Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

QUOTE(ewacka @ 2011 07 16, 14:07)
4. Mes su sesemis taip pat, kaip jau kazkuri rase, batone kepdavomes kiausini. Ispjaudavome batone skylute, dedavome i keptuve, siek tiek apkepdavo batonas, tada i ta skyle batone imusdavome kiausini, pipiru su druska pabarstydavome ir su didziausiu apetitu valgydavome.

Aš ir dabar dar issikepu "duonos su skyle". Man cia greitas maistas, kai tingisi ar neturiu laiko gaminti blush2.gif
Atsakyti
Labai ilgiuosi keptų krekenų wub.gif
Atsakyti
Prisimenu viena saldu patiekala, kai norisi greit kokio pyrago, o tingisi ji kepti, o ir visa pasenusi(t.y. jau padziuvusi, bet siukstu-nesupelyjusi) batona sunaudoju:
Isplakti kiausini su cukrumi bei siek tiek cinamono. I keptuve ideti sauksto sviesto/margarino/kai neturima-tiks ir aliejus. Batono riekele apvolioti isplaktame kiausinyje ir kepti ant keptuves, kol graziai paruduos.
Skanaus 4u.gif Mano vaikai irgi megsta, praso kepto batono biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 18, 12:15)
Prisimenu viena saldu patiekala, kai norisi greit kokio pyrago, o tingisi ji kepti, o ir visa pasenusi(t.y. jau padziuvusi, bet siukstu-nesupelyjusi) batona sunaudoju:
Isplakti kiausini su cukrumi bei siek tiek cinamono. I keptuve ideti sauksto sviesto/margarino/kai neturima-tiks ir aliejus. Batono riekele apvolioti isplaktame kiausinyje ir kepti ant keptuves, kol graziai paruduos.
Skanaus 4u.gif Mano vaikai irgi megsta, praso kepto batono biggrin.gif

As taip pat kepu panasiai batona. Tik cukrumu ir cinamonu visada apibarstau jau iskepta bet dar karsta riekele
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2011 07 19, 18:48)
As taip pat kepu panasiai batona. Tik cukrumu ir cinamonu visada apibarstau jau iskepta bet dar karsta riekele

Va va ir musu sios dienos pusryciai buvo tokie, daznai taip valgom, tiek man tiek seimynai patinka pusryciam sitos bandutes. thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _vaikyste_: 20 liepos 2011 - 12:11
QUOTE(Sophi @ 2011 07 17, 20:37)
Labai ilgiuosi keptų krekenų wub.gif

drinks_cheers.gif as krekenu blynu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vietine1986 @ 2011 05 13, 15:36)
Kazkuri uzsimine apie makaronu kose su varske tai as ja kartais gaminu vakarienei labai paprasta ir labai skanu
Ant vieno pakelio makaronu reikia dvieju pakeliu varskes, pakelio sviesto ir cukraus pagal skoni
Isverdame makaronus sudedame varske ir sveista, ismaisome, idedame cukraus kiekvienas pagal savo skoni mes megstames saldziai tai pilu apie puse stiklines viska dar karteli gerai ismaisome.Skanaus! 
Skanu su stikline pieno mmmm....

o kaži kam tiek daug tos sveisto reik??? blush2.gif g.gif blush2.gif 4u.gif

QUOTE(ewacka @ 2011 07 16, 14:07)
3. Vaikysteje su sesemis darydavome GOGEL MOGEL. Dabar jau nebepemenu ar kaiusinio trini ar baltyma plakdavome su cukrumi, buvo labai megiamas desertas.

Kasdien po mokyklos lėkdavom namo ir plakdavom biggrin.gif dabar turbūt net paragaut nedrįsčiau blush2.gif visokios ten salmoneliozės ir t.t. feee...

Pamenu prie to pačio dar karamelę virdavom cool.gif

Aš vis kankinuosi, niekaip nerandu ats, ką tokio būdama maža maža valgiau Pieno bare doh.gif ale žele, ale putėsiai, bet nei tas nei tas.. tik kažkas baltas kaip pienas ir daug daug aguonų.. būdavo kaip ir putėsiai sustingę apvalioje žiedo/kekso formoje.. atpjaudavo ir valgydavau wub.gif wub.gif wub.gif Žo norėčiau ir dabar kažko tokio.. draugės mama daro ale pieno žele su aguonomis, nu ne tas.. ten lyg kažkokia kitokia konsistensija.. o kokia.. aš nebepamenu blush2.gif
GaL KAS ŽINO APIE Ka KALBU? blush2.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 07 30, 00:03)
Aš vis kankinuosi, niekaip nerandu ats, ką tokio būdama maža maža valgiau Pieno bare doh.gif  ale žele, ale putėsiai, bet nei tas nei tas.. tik kažkas baltas kaip pienas ir daug daug aguonų.. būdavo kaip ir putėsiai sustingę apvalioje žiedo/kekso formoje.. atpjaudavo ir valgydavau wub.gif  wub.gif  wub.gif Žo norėčiau ir dabar kažko tokio.. draugės mama daro ale pieno žele su aguonomis, nu ne tas.. ten lyg kažkokia kitokia konsistensija.. o kokia.. aš nebepamenu blush2.gif
GaL KAS ŽINO APIE Ka KALBU?  blush2.gif  blush2.gif  4u.gif

aš žinau apie ką eina kalba,ir net turiu receptą bigsmile.gif bet sveikatos jam parašyti nebe lotuliukas.gif kitą dieną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 07 30, 00:15)
aš žinau apie ką eina kalba,ir net turiu receptą bigsmile.gif  bet sveikatos jam parašyti nebe lotuliukas.gif  kitą dieną 4u.gif

bigsmile.gif Būčiau laaaaabai dėkinga ploja.gif Lauksiu hi.gif
Atsakyti
aš žinau apie ką eina kalba,ir net turiu receptą bigsmile.gif  bet sveikatos jam parašyti nebe lotuliukas.gif  kitą dieną 4u.gif

Kazkiap itariu, kad sis geris yra Putesiai smile.gif pas mus dar ir su vaisiais budavo...
Atsakyti
QUOTE(pelika @ 2011 07 30, 10:17)
Kazkiap itariu, kad sis geris yra Putesiai smile.gif pas mus dar ir su vaisiais budavo...

nea tai nėra putėsiai,tai yra kremas.. 4u.gif bent jau taip vadinasi..
Atsakyti

mmergyte, nebandyk musu kantrybes, greiciau rasyk recepta 4u.gif
Atsakyti