Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(faifai @ 2010 12 26, 19:26)
na aš Vilniuje santariškėse operavausi. Beveik 4 mėnesius eilėje laukiau:) bet šiaip

aš, matai, irgi šiuo metu savo 4 mėnesius laukiu (ten pat) bigsmile.gif tu mane nuraminai mirksiukas.gif o tai vis vartydavau šičia ir galvodavau - nu negali būti, kad taip baisu, juk tai tik tonzilės doh.gif uf wacko.gif ačiukas aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(faifai @ 2010 12 26, 19:26)
na aš Vilniuje santariškėse operavausi. Beveik 4 mėnesius eilėje laukiau:) bet šiaip viskas labai profesionaliai buvo atlikta iki po operacijos. O ar neliko likučių ir ar neataugs sužinosime ateityje, tad neskubėsiu liaupsinti mane operavusio gydytojo:)

Dėl skausmų tai tikrai tokių, apie kokius žmonės rašo forumuose, patirti tikrai neteko:) Į gerklę pažiūrėti man pavyko berots trečią dieną po operacijos, nes antrą dar liežuvis buvo tiek sutinęs, kad nieko apart jo pačio nemačiau:)

Keisčiausia, kad neišrašė man nei jokių skalavimo skysčių, nei šiaip kokių vaistukų. Tik nuo skausmo receptuka gavau. Kiek teko domėtis tai išrašo vis ką nors.

nežinau kiek draugiu dabar dares neviena nesake kad skaudejo operacijos metu,o kaip tai imanoma su narkoze pilna isvis nesuprantu.
man ir tik nimezili parase,siaip su listerinu skalauju paprastai,bet dabar tai ne,bijau kad perstes,liežuvis jau ir nebeužtines bet pati bijau žiureti blush2.gif 4diena dabar

o ji dar ataugti gali?man sake gyd kad nebeataugs,tik vaikams ataugt gali.
o kaip tie likučiai pasireiks?gyd sake kad tu likučiu yra ties gomuriu,dar kažkur,bet kiek supratau ju nepjauna,o paginde tonziles,ju ir neber
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 26 gruodžio 2010 - 20:12
o skalauti ir negalima...net dantų valytis negalima g.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 12 26, 20:01)
nežinau kiek draugiu dabar dares neviena nesake kad skaudejo operacijos metu,o kaip tai imanoma su narkoze pilna isvis nesuprantu.

niekas ir nešneka apie skausmą operacijos metu. visi šneka tik apie skausmą po.
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2010 12 26, 17:53)
faifai, kokioje ligoninėje čia taip neskaudžiai operuoja? smile.gif

is sito sakinio kitaip suprast galima 4u.gif o kaip bus po to, kokie skausmai juk nuo žogaus priklauso,kiek skausmui jautrus ir ttt,kai gulejom ligoninej su kita panele tai jai labiau skaudejo,pas ja ir puliu labai daug buvo, dar priklauso kokie ten randai like po puliuojančiu ansktesniu anginu, o ir toje pačioje istaigoje juk nevienas gyd.operuoja..
Papildyta:
QUOTE(markse @ 2010 12 26, 20:04)
o skalauti ir negalima...net dantų valytis negalima  g.gif

čia klausimas ar ne? ar istiesu negalima?as jau ligoninej valiaus dantis g.gif
Atsakyti
Dantų valytis bent pirmas kelias dienas tikrai negalima, daug kur apie tai rašo, nebent priekinius, bet ne daugiau.

Dėl skausmo tai buvo taip. Pats ateini į operacinę, tau įveda į veną kateterį (visiškai neskausminga) ir užmingi:) tuomet tave pažadina. Pabundi gulint ant šono. Išspjauni kelis kartus seiles (jos žinoma su krauju) ir važiuoji į savo palatą. Seilių ryti negalima visą pirmą dieną (mane operavo ryte, tai visa diena dar buvo prieš akis). Iki vakaro seilėse neliko jokių kraujo pėdsakų, jos buvo švarios (geras ženklas). Pirmąją naktį atsigėriau šiek tiek vandens(būtinai negazuoto). Antrą dieną po truputį gurkšnojau vandenį. Gavau pusryčius ir pietus:) Tada važiavau namo. Namuose nuskausminamuosius naudojau nimesili ir jo pilnai užteko. Svarbu jokio fizinio aktyvumo ir šiaip lovos režimas rekomenduotinas. Jei ramiai leidi dienas be įtampos ir valgai niekur neskubant, manau skausmas ir neturėtų kankinti. Bet jei ar patempsite kaklą stipriau ar maisto kietesnį, didesnį gabalėlį prarysite tai tokie dalykai gali įtakoti žaizdos dirginimą ir skausmo sukėlimą. Na nežinau dėl ataugimo mano giminėje 15čiui ataugo, man 25:) šiaip jei ir ataugtų, nebūtų taip baisu pakartotinai operuotis, nes prisiminimai visai nebaisūs:)

Tiesa rekomenduočiau į ligoninę atvykstant turėti tualetinio popieriaus (švelnaus, su gėlytėmis:) , nes po operacijos teks visas susikaupusias seiles išspjauti, o ne ryti. Tad prireiks tikrai nemažai popieriuko. Man užteko x4 pakuotės. Vienas lapelis - vienas seilių išspjovimas:)

Tad linkiu nebijoti tos operacijos ir mažiau skaityti neigiamų, gąsdinančių atsiliepimųsmile.gif

O kas po operacijos, tai nebijokite ir pasižiūrėkite kas ten pas jus gerklėje darosi. Matysite esamą situaciją ir galėsite spręsti atsargiau ar drąsiau valgyti ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faifai: 26 gruodžio 2010 - 21:37
QUOTE(faifai @ 2010 12 26, 21:31)
Dantų valytis bent pirmas kelias dienas tikrai negalima, daug kur apie tai rašo, nebent priekinius, bet ne daugiau.
Tad linkiu nebijoti tos operacijos ir mažiau skaityti neigiamų, gąsdinančių atsiliepimųsmile.gif

O kas po operacijos, tai nebijokite ir pasižiūrėkite kas ten pas jus gerklėje darosi. Matysite esamą situaciją ir galėsite spręsti atsargiau ar drąsiau valgyti ir pan.

o velnias as valiau, na bet cia del kraujavimo ar ne?nes jei butu pakenke turbut bučiau supratus.
as turiu skrandžio refliuksa,siaip seiles norsmalios butu buves,bet tada jis man taip sukilo,nors nieko ir nevalgiau,tai taip baisiai skepliavaus,ir jau nebe skepliais o gleivem,o tarp ju 3dienas po truputi kraujo buvo.

o kaip nusprest kokia ten ta situacija,gera ar bloga
Atsakyti
QUOTE(faifai @ 2010 12 26, 21:31)

jep, dabar aš būsiu assa.gif ir dirol.gif iki pat žibučių
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 12 26, 22:48)
o velnias as valiau, na bet cia del kraujavimo ar ne?nes jei butu pakenke turbut bučiau supratus.
as turiu skrandžio refliuksa,siaip seiles norsmalios butu buves,bet tada jis man taip sukilo,nors nieko ir nevalgiau,tai taip baisiai skepliavaus,ir  jau nebe skepliais o gleivem,o tarp ju 3dienas po truputi kraujo buvo.

o kaip nusprest kokia ten ta situacija,gera ar bloga

Na pasižiūrėjus juk matosi kiek ten to epiderminio sluoksnio belikę. Kuo mažiau, tuo geresnė situacija:)

Tiesa, pamiršau paminėti, kad po operacijos reikia daug skysčių vartoti. Aš gėriau daug arbatos. Nestiprios ir nekarštos.

Dėl refliukso, tai man irgi buvo šiokie tokie jo požymiai, tačiau po operacijos dingo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faifai: 27 gruodžio 2010 - 15:30
kiek dienu po operacijos geret nemesili?as ligoninej dvi dienas leidžiamus gavau,gryžus 2 dienas niemsilis,siandien sakau jau nebereikia,iki pietu viskas gerai,skauda kaip kad gerkle raudona butu,bet užsičiaudejau -suskaudo gerokai,po to valgyt kukulius susiruosiau,ir ryjant net ausis skaudejo,tai nežinau gal dar pagert ta nemesili doh.gif o gal del ciaudulio isdraske
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 12 27, 16:57)
kiek dienu po operacijos geret nemesili?as ligoninej dvi dienas leidžiamus gavau,gryžus 2 dienas niemsilis,siandien sakau jau nebereikia,iki pietu viskas gerai,skauda kaip kad gerkle raudona butu,bet užsičiaudejau -suskaudo gerokai,po to valgyt kukulius susiruosiau,ir ryjant net ausis skaudejo,tai nežinau gal dar pagert ta nemesili doh.gif o gal del ciaudulio isdraske

Iki pirmo pasirodymo pas gydytojos, t.y. 7-8 dienas. Tiek man buvo israse, po to kai pasirodziau klause ar reikia dar Nimesil, sakiau ne. Po to gailejausi, nes skaudejo, bet pora dieneliu paskaudejo ir praejo thumbup.gif
Jeigu skausmas jauciamas net ausyse, man rodos reikia gydytojui pasakyti g.gif man skausmas buvo perejes i dantis, bet as nieko nesakiau ir visa laika prakentejau. Po to cia viena forumiete rase, kad butinai reikia pasisakyti gydytojui. Bet man nieko del to skausmo nenutiko thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(faifai @ 2010 12 26, 20:26)
Keisčiausia, kad neišrašė man nei jokių skalavimo skysčių, nei šiaip kokių vaistukų. Tik nuo skausmo receptuka gavau. Kiek teko domėtis tai išrašo vis ką nors.

Man irgi nieko nebuvo israse skalautis, receptas nuo skausmo ir vsio biggrin.gif jau pirma diena po operacijos liepe gerti daug saldzios ramuneliu arbatos. Per 2-3 savaites as kokius 5 pakus sugeriau tos arbatos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(markse @ 2010 12 26, 21:04)
o skalauti ir negalima...net dantų valytis negalima  g.gif

drinks_cheers.gif dantu valytis man irgi uzdraude, nebent is virsaus, bet sunku buvo prasizioti, tai kokia savaite is viso nevaliau. Po to pradejau valyti tik is virsaus biggrin.gif
Atsakyti
man ir ligoninej skaudejo ausis ryjant,net užkritinejo,gyd sakiau pažiurejo sako nieko tokio.apie skysčius nesake,einu tada arbatos darytis.
o kodel gailejais?juk pati galejai niemsilio nusipirkt g.gif
ar trynet maista?as nieko netrinu,nemalu,gal negerai blush2.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 27 gruodžio 2010 - 17:13