Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

Pieniška daržovių sriuba thumbup.gif dar ir dabar negaliu atsivalgyt jos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Beža @ 2011 05 23, 13:57)
Pieniška daržovių sriuba  thumbup.gif dar ir dabar negaliu atsivalgyt jos  thumbup.gif

drinks_cheers.gif aš ją dažnai vasarą verdu: su šviežiomis morkomis ir daug daug žirnių. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 29, 23:19)
drinks_cheers.gif  aš ją dažnai vasarą verdu: su šviežiomis morkomis ir daug daug žirnių. wub.gif


man tai ji vasaros sriuba,kai dedi daržoves tik ką iš daržo biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 29, 23:19)
drinks_cheers.gif  aš ją dažnai vasarą verdu: su šviežiomis morkomis ir daug daug žirnių. wub.gif


QUOTE(mmergyte @ 2011 05 29, 23:28)
man tai ji vasaros sriuba,kai dedi daržoves tik ką iš daržo biggrin.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pasakėt mano mintis bigsmile.gif aš dar bulvę įpjaustau essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2010 09 25, 23:12)
Nu kaip tik apie juos ir galvojau, skaitydama temą thumbup.gif  Man juos mama darydavo. Mėgdavau ir su grietine, cukrumi, ir su džiovintų baravykų padažu. Pati kažkaip nedarau, o ir tarkos neturiu... blush2.gif


galima panaudoti ta samti kur su skylem buna biggrin.gif tai super iseina mirksiukas.gif
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 17, 01:38)
o morkų blyneliai būdavo vien iš morkų ar su tešla dar? g.gif

bulvių piršteliai bigsmile.gif  dažnai kepu savo mažyliui.. wub.gif

pasidarai paprasta blynu tesla ir i ja itarkuoji 2 - 3 morkas ( tarkuoji su bulvine tarka!), as tokius labai megstu, kepu daznai smile.gif
Atsakyti
tėčio gaminti cepelinai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif riebūs, skanūs, kvepiantys thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Niekada tokių nepadarysiu schmoll.gif
Atsakyti
Batonas arba pynutė (ypač geromis dienomis) su sviestu ir čiobrelių arbata, ypač po to, kai visa rytą rinkai tuos čiobrelius paminijais (prie Minijos). Ir dar šviežio batono galai nešant jį iš parduotuvės namo. Ech... Man atrodo, kad visiems tiems patiekalams ypatingą skonį suteikia būtent vaikystės prisiminimai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 12 birželio 2011 - 01:04
QUOTE(Beža @ 2011 05 23, 13:57)
Pieniška daržovių sriuba  thumbup.gif dar ir dabar negaliu atsivalgyt jos  thumbup.gif

supper vasaros patiekalas, gal kiek keistoka bet kartais mėgstu prisikasti raugintu agurkėliu thumbup.gif

prisiminiau kefyrą su paprastu batonu, mes skanaujam maximoj keptą su sezamu, niami niami thumbup.gif
Atsakyti
O kaip virti tą pienišką daržovių sriubą?
Aš visad labai mėgau ir darželio ir mokyklos ir ligoninių maistą biggrin.gif man visada viskas būdavo skanus (apetitu nesiskundžiau)
Bet visad iškyla klausimas dėl to nerealiai skanaus varškės apkepo, kaip jį kepti. Ir pati svarbiausia man jo dalis, tai ta uogienė, neatsimenu jos skonio, bet žinau kad nerealiai skani. Gal žinot kas ten per padažas būdavo ant apkepo?
Dar vaikystę primena batonas su sviestu ir ant jo pabarstytas cukrus. Atvirkštinis variantas, duona su sviestu ir ant jo pabarstyta druska (dar ir dabar tokią duoną valgau tik dar svogūnų laiškų pasibarstau, žiauriai skanu)
O mama dar padarydavo tokius sumuštinius, duona sviestas "palendrica" ir svogūno laiškai.
Niam niam
Daugybė dalykų man primena vaikystę
Ir dar tie kotletai su tuo baltu padažu, gal žinot kaip juos gaminti tokius skankius (ir tą patį padažą, man nesigauna)
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 06 15, 11:12)
O kaip virti tą pienišką daržovių sriubą?
Aš visad labai mėgau ir darželio ir mokyklos ir ligoninių maistą  biggrin.gif  man visada viskas būdavo skanus (apetitu nesiskundžiau)
Bet visad iškyla klausimas dėl to nerealiai skanaus varškės apkepo, kaip jį kepti. Ir pati svarbiausia man jo dalis, tai ta uogienė, neatsimenu jos skonio, bet žinau kad nerealiai skani. Gal žinot kas ten per padažas būdavo ant apkepo?
Dar vaikystę primena batonas su sviestu ir ant jo pabarstytas cukrus. Atvirkštinis variantas, duona su sviestu ir ant jo pabarstyta druska (dar ir dabar tokią duoną valgau tik dar svogūnų laiškų pasibarstau, žiauriai skanu)
O mama dar padarydavo tokius sumuštinius, duona sviestas "palendrica" ir svogūno laiškai.
Niam niam
Daugybė dalykų man primena vaikystę
Ir dar tie kotletai su tuo baltu padažu, gal žinot kaip juos gaminti tokius skankius (ir tą patį padažą, man nesigauna)


Pieniška daržovių sriuba verdama įvairiai,pas mus verdama taip:i verdantį vandenį dedamos daržovės pagal suvirimą,na kas verda ilgiau,tą dedame pirmiausia 4u.gif kai jau jos išverda,sriubą užbalinama pienu ir dar užverdama 4u.gif valgo kas su sviestuku,kas su duona,čia jau kas kaip... 4u.gif

Ant varškės apkepo taip pat gali būti dedami įvairūs padažai:sviesto+grietinės,vanilinis(grietinė+cukrus+vanilinis cukrus).

Aš į skanius kotletukus nededu jokių krakmolų,miltų,batonų,tik malta mėsa+prieskoniai+kiaušinis,labai gerai išmušu tą faršą dubenyje,kad butu vientisa masė,lipdau kotletukus,tada volioju i džiūvėsėlius ir kepu įkaitintam aliejuje 4u.gif

Baltas padažas paprastai daromas:ant sviesto pakepinamas svogūnas iki auksinės spalvos,tada dedama šiek tiek miltų,pilamas sultinys,ir lašas pieno/grietinėlės.

Tiek kiek žinau 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už receptukus
Suprantu kad ant apkepo galima dėti bet kokį poadažą, uogienę ar jogurtą kokį, bet taaip noriu sužinot su kuo jį darželyje duodavo valgyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 06 15, 13:05)
Ačiū už receptukus
Suprantu kad ant apkepo galima dėti bet kokį poadažą, uogienę ar jogurtą kokį, bet taaip noriu sužinot su kuo jį darželyje duodavo valgyt  ax.gif


kadangi,įtariu ne į tą patį ėjom,negaliu tiksliai pasakyti biggrin.gif
Atsakyti