Įkraunama...
Įkraunama...

Katinas kandžiojasi

QUOTE(Natalja200710 @ 2008 03 28, 09:51)
Iš savo patirties galėčiau patarti, kad katytė neturėtų turėti daug draskyklių, o turėtų turėti tik vieną......
Tada mes pradėjome stebėti, ką gi joms patinka draskyti ir kurioje vietoje...... Auklėjant katytes reikia laikytis griežtumo ir pagyrimo principais ir jos už tai atsidėkos savo paklusnumu ir meile.....
Dabar dėl važiavimo automobiliu. Būtinai reikia pratinti prie automobilio, kad paskui galima būtų lengviau nugabenti pas veterinarus, pasiimti su savimi į poilsį ir t.t.....
pvz., ją paliekame automobilyje vieną, tai ji ramiai sau miega ir laukia, kol pareisime, o kai pareiname, puola kaip šuniukas prie lango ir šokinėja nuo džiaugsmo.....
Oj, kaip sunku auklėti, bet paskui labai malonu skinti skanius vaisius. Vėl gi laimi kantrybė ir noras....... 
Sėkmės Jums!  bigsmile.gif

QUOTE(Nereali @ 2008 03 28, 12:25)
1. Uzuolaidos: Aha cia jau sudetinga biggrin.gif  Man padejo daiktu svaidymas smile.gif (tik metant daikta reikia nutaisyti mimika tipo tu cia ne prie ko, o kazkokia "dievo bausme" is kazkur biggrin.gif)
........
2. masina.
Pradekim nuo to, kad pirmoji kaciuko gyvenime kelione masina dazniausiai sutampa su kelione pas veterinara (skiepai etc) tai reiskia daug streso ir baimes.
Na jei jau tai ivyko nieko nepakeisi teks (sunkiau ir ilgiau) bandyt pripratint.
........

....Vienzo katei kelione turi susiasocijuoti su kazkuo labai maloniu-skanus maistas, pagyros,zavejimasis.
mano pirmoji gyvenime kate kuri klaikiai nemego vazineti mashina, pamego sita reikala po to kai buvo nuvezta pas katina kergti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tai poto pati su malonumu lipdavo i mashina (net tada kai buvo sterilizuota)

Super mamos padejo aukleti shuni, dabar lygiai su tokia pacia pagalba bus auklejamas ir katinas mirksiukas.gif Labai aciooo uz ishsamius atsakymus thumbup.gif 4u.gif group.gif Jau dabar zinau daug budu kaip "pabarti" Pushki, kad girdetu ta mano barima rolleyes.gif

Su autofobija teks padirbeti daugiau, nes veze su masina katina 3 kartus: is mylimos sheimininkes glebio i naujuosius namus bei 2 kartus pas veterinore doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Elektraaa @ 2008 03 28, 12:55)
Super mamos padejo aukleti shuni, dabar lygiai su tokia pacia pagalba bus auklejamas ir katinas  mirksiukas.gif  Labai aciooo uz ishsamius atsakymus  thumbup.gif  4u.gif  group.gif Jau dabar zinau daug budu kaip "pabarti" Pushki, kad girdetu ta mano barima  rolleyes.gif

Su autofobija teks padirbeti daugiau, nes veze su masina katina 3 kartus: is mylimos sheimininkes glebio i naujuosius namus bei 2 kartus pas veterinore  doh.gif

Na va, bendromis jėgomis ir ,,susidorosime" su tais išdykėliais! Auklėsime, kaip šuniukus! Gerai, kad yra supermamos klubas, kuriame galima taip smagiai pabendrauti! Jėga! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2008 03 28, 01:17)
Zinokit labai nuosirdziai skaitau ir baisiuosi  blink.gif
ir vel pradeda kilti mintis, kad reikia ikurti "kaciu auklejio mokykla".
Jobtararaiki kodel visiems kaip abecele yra aisku, kad shuni dresiruoti-aukleti reikia, o kai kates bezpredielus daro tai visiems normalu  doh.gif

Gyvunas yra SEIMOS NARYS, ir kai visi seimos nariai jis turi savo teises, bet lygiai taip pat ir PAREIGAS !
I kates pareigas ieina:
1. atlikti gamtinius reikalus savo dezuteje (seimininko pareiga ja ishvalyti)
2. nedraskyti baldu/uzuolaidu etc (seimininko pareiga nupirkti/padaryti vieta kur kate tai gales draskyti t.y. draskykle)
3.ir pagrindine kates pareiga yra NEBUTI NAMU TERORISTU t.y. nesikandzioti ir nesidraskyti.

Atsakykit man i klausima: ka tokio "blogo" jus darote savo katei, kad ji sau leidzia reaguoti i tai agresija???
"nusibodo buti glostomai"?? Jei nusibodo tai nushok nuo keliu ir eik kur nori, prie ko cia kandimas/dreskimas iki kraujo???

As suprantu kai kate ikanda seimininkui kai jai ks nors skauda pvz yra leidziami B grupes vitaminai, jie tikrai skausmingi ir kate gali "gintis". Nors pvz maniskes net tokiu atveju pradeda kandzioti bele koki daikta pasitaikiusi po nosimi, bet NIEKADA nekanda zmogui.

mano vaikas (jam beveik 2 metai) kartais taip pat padaro skaudziai pvz nutaria nunesti katyte kur nors ir nesa ja uz kojos. Bet velgi, kate maximum ka SAU LEIDZIA tai tik apzioti jo ranka (ir tai po ilgu kvietimu "mama gelbek") ir sukandus palaikyti (nelieka net dantuku zymiu ant odeles)

Jums atrodo kad pas mane kazkokios stebuklingos kates, kurios nuo gimimo buvo angelai ir niekada nieko nepridirbo??? nieko panasaus ! VISOS (!) savo gyvenime po pora kartu pabande tapti "gaujos vadu" ir "pastatyti mane i vieta" smile.gif))
Taciau kai tai nepavyko ir jos buvo paaiskinta, kad "sorry, bet gaujos vadas siuose namuose vienintelis ir negincijamas esu AS" visos problemos baigesi.
Kates supranta, kad jos yra "zemiau" net uz pati maziausia zmogu. Dabar visos kates yra labai meilios ir draugiskos! Tiesiog su jomis reikia "pasikalbeti" ju kalba.

Merginos paieskokit buvo kruva temu apie agresyviai besielgiancias kates, garbes zodis nebesinori kartoti to paties. VISOS KATES YRA ISAUKLEJAMOS, NESVARBU KOKIO AMZIAUS JOS BUTU !!!!!!!!

Ir tikrai NERA NORMALU, kad kate kandziojasi ar draskosi savo seimininku atzvilgiu !

Ufff pasisakiau.  ax.gif

thumbup.gif MAN SITA FILOSOFIJA LABAI PRIE SIRDIES.... wink.gif
Atsakyti
Mūsų Purkis irgi kanda kai glostai. Tada užsimerkia ir pasitraukia, nes gauna per nosį. Bet paskui puola dar labiau.. kartais tiesiog nusviedžiuu (atsargiai žinoma) tolyn, parodydama, kad su tokiu kaka nenoriu draugaut ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2008 03 28, 00:17)
mano vaikas (jam beveik 2 metai) kartais taip pat padaro skaudziai pvz nutaria nunesti katyte kur nors ir nesa ja uz kojos. Bet velgi, kate maximum ka SAU LEIDZIA tai tik apzioti jo ranka (ir tai po ilgu kvietimu "mama gelbek") ir sukandus palaikyti (nelieka net dantuku zymiu ant odeles)

Skamba nekaip. Suprantu, kad jūs mokėt katę nesikandžioti, bet jūs ją išmokėt ir nesiginti... o nuo šito mažo mušeikos gintis reikia, norint išsaugoti gyvūnui neišsuktas rankas ir kojas ar dar ką. Ne tik katiną, bet ir vaiką jau laikas po truputį mokyt, kad su gyvūnais reikia elgtis gražiai, glostyti ir mylėti, o ne tampyti už vienos kojos 4u.gif Jūs pati minėjot, kad katinas šeimos narys, tai manau su juo irgi galima arba reikia siekti elgtis gražiai, tuo labiau, kad jis tiek daug visko išmoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deisy: 10 sausio 2010 - 21:29
QUOTE(deisy @ 2010 01 10, 21:24)
Skamba nekaip. Suprantu, kad jūs mokėt katę nesikandžioti, bet jūs ją išmokėt ir nesiginti... o nuo šito mažo mušeikos gintis reikia, norint išsaugoti gyvūnui neišsuktas  rankas ir kojas ar dar ką. Ne tik katiną, bet ir vaiką jau laikas po truputį mokyt, kad su gyvūnais reikia elgtis gražiai, glostyti ir mylėti, o ne tampyti už vienos kojos 4u.gif Jūs pati minėjot, kad katinas šeimos narys, tai manau su juo irgi galima arba reikia siekti elgtis gražiai, tuo labiau, kad jis tiek daug visko išmoko.

O gintis tai kaip? Iskabinant aki? Apdraskant rankas? Tai vaika galima isaukleti, kad zaidimai su katinu turi ribas. O katinas yra dresuojamas - jis nesuvokia tokiu dalyku kaip "gintis" nepilna jega, todel yra labai svarbu idiegti jam pagrindine zinia - jokio zmogaus jokiomis salygomis negalima dreksti ir kasti. Net jei tas zmogus ir labai mazutis.
Atsakyti
Mano katinukas (jam 3men) visiskai neisleidzia naguciu niekada, visai nesidrasko, bet jau kaip kandziojasi dukdamas doh.gif Ir per nosi duodu ir surekiu i ausi bet net nesureaguoja, kai ramus tai net labai mielas ir meilus, tik idomu ar isaugs is tu zaidimu tokiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(rzrzr @ 2010 01 10, 22:37)
O gintis tai kaip? Iskabinant aki? Apdraskant rankas? Tai vaika galima isaukleti, kad zaidimai su katinu turi ribas. O katinas yra dresuojamas - jis nesuvokia tokiu dalyku kaip "gintis" nepilna jega, todel yra labai svarbu idiegti jam pagrindine zinia - jokio zmogaus jokiomis salygomis negalima dreksti ir kasti. Net jei tas zmogus ir labai mazutis.

Kam tie kraštutinumai?(Akių iškabinimas, etc.,) rolleyes.gif Katinui visai vienodai, vaikas mažas ar didelis. Jam skauda. Kodėl vaikui negali skaudėti, o katinui gali? Kodėl, galima katiną tampyti už vienos kojos, sukinėti jam letenas? Vien todėl, kad jis ne žmogus? Jam irgi skauda. Reikia mokyti nesikandžioti, bet reikia ir vaikus prisižiūrėti, o ne rašyti, kad katinas spiegia laaabai ilgai, maždaug tol, kol aš susiruošiu ateiti, bet nieko vaikui nedaro. Tai gal galima katino nekankinti ir ateiti greičiau, nei klausytis pusvalandžio jo dejonių ir džiaugtis, kad nieko vaikui nedaro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deisy: 11 sausio 2010 - 14:16
4u.gif
Parašysiu ir aš apie savo katinus. Turiu 2 abu jau suaugusius paėmiau iš prieglaudos, tad nei kilmė nei auklėjimas neaiškūs, bet... Gal man tokie geriečiai papuolė, vienas jaunesnis niekada nekanda, nedreskia, tik kai jau visai nenori būti niurkomas, tai beveik rauda, kad tu jį paleistum.Kitas yra labai meilus, bet kai nenori būti ant rankų šnypščiai, gali ir " įkasti", bet tik vos apžioja , net ženklo nelieka.Beje man niekada nieko nedaro, ir vaistus leidžiu ir galiu daryti ką noriu, be įpatingų pastangų,turbūt laiko mane savo bose.
Tikrai keista, kad yra tokių agresyvių katinukų, gal ir šeimininkai nemoka elgtis, ar nemato kaip katinas nusiteikęs.Tiesa pradžioje ir mums visko buvo, bet galvoju, kad katinai labai protingi ir greit supranta, kas galima, o kas ne.
Atsakyti
Perskaiciau jusu istorijas ir noriu pasidalinti savaja... Tiesa, ji dar be pabaigos smile.gif

Auginam katinuka, 6 metu, buvo nekastruotas, apie 4-5 metus pasidare izulus ir akiplesiskas, o veliau pradejo pulti ant tecio. Katinas is pradziu pradedavo kniaukti tokiu keistu balsu garsiai, panasu i "Maaauuu", ir po keliu tokiu miauksejimu puldavo ant ranku/koju, kaip gyvate apsivydavo ir nezmoniska jega kasdavo ir braizydavo, kol teciui pavykdavo kaip nors ji nusimest nuo saves.... Tetis jau pradejo bijot to katino, stengdavos nesusitikt kelyje ir pan, ,mes irgi saugodavom, bet pries 2 savaites jis vel supyko, puole ant tecio, nezmoniskai sukandziojo ir subraize jam ranka, net siaubinga ziuret. Tetis jau buvo pasiruoses ji isnest i miska ar lauka, bet mes su mama nusprendem ji nest iskastruot, nes musu prielaidomis galejo but, kad katinas tiesiog jaute vyriska konkurencija arba vyriska kvapa. Iskastravom, lb greit atsigavo, po kokiu 3 dienu jau buvo lygiai toks pat, tik aisku nekniaukdavo eidamas ir atrodo, kad su teciu gerai sugyveno... Taciau.... po kokios savaites jis vel kazkaip keistai pradejo ziuret i teti, ir pradejo taip pat kniaukt. as tada puoliau katina imt, nes bijojau, kad vel nesubraizytu, o sis apsivijo mano ranka ir irgi subraize ir sukandziojo, na, ne taip siaubingai, bet iki krauju. As issigandau, kad kastracija nepadejo, skambinom veterinarui, jis sako, kad turbut toks charakteris, arba gal po menesio kokio aprims, nes db vis tiek prisimena senus iprocius, arba reikia pirkt specialius raminamuosius ir sert. Dabar vel stengiames, kad tetis su katinu nesusitiktu, ar bent neilgam, tai taip ir neaisku, kiaip cia viskas baigsis... Gal turit kas kokiu patarimu??
Atsakyti
QUOTE(Satine @ 2010 05 16, 18:47)
Perskaiciau jusu istorijas ir noriu pasidalinti savaja... Tiesa, ji dar be pabaigos smile.gif
(..)
Dabar vel stengiames, kad tetis su katinu nesusitiktu, ar bent neilgam, tai taip ir neaisku, kiaip cia viskas baigsis... Gal turit kas kokiu patarimu??

O katinas bijo vandens? kaip reaguoja į garsius/netikėtus garsus ?
Ar yra dalykų ko jis bijotų?

Ar tėtis sugebėtų katinui pasipriešint?

QUOTE(deisy @ 2010 01 10, 21:24)
Skamba nekaip. Suprantu, kad jūs mokėt katę nesikandžioti, bet jūs ją išmokėt ir nesiginti... o nuo šito mažo mušeikos gintis reikia, norint išsaugoti gyvūnui neišsuktas  rankas ir kojas ar dar ką. Ne tik katiną, bet ir vaiką jau laikas po truputį mokyt, kad su gyvūnais reikia elgtis gražiai, glostyti ir mylėti, o ne tampyti už vienos kojos 4u.gif Jūs pati minėjot, kad katinas šeimos narys, tai manau su juo irgi galima arba reikia siekti elgtis gražiai, tuo labiau, kad jis tiek daug visko išmoko.

QUOTE(deisy @ 2010 01 11, 14:13)
Kam tie kraštutinumai?(Akių iškabinimas, etc.,) rolleyes.gif Katinui visai vienodai, vaikas mažas ar didelis. Jam skauda. Kodėl vaikui negali skaudėti, o katinui gali? Kodėl, galima katiną tampyti už vienos kojos, sukinėti jam letenas? Vien todėl, kad jis ne žmogus? Jam irgi skauda. Reikia mokyti nesikandžioti, bet reikia ir vaikus prisižiūrėti, o ne rašyti, kad katinas spiegia laaabai ilgai, maždaug tol, kol aš susiruošiu ateiti, bet nieko vaikui nedaro. Tai gal galima katino nekankinti ir ateiti greičiau, nei klausytis pusvalandžio jo dejonių ir džiaugtis, kad nieko vaikui nedaro?

O KURIOJE VIETOJE JŪS PERSKAITĖTE, KAD AŠ PUSVALANDĮ KLAUSAUSI KATINŲ DEJONIŲ????? blink.gif blink.gif Aš apskritai stengiuosi nepalikti katinų ir vaiko kartu (net dabar kai jam jau beveik 4 metai) o išgirdus kniaukiant katę lekiu visu greičiu... doh.gif

na as suprantu, kad Jūs manęs nepažįstate ir Jums atrodo, jog mano vargšės katės yra terorizuojamos "sadisto vaiko" ir dar didesnės 'sadistės šeimininkės")
ATSIPRAŠAU VISŲ KAM TAIP PAT GALĖJO PASIRODYTI doh.gif Bandau paaiškinti smile.gif

Mano vaikas patikėkite taip pat buvo (ir yra) auklėjamas kaip galima ir reikia žaisti su katytėmis. kaip reikia jas nešti, kaip glostyti.kad negalima kišti pirštų į akis, ausis, nosį, tampyti už uodegos, kojų, negalima mušti, negalima užsigulti katytės, negalima spausti rankomis, negalima uždaryti į spintą... ir tt ir tt ir tt ir tt
Jūs net neįsivaizduojate kiek DAUG dalykų susijusių su katėmis gali būti aiškinama, kad TAI YRA NEGALIMA.

Tuo metu kai buvo rašomas Jūsų komentuotas postas mano vaikui buvo "BEVEIK 2 METAI" tai reiškia, kad tai yra vaikas, kuris ne taip seniai pats pradėjo vaikščioti ir su kuriuo susitarti yra dar laaaaaaaaabai sunku. doh.gif

Jis dar dorai nemoka nieko daryti subtiliai. jei glosto tai pusė glostymo tampa spaudimu/stumimu. Jei apkabina tai nori tai padaryti kuo stipriau. jis nori, kad kuri nors katė būtų su juo visur todėl , o kadangi dar neužtenka jėgų katės panešti, tai jis būdavo ją pakelia, katė išslysta iš glėbio, bet rankose jis dar laiko jos koją.

jeigu tais atvejais kai vaikas negrabiai rodytų katei meilę, pvz smarkiai prispaudęs ją bučiuotų į nosį, katė pultų kandžiotis ir drąskytis, "nes jai skauda/ji ginasi", tai kuo tai baigtųsi? Aš ne psichologė, todėl nenoriu spręsti, bet manau, kad nekaip...

Tačiau bet kokiu atveju aš esu tos nuomonės, kad katė neturi teisės rodyti agresijjos vaiko (visų žmonių) atžvilgiu.

QUOTE(rzrzr @ 2010 01 10, 21:37)

thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 16 gegužės 2010 - 21:51
O katinas bijo vandens? kaip reaguoja į garsius/netikėtus garsus ?
Ar yra dalykų ko jis bijotų?

Ar tėtis sugebėtų katinui pasipriešint?

Taip, jis anksciau turedavo netoliese puodeli su vandeniu ir purksdavo vandens ant jo, tada tas pabegdavo. Veliau su gitara per stygas pabraukdavo, ir katinas begdavo nuo to garso, bet budavo, kad tas puodelis ir gitara visai kitoj vietoj stovedavo nei ivykdavo tecio ir katino "konfrontacija" g.gif
Be to, dabar kai iskastruotas mes bandom graziuoju ji laikyt, tai yra, tetis ji meiliai kalbina, glosto, todel ir nebepasideda tu "gynybos priemoniu", kad katinui nekiltu kokiu nemaloniu prisiminimu ir priesiskumo rolleyes.gif zodziu, lb keista situacija, mes su mama tikimes, kad ji issispres musu visu naudai, bet cia nuo katinausko priklauso blink.gif
Atsakyti