Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

daumantu smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif o koki alieju naudojate majonezo gaminimui? sugalvojau isbandyti smile.gif tik ar nebaisu, kad kiausinukas termiskai neapdorotas? na, salmoneliozes ir kitokie brudai ar negasdina unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2008 10 14, 13:09)
Sveikos smile.gif  o koki alieju naudojate majonezo gaminimui? sugalvojau isbandyti smile.gif  tik ar nebaisu, kad kiausinukas termiskai neapdorotas? na, salmoneliozes ir kitokie brudai ar negasdina unsure.gif ?

alieju patartina naudoti kuo geresni alyvuogiu..
bet as tai bijociau naudoti parduotuvinius kaiusinius... tik is giminiu kaime jei parsivesti, ju paciu augintu vistu kiausiniai butu, tuomet isdrisciau pabandyt. ..
Atsakyti
O aš, prieš pirkdama majonezą pasižiūriu į sudėtį. Kiekviename yra modifikuotas ir visokių kitų dalykų, nuo kurių visai nesinori vartoti majonezo. helmanse, kiek skaičiau yra mažiausiai, parašyta, kad nėra modifikuoto krakmolo, tad vartoju ti jį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchidėja @ 2008 10 16, 10:39)
O aš, prieš pirkdama majonezą pasižiūriu į sudėtį. Kiekviename yra modifikuotas ir visokių kitų dalykų, nuo kurių visai nesinori vartoti majonezo. helmanse, kiek skaičiau yra mažiausiai, parašyta, kad nėra modifikuoto krakmolo, tad vartoju ti jį.  smile.gif


Reiktų atskirti modifikuotą irgenetiškai modifikuotą. tai du labai skirtingi dalykai, ir manau tikrai nerasi majonezo be modifikuoto krakmolo. Dėl helmano, na taip jis skanus, bet dabar jau yra ir lietuviškų alternatyvų, tokių pat labai riebių majonezų. aš renkuosi lietuvišką, nesjau vien užsieninių galiojimo terminas atbaido, tai rodo kiek visokio gėrio ten prikrauta doh.gif doh.gif doh.gif , o ir žaidžai jie ant tokių atseit, be genetiškai modifikuotų ir t.t. o paskaičius sudėtį tai oi, oi doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
Noreciau, kad pasidalintumete savo turimomis ziniomis ir atskleistumete paprasta tiesa - kaip namu salygomis pasigaminti gardu majoneza smile.gif
O viskas prasidejo nuo to, kad gavau viena toki buitini prietaisa, kuris daug ka "moka", todel maniskis ir graziai paprase, kad gal pabandome majoneza pasidaryti? Todel ir pamaniau, kad gal kuri is jusu jau yra isbandziusi ir zino nebloga receptuka biggrin.gif
Atsakyti

Matai, problema ta, kad naminis majonezas yra gaminamas su nevirtu kiaušinio tryniu. Aš tai nerizikuoju šiais laikais to daryti g.gif Ypač po to, kai buvo skelbta, kad pie 80 % ar net daugiau Lietuvos paukštynų užkrėsta salmonelioze.
Atsakyti
Aš irgi dėl salmoneliozės baimės negaminu nieko, kur reikia žalio kiaušinio. Kas nebijo, galiu patart, kaip paruošt:). Reikia arba gerai nuplikyt verdančiu vandeniu (prieš tai nuplauti po karštu tekančiu), arba nušveisti sodos tirpalu:)
Atsakyti
QUOTE(Alirija @ 2008 10 22, 07:53)
Sveikos mamytes  smile.gif
Noreciau, kad pasidalintumete savo turimomis ziniomis ir atskleistumete paprasta tiesa - kaip namu salygomis pasigaminti gardu majoneza smile.gif
O viskas prasidejo nuo to, kad gavau viena toki buitini prietaisa, kuris daug ka "moka", todel maniskis ir graziai paprase, kad gal pabandome majoneza pasidaryti? Todel ir pamaniau, kad gal kuri is jusu jau yra isbandziusi ir zino nebloga receptuka  biggrin.gif

tau reikes:vieno kiausinio zalio kaip cia jau rase.ji idek i stiklainiuka ir plak su tuo smulkintuvu tokia lazda,paskui idel garstyciu,pipiriuku,druskytes,actuko pagal skoni.tada po trupuciuka pilk alieju viskas prades tirsteti.as dar ipilu vandens kai labai sutirsteja.
Atsakyti
Sveikos,noriu ,jūsų paklausti.
Ar yra sveika valgyti majonezą?
Gal kas man pasakysite.Ir aplamai kokia to majonezo kokybė ruošto namų sąlygomis.
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 10 31, 23:37)
Sveikos,noriu ,jūsų paklausti.
Ar yra sveika valgyti majonezą?
Gal kas man pasakysite.Ir aplamai kokia to majonezo kokybė ruošto namų sąlygomis.
Ačiū.

Nemanau kad sveika, kuo maziau reikia jo vartoti, ypac pirktinio, jau tiek ten chemijos kad baisu ....
Atsakyti
Dėl majonezo aš,galėčiau pasakyti,tiek,naudoju labai mažai,jeigu jau naudoju,tik lietuvišką produkciją.Perku su krienais,su krapais.
Jeigu naudoju{būtinai į majonezo masę įdedu krieno,arba gartyčių,pipirų}
Prie virtuvinio kombainobuvo knygutė kurioje yra nemažai receptukų,yra ir majonezo receptas.
Namų sąlygomis nedrįsčiau ruošti,dėlproduktų neaiškios sudėties.
Atsakyti