Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(biologė @ 2011 01 29, 18:38)
Atidžiai perskaičiau visą temą, prieš įsigydama konvekcinę krosnelę, radau daug naudingų patarimų ir receptų, tai ačiū visoms. O dabar grąžinsiu skolą labai skanių suktinukų receptu - čia lyg nemačiau tokio, gal kam pravers bigsmile.gif
Produktai:
Kiaulienos nugarinė (geriau su lašinukais), vienam valgytojui reikės apie 250 g, toliau kitus produktus nurodau 1 kilogramui mėsos;
Prieskonių, druskos, pora šaukštų aliejaus;
Didelis svogūnas;
Keli marinuoti ar rauginti agurkėliai;
Gabalėlis (apie 150 g) fermentinio sūrio;
Kupinas šaukštas majonezo.
Mėsą supjaustyti plonais griežiniais (odelę nupjauti, lašinukus palikti). Plonai išmušti, pabarstyti prieskoniais ir druska. Paruošti įdarą: smulkiai supjaustyti svogūną ir agurkus, įtarkuoti sūrį, viską sumaišyti su majonezu. (Aišku, įdaras gali būti ir visai kitoks - alyvuogės, špinatai, tarkuotos morkos, žali konservuoti žirneliai, grybai ir ką tik sugalvosit). Ant kiekvieno mėsos griežinėlio dėti kupiną šaukštelį įdaro, suvynioti. Paruoštus suktinukus patepti aliejumi, dėti ant viršutinės krosnelės lentynos ir kepti 20-25 min. 200 C temperatūroje. Jei kepu ir bulves, jas pirmiausia pakepu 30 min. ant viršutinės lentynos, tada perkraustau ant apatinės, o ant viršutinės sudedu suktinukus. Viskas iškepa kartu.


labai skaniai skamba, reiks pabandyti ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

bulvės su lupena ir šonine thumbup.gif išbandyta, labai patiko..

o šiaip tai turiu nusipirkus mažą metalinę blėkelę (yra likč šonuose tarpai cirkuliuoti orui). labai daug eksperimentuoju smile.gif nuo elementariausių "traškučių" biggrin.gif. (bulvės smulkiai supjaustomos grėžinėliais, apibarstomos įvairiais prieskoniai, šlakeliu aliejaus ir viskas sumaišoma, tada po vieną ant grotelių apatinių ir viršutinių (vargelis, bet skanu kai labai užsinori smile.gif auksčiausia temperatūra ir stebint per kokias 15 min iškepa)) ... iki įvairių apkepų, ryžiai, grybai, cukinijos, sūris. . tai priklauso nuo nuotaikos ir esamų produktų šaldytuve biggrin.gif

užmačiau labai lengvą receptėlį, tai bandysiu kokią dieną išsikepti - obuolių pyragas :
http://pragarovirtuv...kruopomis/2254/
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2010 12 30, 22:04)
Sakykit, kaip valote cikloninės krosnelės dangčio apačią? Kepiau kotletus ir apsitaškė dugnas, o jo plauti negalima, tai kaip valyti?
Papildyta:
Parašiau ir tik po to susigaudžiau, kad mano krosnelė konvekcinė, tai tokia kur su stikliniu dangčiu.



QUOTE(Vėjubė @ 2010 12 30, 22:12)
as tai su dregna sluoste pavalau.


as ir taip valiau, bet man tas dangtis tapo gelsvas, gal zinote kaip ji panaikinti, kad vel butu permatomas?
Atsakyti
Ar kas nors bandė konvekcinėje krosnelėje kepti čenakus? Kažin ar iškeptų čenakai ar kugelis čenakinėse? g.gif
Būtų smagu, jei bandžiusios pasidalintų patirtimi ir recpetukais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(optukas @ 2011 02 02, 18:07)
as ir  taip valiau, bet man tas dangtis tapo gelsvas, gal zinote kaip ji panaikinti, kad vel butu permatomas?



QUOTE(Egluotė @ 2011 03 15, 13:13)
Ar kas nors bandė konvekcinėje krosnelėje kepti čenakus? Kažin ar iškeptų čenakai ar kugelis čenakinėse? g.gif
Būtų smagu, jei bandžiusios pasidalintų patirtimi ir recpetukais ax.gif


Paimu paprasto "CIF", ar kita pieneli ir nutrinu. tik ne feiriai ir panasiai.
Turiu ta krosnele 15 metu (antra zinoma, pirmaja teko perleisti) ir be problemu.


QUOTE(1juraciukas @ 2011 03 15, 16:30)
Nepykit, negaliu skaitineti atgaliniu temu. tad paklausiu  gal ir pakartotinai.
- kokiame mieste? kokioje lignineje? Nes marazmas koks tai gaunasi.....
o, kol rasiau, gavau atsakyma.........


Nekepiau, tad neturiu komentaru. Siuos patiekalus ruosiu orkaiteje ax.gif
Atsakyti
Turiu klausimeli,o kaip jums iškepa bulves? g.gif nes aš isigijau ta konvekcine ir dariau siupini,o bulves žalios doh.gif niekaip nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
Sarabe, bulves aš gerokai apverdu, prieš dėdama į cikloninę krosnelę. Tada jos apskrunda. Kitaip niekaip. smile.gif
Atsakyti
Na, aš tai neapverdu. Bet tenka kepti apie 40 minučių. Ilgai, bet verta, labai skanios gaunasi. Nuskustas bulves pjaunu pusiau, arba į 4 dalis, sumaišau su šaukštu aliejaus, druska, pipirais, kmynais ar kuo kitu, ir tada 20 min 200 laipsnių, paskui apverčiu ir dar 20 min.(dažniausiai po pirmų 20 minučių įdedu šalia kepti kokių šviežių dešrelių) . Ant pačio galo, likus kokioms 5 minutėms, temperatūrą užkeliu iki maksimalios, kad paskrustų. Tikrai skaniai iškepa smile.gif
Atsakyti
Mm,kaip skaniai skamba,bet su Tom bulvem tai siaubekas,irgi ant 200 kepiau visa valanda laiko ir visitek zalios doh.gif nesuprantu... Nu gal ismoksiu dar,CIA tik kooks 4 patiekalas buvo cikloninej rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarabe @ 2011 03 17, 03:05)
Mm,kaip skaniai skamba,bet su Tom bulvem tai siaubekas,irgi ant 200 kepiau visa valanda laiko ir visitek zalios doh.gif  nesuprantu... Nu gal ismoksiu dar,CIA tik kooks 4 patiekalas buvo cikloninej  rolleyes.gif


Na, kaip keista g.gif
Pamėginkite iš Beatos II knygos - ten viskas labai paprasta, tik gudrybė, kad bulvės supjaustomos 2 cm aukščio ir pločio kubeliais. Sumaišau su druska, pipirais, aliejumi ir malta paprika, į blėkelę ir kepu 40 min ant 200. Vidury dar pamaišau sustabdžius. Na tikrai turi gautis mirksiukas.gif
Atsakyti
Nejau niekas daugiau nebande nieko konvekcineje kepti moliniuose indeliuose (cenakinese)? g.gif
Atsakyti
As I parduotuve leksiu cenakiniu pirkti ir bandysiu gaminti 4u.gif Aciu labai uz patarimus,kaip ruosti bulves wink.gif 4u.gif
Atsakyti