man drauge sake negert metu arbatos, nes ji gali sustabdyt pieno gamyba. o as kazkur skaiciau, kad ji gerai jei nori kad maziui pilveli maziau pustu. tai kaip cia yra is tikro??
ar geriat metu ir kitu vaistazoliu arbatas?

O as vienoje literaturoje sakiciau, ad maistas itakos kudikiui neturi, o senesne literatura teigia, jog reikia atsisakyti tam tikru produktu, praktiskai visko tik jogurtas lieka, nes nuo visko pucia pilvuka, o nuo kitu produktu, kaip varske ima berti tai tikrai isvada tokia kad gali badu numirt
isgeriau karta kmynu arbatos, daugiau negersiu kol maitinu
krutys sukietejo kaip ir atsiradus pienui. paskui pasiskaiciau kad kmynu arbata skatina pieno gamyba

Del mitybos manau cia kiekvienai individualiai reikia ziuretis, jei vaikiukui jokios reakcijos nera, tai ir liuks. As valgiau viska ta pati ka ir nestumo metu, nieko neatsisakiau ir pilvuko putimas musu nekankino ir paberimu nebuvo
Kavos tik pirma menesi prisilaikiau, bet paskui supratau, kad neverta, vaikiukas niekaip i kava nereaguoja. Ir dar, tik pagimdzius ant gimdymo stalo isgeriau puse stiklines sampano (gydytojai leido), o po 30 min pirma karta maitinau mazyli

QUOTE(Rinne @ 2009 11 18, 12:48)
Del mitybos manau cia kiekvienai individualiai reikia ziuretis, jei vaikiukui jokios reakcijos nera, tai ir liuks. As valgiau viska ta pati ka ir nestumo metu, nieko neatsisakiau ir pilvuko putimas musu nekankino ir paberimu nebuvo
Kavos tik pirma menesi prisilaikiau, bet paskui supratau, kad neverta, vaikiukas niekaip i kava nereaguoja. Ir dar, tik pagimdzius ant gimdymo stalo isgeriau puse stiklines sampano (gydytojai leido), o po 30 min pirma karta maitinau mazyli 

va va del kavos - man visos gydytojos, su kuriomis bendravau, sake gerti kava. pirma pamaitinti, o paskui kava gardziuotis

QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 09 03, 12:36)
man drauge sake negert metu arbatos, nes ji gali sustabdyt pieno gamyba. o as kazkur skaiciau, kad ji gerai jei nori kad maziui pilveli maziau pustu. tai kaip cia yra is tikro??

Man mama ir sakė, kad mėtų negert, nes pieno nebus. Kiek žinau dar iš praktikos, kad nutraukinėjant pieną geria mėtų tinktūrą. Ar ji padeda, ar ne, turi kiekviena jau ant savęs išbandyti

As nuo pirmuju dienu valgiau ta pati, ka ir budama
.
Tikrai neribojau nei vaisiu, nei darzoviu asortimento, leidau sau isgerti puodeli kavos, zinoma, iskart po zindymo, kad mazutei nekliutu.
Pilveli jai siek tiek sopejo, bet neverkdavo, kantri buvo.
TUoj jai bus pusmetukas, zindau kolkas pati, dar ,,rimto" maisto is esmes negauna.
Su pirmais dviem vaikais labai rinkausi, ka valgau, vengiau ,,neleistinu" maisto produktu, o pilvelius skaudejo jiems, ir dar kaip

Tikrai neribojau nei vaisiu, nei darzoviu asortimento, leidau sau isgerti puodeli kavos, zinoma, iskart po zindymo, kad mazutei nekliutu.
Pilveli jai siek tiek sopejo, bet neverkdavo, kantri buvo.
TUoj jai bus pusmetukas, zindau kolkas pati, dar ,,rimto" maisto is esmes negauna.
Su pirmais dviem vaikais labai rinkausi, ka valgau, vengiau ,,neleistinu" maisto produktu, o pilvelius skaudejo jiems, ir dar kaip

QUOTE(DievoUola @ 2009 12 03, 21:06)
Man mama ir sakė, kad mėtų negert, nes pieno nebus. Kiek žinau dar iš praktikos, kad nutraukinėjant pieną geria mėtų tinktūrą. Ar ji padeda, ar ne, turi kiekviena jau ant savęs išbandyti 

bet geria ne arbata o tinktura

O aš tik dabar, t.y. kai dukrytei suėjo 10 mėnesių, pradedu po truputį valgyti maisto produktus, kurių buvau jau šitiek laiko atsisakiusi. Pagaliau galiu įsimesti į sriubą morką - tiesa, vieną visam puodui, ne daugiau. Galiu suvalgyti ir keletą sūrelių arba nebedrebinti grietinės prie cepelinų. Šiandien suvalgiau pirmą mandariną- palaima
Nes mano mažylė jau mažiau reaguoja į alergenus per mano pieną. O nuo 3-4 mėnesių teko atsisakyti pieno produktų, kiaušinių, žuvies, paukštienos, jautienos, morkų, moliūgų, pomidorų, uogų, nekalbant apie egzotinius vaisius, riešutus ar kakavą, pupų, žirnių, grikių ir t.t. Nes mažylę labai stipriai bėrė nuo šitų produktų, nors juos valgiau aš, ne ji. Tiesa, kavą gėriau ir geriu, nieko neigiamo nepastebėjau.

QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 09 03, 10:36)

manau tokiu atveju pienas nebent gali dingt iš baimės, kad pagėrei mėtų ir jis dings

---
dėl kavos šiandien neištvėriau ir mažulytį puodelį pasidariau. Nėštumo metu išgerdavau puodelį - du.
Ir su pirmu, ir su antru lelium valgiau viska - tik kopustu ir pupeliu nepadaugindavau, pilveliu vaikams neskaudejo
O del kavos, su pirmu buvau atsisakius 2 savaitem kol pastebejau kad niekaip ta kava (1 puodelis ryte ir itin retais atvejais dar 1 po pietu) vaiko miego neveikia. Kai vaikas biski didesnis, ne taip daznai maitini galima ir puse taures sauso vyno ar alaus - tik is karto po maitinimo, taip mums net zindymo kursuose sake

As atsisakiau beveik visu pieno produktu, nes pucia vaikui pilva. Maniau bus sunku, bet dabar atrodo nieko sudetingo, o ir ramybe namie kai vaikas nerekia nuo pilvo skausmo
Taip pat visu tu standartiniu alergizuojanciu produktu nevalgau...
O pastebejau, kad man nei kmynai, nei pankoliai nuo viduriu putimo netinka - juos dar labiau pucia ir man, ir vaikui
Tai arbatas geriu vaisines arba silpna juoda, kad vos spalva butu

Taip pat visu tu standartiniu alergizuojanciu produktu nevalgau...
O pastebejau, kad man nei kmynai, nei pankoliai nuo viduriu putimo netinka - juos dar labiau pucia ir man, ir vaikui