Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(Liniuka @ 2011 06 23, 12:46)
Net keista, nes man santariskese apie mmm niekas nieko nei kriukt g.gif
Man tai kaip tik marskiniai geruliai kliuvo su tokia didele iskirpte biggrin.gif  Tai as juos apsivilkau atvirksciai, uzsirisau nugaroj lotuliukas.gif  Nu bet sesele liepe persirengt, tai i operacine ejau labai seksovai atrodydama biggrin.gif

ale bet tai kaip miela prisiminti santariškių pižamas lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš tas puikaus sukirpimo kelnes, pamenu, pradžioj apsirengiau nugara į priekį doh.gif lotuliukas.gif nes iš pirmo žvilgsnio (o dar tas priešoperacinis jaudulys) sunku buvo atsirinkti, kas prie ko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 06 27, 10:16)
ale bet tai kaip miela prisiminti santariškių pižamas lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš tas puikaus sukirpimo kelnes, pamenu, pradžioj apsirengiau nugara į priekį  doh.gif lotuliukas.gif nes iš pirmo žvilgsnio (o dar tas priešoperacinis jaudulys) sunku buvo atsirinkti, kas prie ko biggrin.gif

Po tonzilektomijos man nemiela buvo ją prisimint,nes žinojau,kad dar tam skyriuj laukia nosies pertvaros operacija doh.gif Nosies operacijai jau pasikikendama vilkausi ją (ak,tas žavingas 62-64 dydis rolleyes.gif lotuliukas.gif ),nes sakiau,kad tai paskutinis kartas...dabar-net nenoriu jos prisimint,nes greičiausiai vėl teks vilktis tą košmarišką apdarą doh.gif doh.gif blink.gif
Atsakyti
Sveikos! As jau ketvirta diena po operacijos ir jau namie! Malonumas tikrai menkas,bet,kai susileidi nuskausminanciu,gyvenimas atrodo grazus. Gavosi taip,kad operacijos diena buvo trecia mmm diena,gydytojai is pradziu svarste,kad vienai dienai atkelti,bet po to nusiunte nusipirkti kraujavima stabdanciu vaistuku uz 56litukus ir operavo. smile.gif
Atsakyti
O man dėl tų visų mano temperatūrų ir padidėjusių limfmazgių siųlo operuotis anginą, nes tyrimus visokių pridarė ir nėra daugiau kam beprikabint tos temperatūros kaip tik anginai, nors gerklės neskauda. Tik va galvoju dabar kada man ją operuotis, viena LOR man pasakė, kad vasara kaip tik geras metas operuot, o šiandien mano gydytojas pasakė, kad geriau rudenį. Mes kaip tik planavom kelionę porai mėnesių, tai galvoju man smgiau butų jau po visko keliaut, be jokių galvos skausmų dėl tos anginos. Bet kažin kiek laiko viskas gyja? Ar per mėnesį užsitraukia tos žaisdos visiškai? ar yra kokiu apribojimų po anginos operacijos, kad kelis mėnesius nevalgyt aštraus maisto ar dar ko nedaryt.
Atsakyti
Po menesio jau galima viska valgyti,sportuoti ir t.t. Pavojingiausios ir skaudziausios yra pirmos dvi savaites,kai reikia gerti nuskausminancius,vengti fizinio kruvio,valgyti minksta,skysta maista be astriu prieskoniu,negalima ilgai buti sauleje,pirtyje,guleti karstoje vonioje.Zodziu,dvi savaiteles ramybes periodas-"poilsis".
Atsakyti
Bet poto galima ir saulėje būt viską? Aš kaiptik prisiskiepijusi nuo visokių hepatikų prieš kelionę ir turiu mėnesį palaukt iki kito skiepo, galvoju staigiai suorganizuot, kad kas išpjautų man tą anginą, bet mano šeimos daktaras pasakė, kad palaukt rudens, o mane ta temperatūra labai vargina, noriu kuo greičiau atsikraratyt jos. Tiesa, prieš kelias sav kai buvau pas LOR, jis sakė, kad vasara labai geras metas pjaut anginą biggrin.gif Tai kaip iš tikrųjų? Esu girdėjus ir aš, kad žiemą geriau, bet ar čia labai svarbus faktorius kada ją pjaut?
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2011 07 02, 10:40)
Bet poto galima ir saulėje būt viską? Aš kaiptik prisiskiepijusi nuo visokių hepatikų prieš kelionę ir turiu mėnesį palaukt iki kito skiepo, galvoju staigiai suorganizuot, kad kas išpjautų man tą anginą, bet mano šeimos daktaras pasakė, kad palaukt rudens, o mane ta temperatūra labai vargina, noriu kuo greičiau atsikraratyt jos. Tiesa, prieš kelias sav kai buvau pas LOR, jis sakė, kad vasara labai geras metas pjaut anginą biggrin.gif Tai kaip iš tikrųjų? Esu girdėjus ir aš, kad žiemą geriau, bet ar čia labai svarbus faktorius kada ją pjaut?

Vasara-blogiausias metas.Karštis.didėja infekcijų tikimybė,savijauta prastesnė,didėja kraujavimo tikimybė.
Geriausias metas-rudens antra pusė,pavasario pirma pusė.Žiemą gerai-šalta,bet daug infekcijų siautėja tada.Aš operavausi lapkričio 2d.tai skaitėsi idealus laikas.Luke šalta,infekcijos dar nesiautėja per daug.
Tik matai,nežinia ar eilė bus tokia maža,kad galėtų užrašyt mėnesio bėgyje.Man pvz.davė ekstrinę vietą,tai po 2 mėn.operavo.Šiaip įprastai sakė,kad vietų kovo mėnesį yra (užsirašinėjau rugpjūčio gale doh.gif doh.gif ).
Šiaip įtakoja iš dalies savijautą metų laikas.Man tonziles,kaip minėjau lapkričio 2 operavo,o nosies pertvarą operavo gegužės vidury,tai savijauta nepalyginama.Aišku,tonzilių operacija daug skausmingesnė ir panašiai,bet po nosies operacijos vargino silpnumas,po išėjimo į lauką prasivėdint,pakilo temperatūra iškart doh.gif doh.gif ir kraujavau nemažai iš nosikės.
Atsakyti
O tai jei dabar sėdžiu su pastovia temperatūra, tai ir laukt tuos kelis mėnesius reiktų? Dar Anglijoje būdama susirašiau su Santariskių vienu dakaru, jis žadėjo jei reiks išoperuot per porą sav, tik dabar kaip tyčia išėjo atostogų doh.gif Šeip kaina jei nesi draustas sakė 3000lt doh.gif doh.gif aš esu drausta, bet galvoju kažkaip gal būtų įmanoma pagreitint visą ta procesą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2011 07 02, 13:40)
O tai jei dabar sėdžiu su pastovia temperatūra, tai ir laukt tuos kelis mėnesius reiktų? Dar Anglijoje būdama susirašiau su Santariskių vienu dakaru, jis žadėjo jei reiks išoperuot per porą sav, tik dabar kaip tyčia išėjo atostogų  doh.gif Šeip kaina jei nesi draustas sakė 3000lt  doh.gif  doh.gif  aš esu drausta, bet galvoju kažkaip gal būtų įmanoma pagreitint visą ta procesą rolleyes.gif

Sakau,man Santariškėse ekstriniu padarė per 2 mėn.O šiaip čia nėra gyvybei pavojinga situacija,todėl operacijos planinės,o eilės ilgos.Aišku priklauso nuo gydytojo.Draugei Klaipėdoj šundaktaris kažkoks per porą sav.suveikė operaciją,bet man bent jau geriau ilgiau palaukt,bet pas profą patekt.Aišku bandyt nieks netrukdo Santariškėse bandyt,kad greičiau.O gal bandykit Greitosios pagalbos ligoninėj.Gal ten eilės trumpesnės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 07 02, 13:49)
Sakau,man Santariškėse ekstriniu padarė per 2 mėn.O šiaip čia nėra gyvybei pavojinga situacija,todėl operacijos planinės,o eilės ilgos.Aišku priklauso nuo gydytojo.Draugei Klaipėdoj šundaktaris kažkoks per porą sav.suveikė operaciją,bet man bent jau geriau ilgiau palaukt,bet pas profą patekt.Aišku bandyt nieks netrukdo Santariškėse bandyt,kad greičiau.O gal bandykit Greitosios pagalbos ligoninėj.Gal ten eilės trumpesnės. g.gif

bet juk galima ir kituose miestuose, kituose gal nera tokiu eiliu, man Siauliuose operavo, nereikejo isvis laukti pasidarai tyrimus ir jei visks gerai kad ir rytoj. bet cia be pilnos narkozes taip,su narkoze irgi eile yra, siule Radviliskyje ir su narrkoze ten nera isvis eiliu, tik i savaite viena diena tokias daro operacijas, bet man tos narkozes nereikejo.
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2011 07 02, 15:03)
bet juk galima ir kituose miestuose, kituose gal nera tokiu eiliu, man Siauliuose operavo, nereikejo isvis laukti pasidarai tyrimus ir jei visks gerai kad ir rytoj. bet cia be pilnos narkozes taip,su narkoze irgi eile yra, siule Radviliskyje ir su narrkoze ten nera isvis eiliu, tik i savaite viena diena tokias daro operacijas, bet man tos narkozes nereikejo.

Čia gal aš fobikė,bet operacija yra operacija ir operuočiausi tik Vilniuje arba Kaune,klinikose.Žinau,kad gal čia perdėtas rūpestis,bet man vis atrodo,kad įranga gali būti prastesnė kitur,anesteziologai prastesni,operacinių priežiūra prastesnė ir tt.Bet čia kaip sakau-vienos mano nuomonė ir nuogastavimai.Čia tokia pat baimė,kaip kokia vorų.Vieni bijo jų-kiti ne.Aš gal bijau mažesnių ligoninių,o kiti-ne. unsure.gif
Atsakyti
As irgi manau,kad geriau operuotis Viniuje ar Kaune ir tik pas rekomenduotus daktarus,nes operacija gan sudetinga,nes salia yra miego arterija,kad jos nepazeisti. Per karscius,kaip jau rase,geriau nesioperuoti. As Lazdynu ligonineje laukiau tik du menesius,manau ne problema pakliuti ir anksciau,nes operacija nera ilga. Mano palatos kolege uzrase pries savaite iki operacijos,manau su gydytojais,labai norint, galima viska suderint. mirksiukas.gif
Atsakyti