Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 69 tema

Fain, kad kažkas čia vyksta smile.gif
Su visom fantastikom man nelabai, bet retsykiais pasitikrinu: mažu.
Perskaičiau pusę M. Binchy Alyvinio autobusiuko, o toliau - tik kankinu. Šiaip neskaitau anotacijų, bent jau nesigilinu į jas, bet pabaigusi tikrąjį alyvinį autobusiuką, pasijutau šiek tiek apgauta: o kas čia toliau? unsure.gif Ir dar nelabai... schmoll.gif
Galėjo anonsuose bent jau perspėti, kad knyga sudaryta iš dviejų ar daugiau (?) apysakų, dabar gi, tik spėjusi įsijausti - užverčiau paskutinį puslapį. Nenustebčiau, jei kitur nesuplakė, išleido tuos rašinukus atskirai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo martux: 29 rugpjūčio 2010 - 22:11
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 29, 23:04)
Idomus sutapimas - tokia diskusija kaip tik vyko toje temoje, kurios nuoroda neseniai  imeciau (apie fentezi kalbejome keliais puslapiais veliau po Dorifores saraso). Ir SOFIJA5 kaip tik toje temoje prie musu prisijunge  mirksiukas.gif

Tikrai aš toje temoje prisijungiau, bet dar baisu buvo garsiai rėkti, kad mėgstu fantastiką ir visas bandysiu fantastikos virusu užkrėsti biggrin.gif 4u.gif
QUOTE(martux @ 2010 08 30, 00:11)

Perskaičiau pusę M. Binchy Alyvinio autobusiuko, o toliau - tik kankinu. Šiaip neskaitau anotacijų, bent jau nesigilinu į jas, bet pabaigusi tikrąjį alyvinį autobusiuką, pasijutau šiek tiek apgauta: o kas čia toliau? unsure.gif  Ir dar nelabai... schmoll.gif
Galėjo anonsuose bent jau perspėti, kad knyga sudaryta iš dviejų ar daugiau (?) apysakų, dabar gi, tik spėjusi įsijausti - užverčiau paskutinį puslapį. Nenustebčiau, jei kitur nesuplakė, išleido tuos rašinukus atskirai.

Viens prie vieno mano nuomonė drinks_cheers.gif Apgavo ir nuvylė ir mane "Alyvinis autobusiukas" verysad.gif
Atsakyti
SOFIJA5, ačiū už atsakymą 4u.gif
Kas dėl fantastikos, tai vaikystėje ir aš skaičiau. Kai kas patiko, kai kas nelabai. Kas dėl fentezi, prisimenu tik Kingo kažkokį bokštą, nors skaičiau greičiausiai ir daugiau. Senais laikais buvo toks terminas magiškas realizmas, tas tai labai patinka, o Markesas, Aljende - amžini mano favoritai. Ten ir spalvos, ir kvapai, bet dominuoja istorija, charakteriai. Vadinasi, esu nepataisoma realistė schmoll.gif Ir šiaip...pagalvojau, kad aš nemąstau vaizdais, tiesiog dievas nedavė. Va, to tai tikrai tau pavydžiu. Bet niekaip neįtalpinu tarp tų žanrų komiksinių knygų (jetau, kaip patinka tas apibūdinimas, mat, pati sugalvojau.... blush2.gif ). Sutinku, filme gražu, estetiška, bet literatūroje nepagaunu jokio žavesio. Gal ironija kiek ir gelbėja...., bet ...
Perkračiau galvoje skaitytą fantastiką/fentazi/pasakas ir t.t. ir pamaniau, kad gražiausios Lindgren ,,Broliai Liūtaširdžiai", Lemo ,,Soliaris". Bet ten vėlgi dominuoja mintis, idėja.
Kada aš prisibausiu parašyti apie skaitytas knygas doh.gif
Pabaigiau Larsson ,,Mergina, kuri žaidė su ugnimi". Labai nebloga. Pabaigoje galėjo vienas herojus plikom rankom nesupakuoti antiherojaus, nes labai kvailai atrodė, bet tiek to... Vėl palikta erdvės tęsiniui ir teks kankintis, kol knyga pasirodys. Gaila, kad autorius miręs, nes kuo tolyn, tuo geryn. Tik ,,Obuolys" ar susiras kada žmonišką korektorių, dar tą praleistą raidę galiu iškentėt, bet kaikas kartojosi nuolat ir varė iš proto.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2010 08 30, 00:26)
SOFIJA5, ačiū už atsakymą 4u.gif
Kas dėl fantastikos, tai vaikystėje ir aš skaičiau. Kai kas patiko, kai kas nelabai. Kas dėl fentezi, prisimenu tik Kingo kažkokį bokštą, nors skaičiau greičiausiai ir daugiau. Senais laikais buvo toks terminas magiškas realizmas, tas tai labai patinka, o Markesas, Aljende - amžini mano favoritai. Ten ir spalvos, ir kvapai, bet dominuoja istorija, charakteriai. Vadinasi, esu nepataisoma realistė schmoll.gif  Ir šiaip...pagalvojau, kad aš nemąstau vaizdais, tiesiog dievas nedavė. Va, to tai tikrai tau pavydžiu. Bet niekaip neįtalpinu tarp tų žanrų komiksinių knygų (jetau, kaip patinka tas apibūdinimas, mat, pati sugalvojau.... blush2.gif ). Sutinku, filme gražu, estetiška, bet literatūroje nepagaunu jokio žavesio. Gal ironija kiek ir gelbėja...., bet ...
Perkračiau galvoje skaitytą fantastiką/fentazi/pasakas ir t.t. ir pamaniau, kad gražiausios Lindgren ,,Broliai Liūtaširdžiai", Lemo ,,Soliaris". Bet ten vėlgi dominuoja mintis, idėja.

Nėra už ką biggrin.gif Man buvo malonu "išsilieti" ax.gif O komiksinės knygos man patinka ir terminas, ir pačios knygos. Skaitai knygą - matai filmą. Beje, filmus žiūrėti aš nelabai mėgstu. Mano pačios susikurti vaizdeliai man daug labiau patinka ax.gif Tai aš, vadinasi, nepataisoma svajotoja esu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 29 rugpjūčio 2010 - 22:37
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 29, 21:57)
g.gif Aš emocinga ir lakios vaizduotės - tiesa drinks_cheers.gif Įdomi ta tavo teorija ir mano atveju teisinga. Dabar reikia laukti, kad Jūržolė prisipažintų esanti emocinga ir lakios vaizduotės, juk ji irgi fantastiką mėgsta hihihi.gif

biggrin.gif Tai bent misle uzdavet... vaizduotes man tikrai netruksta, bet emocinga? g.gif Lyg ir ne per daug... Ar tai turetu paaiskinti, kodel moksline fantastika megstu labiau negu fentezi? tongue.gif klopedija, tavo teorija, tau ir mikrofona i rankas! lotuliukas.gif

O siaip as irgi niekad nemegau fantastikos del fantastikos. Man atrodo, visuose geriausiuose sio zanro kuriniuose fantastine aplinka yra tik priemone, o ne tikslas.

Pagalvojau dabar - juk netgi grynai muiliaoperiskas TV serialas "Star Trek" (kuri kartais pasiziuriu pries vakariene... ax.gif) nagrineja tas pacias zmogiskas problemas, kaip ir visi kiti tokio tipo serialai - tik kad veiksmas vyksta kazkur zvaigzdese... bet visi tie ateiviai ir susisaudymai yra tik prieskoniai prie pagrindinio patiekalo mirksiukas.gif
Papildyta:
Rasiau rasiau, ir suvalge viska doh.gif mad.gif O norejau tik pasakyti, kad ketinu kada nors uzpildyti dar viena spraga ir artimiau susipazinti su, kaip as vadinu, linksmaisiais fantazuotojais - Douglas Adams ir Terry Pratchett. MB savo bibliotekoje turi ir kelioniu vadova po galaktika, ir visas Disko pasaulio serijos knygas, is kuriu as kol kas tik viena perskaiciau. Ir kazkodel man atrodo, kad lengvai isprotejes Disko pasaulis net ir uzkietejusiai realistei klopedijai patiktu... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 29 rugpjūčio 2010 - 22:55
Noriu paklausti ar kas zinot toki rasytoja Bredley ?nezinau kaip rasosi,parasiau taip kaip tariasi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2010 08 28, 21:54)
Kažką lyg atsimenu, buvo ir keli tūkstantiniai knygų sąrašai įdėti  g.gif O šitas toks hm... keistokokas.

Dėkui už priminimą 4u.gif
Atsidariau savo "1001 knygų" sąrašiuką, peržiūrėjau, pasipildė per pusantrų metų apie 10 pozicijų.

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 29, 16:15)
O aš vaikystėje gyvenau stebuklingame pasaulyje: su manimi kalbėjo medžiai ir aš buvau užkerėta princesė ir turėjau galią valdyti gamtos galias, na, ir panašiai  biggrin.gif gal todėl ir dabar knygose ieškau stebuklo, magijos 

Aš irgi panašiai. Bet mano pati didžiausia vaikystės "svajuko dramblionė" buvo tapti kosmonaute (dabar reikėtų sakyti astronaute ax.gif ). "Topinė" knyga - "Žemės mergaitė" wub.gif Tai turbūt todėl mane labiau traukia mokslinė fantastika, o ne fentezi g.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 08 29, 21:04)
1. Tik Simako kazkaip sugebejau nieko neperskaityti... reiktu kada uzlopyti sia spraga.
2. Dabar mastau, kad fantastika man gal visgi artimesne negu fentezi. Nors abieju zanru, atrodo, jau esu pasisotinusi, nes pastaruoju metu mazai teskaitau. Tiesa, dabar kaip tik baigineju Fraju...

1. Rekomenduoju Simako "Miestą"
2. drinks_cheers.gif Artimiausi šiam žanrui iš pastarųjų mano skaitinių yra Frajus ir Vonnegutas.

QUOTE(klopedija @ 2010 08 29, 21:35)
SOFIJA5, viena iš mano hipotezių apie polinkį į fantastiką: emocingi, lakios vaizduotės žmonės ją mėgsta labiau, nei užkietėję realistai, kokia aš save laikau.

Man tinka, dažnai fantastiniai pasauliai atrodo įdomesni nei realusis ax.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 29, 22:37)
Tai aš, vadinasi, nepataisoma svajotoja esu  biggrin.gif

Prisijungiu prie nepataisomų svajotojų drinks_cheers.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 08 29, 22:54)
norejau tik pasakyti, kad ketinu kada nors uzpildyti dar viena spraga ir artimiau susipazinti su, kaip as vadinu, linksmaisiais fantazuotojais - Douglas Adams ir Terry Pratchett. MB savo bibliotekoje turi ir kelioniu vadova po galaktika, ir visas Disko pasaulio serijos knygas, is kuriu as kol kas tik viena perskaiciau. Ir kazkodel man atrodo, kad lengvai isprotejes Disko pasaulis net ir uzkietejusiai  realistei klopedijai patiktu...  mirksiukas.gif

mmm, mielai vėl paskaitinėčiau Douglas Adams "Keliautojo kosmostopu vadovą po Galaktiką" thumbup.gif
Mano pirmojoje darbovietėje (IT įmonė) tai pusiau juokais, pusiau rimtai buvo privaloma literatūra visiems naujiems darbuotojams biggrin.gif Iki šiol prisimenu 42 - visa ko prasmę cool.gif , "Don't panic", rankšluosčio svarbą keliaujant autostopu, depresuojantį robotą bigsmile.gif , o su MB retkarčiais panaudojam frazę "Sudie ir ačiū už žuvis" rolleyes.gif
Tik va filmas tai nuvylė. Knyga žymiai geresnė.
Noriu visą "penkių dalių trilogiją" įsigyti ir perskaityti angliškai ax.gif
Atsakyti
Pradėjau "Prozaco karta" ir.. negaliu. Nors ji tokia topinė, bet dotuoju momentu man ji per sunki visku tuo, ko ten nuo pirmo sakinio. Tas nepadorus atvirumas, apnuoginantis išvirtusius mėsgalius, tiesiog slegia. Palieku kitam kartui, kai būtent to reikės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 29, 17:15)
Būtų įdomi ir kitų merginų nuomonė  4u.gif Ką manote apie stebuklines pasakas, fantastiką ?

Laba 4u.gif Galima, ir aš pasisakysiu? blush2.gif
Haufo pasakas skaičiau ne po vieną kartą - labai patiko. Skaičiau A. Beliajevą (nežinau, ar jis tikrai fantastas g.gif ), labai patiko A. Norton kūryba. Tiesa, nesu skaičius fantastikos klasikų blush2.gif Ir paskutiniu metu kažkaip taip labai su fantastika nedraugauju, bet man ji patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2010 08 29, 23:21)

1. Rekomenduoju Simako "Miestą" 

ir 'Kaukų draustinį' mirksiukas.gif Man abi šios knygos wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Agnuzeb,su gimtuku! 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Agnuzeb, su gimtadieniu! Daug sveikatos, svajonių ir netikėtumų!

user posted image
Atsakyti