Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

Pigus,greitas ir vakarienei superinis dalykas mama gamindavo,bet man vistik tokie skanus nesigauna verysad.gif
Varskes skryliukai su spirguciais

Reikes:
1pokelio varskes
miltu,druskytes pagal skoni
svoguniuko ir rukytu lasinuku

Varske,miltus ir druskyte suminkome iki vientisos mases,plonai pakociojame(nes verdant pasipucia)ir pjaustome norimo dydzio gabaliukais,dedame i verdanti siek tiek pasudyta vandenuka ir verdame kol pakyla i virsu,patiekiame su spirguciais ir grietine thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristeen: 18 birželio 2011 - 09:17
Man iki šiol seilės varva prisiminus virtus varškėtukus - ežiukus, močiutė gamindavo tokius tongue.gif Kai buvau maža ir manęs klausdavo ką noriu valgyti visada būdavo tas pats atsakymas - varškėtukų lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi,gera paskaityti darzelinius receptukus wub.gif
O vat as daugiau niekur kitur gyvenime neesu ragavusi ir gavusi tikslaus recepto darzeliu ar ligoniniu omleto.. Jis budavo tokiais kvadrateliais nemazais supjaustytais,toks visas drebantis kaip zele,bet neisvirstantis,toks slapias,purus,slystantis...mmmmm.... ir budavo padazas uzpiltas sviestinis,gal dar su grietine pamaisytas,na bet cia nesvarbu,svarbu kaip ji gamindavo. Sako,kad orkaitej kepdavo,bet velnias zino kaip is tiesu. Jei kur ligoninej toki gauciau,tai begciau i virtuve hihihi.gif , ale kad neguliu as tose ligoninese smile.gif Sakau gal kai vaika leisiu i darzeli,tai butinai paragausiu ju omleto,paziuresiu ar dar toki pati gamina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2011 06 23, 17:52)
Oi,gera paskaityti darzelinius receptukus  wub.gif
O vat as daugiau niekur kitur gyvenime neesu ragavusi ir gavusi tikslaus recepto darzeliu ar ligoniniu omleto.. Jis budavo tokiais kvadrateliais nemazais supjaustytais,toks visas drebantis kaip zele,bet neisvirstantis,toks slapias,purus,slystantis...mmmmm.... ir budavo padazas uzpiltas sviestinis,gal dar su grietine pamaisytas,na bet cia nesvarbu,svarbu kaip ji gamindavo. Sako,kad orkaitej kepdavo,bet velnias zino kaip is tiesu. Jei kur ligoninej toki gauciau,tai begciau i virtuve  hihihi.gif  , ale kad neguliu as tose ligoninese  smile.gif  Sakau gal kai vaika leisiu i darzeli,tai butinai paragausiu ju omleto,paziuresiu ar dar toki pati gamina  biggrin.gif

Štai čia Jūsų norimas omletas:
http://skanusgyvenim...iu-omletas.html
Atsakyti
Man vienas skaniausių vaikystės patiekalų-šnicelis mirksiukas.gif Gaila,kad nemoku jį pasigamint verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa68 @ 2011 06 23, 16:57)
Štai čia Jūsų norimas omletas:
http://skanusgyvenim...iu-omletas.html

Vau bigsmile.gif Aciu laaabai clap.gif
Kad tik gautusi toks pat kaip darzelyje,butinai pabandysiu rolleyes.gif
P.S. Paskaiciau to recepto atsiliepimus,tai kas bande,jis sukrisdavo veliau iskepes, o kiek pamenu darzelyje jis niekad nesukrisdavo,visad budavo toks standus,patvarus..
Man irgi visuomet sukrenta,kazkur girdejau,jog tai priklauso nuo pieno temperaturos,nuo kiausiniu suplakimo..BAndziau visaip,bet sukrisdavo vistiek unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avilinka: 24 birželio 2011 - 15:08
QUOTE(avilinka @ 2011 06 24, 14:59)
Vau  bigsmile.gif  Aciu laaabai  clap.gif
Kad tik gautusi toks pat kaip darzelyje,butinai pabandysiu  rolleyes.gif
P.S. Paskaiciau to recepto atsiliepimus,tai kas bande,jis sukrisdavo veliau iskepes, o kiek pamenu darzelyje jis niekad nesukrisdavo,visad budavo toks standus,patvarus..
Man irgi visuomet sukrenta,kazkur girdejau,jog tai priklauso nuo pieno temperaturos,nuo kiausiniu suplakimo..BAndziau visaip,bet sukrisdavo vistiek  unsure.gif

Darželiuose dėdavo šiek tiek miltų.
Atsakyti
Prisimenu, kad darzelyje labai megau kepeneliu kotletus... tokie skanus buvo smile.gif O dabar ju visiskai nevalgau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2011 06 29, 10:21)
Prisimenu, kad darzelyje labai megau kepeneliu kotletus... tokie skanus buvo  smile.gif  O dabar ju visiskai nevalgau...  smile.gif

Šiuos kotletukus ir aš atsimenu - būdavo nerealaus skonio, sukirsdavau 2 porcijas...
Kažkodėl dabar pasigaminti nepavyksta, kiek bandžiau, vis tiek ne tas.
Atsakyti
o aš nuo daržo laikų nemėgstu pomidorų sulčių, feee ir pakaitinto pieno, fuuuu
Atsakyti
Mano darželio favoritai buvo švilpikai ir batono skrebučiai su medumi pavakariams. bigsmile.gif
Atsakyti
ir man patikdavo valgyklu maistas, bet labiausiai isimintinas yra bulviu plokstainis, kur per viduri mesos sluoksnis, niekur daugiau tokio neragavau, niekur nemaciau recepti, net dabar seiles burnoje kaupias pagalvojus apie si skanumeli... jei kas turit recepta pasidalinkit, busiu labai dekinga
Atsakyti