Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pigiai pavalgyti ?

QUOTE(vaida89 @ 2010 09 27, 09:24)
As plova ir ivairias tusonkes labai pigiai darau su vistiena ir dar sriuba labai gera ir pigi gaunasi.Perku vistienos kauliuku (kur sriubai)isverdu,nuimu mesyte,is sultinio sriuba darau,o mesyte su svogunu pakepinu,ipilu padaziuko ir i virtus ryzius,o tusonkei padarau padaziuka su grietine,prieskoniais,padazu ir uzpilu ant pjaustytu bulviu ir vistienos.Super kaip skanu ir pigu thumbup.gif

As irgi taip darau, tikrai pigiai ir labai skaniai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Musu gana megstamas ir gan pigius patiekalas - lietiniai su desros, ryziu ir morku idaru, didziaja dali idaro sudaro virtos morkos ir ryziai, desros del kvapo taip sakant biggrin.gif
Idara ruosiu taip: issiverdu ryzius ir morkas, morkas ir desra supjaustome kubeliais. Viska apkepiname ant keptuves, idedame siek tiek pomidoru padazo. Tada idarome lietinius, apkepame juos keptuveje ir valgome thumbup.gif
Atsakyti
O mano seima megsta skrylius biggrin.gif va cia receptelis:
1 kiausinis
1 stikline silto vandens
3 stiklines miltu arba trupuciuka daugiau
druskos

Kiausini lengvai isplakame su druska, pilame vandenuka ir po trupuciuka ipilame miltus. Viska isminkome (turi nebelipti prie ranku), tada tesla pasidaliname i tris dalis ir issikociojame 4mm storio blynus, juos supjaustome rombais. Dedame i verdanti pasudyta vandeni ir verdame 7 min. Mano seima labai megsta juos valgyt su baltu padaziuku. (pakepinam kelis svogunus, 1 v.s. miltu, juos sumaisome su svoguniukais ir po trupuciuka pilame piena,maisome kol prades tirsteti, nepamirstame pipiriuku ir druskytes) Skanaus smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Maciau apie balandielius snekejot ir apie laiko taupyma ax.gif Tai as darau taip vadinamus "Tinginio balandelius" Paruosti juos labai greitai, ir mano seimai labai patinka butent tokie ax.gif o visas skirtumas tik tame, kad kopusta supjastau, biski paverdu kad suminkstetu, poto viska ismaisau su farsu, ryziais, svogunu. Viska sudedu i dideli stiklini inda, ant virsaus morku pritarkuoju. Ir i orkaite kazkur valandai.

Nu zinokit tikrai liuks gaunasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2010 09 08, 23:09)
1.bulviu patiekalai.
2.darzoviu troskiniai.
3.lazanija (ilgam uztenka,daug iseina..)
4.sriubos.
5.blynai,blyneliai.
6.kruopu apkepai.

eiliskumo ner,bet esme tokia blush2.gif

norėčiau paklauasti kaip darot kruopų apkepus. nes pas mane namie kruopų daug o ką su jomis daryti nezinau, o košiu mėgėjų pas mus nelabai yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(gintare109 @ 2010 10 02, 11:49)
norėčiau paklauasti kaip darot kruopų apkepus. nes pas mane namie kruopų daug o ką su jomis daryti nezinau, o košiu mėgėjų pas mus nelabai yra g.gif

o kokiu turite kruopu? ax.gif juk yra grikiu apkepai,ryziu pudingai,makaronu apkepai,visokiu dribsniu blyneliai ir pan blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2010 10 02, 16:20)
o kokiu turite kruopu? ax.gif  juk yra grikiu apkepai,ryziu pudingai,makaronu apkepai,visokiu dribsniu blyneliai ir pan blush2.gif

o pas mane grikiu labai daug, o paprastos koses atsibodo jau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(trauktine @ 2010 10 02, 16:44)
o pas mane grikiu labai daug, o paprastos koses atsibodo jau  blush2.gif

http://zalia-varna.l...l.com/6536.html tik as dar viena sluoksni farso pakepinto idedu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2010 10 02, 17:20)
o kokiu turite kruopu? ax.gif  juk yra grikiu apkepai,ryziu pudingai,makaronu apkepai,visokiu dribsniu blyneliai ir pan blush2.gif

ivairių kruopu turiu šiaip grikius, ryžius perlines kruopas ir žirnius sunaudoju, bet su kitomis nesugalvoju ką daryti. turiu daug įvairių dribsniu.
Atsakyti
QUOTE(gintare109 @ 2010 10 02, 18:27)
ivairių kruopu turiu šiaip grikius, ryžius perlines kruopas ir žirnius sunaudoju, bet su kitomis nesugalvoju ką daryti. turiu daug įvairių dribsniu.

as iskepciau dribsniu blyneliu,kotletuku..arba sveikuoliu sausainiuku bigsmile.gif
Atsakyti
Aš kadangi esu studentė, gyvenu mieste, mama gyvena irgi mieste, galimybių padėti visiškai nėra, o dar ir vengiu bulvių bei makaronų dėl sveikatos ir didelio pilvo, tai sunku su tais receptais man biggrin.gif

I
Šiaip visai pigiai ir gan sveikai išeina pangasijos kepsniukai (blyneliai). Norfoje yra pangasija į tokius kvadratėlius sušaldyta, tai 400g - 2,49lt jei neklystu smile.gif tai vat as ją susmulkinu į mažuz gabalėlius (nors ji ir taip ten jau smulkinta), įtarkuoju morka, + pagal fantaziją (aš dėjau poro, nes turėjau šaldytuve), galima svogūną, tada kiaušinį, prieskonių ir kepiau kaip blynus smile.gif sakyčiau visai pigiai išeina. O kiaušinio irgi daug nereikia, jis tik sulipinimui visko smile.gif

II
Truputį brangiau bet irgi labai skanu:

kalafioro,
stiklinė pieno,
1-2a.š. miltų
50g sviesto
200g faršo (skaniau kai daržovių daugiau nei faršo)
morka
svogūnas
50-100g sūrio

kalafiorą biški apvirti, pasidaryti pieno, sviesto ir miltų padaža (nei per skystą, nei per tirštą), apkepti faršą su svogūnu ir morkyte (aš dar pomidorą įpjaustau) bei prieskoniais. Į kepinmo indą sudėti kalafiorus bei kitas daroves jei yra (skanu su cukinija), ant viršaus supilti padaža, uždėti mėsyte, apybarstyti sūriu ir kokias 30min dar pakepti orkaitėje. Palaikyti kokias 20-30min vėsiai (tada netyžta taip) ir SKANAUS smile.gif
Atsakyti
tiem kas turi kaimus tai sitas isvis nieko nekainuoja,cia maniskis man dave ideja,o as valgiau pirstus apsilaizydama,dar buvau tokio nevalgius ax.gif smile.gif
issivirt bulviu ir pasikept sudytu lasinuku smulkiai pjaustytu su svogunu,uzsipilt ant bulviu ir su rugpieniu niam niam niam thumbup.gif
Atsakyti