Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

Sveikos mamytes, gal kas galite patarti? 4u.gif
Gavau vakar "palikima" nuo tetos konvekcine krosnele, bet nepasiemiau (uzmirsau) receptu knyga, tad visiskai neismanau kaip su ja gaminti.... doh.gif
o taip norisi kazkak isbandyti siandien ir nelaukti kol nuvaziuosiu pasiimti receptu knyga. Turiu maltos mesos, tai gal kas galite patarti kaip reikia toje krosneleje kotletukus iskepti......
help.gif
Atsakyti
QUOTE(arualina @ 2012 01 18, 11:37)
Sveikos mamytes, gal kas galite patarti? 4u.gif
Gavau vakar "palikima" nuo tetos konvekcine krosnele, bet nepasiemiau (uzmirsau) receptu knyga, tad visiskai neismanau kaip su ja gaminti.... doh.gif
o taip norisi kazkak isbandyti siandien ir nelaukti kol nuvaziuosiu pasiimti receptu knyga. Turiu maltos mesos, tai gal kas galite patarti kaip reikia toje krosneleje kotletukus iskepti......
help.gif

taigi joje viskas tas pats kas su orkaite ar virykle, nereikia jokiu receptu. pasidarot kotletukus, sudestot i koki nors kepimo inda ir kepat. svarbu kad tarpai butu tarp indo ir ir konvekcines. as kotletus kepu toje skyletoje skardoje, liuks gaunasi
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 01 18, 12:40)
taigi joje viskas tas pats kas su orkaite ar virykle, nereikia jokiu receptu. pasidarot kotletukus, sudestot i koki nors kepimo inda ir kepat. svarbu kad tarpai butu tarp indo ir ir konvekcines. as kotletus kepu toje skyletoje skardoje, liuks gaunasi

Aciu, gal ne taip mazumele suformulavau klausima, man ir buvo idomu ne pats kotletu darymas smile.gif o butent kaip techniskai elgtis su ta krosnele. kokia temperatura nustatyti?

Dar karta aciu....
Atsakyti
QUOTE(arualina @ 2012 01 18, 11:45)
Aciu, gal ne taip mazumele suformulavau klausima, man ir buvo idomu ne pats kotletu darymas  smile.gif  o butent kaip techniskai elgtis su ta krosnele. kokia temperatura nustatyti?

Dar karta aciu....

tokia kokia orkaitei, as uzmetu 200 laipsniu 15min po to jau stebiu, jei reik kad apkeptu - padidinu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 01 18, 12:55)
tokia kokia orkaitei, as uzmetu 200 laipsniu 15min po to jau stebiu, jei reik kad apkeptu - padidinu ir pan.

aciu, uzmigs mazius eisiu experimentuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arualina @ 2012 01 18, 13:10)
aciu, uzmigs mazius eisiu experimentuoti smile.gif

Na va, iskepiau kotletukus.... gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Įstoju ir aš į Jūsų gretas smile.gif Šiandien pirkausi cikloninę, kadangi namie iš viso neturiu orkaitės. Ir ką - pirmasis kepinys buvo višta (gana nemaža). Iš pirmo karto kuo puikiausiai iškepė, nors, tik perskaičius temą, supratau, kad reikia žaisti temperatūra. Skani be galo ir tikrai labai skiriasi nuo orkaitinės. Dabar svarstau apie kugelius, varškėčius ir kt. turtą smile.gif

Tiesa, turiu klausimą ir aš apie garinimą ir sriubos virimą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Globusyte: 20 sausio 2012 - 21:27
QUOTE(Forgete @ 2012 01 18, 12:55)

Per 15min.tikrai kodletų neiškepsi.Ir kad apkeptų reikia vartyti.Aš bent jau viską ką kepu vartau.Tada gražiai apskrunda abi pusės.
Atsakyti
Na vakar visa diena buvo su konvekcine: kotletai, varškėčiai, bulvės - ir jokių problemų - niekas nesudžiūvo ir buvo tikrai skanu smile.gif
Atsakyti
laukiu nesulaukiu nauju patarimu ir receptuku smile.gif isigijau neseniai si geri, ale baisu ekspermentuot, su vistienos kepimu viskas gerai, ale bulves nesugebejau iskept sad.gif
dauguma sako,kad viska reik kept kaip paprastoj orkaitej bet tikriausiai mazesnej temperaturoj? g.gif
Atsakyti
Man su bulvėmis nepavyko tik pirmąkartą - apdžiūvo smile.gif Tačiau po to jau viskas gerai. Beje, labai skaniai iškepė bulvių piršteliai su sūriu, tik varčiau ir su teptuku pašlakstydavau aliejumi smile.gif Kol kas dažniausiai statau 175 temperatūrą wink.gif
Atsakyti
Gavau dovanu ir as ta daikta. smile.gif Mano orkaite jau senute ir nekaip kepa. Bet manau, kad reikejo pasikeisti orkaite, o sita daikta tai prduosiu. Maistas sausas, kartais vidus iskepa kartais ne. Kazkaip kiek kepdavau okaiteje tiek zaisti su temperaturom ar vartymais nereikdavo.
Kepiau plokstaini tai sugadino nuotaika visam vakarui tas sausutis, pyrago vidus iskepe bet skonis tai man jo ...nu tikrai ne toks kaip orkaiteje. Vistiena su bulvem geriausiai, bet velgi nepalyginsi su orkaite.
Neturint orkaites ar vietos namuose gal tai ir iseitis, visais kitais atvejais schmoll.gif . O dar kas mokejo po 700 -1000lt blink.gif
Cia tokia mano nuomone ir patirtis ax.gif
Atsakyti