Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, nevirškinimas

Man dazniausiai uzkieteja, kai prisivalgau kokio nors nelabai sveiko maisto... blush2.gif Va, praeita savaite 2dienas is eiles atsipalaidavau: viena diena - makaronai, kita diena - lazane su farsu ir pan, ir jau tada ate... doh.gif Vargau 2dienas iki asaru... Net geriau 3pakelius "Gracijos" arbatos (kazkada savo gines klausiau, tai sake, kad galima). O siaip stengiuosi valgyti kas diena kruopu, jogurto su selenom, kefyro, pasuku, kiwi, dziovintos figos, burokeliai ir pan. Geriu daug arbateliu ir vandens. Man geriausiai padeda, kai tiegiog maitinuosi sveikai ir nepiknaudziauju per daug visokiu nesveiku maistu. 4u.gif
Atsakyti
Noreciau pabrezti kad pripratima sukelia tik stimuliuojanciu vaistu grupei priskiriami vaistai. tai pvz butu senos lapai, bisakodilio zvakutes ir t.t. siu vaistu principas tas kad jie stimuliuoja peristaltika ir taip pasitustinama. taciau ilgainiui prie tos stimuliacijos priprantama ir be jos nebepasitustinama. Rekomenduojama tokius vaistus vartoti ne ilgiau 10 - 14 dienu.
Duphalac kiek pamenu priskiriamas osmotiniu diaretiku grupei todel prie jo nepriprantama. Beje jo poveikio reiketu tiketis po 1-2 dienu. Taip pat jis veikia kaip ir probiotikas.
Aisku jei tik imanoma tikriausiai geriausia butu is viso vengti vaistu ir pabandyti tustinimasi susitvarkyti reguliuojant mityba vandens isgeriamo kieki ir t.t.
Atsakyti
Sita problemyte ir as turiu doh.gif nors kartais situacija zymiai pagereja, kai pradedu laikytis SB grieztu taisykliu, t.y kiekviena ryta stikline vandens ant tuscio skrandzio. Bet nevisada taip pavyksta, ypatingai kai zinau, jog reikia kazkur vaziuoti ilgiau...tarkim is pn i kn-tai tada ryte nieko negeriu, nes kitaip keliones nesitevrciau autobusu blush2.gif bet dabar jau atostogytes prasidejo vadinasi, galesiu sau kas ryta gerti vandenuka ir nebijoti begioti i WC mirksiukas.gif
Atsakyti
as tik atsikelus ne tik stikline vandens isgeriu, bet ir keleta slyvu dziovintu suvalgau. labai geras poveikis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(l@ura @ 2007 12 24, 17:40)
as tik atsikelus ne tik stikline vandens isgeriu, bet ir keleta slyvu dziovintu suvalgau. labai geras poveikis thumbup.gif

As nevisada bunu nuispirkus slyvu blush2.gif
Atsakyti
sveikutes, atradau puiku buda kaip issitustinti visiskai thumbup.gif
Isgerti reikia duphalak sirupo mazo indelio visa kamsteli ir puse litro kefyro. As geriu dvaro(labai skanus man). Uztikrinta priemone lotuliukas.gif Suveikia ta pati vakara, uz poros valandikiu kazkur:D
Tik turiu perspeti biski pries tai viduriukus paraizo trumpai ir tada tekina i tualeta lekiu, bet taip dziaugiuos, kad iseina padaryti ir skystai, kad nerupi man tie paraizymai nei biski biggrin.gif
Sekmes visoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TheSweetest: 26 gruodžio 2007 - 22:15
QUOTE(Primadona-A @ 2007 12 25, 23:01)
As nevisada bunu nuispirkus slyvu blush2.gif

tai turbut dar nelabai uzkietejo, nes nepamirstum tikrai lotuliukas.gif tongue.gif
Atsakyti
Vajėėėtau, merginos, ačiū jums didžiausias thumbup.gif . Viduriai buvo tooookie kieti, kad be ašarų, be kraujo - nė vieno karto nebuvo. Ir slyvas valgisu, ir slyvų sultis gėriau, niekas nepadėjo. Nesinori iš karto griebtis vaistų. Čia perskaičiau receptuką ir, o stebukle, VEIKIA. Ramiai, skystai ir be kraujo - net išeit iš WC nesinori kokia palaima biggrin.gif.

Taigi. Ryte ant tuščio skrandžio pusę stiklinės vandens su šaukšteliu sėmenų aliejaus (pirkau Maximoj, lietuviškas, stovi ne prie sveikuolių, o prie paprastų aliejų).

Tada pusrytukams sėlenų drybsniai užpilti pieneliu (sėlėnų drybsnius irgi radau Maximoj, šalia visų kitų drybsnių, Bona Vita firmos).

O vakarienei stiklinė kefyro su šaukštu sėmenų aliejaus.

SUUUUUPER. Valgau ką noriu ir jokių problemų. Ačiū už patarimus, jie veikia vacation4.gif
Atsakyti
eina sau ...man irgi taip buna su krauju... unsure.gif bet slyvos tai tikrai padeda thumbup.gif
Atsakyti
Ir aš turiu šita beda verysad.gif kai tik nevalgau sriubos, tai ir sakias doh.gif
Merginos norėjau paklausti, kiek jus per diena išgeriate skysčio? Nes gine. liepė geri 2.5L , o aš niekaip tiek negaliu įsipilti į skandį doh.gif maksimum 1.5L verysad.gif
Atsakyti
As vandens isgeriu 2 ar daugiau litru per diena. Kazkaip jau pries nestuma prisipratinau, nes zinau, kad gerai daug gert. Todel bent kol kas nei tinstu, nei viduriai kieteja, kas ryta lekiu i tulika, o po to dar diena viena ar du kartus... Kartais gal net per daznai, nezinau, nuo ko tuos vidurius susuka... ax.gif Aisku, kasdien valgau selenas ir semenis, vaisius ir darzoves. Bet siaip pastebejau, kad daug geriant vandens viduriukai tikrai laisvesni buna...
Atsakyti
[quote=VVaiva,2008 04 03, 19:35]
As vandens isgeriu 2 ar daugiau litru per diena. Kazkaip jau pries nestuma prisipratinau, nes zinau, kad gerai daug gert.

sveikos nestukes,
nuo viduriu uzkietejimo man visada padeda 100% 3 kiwiai..... thumbup.gif drinks_cheers.gif
del vandens gerimo, as tai labai megstu san pelegrino gazuota, bet kazkur nugirdau , kad geriau nestukems gerti negazuota vandeneli g.gif

koki vandeni jus geriate?
nestuke.gif
Atsakyti