Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir leistinas bei neleistinas maistas

QUOTE(traskutis @ 2009 01 08, 20:49)
gal galit padeti?mano suneliui visa kaktyte ir smilkiniukai isberti spuogiukais ir odele tokia serpetojanti, sukietejus, truputi paberta krutinele, o blauzdeles odele irgi kietesne. kas cia? snekejau su gydytoja, tai uzdraude piena, sako, gal alergiskas, bet nebegeriu pieno, nevalgau nieko, kur jo galima aptikti, nevalgau riesutu, negeriu kavos, kakavos, zodziu gyvenu kosem, o jam nepraeina. gal kuri turit panasu atveji.

na maniškį antrą dieną po gimimo buvo nubėrę tokiais, kaip jaunatviniais spuogais...o dabar karts nuo karto beria veidą-bet per pamokėles mums su vyru apie tuos spuogelius kalbėjo ir sakė, kad jie įtakos jokios neturi...sakė nesigazdinti blush2.gif ar ir tokie pas tave - nežinau ...reikėtų pamatyt..jie maždaug atrodo taip:raudoname fonelyje toks balsvas spuogas (na kaip brendimo laikotrapiu kai kuriems būdavo)...taigi, jei tokie-lauk kol praeis...

na o jei kalbėt apie neleistiną maistą-tai aš ir labai mėgstu kavą...deja, jos tenka atsisakyt, nes akivaizdžiai matau, kad vaikelis daug labiau neramesnis...taigi, įsigudrinau save apgauti su kava be kofeino lotuliukas.gif ir visai skanu ir ritualas džiuginas...žodžiu, manau, kad priprasiu...o svarbiausia-ramutėlis kūdikėlis bigsmile.gif
Atsakyti
Mano dukrytei pirmus du menesius buvo taip isbertas veidukas,kad sveikos odos nesimate verysad.gif ,buvau metus valgyti,tik kosyte liko,bet jokiu pokyciu,veiduka bere toliau,pilvuka pute ne ka maziau g.gif ,apsilankiau Kaune pas labai faina odos gydytoja,tai jis nuramino mane,sako valgyk viska be isimties,tik sveika kieki,nepersivalgant vieno produkto,o berimas apie trecia menesi sako pats praeis.Kaip sakem,taip ir padarem,pradejau valgyti viska ir silke,ir svogunus,morku sultis,troskintus kopustus,zodziu viska,berimai treciam menesiu prasidejus tiesiog eme ir isnyko,kartais dar islipa koks spuogelis,bet kam ju nera mirksiukas.gif ,o pilvuka nustojo skaudeti,kai tik pradejo kojas aukstai kilnoti,tai kojos aukstyn,purp... lotuliukas.gif ir jokiu problemu,aisku po kopustu dazniau purpsi,bet jokia cia beda,mamai tik juoko,kaip vaikas kojas iskeles laiko ir ora gadina lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,taip kad buk rami,kaip viskas prasidejo taip ir pasibaigs,isaugsit ir butinai valgyk ivairu maista,juk nenori savo leliuko badu marinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 12 31, 00:21)
Maitinančios motinos mityba žindomam vaikui turi žymiai mažiau įtakos, nei yra manoma. Reikia maitintis sveikai, įvairiai, saikingai ir tiek. Aišku, kiekvienas organizmas individualus, tad kai kuriais atvejais gali reaguoti. Tuomet ir reikia atsekti, kas turi įtakos (dažniausiai tai būna pieno produktai). Bet toli gražu ne kiekvienas pilvo pūtimo atvejis yra susijęs su mamos maisto racionu.  4u.gif

Visiškai pritariu thumbup.gif . Nepastebėjau labai didelio ryšio tarp mamytės vartojamo maisto ir pastebimos įtakos kūdikiui. Žinoma viskas turi būti su saiku. Pirmąjį mėnesiuką save kankinau beskonėmis košėmis, o paskui pradėjau viską ragauti ir tikrai nepastebėjau nieko ypatinga, dukrytė elgėsi įprastai, bet gal čia kaip kokiam vaikui ?
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 01 08, 22:14)
na maniškį  antrą dieną po gimimo buvo nubėrę tokiais, kaip jaunatviniais spuogais...o dabar karts nuo karto beria veidą-bet per pamokėles mums su vyru apie tuos spuogelius kalbėjo ir sakė, kad jie įtakos jokios neturi...sakė nesigazdinti blush2.gif ar ir tokie pas tave - nežinau ...reikėtų pamatyt..jie maždaug atrodo taip:raudoname fonelyje toks balsvas spuogas (na kaip brendimo laikotrapiu kai kuriems būdavo)...taigi, jei tokie-lauk kol praeis...
na o jei kalbėt apie neleistiną maistą-tai aš ir labai mėgstu kavą...deja, jos tenka atsisakyt, nes akivaizdžiai matau, kad vaikelis daug labiau neramesnis...taigi, įsigudrinau save apgauti su kava be kofeino lotuliukas.gif ir visai skanu ir ritualas džiuginas...žodžiu, manau, kad priprasiu...o svarbiausia-ramutėlis kūdikėlis bigsmile.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif As irgi, kad maziuko neerzint pasirinkau Jacobs kava be kofeino. Buvau nustebus-tikrai geras skonis ir aromatas, kai geri, net nejauti, kad kitokia nei seniau ta kava geri...
clap.gif clap.gif
Atsakyti
AS tai 2men.tik sveikai maitinausi,kava po men.balinta ir dabar geriu,senden pirma karta silke pavalgiau thumbup.gif ,nedaug,kad pienukas nesmirdetu, blush2.gif kopustu nevalgau ,vyrui isvirus buvau,tai pora saukstu paragavau,vos neapsiveriau,kaip norejau verysad.gif verysad.gif na o seip viosko ko negalma pobiski valgau,net sampano ir sauso vyno isgeriu taurele dvi,bet maziukuj pilvuka pucia verysad.gif .
Atsakyti
As mitybos neriboju del zindymo. Maniske prastai miega, tai jau buvau prisigalvojus, kad nuo arbatos ar kavos (per diena isgeriu viena puodeli 3in1), nustojau gert, niekas nepasikeite schmoll.gif valgau viska ir medu ir braskes (pirma savaite po gimdymo suvalgiau kibireli saldytu braskiu (per savaite, ne is karto biggrin.gif ), sokoladas, kakava, csnakas, metos, zoooodziu, viska valgau, niekas nesikeicia ax.gif
Atsakyti
is pradziu stengiausi negert jokios kavos, bet paskui nebeistveriau. jau geriau puodelis vienas kavos i diena, negu arbatos smile.gif vaikui jokiu pakitimu nepastebejau ax.gif
Atsakyti
As pirmus du menesius ribojau sviezius vaisius ir darzoves ir pieno produktus. O nuo trecio menesio isgeriu 1-2 puodelius vidutinio stiprumo kavos (geriu lila loftbergs su kofeinu, bet ekologiska - skonis ir kvapas thumbup.gif ), beveik kasdien suvalgau gabaleli sokolado, pora sauksteliu medaus, apelsina ar mandarina. Jokios blogos itakos vaikui nepastebejau.
Pradzioj buvo isbertas veidukas, kaip ir daugeliui. Aisku, visokie giminaiciai ir kiti patarejai liepe man ziureti ka valgau. Bet pastebejau, kad nuo mano maisto tie berimai visai nepriklause. Vaikas paaugo ir berimas praejo.
Atsakyti
as saves taip pat ,,neribojau,,del maisto smile.gif zinoma nepiknaudziavau nei kava nei vaisiais ar kitokiais maisto produktais ,kas galetu alergizuoti.TIk nevalgiau vieno dalyko-riesutu smile.gif .maitinau 1 met ir 7 men smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RobertosMama @ 2009 04 01, 08:38)
as saves  taip pat ,,neribojau,,del maisto  smile.gif  zinoma nepiknaudziavau nei kava nei vaisiais ar kitokiais maisto produktais ,kas galetu alergizuoti.TIk nevalgiau vieno dalyko-riesutu  smile.gif .maitinau 1 met ir 7 men  smile.gif

O man įdomu, ar visų riešutų negalima valgyti g.gif Kai kuriose knygose rašo, kad negalima tik žemės riešutų... kitur rašo tiesiog riešutų... Aš kartais paskanauju lazdyno riešutų, tik aišku po kelis riešutėlius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2009 04 01, 08:47)
O man įdomu, ar visų riešutų negalima valgyti  g.gif  Kai kuriose knygose rašo, kad negalima tik žemės riešutų... kitur rašo tiesiog riešutų... Aš kartais paskanauju lazdyno riešutų, tik aišku po kelis riešutėlius  blush2.gif

Nemanau, kad negalima ir dėl kelių riešutėlių kas nors atsitiks, tik reikia su saiku. Aš irgi kasdieną paskanauju, tik graikiškų 2-3 smile.gif Kažkur net rašė dabar jau neatsimenu, kad reikia per dieną suvalgyti po kelias sėklas ir po kelis riešutus....
Atsakyti
As irgi absoliuciai neriboju maisto. Apetito ir taip neturiu, tai jei dar pradeciau rinktis ka valgyt, tai pienas isvis dingtu nuo nedavalgymo. Pirmus menesius siek tiek ribojau, ka ten ribojau, isvis beveik nieko nevalgiau del apetito stokos. O dabar valgau ka noriu, ir riesutus ir saldumynus, ir pieno produktus, savrbu kad tik noreciau lotuliukas.gif . Nei karto nepastebejau jokiu alergijos pozymiu ant leliaus. Be to gyvenu uzsienyje, sostineje, o cia nera galimybiu netgi sveikesniu darzoviu ar vaisiu gaut, tai tenka maitintis "maksiminiais". Bet lelius sevikas kaip ridikas thumbup.gif (TTT)
Atsakyti