Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pigiai pavalgyti ?

Mintare, reiks isbandyti progai pasitaikius kokia diena 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Na jūs daug čia prirašėt, bet nei aš nei MB nevalgom šaltienos, kepenų (kepenėlių), visokių kepsnelių iš ryžių, sojų ar kt vegetariškų-kruopiškų apkepų, jokių moliūgų, cukinijų, morkų, jokių varškėtukų, skrylių...,
Šiaip skanu žemaičių blynai, lietiniai su įdaru, bulviu košė su skrebučiais,.... bet šiuo metu į galvą atėjo toks 10-tukas:
Farširuoti kiaušiniai.
Pigiausias variantas būrų įdaryti su šprotų paštetu, pagal skonį galima įdėti svogūnų ir/ar krapų.
Galima farširuoti su šprotais ar su rūkytom dešrelėm. Sotu ir pigu! Kiaušiniai apie 2,50 LTL, šprotų paštetas 0,99 LTL, na plius pora šaukštų majonezo wink.gif.
Žirniai.
Man labai skanu žirniai su pakepintu svogūnu. Smulkiai supjaustau svogūną pakepti, supilti išvirusius žirnius, pora šaukštų kečupo, druskytė, pipiriukai. Aišku sočiau bus jei kartu su svogūnu pakepintume lašinuką, ar rukytą dešrytę. wink.gif.
Sriubos su mėsa.
Išvirti kauliukų, kai jie išverda, nuimti mėsytę, smulkiai supjaustyti ir dėti atgal į sriubą. Kiauliena labiau tinka burokėlių sriubai, vištiena – žirnių... na bet čia pagal skonį. Sriuba su mėsa soti ir nereikia antro patiekalo wink.gif.
Šiaip aš labai mėgstu įvairias trintas sriubas, bet MB nevalgo...
Makaronai.
Arba galima nedėti mėsos į sriubą, virti tik sultinyje, o ištrauktą mėsytę pakepinti su svogūnu, morkyte, padaryti padažiuką (pgl skonį gali būt grietinė/kečupas/majonezas). Į keptuvę sudėti makaronus ir viską išmaišyti... tikrai pigu, kauliukai Cestoj 2-4 LTL, o mėsos tikrai daug wink.gif
Vištienos kakliukai.
Aš darau troškinuką su bulvėm. Padarau padažiuką; grietinė+vanduo+miltai+pakepintas svogūnas. Išmaišau ir supilu į puodą su kakliukais ir bulvėm. Kartais kakliukus ištraukiu ir atskirai pakepu orkaitėje (kartais ir bulves orkaitėj kepu, o kartais virtus kakliukus paskrudinu ant keptuvės). Tikrai pigu ir skanu, valgai kaip siemkas, užtrunka daugiau laiko, ir sotumo jausmas ateina wink.gif kaina tikrai gera, kakliukų kg iki 3 LTL, bulvės apie 1 LTL.
Šaltibarščiai su bulvėm.
Skanu sotu pigu wink.gif taupant galima vietoj kefyro naudoti rūgpienį ir pasukas wink.gif. Prie šaltibarščių labai skanu taip paruoštos šviežios bulvės: gerai nuplauti, sudėti į puodą virti, kai išverda sudėti į kepimo skardą ir su šakute siek tiek patrinti, kad įskiltų normaliai. Keptuvėje išlyditi svietą su kmynais, druska, krapais, česnakais ir viską užpilti ant bulviu, tada į orkaitę keliom min, kad paskrustų niam niam...
Balandėlai.
Labai pigų variantą aprašiau aukščiau wink.gif o kad būtų dar sočiau – patiekti su bulvėm. Galima atskirai išvirti ir paskui supilti į puodą su balandėliais wink.gif
Silkė su bulvėm.
Čia pagal skonį wink.gif skanu juk ir su pigiom daržovėm. Su burokėliais (galima +pupeles) arba su svogūnu arba su pakepintais svogūnais ir morkyte+kečupas. Su bulvėm labai skanu wink.gif
Kiaušinienė.
Kai būna akcija gerom dešrelėm (aukščiausios rūšies- I ir II nevalgau....) nusiperku, tada labai skanu pakepinti su bulvėm ir kiaušiniu. Dar galima žalumynų- svogūnų laiškų, krapų. Arba darau omlet1. Bet svarbu, kad būtų dešros ar kt. Mėsytės, kad būtų sotu wink.gif
Pupelės.
Pakepinti gabaliukais mėsytę ir paskui troškinti su pupelėm ir buvėm dar aišku įdėti pakepinto svogūno, morkytės, na ir prieskoniai pagal skonį wink.gif tik aisku ne vegeta!!!! Skanu ir sotu ir pigu;)
Naudokite natūralius prieskonius!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintare: 22 liepos 2011 - 10:38
QUOTE(Mintare @ 2011 07 22, 10:37)
Na jūs daug čia prirašėt, bet nei aš nei MB nevalgom šaltienos, kepenų (kepenėlių), visokių kepsnelių iš ryžių, sojų ar kt vegetariškų-kruopiškų apkepų, jokių moliūgų, cukinijų, morkų, jokių varškėtukų, skrylių..., 
Šiaip skanu žemaičių blynai, lietiniai su įdaru, bulviu košė su skrebučiais,.... bet šiuo metu į galvą atėjo toks 10-tukas:

O kad dar papiginti, tai reiktų vengti užkepimų orkaitėje. Vienas kepimas (bent jau pas mane) kainuoja 1-3 Lt Tam, kad užkepti vis tiek įkaitinti reikia, tad paleidžiat pinigėlius, dėl nebūtino dalyko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 07 22, 14:09)
O kad dar papiginti, tai reiktų vengti užkepimų orkaitėje. Vienas kepimas (bent jau pas mane) kainuoja 1-3 Lt Tam, kad užkepti vis tiek įkaitinti reikia, tad paleidžiat pinigėlius, dėl nebūtino dalyko  ax.gif


Cia ne tik sutaupymas, bet ir sveikesnis poziuris i maista - maziau uzkepimu smile.gif
Atsakyti
tai vat del to ir parasiau, kad apkepu tik kartais wink.gif MB kartais uzsimano, be tsiaip as ir stengiuos nekepinti.. na bet tos bulves tokios skanios, tai kartais nesusilaikau blush2.gif
Atsakyti
as pigiai gaminu visada. daznai nusiperku kauliuku is norfos. kilogramas apie 2lt ir isverdu is ju sriubyte. tai ir sriuba skani ir mesytes nemazai yra
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2011 08 12, 13:29)
as pigiai gaminu visada. daznai nusiperku kauliuku is norfos. kilogramas apie 2lt ir isverdu is ju sriubyte. tai ir sriuba skani ir mesytes nemazai yra

bet visada juk nemisi tik kauliukais, reikia visokio maisto. Tai prisijunkit prie forumo kur aprasomi kasdieniai patiekalai, parasytumet kaip pavyzdi kokius pigius patiekalus gaminate. Visai idomu butu
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry48912887
Atsakyti
mes irgi dar zirnienes, saltibarscius darom, omletai visokie, blynu improvizacijos, ir atradau labai skanu patiekala, virtas bulves su tepamu fetos suriu (pakeliuose buna, apie 6lt kaina), galima dar cesnako itrinti, pas mus 5 asmenu seima 2d. valgo toki skanumyna ir dar lieka sumustiniams uzsitepti smile.gif, taigi, ekonomiska (skaniau ir labiau apsimoka nei kastinis). Kad sociau butu, seleneles daug kur dar galima naudoti - i jogurtus, kotletus, blynus tongue.gif
Pusryciai taupiai atsieina, kai obuolieniu uzsitepam ar gavus medaus uzsitepam ant batono smile.gif.Kartais darzoviu troskintu uztepa uzsidedam smile.gif.Smagu, kol ju yra.
O stai dar radau neblogu receptu, sriuba ketinu jau greitu metu isbandyti:

Salierų sriuba

Reikės: 1 vidutinio dydžio saliero šaknies, 2 šaukštų sviesto, 1 l sultinio, 0,5 l pieno, druskos, pipirų.

Saliero šaknį nulupkite ir sutarkuokite. Tarkius su sviestu lėtai kepkite keptuvėje, kol salierai pusiau suminkštės. Tada įberkite prieskonių. Salierus sudėkite į puodą, užpilkite vandens ir virkite, kol salierai bus visai minkšti. Tada supilkite pieną. Patiekite su grietine.

Kitokio skonio sriubą gausime pasūdytame vandenyje virdami kubeliais supjaustytus salierus, paskui juos pertrynę ir sriubą užbalinę grietinėle.

Salierų ir bulvių sklindžiai

Reikės: 500 g bulvių, 300 g salierų šaknų, 2 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, trupučio druskos, pipirų, išlukštentų saulėgrąžų, aliejaus.

Bulves ir salierų gumbus nuskuskite ir kartu išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias daržoves sugrūskite grūstuvu, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Po šaukštą paruoštos masės dėkite į saulėgrąžas, suformuokite sklindžius ir kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine.

Salieru galima ir ziemai uzsisaldyti.Grybus rudeni visad uzsisaldau, paskui i sriubas, picas dedu, ir sveciams, ir su bulvem siaip gardu smile.gif
Ir svarbu, kur maista perkam, reikia atrast, kas kur pigiau, va, lasiniu pjaustytu zaliu Maximoj jau atradau, kad apsimoka smile.gif...Gera svetaine www.kurpigu.lt
Dar skanu yra ir apsimoka isbandyti prieskonius sviestui ir varskei, tinka tiek sviestu, varskei, tiek darzovems, sriuboms thumbup.gif
Daug ka improvizuoti is kuskuso kruopu galima, bet as dar neragavau, kad butu labai man skanu rolleyes.gif
O kaip jus aguroti kepat?Ten siuliau viena recepta, bet man teta dar patare su krakmolu, majonezu, kiausiniu, reiks bandyti.Ir idomu, kaip moliuga kepat, as su kmynais, druska tik kol kas...niam niam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 21 rugsėjo 2011 - 10:01
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 05 27, 20:29)
Kazkaip neteko pirkt  ax.gif  smile.gif

O kokia mesa(ar kaulus) perkat zemaiciam? blush2.gif



As perku arba karka arba kiaules pusgalvius, ten daug mesos buna, iseina ir saltiena, ir idaras zemaiciams thumbup.gif Skanu aisku ir su pakepintu farsu, bet mano isvardinti dalykai pigesni drinks_cheers.gif
Atsakyti
siandien kalafiora naujoviskai padariau, pries kepant, dar prieskoniu idejau, balzamiko actu apslaksciau, nu liuks smile.gif, pabandykit, kam atsibode tradiciskai smile.gif
Atsakyti
o va, dar radau is moliugu idomybiu, virtinuku, plova smile.gif : http://gyvenimas.del...i.d?id=49671680
O cia virtinukai su kopustais, grybais:
http://www_neringa-b...ir-grybais.html
O cia su slyvu idaru;
http://www.isbandyti...is-idaryti.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 22 rugsėjo 2011 - 06:49
Skaiciau as jusu tema ir iskilo toks klausimas.. Labai keistai skamba, kai kai kurios forumietes sako, kad vyras kruopu nevalgo, to ir ano, jei per mazai mesos idedi, jau per prastai, tai man iskilo toks klausimas, negi vyrai nezino apie sunkoka seimos finansine padeti? AQr cia visaip stengiamasi jiems itikti? Buvo ir musu seimoje labai sunkus laikas, kada per men maistui galejom isleisti tik apie 200lt, bet vyrui niekada nekilo klausimai, kodel mes valgom makaronus o ne karbonadus ar kodel balandeliuose ryziu daugiau nei mesos. Kazkaip absurdiskai skamba tos istorijos, kai pinigineje iki algos like keletas litu, o vyras reikalauja mesos. g.gif
Atsakyti