QUOTE(langana @ 2010 09 01, 11:28)
Skaitau dabar vien detektyvus

ir nutariau ''uzvirti'' toki ginca:ar nemanot, kad gaistat laika, jei kazkuriuo laikotarpiu(o gal visada) skaitot tik vienadienes knygas? As kazkaip susimasciau, kad pastaruoju metu labai nedaug skaitau to, ka galima butu pavadinti literatura is didziosios raides. Vis daugiau mano ''meniu'' skaniu, bet nelabai vertingu ''desertu'':detektyvai, fentezi, siaip kazkokie ne itin isimenantys romanai. Ir baisiausia, kad pamazu atprantu ir isvis nebesinori ''pagrindiniu patiekalu'':klasikos ir kitos rimtosios literaturos

Kaip man patinka visokios tokios diskusijos

Tema pagyveja, islenda is savo tamsiu kampeliu uzsislepe skaitytojos... o svarbiausia, atsiranda proga dar syki pasakyti tai, ka ir taip visi zino... bet vis tiek kazkas uz liezuvio traukia! Taigi, stai mano trys kapeikos desertu tema...
Faktas, kad vienadienes knygos suteikia tik vienadieni malonuma - bet juk daugumai musu tokio malonumo kartais reikia, ypac jei skaitome daug. Jei skaitymas yra retas ir itin branginamas malonumas, tai isivaizduoju, kad gal ir nesinori skaityti tokiu knygu, apie kurias po keliu savaiciu jau nieko neprisiminsi. Bet kaip kulinarijos, taip ir literaturos gurmanu tarp musu yra palyginus nedaug - o visiems kitiems kartais norisi ir paprastesnio maisto

Svarbiausia, kad racionas butu subalansuotas, ir lengvi desertai netaptu kasdiene nuodeme, nes juk visi zinom, kad nuo per didelio saldumynu, ypac nelabai kokybisku, kiekio ne tik svoris auga, bet ir skonio receptoriai pamazu atrofuojasi
Man siuo metu irgi toks laikotarpis, kai labiau norisi visokiu desertu. Bet manau, kad jis praeis, ir vel noresis kazko rimtesnio, o kad taip nutiktu greiciau, baigusi Fraju emiausi "Auksinio sasiuvinio" ir dabar megaujuosi letu skaitymu, kai kas kelios pastraipos norisi sustoti ir pagalvoti apie tai, ka perskaitei. O kai baigsiu sia knyga, gal imsiuosi kokio trilerio, o gal pagaliau ciupsiu Prusto antraja knyga, kuri seniai i mane ziuri. Dar nezinau...
Bet,
langana, jei jau tau paciai atrodo, kad pripratai prie desertu ir rimtu patiekalu nebesinori, tai gal metas imtis priemoniu? Olandai turi toki pasaki: "zin moet je maken" - pazodziui "nora turi pats susikurti" (t.y. padaryti taip, kad vel noretusi). Imkis kokios rimtesnes knygos, kad ir pries savo valia is pradziu, ir pamatysi, kaip itrauks. O desertu juk nebutina atsisakyti - svarbu tik saiko neprarasti
Papildyta:QUOTE(Dolitlė @ 2010 09 01, 13:10)
Bus padaryta/užsakyta.

Aciu, Dolitle!