Esu jau minėjusi anksčiau. LT man operacijos atsisakė daryti, nes ragena per plona. Todėl jau buvau apie tai net pamiršusi galvoti. Taip lėmė, kad išvykau iš LT ir vyras man pasiūlė pabandyti pasikonsultuoti. Po konsultacijos sužinojau, kad negali daryti LASIK, ir man darė PRK. Užtrunka operacija taip pat trumpai, tik nematai dar tą patį vakarą gerai. Kaip tik neleidžia tuoj pat akims gerai matyti, pristabdo vaistais. Prieš operaciją ieškojau informacijos, kiek procentų nepasiseka. Tai neradau tokios. Yra tam tikras mažas procentas, kuriems reikia pakartoti, bet po kartojimo viskas gerai. Dar yra dalis, kurie skundžiasi akių sausumu ir tenka dirbtines ašaras vartoti. Užsimenama apie prastesnį matymą naktimis ir vairuojant, kuriam laikui. Ilgiausiai radau, kad trys mėnesiai. Bet neradau, kad būtų nepasisekę. Kadangi operacija daryta Amerikoje, o ten kaip žinote už nesėkmes tokius teismus apturėtų medikai, kad jiems būtų nesaldu visą gyvenimą. Todėl nerizikuoja pacientų sveikata ir jei nors kokios abejonės, daro papildomus tyrimus ir geriau atsisako, nes tai nėra būtina operacija, tai kosmetinė, kaip ir visos kitos kosmetinės operacijos.
Mano patirtis tokia, bet kaip minėjau, ji ne lietuviška.
Čia rasit pagrindinius palyginimus.
QUOTE(Nikolia @ 2010 12 04, 22:07)
...Kai kas net gi yra operavesis Rusijoje pas Fiodorova...net sis garsus zmogus jau pripazysta..kad jo metodas turi liekamuju nepageidautinu pasekmiu ..ir stebukla padaro ne visiems..
QUOTE(Nikolia @ 2010 12 07, 00:50)
...........
......nereikia svaidytis nesamoningomis isvadomis ir laikas ismokti objektyviai reaguoti ir i krikishka nuomone..ir i teigiama, o ne lieti emocijas be jokio pagrindo.
......nereikia svaidytis nesamoningomis isvadomis ir laikas ismokti objektyviai reaguoti ir i krikishka nuomone..ir i teigiama, o ne lieti emocijas be jokio pagrindo.
Nusisnekat gerbiamoji, prie ko cia Fiodorovas? Juk kalba eina apie korekcija lazeriu. Ir ka gi jis pripazysta, juk senai yra anam pasaulyje.......
taigi, kaip pati sakote:
"nereikia svaidytis nesamoningomis isvadomis ir laikas ismokti objektyviai reaguoti ir i krikishka nuomone"
Sekmes.
o kuo jums uzkliuvo sakinys, gerbiamoji?
korekcija lazeriu palyginus nesenas atradimas, iki tol buvo taikomi kiti metodai su panashiu principu.
jus gi zinot ane, ta korekcija atliekama dviem budais: vienu ragena pjaustoma, kitu ipjaunama...tik darant tai lazeriu...viskas tiksliau, greichiau..lieka mazesni randai ir geriau gyja...
ir tulas, mano minetas S. Fiodorovas nemazai nuveike sioje srityje ir jo metodu naudojasi ir Lietuvos oftalmologai..darydami ta pachia regejimo korekcija lazeriu..
siaip galit smalsumo delei pasiskaityti..ten ir apie tu laiku pasekmes uzsimenama..
http://www.lsveikata...a...=126&s=2632
taip, kad ..nesijauchiu nusisnekejusi..dekui..
korekcija lazeriu palyginus nesenas atradimas, iki tol buvo taikomi kiti metodai su panashiu principu.
jus gi zinot ane, ta korekcija atliekama dviem budais: vienu ragena pjaustoma, kitu ipjaunama...tik darant tai lazeriu...viskas tiksliau, greichiau..lieka mazesni randai ir geriau gyja...
ir tulas, mano minetas S. Fiodorovas nemazai nuveike sioje srityje ir jo metodu naudojasi ir Lietuvos oftalmologai..darydami ta pachia regejimo korekcija lazeriu..
siaip galit smalsumo delei pasiskaityti..ten ir apie tu laiku pasekmes uzsimenama..
http://www.lsveikata...a...=126&s=2632
taip, kad ..nesijauchiu nusisnekejusi..dekui..
QUOTE(Fia @ 2010 12 07, 08:50)
Nusisnekat gerbiamoji, prie ko cia Fiodorovas? Juk kalba eina apie korekcija lazeriu. Ir ka gi jis pripazysta, juk senai yra anam pasaulyje.......
taigi, kaip pati sakote:
"nereikia svaidytis nesamoningomis isvadomis ir laikas ismokti objektyviai reaguoti ir i krikishka nuomone"
Sekmes.
taigi, kaip pati sakote:
Sekmes.
Sveikos,
LASIK operacija pasidariau pries savaite, kol kad neblogai, na, gal tik akys jautresnes, todel daznai uzsidedu akinius nuo saules, ypac lauke, ne tik nuo saules bet ir nuo vejo saugausi
Matau gerai, ir diena, ir nakti, nepastebejau kazko neiprasto, tiesa sakant, jauciuosi kaip su linzemis - jei tik kokios dulkes i aki papuola, is kart nemalonu, bet manau, tai praeis kai akys pilnai sugis.
Esu labai patenkinta
, sekmes visoms pasiryzusioms! 
Tiesa - dariausi Novoye Zrenije, atsiliepimai kuo geriausi, dare gyd. A.Radzko, labai labai aciu jam
LASIK operacija pasidariau pries savaite, kol kad neblogai, na, gal tik akys jautresnes, todel daznai uzsidedu akinius nuo saules, ypac lauke, ne tik nuo saules bet ir nuo vejo saugausi

Matau gerai, ir diena, ir nakti, nepastebejau kazko neiprasto, tiesa sakant, jauciuosi kaip su linzemis - jei tik kokios dulkes i aki papuola, is kart nemalonu, bet manau, tai praeis kai akys pilnai sugis.
Esu labai patenkinta

Tiesa - dariausi Novoye Zrenije, atsiliepimai kuo geriausi, dare gyd. A.Radzko, labai labai aciu jam

QUOTE(Aumiga @ 2010 12 10, 08:38)

Man siandien operacija 14val. "Novoje Zrenije" pas gyd. Radzko

Po to atrasysiu kaip praejo ir apziura ir operacija

Jau drebeti pradedu, 2 valandeles liko...

kaip sekesi operacija?
kokie ispudziai po jos?

Jau beveik 2 savaites po operacijos, esu labai patenkinta, na, tik kartais per ilgai uzsisedint prie kompiuterio, akys paskauda, tai stengiuosi darbe vis "pertraukauti" ir arbateles gerti 
Tiesa, turiu kruva linziu (vienkartiniu ir taip pat kelias Day&Night), stiprumas -6.5, kadangi man jau nebereikia
tai nebrangiai parduociau, kreipkites i a.z.

Tiesa, turiu kruva linziu (vienkartiniu ir taip pat kelias Day&Night), stiprumas -6.5, kadangi man jau nebereikia

as vakar buvau konsultacijoj, tai viskas super operacijai (regejimas - 2,75) kai tik atsiras pinigeliai eisiu darytis Lasek

[quote=Nikolia,2010 12 03, 18:20]
[b]kas jau issioperaves gali pakomentuoti...kokius salutinius reiskinius turi ar neturi..ypac tamsiu paros metu..?
Aš dar tik mėnuo po operacijos.Bet nuo pat pradžių nepastebėjau nei vieno šalutinio reiškinio naktį .Vairuoju naktį ir viskas kuo puikiausiai! Ir,sakyčiau matau, geriau,nei su akiniais. Be to, tie šalutiniai reiškiniai (kam jie būna) dažniausiai būna laikini. Taip,kad manau,kad tai nėra svarus argumantas nedaryti operacijos
[b]kas jau issioperaves gali pakomentuoti...kokius salutinius reiskinius turi ar neturi..ypac tamsiu paros metu..?
Aš dar tik mėnuo po operacijos.Bet nuo pat pradžių nepastebėjau nei vieno šalutinio reiškinio naktį .Vairuoju naktį ir viskas kuo puikiausiai! Ir,sakyčiau matau, geriau,nei su akiniais. Be to, tie šalutiniai reiškiniai (kam jie būna) dažniausiai būna laikini. Taip,kad manau,kad tai nėra svarus argumantas nedaryti operacijos

Labas,
Norėčiau paklausti, kokiais kriterijais vadovaudamiesi rinkotės kliniką operacijai? Informacijos gausybė, o aš visiškai nežinau, kaip atsirinkti reikiamą, pasiūlymai vienas už kitą labiau viliojantys
Ir gal yra čia su panašiomis akimis, turiu III l. trumparegystę (vidurkis apie -8,5) plius didelį astigmatizmą, kairė akis -4, dešinė -1. Ar teko darytis operaciją tokiu atveju, kokia orientacinė kaina būtų maždaug? Iš anksto dėkoju už atsakymus
Norėčiau paklausti, kokiais kriterijais vadovaudamiesi rinkotės kliniką operacijai? Informacijos gausybė, o aš visiškai nežinau, kaip atsirinkti reikiamą, pasiūlymai vienas už kitą labiau viliojantys

Sveikutes
Siandien yra lygiai savaite kai as matau pasauli be akinuku!!! Dar ryskiau ir spalvingiau!!!
Nerasysiu dideles izangos, geriau tiesiai prie reikalo
SKIRTUMAS TARP KLINIKU:
Bet cia tik mano asmenine nuomone ir patirtis, todel prasau taip ir priimti, o ne iskreipti
Pries dvi savaites buvau Liremoje... Malonus personalas, rami aplinka, bet man pasirode kad as zinojau daugiau negu daktare, kuri daze apziura. Ji daug tylejo, darydama tyrimus, as tik pati klausdavau, kam sitas ir kam tas. Pora kartu neatsake i mano klausymus apie regejima vakare, arba nukreipe ji kita tema. Bet juokingiausia buvo tai, kad kai ilasina vyzdi pleciancius lasus, reikia duoti lasams pusvalandi paveikti, o po to daryti pakartotinis tyrimus, o ji vos uzlasinus lasus dare vel tyrimus...
jeigu taip "skrupulingai" atliekami tyrimai, kaip praeis operacija. Bet as galvoju taip galejo atsitikti del to, kad mane apziurinejo ne operacijas atliekanti daktare, o sesele ar tiesiog akiu gydytoja, nes nelabai jau intuziastingai ir isitikinusiai kalbejo apie lazerine akiu korekcija...
Is pat pradziu mano sirdele trauke pas baltarusus, nauja klinika Novoje Zrenije.
Ir neapsivyliau. Pries diena iki konsultacijos man paskambino ir primine apie mano vizita. Ketvirtadieni (gruodzio 9d.) mane apziurejo pats gyd. Radzko, praleidau ten apie 1.5 valandos, ir kaip ir turejo buti, po vyzdi plecianciu laseliu, jis man liepe palaukti pusvalandi, o tik po to dare pakartotinus tyrimus, ir kiekviena savo zyngsni komentavo, ka darys ir kas bus
Atsake i visus klausymus, ir net daugiau, labai vyrukas fainas, bet rimtas, zino savo darba ir viska kas su tuo susije. Dar patiko, kad kai reikejo skaityti raideles, pas baltarusus toks automatinis aparatukas privaziuoaja, ir ten stikliukai keiciasi pagal tavo regejima, o Liremoje tikrino su tokiais juodais akiniais, kur pati daktare stikliukus keicia, kaip poliklinikoje
Penktadieni (gruodzio 10d.) jau gulejau po lazeriu
buvau isanksto uzsirasiusi operacijai pas gyd. Radzko, jeigu busiu tinkama

Siandien yra lygiai savaite kai as matau pasauli be akinuku!!! Dar ryskiau ir spalvingiau!!!

Nerasysiu dideles izangos, geriau tiesiai prie reikalo

SKIRTUMAS TARP KLINIKU:
Bet cia tik mano asmenine nuomone ir patirtis, todel prasau taip ir priimti, o ne iskreipti

Pries dvi savaites buvau Liremoje... Malonus personalas, rami aplinka, bet man pasirode kad as zinojau daugiau negu daktare, kuri daze apziura. Ji daug tylejo, darydama tyrimus, as tik pati klausdavau, kam sitas ir kam tas. Pora kartu neatsake i mano klausymus apie regejima vakare, arba nukreipe ji kita tema. Bet juokingiausia buvo tai, kad kai ilasina vyzdi pleciancius lasus, reikia duoti lasams pusvalandi paveikti, o po to daryti pakartotinis tyrimus, o ji vos uzlasinus lasus dare vel tyrimus...

Is pat pradziu mano sirdele trauke pas baltarusus, nauja klinika Novoje Zrenije.
Ir neapsivyliau. Pries diena iki konsultacijos man paskambino ir primine apie mano vizita. Ketvirtadieni (gruodzio 9d.) mane apziurejo pats gyd. Radzko, praleidau ten apie 1.5 valandos, ir kaip ir turejo buti, po vyzdi plecianciu laseliu, jis man liepe palaukti pusvalandi, o tik po to dare pakartotinus tyrimus, ir kiekviena savo zyngsni komentavo, ka darys ir kas bus

Penktadieni (gruodzio 10d.) jau gulejau po lazeriu

As lankiausi Liremoje bet Klaipedoje, jokiu nusiskundimu neturiu, po plecianciuju laukiau pusvlandi kaip pridera, gydytoja maloni, tik zinoma ne ta kuri operuoja. o Lirema rinkausi todel, kad Novoje Zrenije daro tik Lasik opracijas, o as noriu Lasek. tik tiek