Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

Gal ir nepatiekals,bet prisiminimai malonus,nors dabar neatsimenu kada ragavau...
Vadinosi-"mutinys"
Vanduo
cukrus
batonas
viskas biggrin.gif
Atsakyti
pas mus tas patiekalas vadindavosi kuplūnas,tik vietoj batono dėdavosi duona... ax.gif
Atsakyti
Oj atsiminiau kaima,mociute ir ta saldu vandeneli su batonu... wub.gif
Atsakyti
as is vaikystes pamenu bulviu bandas valgytas pas teta dzukijoje, butent kepdavo peciui is bulviu o padas dziovinto kopusto lapas, juos budavo suvere ant virveles ir dziovina, kai sudziusta galima kepti bandas, skonis pasakiskas wub.gif aisku pabaigoje kepimo pasiruosdavo padaziuka is grietines, pieno ir spirguciu ir uzpildavo i bleka ant iskeptu bandu, tuomet jos suminkstedavo deja sio patiekalo jau nevalgiau turbut kokia 20 metu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 08, 09:01)
as is vaikystes pamenu bulviu bandas valgytas pas teta dzukijoje, butent kepdavo peciui is bulviu o padas dziovinto kopusto lapas, juos budavo suvere ant virveles ir dziovina, kai sudziusta galima kepti bandas, skonis pasakiskas wub.gif aisku pabaigoje kepimo pasiruosdavo padaziuka is grietines, pieno ir spirguciu ir uzpildavo i bleka ant iskeptu bandu, tuomet jos suminkstedavo deja sio patiekalo jau nevalgiau turbut kokia 20 metu blush2.gif

taip, mano mama iki siol jas kepa:) Tik i mase imaiso virtu bulviu, buna minkstesnes, puresnes, ne tokios gumines..smile.gif
Atsakyti
Mokyklinius pietus,bandeles ir riestainius ir as prisimenu su nostalgija.Ir kas svarbiausia,nelabai tuos pietus megdavau valgyti,o dabar kad kas paduotu smile.gif
Pamenu viena patiekala,kur su sese gamindavomes-vadinasi ubago kepsnys.Manau visos ji zinote-apkepi duonos rieke,ant jos imusi kiausini,pakepi,i lekste,ant virsaus keciupo,majonezo ir kapoji smile.gif .Kiti kazkaip skyle ispjaudavo,kad trynys joje keptu,bet mes plakdavom kiausini ir skyles nedarydavom.Baisiai skanu budavo.Pagalvojus,reikes kada issikept,paziuresiu ar vis dar skanu biggrin.gif
Dar zinau susipjaustydavom barankas(ar baronkas,kaip ten jos vadinasi biggrin.gif ),ir i piena suberus valgydavome.
O kai noredavosi saldaus,tai virdavome irisus-vienodais kiekiais grietines ir cukraus,bei saukstelis kakavos milteliu.
O pats skaniausias dalykas pasaulyje,tai mociutes keptas mielinis kuciu ar kaledu pyragas.Iskepdavo tokia didziule banda,dideleje skardoje.Tokia geltona geltona,puri budavo.Atpjauna rieke per du pirstus storio...Et,kaip noreciau toki iskepti,bet mociutes nebera,o recepto net neisivaizduoju.Gal atsiras zinanciu ka nors panasaus?
Atsakyti
QUOTE(España @ 2011 07 08, 14:47)
Mokyklinius pietus,bandeles ir riestainius ir as prisimenu su nostalgija.Ir kas svarbiausia,nelabai tuos pietus megdavau valgyti,o dabar kad kas paduotu smile.gif
Pamenu viena patiekala,kur su sese gamindavomes-vadinasi  ubago kepsnys.Manau visos ji zinote-apkepi duonos rieke,ant jos imusi kiausini,pakepi,i lekste,ant virsaus keciupo,majonezo ir kapoji smile.gif .Kiti kazkaip skyle ispjaudavo,kad trynys joje keptu,bet mes plakdavom kiausini ir skyles nedarydavom.Baisiai skanu budavo.Pagalvojus,reikes kada issikept,paziuresiu ar vis dar skanu biggrin.gif 
Dar zinau susipjaustydavom barankas(ar baronkas,kaip ten jos vadinasi biggrin.gif ),ir i piena suberus valgydavome.
O kai noredavosi saldaus,tai virdavome irisus-vienodais kiekiais grietines ir cukraus,bei saukstelis kakavos milteliu.
O pats skaniausias dalykas pasaulyje,tai mociutes keptas mielinis kuciu ar kaledu pyragas.Iskepdavo tokia didziule banda,dideleje skardoje.Tokia geltona geltona,puri budavo.Atpjauna rieke per du pirstus storio...Et,kaip noreciau toki iskepti,bet mociutes nebera,o recepto net neisivaizduoju.Gal atsiras zinanciu ka nors panasaus?

ir mano mociute kepdavo toki geltona didelio kepalo pyraga. Dazniausiai Velykoms. Kazkodel man jis tik su Velykomis siejasi:)
Atsakyti
Na nezinau,gal ir toks pats,gali buti kad ir per velykas iskepdavo.Bet zinau,kad pas mus per ziemos sventes budavo irgi,nes zinau kad kuciuku budavo ir tas pyragas.Daugiau nieko nebesinoredavo man biggrin.gif
Atsakyti
Mano močiutė beveik visą savo gyvenimą pradirbo darželio virėja. Nors ir pati lankiau kitą darželį, tačiau jos pagamintas maistas buvo skaniausias. Ne kartą po pamokų bėgdavau pas ją į darželio virtuvę papietauti (mano mokykla buvo ne toli jos darbo)
Atsakyti
Jo, tikrai, prisiminus ''skanu'' pasidaro hihihi.gif . Bet va, skaitau skaitau, ir niekas nepaminėjo guliašo. Gal niekam nepatiko g.gif , o va man skanumėlis buvo... Gal kas žino, kaip ta guliašą daryti reikia, nes mūsų dabartiniai guliašo receptai visai ne tie, skonis ne tas. Tada jis buvo toks rudam padaže,jei prisimenat...nu tikras skanumėlis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irrina @ 2011 07 14, 16:35)
Jo, tikrai, prisiminus ''skanu'' pasidaro hihihi.gif . Bet va, skaitau skaitau, ir niekas nepaminėjo guliašo. Gal niekam nepatiko g.gif , o va man skanumėlis buvo... Gal kas žino, kaip ta guliašą daryti reikia, nes mūsų dabartiniai guliašo receptai visai ne tie, skonis ne tas. Tada jis buvo toks rudam padaže,jei prisimenat...nu tikras skanumėlis thumbup.gif

Pabandykit šitą, tikrai panašus...
http://skanusgyvenim...s-guliasas.html
Atsakyti
o as is vaikystes prisimenu:
1. mamos kepta obuoliu pyraga peciuke, o skanumelis buvo pamenu. wub.gif taip pat peciuke kepdavo ir obuolius, taip pat labai skanu. Dabar deja, peciuko jau nebera pas mus, tai ir skonis kitoks siu patiekalu iseina kepant orkaiteje verysad.gif

2. Mociute virdavo pieniska darzoviu sriuba: kubeliais pjaustytos bulves ir morkos, uzbalindavo pienu. Jei sia sriubyte darydavo vasara, dar pridedavo svieziu zirniu. Nors galbut derinys atrodo nekoks, bet tikrai labai skanu. Paciai niekaip neiseina sios sriubos issivirti kaip mociutei....viska lyg ir darau kaip ji moke, bet ne tas skonis ir viskas doh.gif

3. Vaikysteje su sesemis darydavome GOGEL MOGEL. Dabar jau nebepemenu ar kaiusinio trini ar baltyma plakdavome su cukrumi, buvo labai megiamas desertas.

4. Mes su sesemis taip pat, kaip jau kazkuri rase, batone kepdavomes kiausini. Ispjaudavome batone skylute, dedavome i keptuve, siek tiek apkepdavo batonas, tada i ta skyle batone imusdavome kiausini, pipiru su druska pabarstydavome ir su didziausiu apetitu valgydavome.

O kas del darzelyje ir mokykloje gamintu valgiu, tai tuo metu man toli grazu ne viskas buvo skanu, o dabar kai prisimenu tuos antrus patiekalus: guliasus, kotletukus, blynelius ir kt., spurgas, piciukes ir t.t. net seiles nutysta.... wub.gif smile.gif

Atsakyti