Įkraunama...
Įkraunama...

Kelių metų susituokėte?

[quote=ZBITKA,2011 09 05, 20:13]
nesamone. rimti vyrai cia jokiu meiluziu neturi ir nera cia tokios "normos". ir lietuvoje vyrai eina su kitom. viskas priklauso nuo zmogaus.
[/quote]
oi tiek mano kolegos, tiek destytojai sako kitaip wink.gif)))
[/quote]
kuo nori tuo ir tikek, man svarbu kad maniskis neina thumbup.gif liezuvis.gif liezuvis.gif
Papildyta:
vaikai nera vargas, pati dirbu vaiku darzeli su 3-5m. vaikais taip kad..bet neskubu su savais.
Papildyta:
kodel jus viska iskreipiat? as gi nesakiau, kad nenoriu seimos. as ja kuriu ir vaikuciu turesiu. jeigu jau vaikus turi virs 30-ties metu tai jau sena? aisku, jeigu save jau budama 30-ties laikai sena blink.gif
as planuoju pirma 32-33, antra 35m. tai ka jau sena laugh.gif
[/quote]

tikrai jau ne jaunikle lotuliukas.gif
Atsakyti
Susituokėme prieš tris mėnesius. Tuometu buvo abiems po 28 metus. Tuokėmės po 12 metų draugystės smile.gif .
Atsakyti
Kai tuoksimes man bus be 3 dienu 22,o vyrui 23 4u.gif
Atsakyti
Savąsias vestuves planuojam kitąmet. ax.gif Man bus ką tik suėję 25-eri, o vyrui bus 27-eri (po keleto mėnesių jau ir 28-eri). thumbup.gif 4u.gif Manau, pats laikas... drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mixana: 30 spalio 2011 - 15:42
QUOTE(c@ndy @ 2011 09 07, 22:26)
Kai tuoksimes man bus be 3 dienu 22,o vyrui 23 4u.gif

va cia tai pats tas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elenagilbert @ 2011 10 30, 17:38)
va cia tai pats tas smile.gif

"Pats tas" manau būna tada, kai du žmonės, aplinkinių ir aplinkybių neverčiami, patys laisva valia nusprendžia oficialiai įtvirtinti sutuoktinių statusą. mirksiukas.gif Ir visiškai nesvarbu, ar tuo metu jaunavedžiams būtų 20, 25, 30 ar daugiau metų. Negalime gi visi gyventi pagal tą patį modelį – būtų per daug monotoniškas pasaulis. 4u.gif Kitavertus, nežinau, ar Jūs, sakydama "pats tas", turite omenyje, kad pats tas laikas vestuvėms, ar pats tas laikas kurti šeimą? g.gif Nes, mano manymu, šeima tampama tuomet, kai pradedama gyventi kartu, dalintis buities rūpesčiais, išgyvenimais ir pan, ir tam santuoka visai nebūtina (dėl kiekvieno asmeninių moralinių vertybių nesiginčiju). Jei kalbėt konkrečiai apie mūsų situaciją, tai šeimą sukūrėm tuomet, kai man buvo 19, o brangiausiajam 21-eri metai. Tuo tarpu, kaip minėjau, vestuves atšoksim, kai man bus 25, o jam - 27. Žinoma, kad galėjome jas atšokti ir kai mums buvo 22-23, bet ar tas skubėjimas būtų ką pakeitęs. g.gif (nebent tik tai, kad, anot Jūsų, būtume susituokę "pačiu laiku"). Tikrai nemanau, kad kažkur kažką uždelsėm... drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mixana: 31 spalio 2011 - 13:09
Sita tema butu daug idomesne, jei butu kur nors skyrybu skyrelyje. Tada butu galima kalbet, keleriu susituokus didesne tikimybe issiskirt, butu idomu paziuret. O dabar ... nagi visos dantim isikabine teigs, kad geriausia susituokti butent to amziaus, kai susituoke jos ir visos dar jaunos, tai visai is kitos varpines sviecia viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2011 11 02, 00:09)
Sita tema butu daug idomesne, jei butu kur nors skyrybu skyrelyje. Tada butu galima kalbet, keleriu susituokus didesne tikimybe issiskirt, butu idomu paziuret. O dabar ... nagi visos dantim isikabine teigs, kad geriausia susituokti butent to amziaus, kai susituoke jos ir visos dar jaunos, tai visai is kitos varpines sviecia viskas  biggrin.gif

Visiškai pritariu Jūsų minčiai 4u.gif . Kalbant iš savo varpinės, gaunama labai jau subjektyvi pateikiama informacija, kuri dažniausiai neatspindi objektyvių faktų. blush2.gif Pavyzdžiui, jei žmogus veda 20-ties, santuoka yra nusisekusi ir jis jaučiasi sąlyginai laimingas, tai visiškai natūralu, kad, paklaustas apie tinkamą amžių santuokai, būtent šį 20 nurodys kaip tinkamiausią (mat jo atveju tai pasiteisino). Tuo tarpu jei analogiškoje situacijoje atsidurtų kitas žmogus, kuris dėl tam tikrų priežasčių turi nešti nenusisekusios santuokos pančius ar tiesiog praeityje patyręs dėl to nuoskaudų, gali būti, kad tą patį amžių 20 jis traktuos kaip paskubėjimą („buvau per jaunas“ ir pan.). Būtent dėl tokios skirtingos kiekvieno mūsų asmeninės patirties suformuoto subjektyvumo diskutuoti tarpusavyje tampa tik įdomiau, nes galima išgirsti pačių įvairiausių nuomonių. thumbup.gif drinks_cheers.gif Tik, žinoma, šia subjektyvia informacija nereikėtų pasikliauti formuojant objektų (žmonių, faktų, savybių ir pan.) skirstymus į kategorijas. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mixana: 02 lapkričio 2011 - 10:17
QUOTE(Mixana @ 2011 11 02, 10:15)
Visiškai pritariu Jūsų minčiai  4u.gif . Kalbant iš savo varpinės, gaunama labai jau subjektyvi pateikiama informacija, kuri dažniausiai neatspindi objektyvių faktų. blush2.gif  Pavyzdžiui, jei žmogus veda 20-ties, santuoka yra nusisekusi ir jis jaučiasi sąlyginai laimingas, tai visiškai natūralu, kad, paklaustas apie tinkamą amžių santuokai, būtent šį 20 nurodys kaip tinkamiausią (mat jo atveju tai pasiteisino). Tuo tarpu jei analogiškoje situacijoje atsidurtų kitas žmogus, kuris dėl tam tikrų priežasčių turi nešti nenusisekusios santuokos pančius ar tiesiog praeityje patyręs dėl to nuoskaudų, gali būti, kad tą patį amžių 20 jis traktuos kaip paskubėjimą („buvau per jaunas“ ir pan.). Būtent dėl tokios skirtingos kiekvieno mūsų asmeninės patirties suformuoto subjektyvumo diskutuoti tarpusavyje tampa tik įdomiau, nes galima išgirsti pačių įvairiausių nuomonių.  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  Tik, žinoma, šia subjektyvia informacija nereikėtų pasikliauti formuojant objektų (žmonių, faktų, savybių ir pan.) skirstymus į kategorijas.  ax.gif

visiskai sutinku drinks_cheers.gif mergina juk kalbejo apie tai kai draugaujama ar gyvenama kartu 15 metu, o tuokiamasi ir planuojami vaikuciai jau velyvesniam amziuj... gal ji ne taip issireiske smile.gif teisingai sakot, jei santuokoj laimingai pragyvene jau kelis desimtmecius ir susituoke pvz.: 20, tai jie ir sakys, kad va tinkamas amzius, o jei jau karcios patirties ragave... sakys, kad neskubet reikejo, per anksti... cia jau konkreciai nuo zmoniu ir ju santykiu viskas priklauso smile.gif kiti draugauja desimtmeciais ir jiems per anksti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiaisviesiai @ 2011 11 06, 15:18)
visiskai sutinku  drinks_cheers.gif mergina juk kalbejo apie tai kai draugaujama ar gyvenama kartu 15 metu, o tuokiamasi ir planuojami vaikuciai jau velyvesniam amziuj... gal ji ne taip issireiske smile.gif teisingai sakot, jei santuokoj laimingai pragyvene jau kelis desimtmecius ir susituoke pvz.: 20, tai jie ir sakys, kad va tinkamas amzius, o jei jau karcios patirties ragave... sakys, kad neskubet reikejo, per anksti... cia jau konkreciai nuo zmoniu ir ju santykiu viskas priklauso smile.gif kiti draugauja desimtmeciais ir jiems per anksti smile.gif

4u.gif drinks_cheers.gif Per pastaruosius dešimtmečius gyvenimo principai ir vertybės taip stipriai pasikeitė, kad jau tampa nebelogiška tapatinti šiuos du klausimus: „Kada pats laikas kelti vestuves?“ ir „Kada pats laikas planuoti vaikučius?“ (mano nuomone, diskusijos dalyvė tą ir darė) schmoll.gif . Vėlgi pasikartosiu, kad nenoriu paneigti kiekvieno iš mūsų asmeninių vertybių, tačiau vaikučius planuoti ir turėti (kaip rodo aplinkinių patirtis) puikiai galima ir dar nesusituokus. ax.gif Nesakau, kad tai pats geriausias sprendimas, tačiau tai kiekvieno asmeninis apsisprendimas, kurį reikia gerbti. smile.gif Todėl, diskutuojant apie vaikučių planavimą, gal ir galima prikišti moters biologinį faktorių, tačiau, kalbant apie vestuves, jis neturėtų būti rodiklis. blush2.gif Tiesiog noriu pasakyti, kad bendruoju atveju neverta tinkamiausio vestuvių amžiaus apriboti iš dešinės, t.y. vestuves sėkmingai galima kelti ir 30 ir 35 ar daugiau metų bigsmile.gif (aišku, atskiru atveju, jei pora nenori planuot leliukų be vestuvių, tą amžių gali riboti biologinis faktorius, bet tai tik atskiri atvejai, o aš, jei gerai suprantu, yra kalbama bendrai... ax.gif ) Tuo tarpu tinkamiausio vestuvių amžiaus apribojimas iš kairės yra gana logiškas ir suprantamas, nes sėkmingai būsimai santuokai tikrai reikia subręsti (vieniems tas trunka ilgiau, kitiems trumpiau, bet net neabejoju, kad nei vienas negimstam jau tam pasiruošę... rolleyes.gif ), tad vos tik sulaukus pilnametystės, jei aplinkybės neverčia, gal ir neverta stačia galva nerti į šiuos svarbius gyvenimo pokyčius. Aišku, kaip ir visur, taip ir čia yra išimčių... 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mixana @ 2011 11 06, 21:17)
4u.gif  drinks_cheers.gif Per pastaruosius dešimtmečius gyvenimo principai ir vertybės taip stipriai pasikeitė, kad jau tampa nebelogiška tapatinti šiuos du klausimus: „Kada pats laikas kelti vestuves?“ ir „Kada pats laikas planuoti vaikučius?“ (mano nuomone, diskusijos dalyvė tą ir darė)  schmoll.gif . Vėlgi pasikartosiu, kad nenoriu paneigti kiekvieno iš mūsų asmeninių vertybių, tačiau vaikučius planuoti ir turėti (kaip rodo aplinkinių patirtis) puikiai galima ir dar nesusituokus. ax.gif  Nesakau, kad tai pats geriausias sprendimas, tačiau tai kiekvieno asmeninis apsisprendimas, kurį reikia gerbti. smile.gif  Todėl, diskutuojant apie vaikučių planavimą, gal ir galima prikišti moters biologinį faktorių, tačiau, kalbant apie vestuves, jis neturėtų būti rodiklis. blush2.gif Tiesiog noriu pasakyti, kad bendruoju atveju neverta tinkamiausio vestuvių amžiaus apriboti iš dešinės, t.y. vestuves sėkmingai galima kelti ir 30 ir 35 ar daugiau metų  bigsmile.gif (aišku, atskiru atveju, jei pora nenori planuot leliukų be vestuvių, tą amžių gali riboti biologinis faktorius, bet tai tik atskiri atvejai, o aš, jei gerai suprantu, yra kalbama bendrai...  ax.gif ) Tuo tarpu tinkamiausio vestuvių amžiaus apribojimas iš kairės yra gana logiškas ir suprantamas, nes sėkmingai būsimai santuokai tikrai reikia subręsti (vieniems tas trunka ilgiau, kitiems trumpiau, bet net neabejoju, kad nei vienas negimstam jau tam pasiruošę...  rolleyes.gif ), tad vos tik sulaukus pilnametystės, jei aplinkybės neverčia, gal ir neverta stačia galva nerti į šiuos svarbius gyvenimo pokyčius. Aišku, kaip ir visur, taip ir čia yra išimčių... 4u.gif  drinks_cheers.gif

nors ir esu nusiteikusi, kad nera ko laukti ir draugauti 10 metu (drasiai prisipazinsiu, kad mano atveju vestuviu amziu riboja biologinis laikrodis, nes pas mane vaikai - tik po vestuviu), taciau su sia nuomone visiskai sutinku mirksiukas.gif labai puikiai, suprantamai ir tolerantiskai isreiksta mintis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(imeldutia @ 2011 11 07, 01:30)
nors ir esu nusiteikusi, kad nera ko laukti ir draugauti 10 metu (drasiai prisipazinsiu, kad mano atveju vestuviu amziu riboja biologinis laikrodis, nes pas mane vaikai - tik po vestuviu), taciau su sia nuomone visiskai sutinku  mirksiukas.gif labai puikiai, suprantamai ir tolerantiskai isreiksta mintis bigsmile.gif

Dėkui už supratimą. 4u.gif Nebijau ir aš prisipažint, kad vis tik noriu leliukus planuoti po vestuvių, todėl faktiškai ir mūsų atveju tas biologinis faktorius pakankamai svarbus. Bet vis tik norisi į tokius dalykus žvelgti kur kas plačiau (tą ir stengiuosi daryt), o ne remtis vien informacija, kuri atspindi tik mūsų asmeninės situacijos rėmus. ax.gif
Atsakyti