Na jūs daug čia prirašėt, bet nei aš nei MB nevalgom šaltienos, kepenų (kepenėlių), visokių kepsnelių iš ryžių, sojų ar kt vegetariškų-kruopiškų apkepų, jokių moliūgų, cukinijų, morkų, jokių varškėtukų, skrylių...,
Šiaip skanu žemaičių blynai, lietiniai su įdaru, bulviu košė su skrebučiais,.... bet šiuo metu į galvą atėjo toks 10-tukas:
Farširuoti kiaušiniai.Pigiausias variantas būrų įdaryti su šprotų paštetu, pagal skonį galima įdėti svogūnų ir/ar krapų.
Galima farširuoti su šprotais ar su rūkytom dešrelėm. Sotu ir pigu! Kiaušiniai apie 2,50 LTL, šprotų paštetas 0,99 LTL, na plius pora šaukštų majonezo

.
Žirniai.Man labai skanu žirniai su pakepintu svogūnu. Smulkiai supjaustau svogūną pakepti, supilti išvirusius žirnius, pora šaukštų kečupo, druskytė, pipiriukai. Aišku sočiau bus jei kartu su svogūnu pakepintume lašinuką, ar rukytą dešrytę.

.
Sriubos su mėsa.Išvirti kauliukų, kai jie išverda, nuimti mėsytę, smulkiai supjaustyti ir dėti atgal į sriubą. Kiauliena labiau tinka burokėlių sriubai, vištiena žirnių... na bet čia pagal skonį. Sriuba su mėsa soti ir nereikia antro patiekalo

.
Šiaip aš labai mėgstu įvairias trintas sriubas, bet MB nevalgo...
Makaronai.Arba galima nedėti mėsos į sriubą, virti tik sultinyje, o ištrauktą mėsytę pakepinti su svogūnu, morkyte, padaryti padažiuką (pgl skonį gali būt grietinė/kečupas/majonezas). Į keptuvę sudėti makaronus ir viską išmaišyti... tikrai pigu, kauliukai Cestoj 2-4 LTL, o mėsos tikrai daug
Vištienos kakliukai.Aš darau troškinuką su bulvėm. Padarau padažiuką; grietinė+vanduo+miltai+pakepintas svogūnas. Išmaišau ir supilu į puodą su kakliukais ir bulvėm. Kartais kakliukus ištraukiu ir atskirai pakepu orkaitėje (kartais ir bulves orkaitėj kepu, o kartais virtus kakliukus paskrudinu ant keptuvės). Tikrai pigu ir skanu, valgai kaip siemkas, užtrunka daugiau laiko, ir sotumo jausmas ateina

kaina tikrai gera, kakliukų kg iki 3 LTL, bulvės apie 1 LTL.
Šaltibarščiai su bulvėm.Skanu sotu pigu

taupant galima vietoj kefyro naudoti rūgpienį ir pasukas

. Prie šaltibarščių labai skanu taip paruoštos šviežios bulvės: gerai nuplauti, sudėti į puodą virti, kai išverda sudėti į kepimo skardą ir su šakute siek tiek patrinti, kad įskiltų normaliai. Keptuvėje išlyditi svietą su kmynais, druska, krapais, česnakais ir viską užpilti ant bulviu, tada į orkaitę keliom min, kad paskrustų niam niam...
Balandėlai.Labai pigų variantą aprašiau aukščiau

o kad būtų dar sočiau patiekti su bulvėm. Galima atskirai išvirti ir paskui supilti į puodą su balandėliais
Silkė su bulvėm.Čia pagal skonį

skanu juk ir su pigiom daržovėm. Su burokėliais (galima +pupeles) arba su svogūnu arba su pakepintais svogūnais ir morkyte+kečupas. Su bulvėm labai skanu
Kiaušinienė.Kai būna akcija gerom dešrelėm (aukščiausios rūšies- I ir II nevalgau....) nusiperku, tada labai skanu pakepinti su bulvėm ir kiaušiniu. Dar galima žalumynų- svogūnų laiškų, krapų. Arba darau omlet1. Bet svarbu, kad būtų dešros ar kt. Mėsytės, kad būtų sotu
Pupelės.Pakepinti gabaliukais mėsytę ir paskui troškinti su pupelėm ir buvėm dar aišku įdėti pakepinto svogūno, morkytės, na ir prieskoniai pagal skonį

tik aisku ne vegeta!!!! Skanu ir sotu ir pigu;)
Naudokite natūralius prieskonius!!!!