Aš kadangi esu studentė, gyvenu mieste, mama gyvena irgi mieste, galimybių padėti visiškai nėra, o dar ir vengiu bulvių bei makaronų dėl sveikatos ir didelio pilvo, tai sunku su tais receptais man

I
Šiaip visai pigiai ir gan sveikai išeina pangasijos kepsniukai (blyneliai). Norfoje yra pangasija į tokius kvadratėlius sušaldyta, tai 400g - 2,49lt jei neklystu

tai vat as ją susmulkinu į mažuz gabalėlius (nors ji ir taip ten jau smulkinta), įtarkuoju morka, + pagal fantaziją (aš dėjau poro, nes turėjau šaldytuve), galima svogūną, tada kiaušinį, prieskonių ir kepiau kaip blynus

sakyčiau visai pigiai išeina. O kiaušinio irgi daug nereikia, jis tik sulipinimui visko

II
Truputį brangiau bet irgi labai skanu:
kalafioro,
stiklinė pieno,
1-2a.š. miltų
50g sviesto
200g faršo (skaniau kai daržovių daugiau nei faršo)
morka
svogūnas
50-100g sūrio
kalafiorą biški apvirti, pasidaryti pieno, sviesto ir miltų padaža (nei per skystą, nei per tirštą), apkepti faršą su svogūnu ir morkyte (aš dar pomidorą įpjaustau) bei prieskoniais. Į kepinmo indą sudėti kalafiorus bei kitas daroves jei yra (skanu su cukinija), ant viršaus supilti padaža, uždėti mėsyte, apybarstyti sūriu ir kokias 30min dar pakepti orkaitėje. Palaikyti kokias 20-30min vėsiai (tada netyžta taip) ir SKANAUS