureciau kam padovanoti

siaip jau uzsisakiau, kad ta knyga man cia atvestu, skaitysim

jau vien virselis labai graziai atrodo
Dar Lietuvoj gan gerai , vis tiek dauguma bent kazkiek maitina ar stengiasi. Va kai pamatai baisu vaizda Airijoj, kai dauguma nemaitina...zinokit baisu, kaip vienas airis vyras apie savo vaikus sake, kad labai skiriasi tas kuris buvo zindomas ir tas, kuris net neparagavo mamos pienuko

vaikai tokie apsnude, apduje atrodo. Vezimukas, zindukas, paskui pirstas, bonkute su misinuku , paskui su coca cola, salia koks pliusinis meskiukas, pampersai ...ir taip iki kokiu 5,6 metu, kartais ir ilgiau. As jau kazkur rasiau, kad Airijoj pries 30 m gydytojai gimdymo namuose aiskino, kaip nesveika yra zindyti ir kaip gerai yra misinukai
Dabar paskaiciau www.yahoo.com, kad 23 proc britu suauge vis dar miega su pliusiniais zaisliukais....tai ar ne del to, kad vaikystej buna neismylimi , atskiriami nuo mamos, kitoj lovoj, kitam kambari su soske burnoj ir salia meskutis, vienintelis dalykas prie ko galima prisiristi...nes mamos dabar lekia bega , dirba, zindyti nepatogu, vargina....

Zindymas, ne tik vaikelio pamaitinimas, tai visai kitoks gyvenimo budas