QUOTE(Beža @ 2011 05 23, 13:57)
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 29, 23:19)
man tai ji vasaros sriuba,kai dedi daržoves tik ką iš daržo
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 29, 23:19)
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 29, 23:28)
QUOTE(Sisi @ 2010 09 25, 23:12)
Nu kaip tik apie juos ir galvojau, skaitydama temą
Man juos mama darydavo. Mėgdavau ir su grietine, cukrumi, ir su džiovintų baravykų padažu. Pati kažkaip nedarau, o ir tarkos neturiu... 
galima panaudoti ta samti kur su skylem buna
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 17, 01:38)
o morkų blyneliai būdavo vien iš morkų ar su tešla dar?
bulvių piršteliai
dažnai kepu savo mažyliui.. 
bulvių piršteliai
pasidarai paprasta blynu tesla ir i ja itarkuoji 2 - 3 morkas ( tarkuoji su bulvine tarka!), as tokius labai megstu, kepu daznai
Batonas arba pynutė (ypač geromis dienomis) su sviestu ir čiobrelių arbata, ypač po to, kai visa rytą rinkai tuos čiobrelius paminijais (prie Minijos). Ir dar šviežio batono galai nešant jį iš parduotuvės namo. Ech... Man atrodo, kad visiems tiems patiekalams ypatingą skonį suteikia būtent vaikystės prisiminimai
QUOTE(Beža @ 2011 05 23, 13:57)
supper vasaros patiekalas, gal kiek keistoka bet kartais mėgstu prisikasti raugintu agurkėliu
prisiminiau kefyrą su paprastu batonu, mes skanaujam maximoj keptą su sezamu, niami niami
O kaip virti tą pienišką daržovių sriubą?
Aš visad labai mėgau ir darželio ir mokyklos ir ligoninių maistą
man visada viskas būdavo skanus (apetitu nesiskundžiau)
Bet visad iškyla klausimas dėl to nerealiai skanaus varškės apkepo, kaip jį kepti. Ir pati svarbiausia man jo dalis, tai ta uogienė, neatsimenu jos skonio, bet žinau kad nerealiai skani. Gal žinot kas ten per padažas būdavo ant apkepo?
Dar vaikystę primena batonas su sviestu ir ant jo pabarstytas cukrus. Atvirkštinis variantas, duona su sviestu ir ant jo pabarstyta druska (dar ir dabar tokią duoną valgau tik dar svogūnų laiškų pasibarstau, žiauriai skanu)
O mama dar padarydavo tokius sumuštinius, duona sviestas "palendrica" ir svogūno laiškai.
Niam niam
Daugybė dalykų man primena vaikystę
Ir dar tie kotletai su tuo baltu padažu, gal žinot kaip juos gaminti tokius skankius (ir tą patį padažą, man nesigauna)
Aš visad labai mėgau ir darželio ir mokyklos ir ligoninių maistą
Bet visad iškyla klausimas dėl to nerealiai skanaus varškės apkepo, kaip jį kepti. Ir pati svarbiausia man jo dalis, tai ta uogienė, neatsimenu jos skonio, bet žinau kad nerealiai skani. Gal žinot kas ten per padažas būdavo ant apkepo?
Dar vaikystę primena batonas su sviestu ir ant jo pabarstytas cukrus. Atvirkštinis variantas, duona su sviestu ir ant jo pabarstyta druska (dar ir dabar tokią duoną valgau tik dar svogūnų laiškų pasibarstau, žiauriai skanu)
O mama dar padarydavo tokius sumuštinius, duona sviestas "palendrica" ir svogūno laiškai.
Niam niam
Daugybė dalykų man primena vaikystę
Ir dar tie kotletai su tuo baltu padažu, gal žinot kaip juos gaminti tokius skankius (ir tą patį padažą, man nesigauna)
QUOTE(meme @ 2011 06 15, 11:12)
O kaip virti tą pienišką daržovių sriubą?
Aš visad labai mėgau ir darželio ir mokyklos ir ligoninių maistą
man visada viskas būdavo skanus (apetitu nesiskundžiau)
Bet visad iškyla klausimas dėl to nerealiai skanaus varškės apkepo, kaip jį kepti. Ir pati svarbiausia man jo dalis, tai ta uogienė, neatsimenu jos skonio, bet žinau kad nerealiai skani. Gal žinot kas ten per padažas būdavo ant apkepo?
Dar vaikystę primena batonas su sviestu ir ant jo pabarstytas cukrus. Atvirkštinis variantas, duona su sviestu ir ant jo pabarstyta druska (dar ir dabar tokią duoną valgau tik dar svogūnų laiškų pasibarstau, žiauriai skanu)
O mama dar padarydavo tokius sumuštinius, duona sviestas "palendrica" ir svogūno laiškai.
Niam niam
Daugybė dalykų man primena vaikystę
Ir dar tie kotletai su tuo baltu padažu, gal žinot kaip juos gaminti tokius skankius (ir tą patį padažą, man nesigauna)
Aš visad labai mėgau ir darželio ir mokyklos ir ligoninių maistą
Bet visad iškyla klausimas dėl to nerealiai skanaus varškės apkepo, kaip jį kepti. Ir pati svarbiausia man jo dalis, tai ta uogienė, neatsimenu jos skonio, bet žinau kad nerealiai skani. Gal žinot kas ten per padažas būdavo ant apkepo?
Dar vaikystę primena batonas su sviestu ir ant jo pabarstytas cukrus. Atvirkštinis variantas, duona su sviestu ir ant jo pabarstyta druska (dar ir dabar tokią duoną valgau tik dar svogūnų laiškų pasibarstau, žiauriai skanu)
O mama dar padarydavo tokius sumuštinius, duona sviestas "palendrica" ir svogūno laiškai.
Niam niam
Daugybė dalykų man primena vaikystę
Ir dar tie kotletai su tuo baltu padažu, gal žinot kaip juos gaminti tokius skankius (ir tą patį padažą, man nesigauna)
Pieniška daržovių sriuba verdama įvairiai,pas mus verdama taip:i verdantį vandenį dedamos daržovės pagal suvirimą,na kas verda ilgiau,tą dedame pirmiausia
Ant varškės apkepo taip pat gali būti dedami įvairūs padažai:sviesto+grietinės,vanilinis(grietinė+cukrus+vanilinis cukrus).
Aš į skanius kotletukus nededu jokių krakmolų,miltų,batonų,tik malta mėsa+prieskoniai+kiaušinis,labai gerai išmušu tą faršą dubenyje,kad butu vientisa masė,lipdau kotletukus,tada volioju i džiūvėsėlius ir kepu įkaitintam aliejuje
Baltas padažas paprastai daromas:ant sviesto pakepinamas svogūnas iki auksinės spalvos,tada dedama šiek tiek miltų,pilamas sultinys,ir lašas pieno/grietinėlės.
Tiek kiek žinau
Ačiū už receptukus
Suprantu kad ant apkepo galima dėti bet kokį poadažą, uogienę ar jogurtą kokį, bet taaip noriu sužinot su kuo jį darželyje duodavo valgyt
Suprantu kad ant apkepo galima dėti bet kokį poadažą, uogienę ar jogurtą kokį, bet taaip noriu sužinot su kuo jį darželyje duodavo valgyt
QUOTE(meme @ 2011 06 15, 13:05)
Ačiū už receptukus
Suprantu kad ant apkepo galima dėti bet kokį poadažą, uogienę ar jogurtą kokį, bet taaip noriu sužinot su kuo jį darželyje duodavo valgyt
Suprantu kad ant apkepo galima dėti bet kokį poadažą, uogienę ar jogurtą kokį, bet taaip noriu sužinot su kuo jį darželyje duodavo valgyt
kadangi,įtariu ne į tą patį ėjom,negaliu tiksliai pasakyti







