QUOTE(madrugada @ 2010 08 28, 21:54)
Kažką lyg atsimenu, buvo ir keli tūkstantiniai knygų sąrašai įdėti

O šitas toks hm... keistokokas.
Dėkui už priminimą
Atsidariau savo "1001 knygų" sąrašiuką, peržiūrėjau, pasipildė per pusantrų metų apie 10 pozicijų.
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 29, 16:15)
O aš vaikystėje gyvenau stebuklingame pasaulyje: su manimi kalbėjo medžiai ir aš buvau užkerėta princesė ir turėjau galią valdyti gamtos galias, na, ir panašiai

gal todėl ir dabar knygose ieškau stebuklo, magijos
Aš irgi panašiai. Bet mano pati didžiausia vaikystės "svajuko dramblionė" buvo tapti kosmonaute (dabar reikėtų sakyti astronaute

). "Topinė" knyga - "Žemės mergaitė"

Tai turbūt todėl mane labiau traukia mokslinė fantastika, o ne fentezi
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 29, 21:04)
1. Tik Simako kazkaip sugebejau nieko neperskaityti... reiktu kada uzlopyti sia spraga.
2. Dabar mastau, kad fantastika man gal visgi artimesne negu fentezi. Nors abieju zanru, atrodo, jau esu pasisotinusi, nes pastaruoju metu mazai teskaitau. Tiesa, dabar kaip tik baigineju Fraju...
1. Rekomenduoju Simako "Miestą"
2.

Artimiausi šiam žanrui iš pastarųjų mano skaitinių yra Frajus ir Vonnegutas.
QUOTE(klopedija @ 2010 08 29, 21:35)
SOFIJA5, viena iš mano hipotezių apie polinkį į fantastiką: emocingi, lakios vaizduotės žmonės ją mėgsta labiau, nei užkietėję realistai, kokia aš save laikau.
Man tinka, dažnai fantastiniai pasauliai atrodo įdomesni nei realusis
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 29, 22:37)
Tai aš, vadinasi, nepataisoma svajotoja esu
Prisijungiu prie nepataisomų svajotojų
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 29, 22:54)
norejau tik pasakyti, kad ketinu kada nors uzpildyti dar viena spraga ir artimiau susipazinti su, kaip as vadinu, linksmaisiais fantazuotojais - Douglas Adams ir Terry Pratchett. MB savo bibliotekoje turi ir kelioniu vadova po galaktika, ir visas Disko pasaulio serijos knygas, is kuriu as kol kas tik viena perskaiciau. Ir kazkodel man atrodo, kad lengvai isprotejes Disko pasaulis net ir uzkietejusiai realistei
klopedijai patiktu...
mmm, mielai vėl paskaitinėčiau Douglas Adams "Keliautojo kosmostopu vadovą po Galaktiką"
Mano pirmojoje darbovietėje (
IT įmonė) tai pusiau juokais, pusiau rimtai buvo privaloma literatūra visiems naujiems darbuotojams

Iki šiol prisimenu 42 - visa ko prasmę

, "Don't panic", rankšluosčio svarbą keliaujant autostopu, depresuojantį robotą

, o su MB retkarčiais panaudojam frazę "Sudie ir ačiū už žuvis"
Tik va filmas tai nuvylė. Knyga žymiai geresnė.
Noriu visą "penkių dalių trilogiją" įsigyti ir perskaityti angliškai