Mums tai labai dideli oziai buvo iki metu. Bet paskui kazkaip pamazu pradejo isaugti. Ypac kai pradejo ji saugoti mociute, o as isejau dirbti. Tada kazkaip viskas pradejo tvarkytis, nors vis dar pasitaiko ne retai. Dazniau ozuojasi vyrui ir praso visokiu dalyku. Nu galima sakyti nieko ypatingo nedariau, kazkaip situacija keitesi savaime. Glabut, gali ir vel viskas pasikeisti...
Nuskambės gal ir juokingai, bet reikia džiaugtis, kad vaikas ožiuojasi- normaliai vystosi, pradeda suprasti savo norus. Kita reikalo pusė- parodyti, kad yra elgesio ribos. Tai kainuoja daug kantrybės, sveikatos mums, mamoms.
Mes dažniausiai elgiamės kaip Krisliukas, daug aiškinamės, rodom ožiams niu niu niu, sakom: bėkite nuo mūsų, ožiukai ir pan. Lauke, kaip nebenori eiti, kur mums reikia ir pradeda zirzti, nukreipiu dėmesį- einame ieškoti koio šuniuko, kačiuko ir pan. Dažniausiai suveikia. Kai nesuveikia, lieka tik tyliai šalia išlaukti, po viso ožiavimosi išsipūsti nosį ir susitaikyti, pasakyti, kad ožiukas pabėgo. Izoliacija mums nepadeda, vaikas ateina iš paskos.
Geriausias mūsų kaprizų tramdytojas-tėtis: užtenka jam griežtai pažiūrėti į vaiką, ir šis, jei žino, kad blogai elgiasi, slepia savo veiduką įsikniaubdamas kur nors
( šiaip jie labai gerai sutaria).
Mes dažniausiai elgiamės kaip Krisliukas, daug aiškinamės, rodom ožiams niu niu niu, sakom: bėkite nuo mūsų, ožiukai ir pan. Lauke, kaip nebenori eiti, kur mums reikia ir pradeda zirzti, nukreipiu dėmesį- einame ieškoti koio šuniuko, kačiuko ir pan. Dažniausiai suveikia. Kai nesuveikia, lieka tik tyliai šalia išlaukti, po viso ožiavimosi išsipūsti nosį ir susitaikyti, pasakyti, kad ožiukas pabėgo. Izoliacija mums nepadeda, vaikas ateina iš paskos.
Geriausias mūsų kaprizų tramdytojas-tėtis: užtenka jam griežtai pažiūrėti į vaiką, ir šis, jei žino, kad blogai elgiasi, slepia savo veiduką įsikniaubdamas kur nors
( šiaip jie labai gerai sutaria).
Mano vaiko oziukai isryskejo vos pradejus ropineti, irgi griudavo ant grindu, spardydavosi, cypdavo. Anksciau bandydavau vaika palikti viena kai uzsiisterikuoja, bet budavo dar blogiau- beregdama pradedavo springti, o budavo,kad prisirijusi oro pradedavo net vemti. Dabar tai is vis iseit ir palikt vienos nesigauna, nes kai isitveria i kojas ir klykia. Kaprizu buna daug, bet dazniausiai namie, o lauke buna palyginus geriete
, jei iyra vaiku tai sedi sau irzaidzia - atrodo tiesiog sventas vaikas
Na, o siaip jei namie buna uzsioziuoja ir visiskai neklauso ka sakau, tai nestipriai bet uzdrosziu per slaunele. Tai dada jau apsikabina mane prisiglaudzia ir kiek paverkus nurimsta. Po to buna auksinis vaikas, kalbames graziai, zaidzia

QUOTE(bambukas @ 2006 07 20, 21:49)
mes tai jei esam namie labai geras vaistas yra kamputis.Pastatau ir palieku priverdama kambario duris,mums tai pats geriausias vaistas 

Gan paklusnu vaika turit jei stovi kampe.Maniskis net 1.5 budamas nestovedavo kampe,nei lieptas kitam kambari but.Tik nusiramindavo jei mamos neberasdavo del to turedavau pasislepti kol nurimdavo ir pradedavo zaist.
Papildyta:
QUOTE(a79 @ 2006 07 25, 08:41)
Kad izoliacija yra gerai, tai aš nesiginčiju. Pati bandau tuom pasinaudot, bet ką daryt, kai klykiantį pipirą į kambarį nutįsi, tai nespėji net durų uždaryt, kad pirštų neprivert. Negi laikyt duris užrėmus. Gėda, bet ir tai išbandžiau, kai jau visai nesivaldžiau ir bijojau, kad įkirsiu į kailį labiau nei reikia. Ir ką, draskosi prie durų kol laikai, o kai tik pajunta, kad durys laisvos, vėl į akis puola...Niekaip nepriverčiu kambary pasėdėt... PAčiai žliumbt norisi iš to bejėgiškumo.
As irgi ta buda isbanziau,bet buvo tas pats kas jums.Kartais pavyksta nuramint pradejus kvailiot,kutent.

Manau,kad berniukus mamoms sunkiau auklet ypac jei yra judrus.Dura auginau viena,bet buvau taip isauklejus,kad pakakdavo griezto zvilgnio,ir oziai praeidavo,o veliau visai gera mergaite buvo.Daba sunu auginu su teciu,bet yra baisus neklauzada.Aisku tetis lengviau susitvarko,bet vis tiek rykstes dar daznokai prireikia.O as tik su rykste tesutramdau.Aisku buna tokiu geru dienu,kad ir parduotuvej puikiai sutariam del pirkiniu,ir namo pareina vos tik pasaukus.Tokiom dienom visada pagiriu,kad siandien labai geras Arvydukas,paglostau.Nesuprantu kodel taip keicias tos nuotaikos 
Papildyta:
Visai tau pritariu.Mums su izoliavimu buvo tas pat
Tokie uzsispyre ir atkaklus vaikai siekia savo.

Papildyta:
QUOTE(a79 @ 2006 07 25, 08:41)
Kad izoliacija yra gerai, tai aš nesiginčiju. Pati bandau tuom pasinaudot, bet ką daryt, kai klykiantį pipirą į kambarį nutįsi, tai nespėji net durų uždaryt, kad pirštų neprivert. Negi laikyt duris užrėmus. Gėda, bet ir tai išbandžiau, kai jau visai nesivaldžiau ir bijojau, kad įkirsiu į kailį labiau nei reikia. Ir ką, draskosi prie durų kol laikai, o kai tik pajunta, kad durys laisvos, vėl į akis puola...Niekaip nepriverčiu kambary pasėdėt... PAčiai žliumbt norisi iš to bejėgiškumo
Visai tau pritariu.Mums su izoliavimu buvo tas pat

Ir mums tokios bedos pazistamos
Siaip su oziukais namuose, parduotuveje ar kitur daudmaz susitvarkom (kalbames, ignoruojam, per nagus ar uzpakaliuka uzvaziuojam - priklausomai nuo situacijos
).
Bet nezinau, kaip reaguoti, kai rimtesniu dalyku iskrecia. Pastaruoju metu pradejo viska metyti. Mano telefona jau antra sudauze. Pvz praeita savaitgali vienoj kavinej zvakide trenke i zeme, kitoj kavinej moline cukrine sudauze, irgi trenkes i zeme, o mugej skulptura sugebejo sudauzyti (bet sia-netycia
) Ir kaip tokiu atveju elgtis, nezinau
Jau nesneku apie tai, kad valgydamas kavineje puse maisto isspjaudo arba ismeto
Jam lyg zaidimas - negalima metyti, reiskia metysiu. Mastau, gal tai normalu ir vaikai tam ir yra vaikai, kad retkarciais krestu sunybes
Siaip vaikas draugiskas ir nepiktas, kitu vaiku neskriaudzia ir net skriaudziamas grazos nenori duoti

Bet nezinau, kaip reaguoti, kai rimtesniu dalyku iskrecia. Pastaruoju metu pradejo viska metyti. Mano telefona jau antra sudauze. Pvz praeita savaitgali vienoj kavinej zvakide trenke i zeme, kitoj kavinej moline cukrine sudauze, irgi trenkes i zeme, o mugej skulptura sugebejo sudauzyti (bet sia-netycia

Sveikos, mamytes,
musu dukrele hyper aktyvi: jai visko reikia, visko nori. Gali ir desimt kartu sakyt zodi negalima, bet ji vis tiek savo padaro. Pries savaite prasidejo pirmieji kritimai ant zemes, jei ko neduodi ar draudi. Arba perpykusi ima metyt visus daiktus, musa geles vazonuose, tiek ima isteriskai verkt, klykt, kad neimanoma klausyt. Zinoma, guost ir ramint neskubam, taciau negi lauksi, kol vaikas visai uziklyks
Ir dar. Gavusi per rankytes uz bloga darbeli, ima rankomis musti mane. Tai man visai nepatinka, net truputi gasdina. Nors siaip yra gan meili. Kaip jus kovojate su tokiu vaiko elgesiu? Ypac tokio amziaus - 1,5 metuku ?
musu dukrele hyper aktyvi: jai visko reikia, visko nori. Gali ir desimt kartu sakyt zodi negalima, bet ji vis tiek savo padaro. Pries savaite prasidejo pirmieji kritimai ant zemes, jei ko neduodi ar draudi. Arba perpykusi ima metyt visus daiktus, musa geles vazonuose, tiek ima isteriskai verkt, klykt, kad neimanoma klausyt. Zinoma, guost ir ramint neskubam, taciau negi lauksi, kol vaikas visai uziklyks

Ir dar. Gavusi per rankytes uz bloga darbeli, ima rankomis musti mane. Tai man visai nepatinka, net truputi gasdina. Nors siaip yra gan meili. Kaip jus kovojate su tokiu vaiko elgesiu? Ypac tokio amziaus - 1,5 metuku ?
Aš tokiais atvejais (nors isterijų iki griuvimo ant žemės nebuvo niekad) stengdavausi išlikt rami, nekreipt dėmesio: t.y. rėk kiek tik norisi, nedarysiu, kaip nori TU. Tikrai pastebėdavau, kad visiškas situacijos ir jo norų ignoravimas, tyla, daug greičiau suveikdavo į gerą, negu barimas ar rėkimas. Aišku, kai vaikas nurimdavo visada paaiškindavau, kad taip daryti negalima, kodėl negaliu vykdyt jo norų ir pan. Svarbiausia, vaikui kuo aiškiau išaiškint tokius dalykus

na nedaznai mums taip buna, bet kai mano mergyte pradeda rekaut arba verkt labai padeda vaikiskos daineles uzdedu koki cd is pradziu atrodo kad nekreipia demesio, bet kuo toliau tuo vis tyliau ir tyliau namie

As visiskai sutinku, kad rekimas, barimas nera veiksmingi. Kad reikia kalbetis su vaiku, jam aiskinti. Bet, patikekit, visas tas supratimas ir lieka tik teorija, kai susiduriu su konkreciu atveju. Neisivaizduoju, kaip reikia isaiskinti maziukei, kuri dar tik 1.5 meto, pati dar nekalba ir nelabai klausosi, ka jai kalbi. Tuo metu jai svarbiausia buna padaryt tai, ka jau sumaste, o tu , mamyte, gali sau pasakot
As ja nuvedu i kita kambari, o ji vel bega ten, kur jai reikia. Pavyzdziui, kai vakare nueinam miegot, ji dar 10 kartu lipa is lovos bega i kitus kambarius, pabendrauja su teciu ir t.t. Atrodo, viskas, vaikas jau miega prie papuko, tik staiga atsidaro antras kvepavimas ir ji jau lipa is lovos. Is pradziu nervinausi, gaudziau ja ir vel keliau i lova, net per uzpakaliuka pliauksteledavau, o ji tik klykia, rangosi kaip gyvaciuke, laikai rankomis, ji dar labiau verziasi, klykia iki isterijos. Galu gale supratau, kad be reikalo as vargstu: tegu ji sau bega, vis tiek kada nors sugris atgal i lova. Dabar taip ir buna: palaksto, palaksto, ir pati atgal ilipa i lova.
Deja, buna tokios situacijos, kai vaikui tikrai negali leist padaryt tai, ko ji uzsigeidzia. Pavyzdziui, metyt mano mobilu telefona ar TV distancini ir t.t. O tada ir prasideda isterijos...

Deja, buna tokios situacijos, kai vaikui tikrai negali leist padaryt tai, ko ji uzsigeidzia. Pavyzdziui, metyt mano mobilu telefona ar TV distancini ir t.t. O tada ir prasideda isterijos...
Pas mus identiska situacija jeigu as migdau....tada reikia ir pro langa paziureti ir su visais zaislais pazaisti, ir per lovas visas pereiti pasivolioti...nu zodziu
, kol kas padedavo jei per uzpakali uzplaiuksedavau, tada kaip geraiusia miego tablete suveikdavo per 20 sek. Bet negi pries visus migdymus dabar reikes vaikui uzploti ?
Jeigu migdo tetis ar mano mama per 10 min susitvarko o man kartais ir 1,5 val prireikia
net nezinau kaip cia dabar
Jeigu istinka isterija iki griuvimo, tik nugriuna is karto palieku ir iseinu i kita kambari....atlekia su sparnais
kol kas..... mums 1 metai ir 3 men.

Jeigu migdo tetis ar mano mama per 10 min susitvarko o man kartais ir 1,5 val prireikia

Jeigu istinka isterija iki griuvimo, tik nugriuna is karto palieku ir iseinu i kita kambari....atlekia su sparnais

Taip, kartais ir as savo mazaja, jei pradeda isterikuot, palieku viena kambary, taciau ji rekdama puola paskui mane. Jei nuvedu ja i kita kambari, tai ji vis tiek atgal parbega ir rekia toliau. Na, juk neuzrakinsi jos. Bijau prognozuoti, ka tada ji darytu