Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 69 tema

Agnuzeb, su gimtadieniu! 4u.gif

QUOTE(Forget @ 2010 08 30, 10:18)
Sugriausiu tavo teorija vienu mostu. Esu baisiai emocionali, lakios vaizduotės, vis gi meno žmogus esu, bet fantastikos būtent dėl to ir nemėgstu. Atsvaros reikia. Taip, kad man skaitomose knygose turi viskas būti baisiai logiška ir konstruktyvu. Prifantazuot aš ir pati galiu, kam man skaityt kitų fantazijas bigsmile.gif

Na jei jau is to kampo ziurint, tai visa grozine literatura yra kitu fantazijos - tik tiek kad vienos fantazijos labiau "is gyvenimo" negu kitos. Ir logikos kartais tose "gyvenimiskose"fantazijose dar labiau truksta. Esminis skirtumas, ko gero, tame, kad vienu atveju galvoji sau - taip galetu buti, o kitu atveju esi tikra, kad negaletu.

Man atrodo, kad viskas priklauso nuo to, ar skaitytojas yra linkes zaisti autoriaus sugalvota zaidima - tiesiog priimti pasiulytas taisykles ir neiprasta pasauli, neieskant jame nei logikos, nei gyvenimiskumo, nei jokiu kitu slieku. Tiesa, si ka tik iskepta mano teorija nepaaiskina, kodel yra tiek daug skaitytoju, visai nelinkusiu taip zaisti... ax.gif biggrin.gif

Frajaus "Atejuna" vakar pabaigiau, atsiliepimui dar vis kaupiuosi mirksiukas.gif Rimtai, reikia suvirskinti ir susigaudyti, koki ispudi man ta knyg paliko unsure.gif O kol kas emiausi visai kitokios knygos - Dorris Lessing "Auksinio sasiuvinio". Kol kas idomu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 30 rugpjūčio 2010 - 22:50
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 08 30, 10:52)
Žiūrėk kiek aš radau rašytojų tokia pavarde, gal rasi tą, kurį ieškojai
BRADLEY

Aciu,nezinau kuris tinka biggrin.gif mat as filma ziurejau,o ten moteriske sako : kaaa,jus neskaitet Bradley?...kaip galima jo nezinoti ir t.t....tai va ir idomu pasidare kas tas Bradley,kad ji reik zinoti biggrin.gif ,bet butent kuri is ju ji minejo,tai va ir neaisku dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2010 08 30, 22:55)
Aciu,nezinau kuris tinka  biggrin.gif  mat as filma ziurejau,o ten moteriske sako : kaaa,jus neskaitet Bradley?...kaip galima jo nezinoti ir t.t....tai va ir idomu pasidare kas tas Bradley,kad ji reik zinoti  biggrin.gif  ,bet butent kuri is ju ji minejo,tai va ir neaisku dabar  biggrin.gif

O koks filmas buvo?
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2010 08 30, 23:13)
O koks filmas buvo?

Rusu - Vrac (daktaras)
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 30, 23:49)
Na jei jau is to kampo ziurint, tai visa grozine literatura yra kitu fantazijos - tik tiek kad vienos fantazijos labiau "is gyvenimo" negu kitos. Ir logikos kartais tose "gyvenimiskose"fantazijose dar labiau truksta. Esminis skirtumas, ko gero, tame, kad vienu atveju galvoji sau - taip galetu buti, o kitu atveju esi tikra, kad negaletu.

Labai gerai pasakei, Jūržole. thumbup.gif Pagal idėją visos esam fantastikos mėgėjos. mirksiukas.gif lotuliukas.gif Nebent skaito kas tik dokumentiką . bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kas Tokieno Silmalirioną skaitėt? Kaip vertimas?
Atsakyti
autentiška skerdykla nr. 5. pasirodo, ji egzistuoja bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kuri matėt ,kurioj nors Kauno Maximoje L.Tolstojaus ''Karas ir taika'' 2 tomą? g.gif Savanorių Hyper max. yra tik pirmas. unsure.gif
Atsakyti
Giedra Radvilavičiūtė "Suplanuotos akimirkos"- senai turėjau tokį smagų skaitinį. Intelektualūs, šmaikštūs labai įžvalgus ese rinkinys. Nelabai žinau ką dar parašyti, nes ten aš pamačiau tikrai daug: ir kikenau ir vietomis su nostalgija skaičiau.

Rekomenduoju ne trilerių mėgėjoms biggrin.gif Klopedija, jau skaitei? Ten ir feminizmo truputi yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 08 31, 08:58)
Gal kas Tokieno Silmalirioną skaitėt? Kaip vertimas?

man vertimas neuzkliuvo. Ir pasaka grazi..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 08 31, 11:46)
man vertimas neuzkliuvo. Ir pasaka grazi..

tai va, noriu skaityt, namuose guli angliškas variantas ir LT vertimas. Angliško skaičiau gal pusę, laaaaaabai sunkiai skaitėsi, sudėtingai. MĄstau ar verta lietuviškojo varianto imtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 08 29, 22:57)
Markesas  lotuliukas.gif irgi fantastika  mirksiukas.gif
Ooooo... tada aš jau užkietėjus fantastikos mėgėja... lotuliukas.gif doh.gif
Neseniai išklausiau История Одной Смерти, о Которой Знали Заранее. Pasakojimas rutuliojasi apie vieną įvykį. Užuot pasakęs "tas užmušė tą dėl to ir ano", Markesas faktą pateikia "pletkų" forma, vis naujai ir naujai perpasakodamas miestelio gandus: o Fernandas tą rytą... o Antonijus iš vakaro... o Prudensija... Ir, apsukęs lanką, sugrįžta į "įvykio vietą"...
Markesas man nuolat užvožia box.gif ir aš pasiduodu... doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(madrugada @ 2010 08 29, 23:05)
magiškasis realizmas, kaip Markeso knygos apibūdinamos, patinka. Alexia labai tiksliai parašė, kodėl 
drinks_cheers.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 08 29, 23:54)
klopedija, tavo teorija, tau ir mikrofona i rankas! 
Ir kazkodel man atrodo, kad lengvai isprotejes Disko pasaulis net ir uzkietejusiai  realistei klopedijai patiktu... 
umn.gif lotuliukas.gif
Čia jau taip pat MB stichija lotuliukas.gif

QUOTE(Helianta @ 2010 08 30, 00:21)
(...) Vonnegutas.
drinks_cheers.gif

QUOTE(Forget @ 2010 08 30, 11:18)
Sugriausiu tavo teorija vienu mostu.
Prifantazuot aš ir pati galiu, kam man skaityt kitų fantazijas
Ar krumplių nenusidaužei? lotuliukas.gif
Bet tas fantazijas dar ir parašyt reikėtų... mirksiukas.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 08 30, 23:49)
Man atrodo, kad viskas priklauso nuo to, ar skaitytojas yra linkes zaisti autoriaus sugalvota zaidima - tiesiog priimti pasiulytas taisykles ir neiprasta pasauli, neieskant jame nei logikos, nei gyvenimiskumo, nei jokiu kitu slieku.
Tau irgi reikėtų mikrofoną įbrukt. mirksiukas.gif
Turbūt dėl to dabar "žaidžiu" Ceremoniją. Taisykles priimu besąlygiškai. cool.gif

QUOTE(marakeš @ 2010 08 31, 10:07)
autentiška skerdykla nr. 5. pasirodo, ji egzistuoja 
Kaip sakoma, žmogus negali sugtalvoti to, ko negali būti. cool.gif

QUOTE(Forget @ 2010 08 31, 11:36)
Giedra Radvilavičiūtė "Suplanuotos akimirkos"- (...) Klopedija, jau skaitei? Ten ir feminizmo truputi yra  mirksiukas.gif
Neskaičiau.
O pagal svorio kategoriją ji man tinka? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti