Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

Sveikos 4u.gif Noriu pasidalinti savo patirtimi smile.gif Mane irgi visada kamuodavo angina, kol nesuzinojau koks yra puikus vaistas vienas augalas. Liaudiskai vadinamas chirurgas be peilio, o tikrasis pavadinimas vaistine kalanke (demesio, si kalanke kitaip nei visos- NEMETO VAIKU). Reikia kelis lapus uzpilti degtine arba spiritu, palaikyti uzpila keleta savaiciu saldytuve, paskui praskiesti ir skalauti gerkle smile.gif Padeda ne tik nuo anginos, bet ir nuo gerkles skausmo. Pabandykit, nesigailesit. Patirtis byloja, kad nereiks ir operuotis ax.gif
Atsakyti
Nu ką... Ir mano operacija jau artėja... Liko 1.5 savaitės. Niekad nesu gulėjus ligoninėje (na neskaitant kūdikystės, kurios neatsimenu, ir kur mama manimi pasirūpino biggrin.gif ), tai nė nežinau ko ten reikia g.gif
Operuosiuos Santariškėse. Tos, kurios jau operavo, patarkit ką reikia neštis į ligoninę? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orange @ 2011 02 02, 15:01)
Nu ką... Ir mano operacija jau artėja... Liko 1.5 savaitės. Niekad nesu gulėjus ligoninėje (na neskaitant kūdikystės, kurios neatsimenu, ir kur mama manimi pasirūpino  biggrin.gif ), tai nė nežinau ko ten reikia  g.gif
Operuosiuos Santariškėse. Tos, kurios jau operavo, patarkit ką reikia neštis į ligoninę?  4u.gif

aš vežiausi rankšluostį, higienos priemones, puodelį, popierinių rankšluosčių ir drabužius, tačiau važiuojant į operacinę tai duoda apsirengt tokią "labai gražią ir naują" pižamą, o su savo drabužiais neleidžia būt smile.gif atrodo viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cheery @ 2011 02 02, 18:01)
aš vežiausi rankšluostį, higienos priemones, puodelį, popierinių rankšluosčių ir drabužius, tačiau važiuojant į operacinę tai duoda apsirengt tokią "labai gražią ir naują" pižamą, o su savo drabužiais neleidžia būt smile.gif atrodo viskas smile.gif

iki šiol neina pamiršt tos nuostabios pižamos :DDD O reikėtų pamirš,nes gegužę vėl teks ją apsivilkt doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Manau,kad tikrai viskas.Nes aš pvz.savo pižamos ir nepanaudojau.Po operacijos parą buvau su tais naktiniais,po to švarius davė,nes tie išsikraujavo ir vsio.Visą laiką su jais prabuvau,nes patūgūs-rankovės plačios-kateteris niekus nesikabina ir panašiai.O kadangi faktiškai visą laiką lovoj gulėjau,tai šalta nebuvo.Ko daugiausiai išnaudojau-dantų pastos.Kai antrą parą atsirado tas puvėsių kvapas doh.gif doh.gif Gyvent negalėjau normaliai,tiesiog dusindavo,tai kas 15-30min. valydavausi priekinius dantis (galinių negalima),tai bent kurį laiką jausdavau pastos skonį ir kvapą.
Atsakyti
OK, ačiū už atsakymus, mergaitės 4u.gif Turėsiu omeny smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jollanciukas @ 2011 02 01, 18:13)
Sveikos  4u.gif  Noriu pasidalinti savo patirtimi  smile.gif  Mane irgi visada kamuodavo angina, kol nesuzinojau koks yra puikus vaistas vienas augalas. Liaudiskai vadinamas chirurgas be peilio, o tikrasis pavadinimas vaistine kalanke (demesio, si kalanke kitaip nei visos- NEMETO VAIKU). Reikia kelis lapus uzpilti degtine arba spiritu, palaikyti uzpila keleta savaiciu saldytuve, paskui praskiesti ir skalauti gerkle smile.gif Padeda ne tik nuo anginos, bet ir nuo gerkles skausmo. Pabandykit, nesigailesit. Patirtis byloja, kad nereiks ir operuotis  ax.gif

kokia cia kalanke, kur ja gaut?
Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2011 02 03, 16:18)
kokia cia kalanke, kur ja gaut?

Gauti sita kalanke nera lengva, nes daugiausiai visi augina tas paprastas. Man pasiseke ja gauti kai i supermamu foruma, kur dovanoja arba parduoda geles, parasiau ir paklausiau gal kas turit vaistine kalanke, kuri nemeto vaiku. Tai viena moteris ja padovanojo. Jei kazkas noretu gauti geles foto, kad suzinoti kaip atrodo, parasykit i AZ, atsiusiu nuotrauka.
Atsakyti
QUOTE(orange @ 2011 02 02, 15:01)
Nu ką... Ir mano operacija jau artėja... Liko 1.5 savaitės. Niekad nesu gulėjus ligoninėje (na neskaitant kūdikystės, kurios neatsimenu, ir kur mama manimi pasirūpino  biggrin.gif ), tai nė nežinau ko ten reikia  g.gif
Operuosiuos Santariškėse. Tos, kurios jau operavo, patarkit ką reikia neštis į ligoninę?  4u.gif

Higienos priemones, rubelius, pizama, slepetes.
Kadangi mane operavo tik kita diena po paguldymo, tai as dar ir pavalgyti buvau isimetus biggrin.gif paguldymo diena pavalgyti nedave schmoll.gif
Po to dar prasiau artimuju, kad atveztu ramuneliu arbatos ir cukraus, nes liepe gerti.
Laikui uzmusti kokia knyga/zurnala prigriebk ar ipoda 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat katik po operacijos.. Savijauta tikrai nekokia, sunku ryti, skausmas nepakeliamas, visiškai neprašneku, nebent kelis žodelius išlemenu neaiškiai. Manau sunku dėl to, kadangi operuojant labai man lūpų kampučius išdraskė, tai dabar sunku prasižiot. Namo išleido jau sekančią dieną po operacijos, jaučiausi puikiai, bet grįžusi namo visai jėgų netekau. Pastoviai nuovargis, silpnumas ir miegas. Valgau jogurtą, sriubą, geriu arbatą, tačiau jogurtą dar lengviau nuryti, nei arbatą. Esu rūkanti, gydytojos klausiau ar galima, tai pabrėžė, kad ne. Tas pats ir su ledų valgymu. Manau, jei užsirukyčiau nebūtų taip jau blogai, nes noras po truputį jau atsiranda, vadinasi gerėja. Bandau laikytis, tačiau tikrai sunkoka, ypač tą skausmą ištverti.. Sėkmės ir kantrybės laukiančioms operacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indexxx @ 2011 02 11, 23:15)
Aš taip pat katik po operacijos.. Savijauta tikrai nekokia, sunku ryti, skausmas nepakeliamas, visiškai neprašneku, nebent kelis žodelius išlemenu neaiškiai. Manau sunku dėl to, kadangi operuojant labai man lūpų kampučius išdraskė, tai dabar sunku prasižiot. Namo išleido jau sekančią dieną po operacijos, jaučiausi puikiai, bet grįžusi namo visai jėgų netekau. Pastoviai nuovargis, silpnumas ir miegas. Valgau jogurtą, sriubą, geriu arbatą, tačiau jogurtą dar lengviau nuryti, nei arbatą. Esu rūkanti, gydytojos klausiau ar galima, tai pabrėžė, kad ne. Tas pats ir su ledų valgymu. Manau, jei užsirukyčiau nebūtų taip jau blogai, nes noras po truputį jau atsiranda, vadinasi gerėja. Bandau laikytis, tačiau tikrai sunkoka, ypač tą skausmą ištverti.. Sėkmės ir kantrybės laukiančioms operacijos 4u.gif

Ne jau nieko nenaudojat skausmui nuimti? 4u.gif
Man uz poros dienu bus 5 menesiai kaip isoperuota angina. Kol kas negaliu atsidziaugti savo sprendimu thumbup.gif nei gerkle skauda, nei sloga kimba bigsmile.gif anksciau tokiu metu jau budavau 3-4 kartus prasirgus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Balerina:) @ 2011 02 14, 15:19)
Man uz poros dienu bus 5 menesiai kaip isoperuota angina. Kol kas negaliu atsidziaugti savo sprendimu thumbup.gif nei gerkle skauda, nei sloga kimba bigsmile.gif anksciau tokiu metu jau budavau 3-4 kartus prasirgus blush2.gif

Pas mane praėję 3,5 mėn. vienintelis iki šiol matomas pliusas-nebėra kamštukų ir vsio.
Gerklę skauda nuolat,kosčiu irgi beveik visą laiką,kažkokia velniava jau buvo prikibus tarp plaučių ir bronchų uždegimas.Tipo jau ne bronchitas,bet dar ne visai plaučių uždegimas. doh.gif doh.gif
Skaudėjo velniškai ir laabai ilgai.Vienintelis,kas kažkiek padėdavo-solpadeino tirpios tabletės kas 2-3 val nors negalima taip dažnai,o ir gėriau ilgai,bet kažkaip pripratimas neišsivyastė,nors sudėtyje yra kodeino.
Atsakyti

Gydytoja patarė vartoti paracetamolį, bet visiškai nepadėdavo.. Na, o jūsų dėka prisiskaičiusi čia visko pradėjau vartoti Nimesil ir ką galiu pasakyti, stebuklingi vaistai thumbup.gif po operacijos jau praėjo 5 dienos smile.gif negaliu pasakyti, kad jaučiuosi puikiai, vis dar sunku valgyti, kalbėti, bet jaučiu, kad po truputį atgaunu jėgas thumbup.gif
Atsakyti