Įkraunama...
Įkraunama...

29-ieji onko namučiai

Žilvinė ir Violeta* nuoširdi užuojauta verysad.gif


Gal kas girdėjot apie tokį- http://www.flu-defen...;category_id=46 g.gif

turiu ir as siuos laselius. netgi turiu visa knyga apie juos ir apie ju stebuklinga galia, bet kazkaip nedristu ju naudot. Buvau nusinesus pas savo gydytoja dar kai leido chemijas, tai sake kad bent jau chemiju metu tokiu dalyku nevartociau, nes neisku del ju reakcijos su chemija. Taipogi buvau ir pas Ruolia su siais laseliais, bet jis apie juos nieko nebuvo girdejes.
Man uzkliuvo tai, kad jie gydo nuo visko, o kaip paaiskeja dazniausiai tokios "panacejos" negydo nuo nieko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo einarta: 13 rugsėjo 2010 - 08:25
Vėl temukėje liūdna. Užuojauta...būkite stiprios.
Rita, laikykis ir toliau taip, stiprybės tau.
Gabriella, aš irgi nieko negėriau per chemijas, išskyrus triovitą (kai atsimenu). Ir dar retsykiais, kai pajausdavau, kad kepenis turiu, išgerdavau Balvočiūtės arbatėlės Nr.5 kepenims valyti. Po spindulinio ruošiuosi pas Ruolią. Patarkit kaip ten pas jį papulti. Iš anksto registruotis telefonu ? Gal kas turit? Ar ten kokio siuntimo reikia ar kaip? Ar mokama?
Atsakyti
J. Ruolios tel. (85)2190933, skambinti po 12 val. darbo dienomis.
Mes pasiemem siuntima is seimos gydytojos ir ligos israsa. Jam uzteko pasisikambint. Ten gyva eile, tai patartina nuvykti anksciau, bent kai mes vaziavom, jis dirbo tik iki 15.30. Aisku, galbut dabar jau daug kas pasikeite, bet jis telefonu viska paaiskins.
Atsakyti
MALDOS ŠVENTĖ

2010 metų rugsėjo mėn. 18 dieną, 18 val., Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos bažnyčiose ir vienuolynų koplyčiose bus aukojamos šventos Mišios už sergančius ir sirgusius kraujo vėžiu, jų artimuosius, gydytojus, bei sveikatos politikus.
· Vilniaus Bernardinų bažnyčioje (Maironio g. 8, Vilnius);
· Kauno šv. Jurgio bažnyčios koplyčioje (Papilio g. 9, Kaunas);
· Kretingos Viešpaties apreiškimo švč. Mergelei Marijai bažnyčioje;
· Pranciškonų vienuolyne prie Kryžių kalno;
· Pakutuvėnų šv. Antano Paduviečio bažnyčioje (Plungės raj.).

Maldos šventė – vienas iš OHLB „Kraujas“ organizuojamų „Kraujo mėnesio Lietuvoje“ renginių. Šio renginių maratono tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į onkohematologijos problemas, pakviesti konstruktyviam dialogui medikus, pacientus bei sveikatos politikus, suteikti informacijos, mažinti vėžio baimę ir ligonių atskirtį. Bendra malda, maldos šventė – nauja patirtis, naujas, taikus, mylintis žvilgsnis į problemas.
Malda – stebuklas, kuriuo galime dalintis. Stebuklas, kuris nieko nekainuoja, tačiau gydo sielą taip, lyg kūną vaistai.
Dažnai tik ištiktas bėdos žmogus atsigręžia į Dievą ir prašo jo malonės. Viešpats yra gailestingas. Jis suteikia sopulingam ramybę, baugščiam saugumą, o palūžusiam – valią pasveikti.
Todėl onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“ ir Lietuvos broliai pranciškonai kviečia visus, kuriems teko išbandymas kraujo vėžiu, vieną dieną, vieną valandą, susijungti maldoje, šventų Mišių aukoje ir prašyti Viešpaties malonės.

Melskimės
Už šiandien stovinčius ligos akivaizdoje, už jų valią pasveikti
Už pasveikusius ir grįžusius į gyvenimą, už jų kančios prasmę
Už išėjusius Dangaus karalystėn, amžiną jiems atilsį
Už gydytojus, jų pašaukimą bei atsidavimą
Už ligonių artimuosius, jų šventą kantrybę ir meilę
Už sveikatos politikus, už jų išmintį bei gerą valią
Už visus Lietuvos žmones, už jų sveikatą, gerovę ir širdies jautrumą

Negalinčius atvykti į Mišias, kviečiame prisijungti prie maldos ir uždegti žvakeles, kur tuo metu bebūtumėt. Sukurkime stebuklą – nugalėkime baimę ir tamsą, švęskime bendros maldos šventę

http://www.kraujas.lt/?lt/news/view/43

Atsakyti
Uzuojauta Žilvinei ir Violetai*, bukite stiprios ir gyvenkite SAVO GYVENIMUS, nes visu musu gyvenimai baigsis, tik kazkodel visada atrodo, jog dar taip norisi gyventi.

Chemiju metu gerdavau Wobenzym, siek tiek ir Wobe-mugos(ji labai brangi) gal tris dezutes, Alkymer tai geriau tikrai daug. Vartojau saltalankio alieju bei medetku tinktura burnai. Taip pat pries geriant deksametazona (bjaurybe ta) gerdavau skarandzio rugstinguma mazinancius vaistus Ranitidin.
Atsakyti
4u.gif Labas merginos visoms daug sveikateles,o kurios laukiat tyrimu rezultatu kad jie butu patys geriausi.Noreciau paklausti gal kuriai taip buvo man vakar visa diena sukosi galva,vaiksciojau kaip girta kas galetu buti,as galvoju kad gal kraujas nusilpes ,kuo ji pastiprinti,ka galeciau naudoti.sendien jauciuosi visai gerai. ax.gif
Atsakyti
rita606, reikia tokiu atveju issiaiskinti kas yra. Pirmiausia tai as matuociau kraujo spaudima, gal jis per zemas... Del kraujo rodikliu nezinau ar jaustum galvos svaigima.
Manau, kad galva svaigsta dazniausiai del kraujotakos sutrikimu. Cia as pati taip fantazuoju... biggrin.gif

Ryt vaziuoju i Kauno onkoligonine, ziuresim ka man pasakys chemoterapeute. Juk po operacijos - pleurodezes nebuvau dar , o rugs 9 d. jau suejo menuo.

Ar bent kas nors esate susidure su zmonemis, kuriems yra daryta tokio tipo operacija - pleurodeze??? Ar jau taip ir tures buti, kad bus jautrus sonas po sonkauliais, na, ta vieta, kur manau pripusta talko-svetimkunio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 13 rugsėjo 2010 - 19:58
Sveikutes smile.gif jau ilga laika skaitineju Jusu temele...jungiuosi ir as ax.gif tikiuosi priimsit smile.gif
Musu istorija tokia...mano suzadetiniui(25metu berniokui) liepos gale diagnozavo http://www.rolld.lt/...ibrozine...prie ausies atsirado mazas guzelis,kuris per gera menesi isaugo i kumscio dydzio guza verysad.gif Jau atlaikeme antraja chemoterapija unsure.gif Gydymas vyksta Kauno klinikose,pas gydytoja,kuria labai pasitikime smile.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis,

parsirandu tik vakare į gražius jaukius namus - ačiū Rasų lankai bigsmile.gif
Mergaitės, pabaigiau tepalą tą kur duoda po spindulių, kuo galiu tepti savo paskrudintą odą, vis dar tempia, sausėja ji?

Edme, aišku gulk į skyrių, jei nėra galimybės važinėt, ten gi visos sąlygos gyvenimui puikios, pasispinduliuoji ir laisva visą dieną.

Liūdna dėl Žilvinės ir Violetos, užuojauta, jums unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Kosmeta @ 2010 09 13, 22:45)
Sveikutes smile.gif jau ilga laika skaitineju Jusu temele...jungiuosi ir as  ax.gif  tikiuosi priimsit smile.gif
Musu istorija tokia...mano suzadetiniui(25metu berniokui) liepos gale diagnozavo http://www.rolld.lt/...ibrozine...prie ausies atsirado mazas guzelis,kuris per gera menesi isaugo i kumscio dydzio guza  verysad.gif  Jau atlaikeme antraja chemoterapija  unsure.gif  Gydymas vyksta Kauno klinikose,pas gydytoja,kuria labai pasitikime smile.gif



Laba,zinoma junkis,tik gaila ,kad susipazint tenka tokiomis aplinkybemis.Stiprybes Tau ,sveikateles ir vilties tavo vaikinukui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau tokio klausimo paklausti ar kasnors naudojate vaistus zometa?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Skaitinėju senas temas, aciū mergaitėms tiek parašiusioms kaip išgyveno visa tai... man irgi bus jau trecios eiles chemija - Novelbine. Venu nebelike ant vienos rankos, jei širdies echoskopija bus gera, reikės statyti portą prie kaklo...

NBA2009 09 06, 19:28
Adis, aš einu tavo pramintomis pėdomis. Mano 2,5 mėnesio atostogos baigėsi - likę kakle limfmazgiai tik tiek ir pabuvo ramūs. Pradėjo didėti. Vaistus paskyrė kaip ir tau 1 ir 8 dienomis su trijų savaičių pertrauka. Po pirmo lašinimo gavosi rankos venų uždegimas, sustreikavo skrandis. Gydytoja patarė dėtis portą, nes jau 4 chemija per vieną ranką, konkrečiai per plaštakos kraujagysles, matyt padarė savo juodą darbą. Jeigu nuo vienintelio karto gavosi uždegimas, toliau geriau nebus. Rytoj ryte važiuoju į klinikas porto įstatymui. Bijau , nes kažkur čia virš raktikaulio pjaustys ir su vietine nejautra. Kai žemiau pjaustė šešis kartus taip nebijojau, o dabar kaip mažas vaikas.
adis2009 09 06, 20:29
QUOTE(NBA @ 2009 09 06, 18:28)
Adis, aš einu tavo pramintomis pėdomis. Mano 2,5 mėnesio atostogos baigėsi - likę kakle limfmazgiai tik tiek ir pabuvo ramūs. Pradėjo didėti. Vaistus paskyrė kaip ir tau 1 ir 8 dienomis su trijų savaičių pertrauka. Po pirmo lašinimo gavosi rankos venų uždegimas, sustreikavo skrandis. Gydytoja patarė dėtis portą, nes jau 4 chemija per vieną ranką, konkrečiai per plaštakos kraujagysles, matyt padarė savo juodą darbą. Jeigu nuo vienintelio karto gavosi uždegimas, toliau geriau nebus. Rytoj ryte važiuoju į klinikas porto įstatymui. Bijau , nes kažkur čia virš raktikaulio pjaustys ir su vietine nejautra. Kai žemiau pjaustė šešis kartus taip nebijojau, o dabar kaip mažas vaikas.





Navelbine? Mano kursas kas savaitę...12 savaičių iš eilės, jei tik kraujas leis. Po pirmosios buvo 1 sav. priverstinė pertauka, dabar rytoj žiūrėsiu koks bus...
Portas gerai, labai norėčiau, bet man jo nedėtų dabar (jau kalbėjau), nes perikardas drenuotas ir širdis truputį pamišo - pulsas 120 (nepadeda paskirti vaistai), dar skysčiai pleuroje.

Turbūt Jums viską išaiškino? Portas, esant reikalui, gali būti ilgai iki 5 m., jei viskas gerai. Tik kas mėnesį reikia praplauti su fiziologiniu skysčiu ir tai turi su spec. adata praplauti tai mokanti daryti sesutė. Adatos leidimui skiriasi nuo praplovimo adatų, yra pigesnės, nes tiek vienas, tiek kitas teks pirkti pačiai.
Na, vietinė nejautra man nelabai patiko, kai į perikardą dreną vedė, o jums ves į arteriją, truputį toliau nuo širdies, bus tikrai viskas gerai. Chirurgai klinikose patyrę, man toks visai jaunikaitis dreną statė, tai likau sužavėta jo darbu.
P. s. aš ir bijočiau, nes yra laiko bijojimui. Mane, kai dėl dusimo „pačiupo“ chirurgai, tai net išsigąsti nespėjau - buvau rami ramutėlė, net keista.


Papildyta:
QUOTE(Gintare21 @ 2010 09 14, 14:00)
Sveikos, norejau tokio klausimo paklausti ar kasnors naudojate vaistus zometa?

Gintare21, nežinau, nesusidūriau su šiuo vaistu.
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2010 09 13, 23:02)
Labas vakarėlis,

parsirandu tik vakare į gražius jaukius namus - ačiū Rasų lankai  bigsmile.gif
Mergaitės, pabaigiau tepalą tą kur duoda po spindulių, kuo galiu tepti savo paskrudintą odą, vis dar tempia, sausėja ji?

Edme, aišku gulk į skyrių, jei nėra galimybės važinėt, ten gi visos sąlygos gyvenimui puikios, pasispinduliuoji ir laisva visą dieną.

Liūdna dėl Žilvinės ir Violetos, užuojauta, jums  unsure.gif

GREK, gal šaltalankių aliejų pabandyk.
Papildyta:
QUOTE(Kosmeta @ 2010 09 13, 22:45)
Sveikutes smile.gif jau ilga laika skaitineju Jusu temele...jungiuosi ir as  ax.gif  tikiuosi priimsit smile.gif

Kosmeta, junkis 4u.gif
Atsakyti