Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, nevirškinimas

As gazuoto ir pries nestuma negerdavau, o dabar tuo labiau. Geriu paprasta vandenuka, dar vaisines arbatas, o kas ryta - svieziai spaustu vaisiu sulciu is obuoliu, apelsinu arba greipfruto ir kiviu, kartais dar banana iplaku good.gif
Atsakyti
O kodel negalima gerti gazuoto mineralinio? g.gif as tik ji ir geriu...tik dazniausiai silpnai gazuota...
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2008 04 04, 13:58)
O kodel negalima gerti gazuoto mineralinio?  g.gif  as tik ji ir geriu...tik dazniausiai silpnai gazuota...

na yra zinoma, jog visokiu spritu ir colu gazuotu negalima vartoti, tad man idomu ar tas vandens gazuotumas koki ten neigiama efekta leliukui gali sukelti ar ne?
nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Geneve @ 2008 04 04, 14:16)
na yra zinoma, jog visokiu spritu ir colu gazuotu negalima vartoti, tad man idomu ar tas vandens gazuotumas koki ten neigiama efekta leliukui gali sukelti ar ne?
nestuke.gif

Leliukui tai gal ir nieko, bet mamytei nuo gazuoto vandens gali pust pilva, nes isgerus gazuoto vandens issiskiria dujos - anglies dvideginis. Dar kazkur skaiciau, kad gazuotas vanduo panasiai kaip kava, skatina vandens netekima, kas nescioms irgi yra negerai...
Atsakyti
sveikos 4u.gif
gal galit kuri patart ka man daryt su savo uzkietejusiais viduriais sad.gif anksciau kai nesilaukiau irgi turejau problemu, bet tam man padedavo kava ir cigaretes blush2.gif arba jogurto tabletes.. o dabar viskas, negaliu nieko padaryt. ir maitinuosi normaliai, vaisiai, darzoves ir visa kita..bet nieko doh.gif jau kokias keturias dienas nebuvau..o ir stangintis sako kad nestuke.gif negalima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmina_B @ 2008 04 11, 15:51)
sveikos  4u.gif
gal galit kuri patart ka man daryt su savo uzkietejusiais viduriais sad.gif  anksciau kai nesilaukiau irgi turejau problemu, bet tam man padedavo kava ir cigaretes blush2.gif  arba jogurto tabletes.. o dabar viskas, negaliu nieko padaryt. ir maitinuosi normaliai, vaisiai, darzoves ir visa kita..bet nieko doh.gif  jau kokias keturias dienas nebuvau..o ir stangintis sako kad  nestuke.gif  negalima ax.gif

Gali nueit pas gastroenterologa (ar kaip jis ten... rolleyes.gif ). Man pries nestuma budavo panasiu problemu, tai padare tyrimus ir israse pagert Cololyt ir Duphalac. Cololyt tai, man atrodo, nelabai tinka nestuke.gif , o Duphalac tinka. Be to, reikia vis tiek kazkiek pakoreguot mityba, t.y. gert daug vandens, valgyt kvieciu selenas arba linu semenis, arba viska kartu, ka as ir darau. Ir jokiu vaistuku nereikia, viskas vyksta naturaliai thumbup.gif Dar labai gerai kiviai, dziovintos slyvos, darzoviu salotos su aliejuku...
Atsakyti
As visa nestuma gerdavau Duphalac ir Forlax,be ju niekaip schmoll.gif Tik nuo Duphalaco biski pilva pucia,o taip padedavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2008 04 11, 17:10)
As visa nestuma gerdavau Duphalac ir Forlax,be ju niekaip schmoll.gif Tik nuo Duphalaco biski pilva pucia,o taip padedavo 4u.gif

Man irgi nuo Duphalaco pusdavo... sad.gif Dabar jokiu vaistuku nebegeriu, nes pamaciau, kad nebereikia, tai kam gert be reikalo...
Atsakyti
Sveikutes mamytes ...nors mumi dar nedaug savaiciu, bet jau susiduriau su sia problema .. nors niekad nebudavo taip ilgai bent jau .. doh.gif tai as ir vandenuka ryte geriu ir activia valgau, ir dar geriu linu semenis - tik norejau pasiteiraut, gal zinot ar nekenkia linu semenys, ar galima nestukem .. nes siaip tai cia natural produktas, tai manau neturetu maziukui pakenkt unsure.gif
o ka jus galvojate? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AGarbanele @ 2008 04 12, 09:41)
Sveikutes mamytes ...nors mumi dar nedaug savaiciu, bet jau susiduriau su sia problema .. nors niekad nebudavo taip ilgai bent jau .. doh.gif tai as ir vandenuka ryte geriu ir activia valgau, ir dar geriu linu semenis - tik norejau pasiteiraut, gal zinot ar nekenkia linu semenys, ar galima nestukem .. nes siaip tai cia natural produktas, tai manau neturetu maziukui pakenkt  unsure.gif
o ka jus galvojate? rolleyes.gif

O kuo linu semenys gali pakenkt? rolleyes.gif Jose labai daug skaidulu, riebiuju rugsciu - tai naudinga nestukems. As jas irgi vartoju ir man labai padeda 4u.gif
Atsakyti
Linu semenu aliejus jokio salutinio poveikio neturi. Pvz, kanapiu aliejaus nesciosioms negalima, o apie linu- nieko neraso, t.y. galima gerti bet kam, tik nevirsykite 3 saukstu per diena. internete labai daug info apie tai...
pvz, omega-3 rugsciu siame aliejuje daugiau nei zuvu taukuose!!! Jis labai sveikas sanariukam, sirdelei, plaukuciams ir tt ir tt. As jo uzsipilu ant salotu bet kokiu ir valgau. Tik jokiu budu nekepkit ant jo!
Receptukas viduriukams laisvinti:
ryte i stikline kefyro imaisykite sauksta linu semenu aliejaus ir- i sveikata drinks_cheers.gif

o patys linu semenys (geriausia, malti) gerina zarnyno peristaltika ir tt. lieknejancioms reikia sauksteli semenu uzpilti stikline silto vandens ir 20 min pries valgi isgerti- mazina apetita dar prie visko. bet kadangi mums tai neaktualu, tai semenu sauksteli galima isiberti i jogurta, salotas, kosyte, na kur tik norite. Bet irgi ne daugiau 3 sauksteliu per diena- semenys labai sibrinksta skrandyje...
Tikiuosi, buvo idomu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 13 balandžio 2008 - 09:28
O as sauksta linu semenu uzpilu karstu vandeniu, ismaisau ir palieku, kad isbrinktu. Tada suvalgau kaip kosyte, man visai skanu... good.gif
Atsakyti