Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos

QUOTE(sphinx @ 2010 09 20, 22:45)
Buvo ir savianalizės. Kiedis - tikrai įdomus, protingas.

As visiska prietranka.. galvoju koks dar Kiedis.. supratau, kad Kedys blink.gif kad apie ji knyga rasyt.. o dieve galvoju doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 09 20, 22:43)
Na aš jo dar esu šiek tiek neskaičiusi, tai:
Mažame mieste
Narcizas ir Auksaburnis
Demianas
Stepių vilkas

Stepių vilką ir Narcizą turiu savo lentynoje, o va kitas dvi reikia ieškoti smile.gif

Kažkaip mes atvirkščiai, ką aš skaičiau, tu neskaitei. "Demianas" žinok gana sunku surasti, bent jau aš ilgai ieškojau ir netyčia radau, kai dar gyvenau Vilniuje, man rodos Humanito knygyne ir tik už 5lt. Bet jau niekam neparduosiu. "Narcizas" tai pamenu mums reikėjo per paskaitas perskaityti, dėstytoja labai rekomendavo, bet aš kažkaip tad dar nebuvau gal tiek "pasinešusi" knygoms, tai ir praleidau. Bet kas skaitė, sakė labai gera. Aš iš tikro dar nežinau, kiek man labai patinka Hesse, jo "Sidharta" tai super knyga, bet tarkim "Stepių vilko" gerumo aš nespratau. Mano bent jau aplinkoj draugai visi alpo dėl šios knygos, o aš gana ramiai perskaičiau. Suitringavau su tuo "Po ratu", dabar dar labiau nekantrauju šį vakarą ją pradėti.
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 09 20, 21:46)
O kas skaite "Placebas"?Kaip jums?

Pasamones srautai. Ne is lengvuju.
QUOTE(katilina @ 2010 09 20, 22:25)
Nežinau, kaip kitoms, bet man norėtųsi, kad apie perskaitytą knygą būtų parašyta daugiau, nei vien tik patiko ar ne.

Pritariu.
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 20, 22:28)
O koks skirtumas, vistiek į atsiliepimus nulis reakcijų. Kam vargt?

Jei neliktu atsiliepimu, as sioje temoje nebesilankyciau, neliktu tikslo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 20 rugsėjo 2010 - 21:50
Na, nemaniau, kad kam bus įdomu ax.gif

Nu panos, kas per mąstymas, ar bus įdomu. Ne automobilių temoj gi esam. Juk jau neformaliai gi ir tarėmės, kad su knygų foto parašytume atsiliepimus, daugiau nei patiko/nepatiko, daugiau nei du sakinius. dar pradėit atsiprašinėti, jeigu parašysit į temą apie knygas.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 20, 22:48)
Kažkaip mes atvirkščiai, ką aš skaičiau, tu neskaitei. "Demianas" žinok gana sunku surasti, bent jau aš ilgai ieškojau ir netyčia radau, kai dar gyvenau Vilniuje, man rodos Humanito knygyne ir tik už 5lt. Bet jau niekam neparduosiu. "Narcizas" tai pamenu mums reikėjo per paskaitas perskaityti, dėstytoja labai rekomendavo, bet aš kažkaip tad dar nebuvau gal tiek "pasinešusi" knygoms, tai ir praleidau. Bet kas skaitė, sakė labai gera. Aš iš tikro dar nežinau, kiek man labai patinka Hesse, jo "Sidharta" tai super knyga, bet tarkim "Stepių vilko" gerumo aš nespratau. Mano bent jau aplinkoj draugai visi alpo dėl šios knygos, o aš gana ramiai perskaičiau. Suitringavau su tuo "Po ratu", dabar dar labiau nekantrauju šį vakarą ją pradėti.

"Stepių vilko" neįveikiau. "Demianą" skaičiau, bet nelabai pamenu, patiko ar ne g.gif O "Sidharta" padarė didžiulį įspūdį. Kitų, deja neskaičiau, bet norėčiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 20, 22:52)
Nu panos, kas per mąstymas, ar bus įdomu. Ne automobilių temoj gi esam. Juk jau neformaliai gi ir tarėmės, kad su knygų foto parašytume atsiliepimus, daugiau nei patiko/nepatiko, daugiau nei du sakinius. dar pradėit atsiprašinėti, jeigu parašysit į temą apie knygas.

Bandysiu taisytis blush2.gif Pažadu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 20, 22:28)
O koks skirtumas, vistiek į atsiliepimus nulis reakcijų. Kam vargt?

Bet atsiliepimus tai dėl kitų rašom. Aš juos visada perskaitau ir jeigu sudomina, mintyse visada "pasižymiu" apie tą knygą. Jeigu jos neskaičiusi, tai ir nieko nerašau, bet vis tiek reaguoju. Ir pati, ypač rašydama apie labai patikusią knygą, stengiuosi, kas mano atsiliepimas kaip nors kitas sudomintų.
Na, nemaniau, kad kam bus įdomu ax.gif
Niekad nebuvau labai didelė Red Hotų gerbėja, bet kai kurios dainos patiko. O apie knygą - šiaip joje jis gana atvirai pasakoja apie savo priklausomybę narkotikams, nesutarimus su grupės draugais, savimi, pergyvenimus dėl gero draugo mirties. Gyvenimas mašinoje, narkotikų vartojimas po tiltu, vėliau - geriausiuose viešbučiuose. Buvo ir savianalizės. Kiedis - tikrai įdomus, protingas. Šiaip nepasakyčiau, kad kažkas būtų nepatikę, tik kažkaip lėtokai skaitėsi ax.gif Patiko viskas. Tiesiog paprastas gyvenimo pasakojimas, nebandant pasiteisinti. Galbūt jis pasiliko kelis skeletus spintoje - nežinau, bet manau, pasakojimas buvo pakankamai atviras. Tiesą sakant, skaitydama knygą, susiradau jų dainų ir klausiau jas visai kitaip. Norėčiau turėti šią knygą savo bibkiotekoje 4u.gif

Dabar jau geriau, ačiū. 4u.gif Kai taip parašei, tai ir aš užsinorėjau šitą knygą perskaityti (kiek esu skaičiusi apie muzikantus, visada po knygos imu truputį kitaip žiūrėti į jų muziką, labiau suprasti jų dainas).
Atsakyti
Cia kaip supratau bus "Chirurgo" tesinys? g.gif
http://www.jotema.lt...ew?pid=1&id=490
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2010 09 20, 22:09)
Prisiduodu su įveikta Anthony Kiedis, Larry Sloman "Randai" - "Red Hot Chili Peppers" vokalisto autobiografija. Patiko. Pasirodo, jo prosenelis buvo lietuvis biggrin.gif

Kad Kiedis turi lietuviško kraujo, tai sužinojau senokai, nes paauglystėj mėgau jų klausytis. Atkreipk dėmesį, kad ir pavardė jo baigiasi -is, kiek žinau, vienintelių lietuvių pavardės taip baigiasi. Galbūt jau išaugau iš jo muzikos, tai nelabai domina jo biografija.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 09 20, 23:01)
Dabar jau geriau, ačiū.  4u.gif Kai taip parašei, tai ir aš užsinorėjau šitą knygą perskaityti (kiek esu skaičiusi apie muzikantus, visada po knygos imu truputį kitaip žiūrėti į jų muziką, labiau suprasti jų dainas).

Jei įdomus tas žmogus, tai ir apie jo gyvenimą bus įdomu paskaityt mirksiukas.gif Ir iš tikrųjų, kai žinai, kokios mintys kankino jį rašant vieną ar kitą dainą, kokios aplinkybės privertė tai padaryti, kitaip jų klausai ir kitokių dalykų jose ieškai ax.gif
Beje, toj knygoj rašoma iš kur anglų kalboj atsirado žodis F*** blush2.gif
Na, tai jau einu miegot. Labanakt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 09 20, 22:48)
As visiska prietranka.. galvoju koks dar Kiedis.. supratau, kad Kedys blink.gif kad apie ji knyga rasyt.. o dieve galvoju doh.gif  lotuliukas.gif

Na ir prajuokinai. biggrin.gif Bet paskui pagalvojau- nagi tikrai lietuviai gali išleisti apie jį knygą, visai nenustebčiau (kokią nors "Lietuvos šventasis/kankinys K.")
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 20, 22:48)

Aš tai Hesės tik 2 knygas teskaičiau. "Stepių vilką" mokykloj- man atrodo, kad buvau dar per jauna jam, visai norėčiau paskaityti dar kartą. "Stiklo karoliukų žaidimą" skaičiau vėliau, bet man ji nelabai- pati knyga pasirodė kaip aprašytas žaidimas- užsiėmimas tiems, kas turi daugybę laisvo laiko ir nežino, kaip kitaip jį išnaudoti. O "Sidharta" taip smarkiai išgirta, kad būtinai perskaitysiu.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 09 20, 23:19)
Aš tai Hesės tik 2 knygas teskaičiau. "Stepių vilką" mokykloj- man atrodo, kad buvau dar per jauna jam, visai norėčiau paskaityti dar kartą. "Stiklo karoliukų žaidimą" skaičiau vėliau, bet man ji nelabai- pati knyga pasirodė kaip aprašytas žaidimas- užsiėmimas tiems, kas turi daugybę laisvo laiko ir nežino, kaip kitaip jį išnaudoti. O "Sidharta" taip smarkiai išgirta, kad būtinai perskaitysiu.

Aš "Stepių vilkas" pamenu irgi mokykloj bandžiau skaityti, gal kokios 8-9 klasėj, bet greit nunešiau į biblioteką. Ir draugei taip užsiminiau, kad neperskaičiau, išgirdo bibliotekininkė ir net paklausė manęs, ar tikrai neįveikiau. Labai nusistebėjo, sakė, kad gera knyga. Aš gal tik per kvaila buvau jai tada.
O "Sidharta" tai labai, labai rekomenduoju. Jau nežinau kelintą kartą kartojuos, bet man ji žiauriai patiko. va, kai atgausiu ją iš linamog, tai skaitysiu antrą kartą.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 20, 20:48)

man jo labiausiai patikusios yra:
Gertrūda
Pėteris Kamencindas
Po ratu
Stiklo karoliukų žaidimas

QUOTE(Jovituteee @ 2010 09 20, 21:03)
Cia kaip supratau bus "Chirurgo" tesinys? g.gif
http://www.jotema.lt...ew?pid=1&id=490

neteisingai išsireiškei, nes tai ne 'Chirurgo; tęsinys, bet Rizzoli ir Isles serijos tęsinys biggrin.gif
Rizzoli/Isles series

* The Surgeon (2001) - chirurgas
* The Apprentice (2002) - pameistrys
* The Sinner (2003)
* Body Double (2004)
* Vanish (2005) - dingusios
* The Mephisto Club (2006)
* The Keepsake / Keeping the Dead (US / UK, 2008)
* Ice Cold / The Killing Place (US / UK, 2010)[25]
Atsakyti