Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

Sveikutes visos,
Pas mus problema ta pati - mazajai dar tik 1m.3 men., o jau charakteri rodo... g.gif Iki metuku buvo geriausias vaikas - valge, miegojo, isteriju nekele, o kazkur nuo 1m2men. prasidejo linksmybes - nakti pabunda, stovi lovytej, verkia tol, kol atsinesi i savo lova. Tik paguldai pas save - iskart ramu, miega vaikas kaip sernas...Bijau, kad neiprastu tik pas mus ir miegoti, tai kai uzmiega nesu atgal i jos kambari. Ir taip pora kartu per nakti ir keliaujam is vieno kambario i kita. Be to pasidare kazkokia "zyzalas" - zyzia, ir zyzia ir zyzia. Visko jai reikia, jei neduodi - zliumbia, isiverkia iki isikukciojimo. Taip ir kovojam. Visas nuodemes nurasome dantims, bet ziuriu, kad cia turbut nelabai dantu problema... verysad.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as savo patirtim smile.gif . Dukryte mano taip pat krenta ant zemes, rieciasi ir klykia be asaru. Bet as nesureiksminu, o nusijuokiu, pasakau, kad geda - peleda ir jei nepadeda, tai iseinu pati is kambario, sakau, kad nenoriu klausytis verkiancio vaiko. Tai ji pati atbega pas mane, bet jau be isteriku, o su asarom ir mes susitaikom, kol kas tai padeda, tik nezinau kaip toliau. Kiekvienas vaikas yra atskira asmenybe ir su savo harakteriu, todel visiems nepritaikysi to pacio metodo. Didesnis mano vaikas, kuriam keturi metai, yra labai jautrus ir su juo jau reikia elgtis kitaip isterijos metu. Dar ir dabar paisterikuoja, tik nekrenta ant zemes, jis man dazniau prie svetimu zmoniu kaprizus rodo, nes zino, kad as nebarsiu , bet kai gryztam namo visada primenu, koks jis buvo ir kaip elgesi. Nezinau, gal klystu aukledama savo vaikus, bet kartais atrodo, kad tik mama ir zino kas vaikui geriausia.
Atsakyti

mama ir zino kas vaikui geriausia.

As taip pat manau kad tik mama zino kas geriausia jos vaikui. Nors aisku kitu patirtis mamyciu taip pat labai pravercia, bent jau zinai kad ne vien tavo vaikas „blogas“. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, as jau nebezinau ka ir daryti mano vaikas man nervus tampo jau nuo metuku o jam dabar 2.5 metai, kai buvo panasiai metuku laiko jis man alpdavo is pykcio galvojau kad isprotesiu kaip isgasdines buvo , galvojau jau su nervais vaikui kazkas negerai istiktuju, vedziau pas daktare, o ji sako cia vaiko kaprizai , o dieve mano pagalvojau, kad toks piplys taip gali, liepe irgi nekreipti demesio tai alpima jau isaugom, bet dabar visai neimanoma susitvarkyti, vyro neklauso , kalbet dar labai nemoka, bet jau atsikalbineti sugeba kai uzreks neeeeee is visos gerkles, ignoravimas jau irgi nepadeda, o baisiausiai tai parduotuvej , nes zino kad as jo ten nebausiu tai isidirbineja kaip nori, doh.gif , blogiausiai tai, kad mes gyvenam JAV , o cia vaiku skriausti negalima, nes dar uzdarys lotuliukas.gif , ne vieni zmones sake gal tu jam valerijono biski duok, nes labai aktyvus, jausmingas vaikas. Net nezinau ka daryti!!!
Atsakyti
chanell, o tu nebandei kaip nors vaikui paaiskinti, kad taip negrazu? as saviskei pasakau, kad mamyte poto verkia kai ji taip daro ar ka nors panasaus. maniske tokio pat amziaus jau kalba... ir atsikalbineja/elgiasi labai isradingai...
Atsakyti
Zinok viska bandziau, graziuoju aiskinti, kad tai negrazu ir negalima daryti, kad su tavim vaikuciai nenores draugauti jei tu busi negeras ir musies, bet nieko jis tik nusijuokia ir lekia kaip kulka toliau, tai jus isivaizduojat jei duodi vaikui per sikna o jis juokias is taves tai ka daryti tokiu atveju man tai rankos taip nusvyra, vaiko juk neprimusi iki pamelinavimo. Bandziau ir akis i aki ziurint aiskint kaip cia per televizoriu rode akies kontakto tipo reik, bet jo nenulaikysi jis kaip vijurkas nuo ranku bega, net nezinau daugiau doh.gif
Atsakyti
o ka jis tokio parduotuveje daro? gal rimtai valerijono duokit ir nekreipkit demesio, isaugs. doh.gif as saviskes i parduotuve linkusi is vis nesivedzioti...
Atsakyti
is vis nesivesti jo i parduotuve man ne isetis nes pati sedziu namie atsibosta norisi pasiprekinti, jis parduotuvej jei stovi eileij ar kur kaip uzreks ta savo neeeeeeeee is visos gerkles ant kokio zmogaus tai net baisu pasidaro doh.gif i mane zmones ziuri kaip i nenormalia mama, o ne i ji, amerokoj aisku musu kalbos jie nesupranta bet cia nemokedamas kalbos is jo to rekimo gali suprasti, kad grubiai jis elgiasi, pradeda savo kalba kolioti ta svetima zmogu, kur jis jo net neuzkalbino, arba spjaudytis kartais pradeda nu vienu zodziu baisu bandziau nekreipt demesio tai dar blogiau, aiskinu neklauso . Arba jei eini pro lentynas kur rubai sukabinti visus lauk meta su kojom is vezimuko arba isterikuoti kaip nenormalus, tikrai turbut duosiu jau valerijono.
Atsakyti
...Oi, bijau kad valerijonas čia jums nieko nepadės... Toks jau tas jūsų vaikas, ir turit susitaikyt su tuo... (beje mūsų irgi pasiutus ). Tiesiog sukaskit dantis ir laukit kol išaugs tą kvailumą...
Atsakyti
nu jau siandien nebe istveriau daviau valerijono tai gal biski ramesnis buvo, ir dar pabandziau kaip cia skaiciau kazkas rase i kambari viena uzdaryti izoliuoti , bet as tik ji i vonia uzdariau, aisku sviesa ijungiau, nes kambaris jam nepadejo ten linksma vienam sunybes krest, tai ka jus manot bigsmile.gif lygtais veikia nauja bausme , jei ne per anksti dziaugiuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chanell @ 2006 08 09, 05:40)
nu jau siandien nebe istveriau daviau valerijono tai gal biski ramesnis buvo, ir dar pabandziau kaip cia skaiciau kazkas rase i kambari viena uzdaryti izoliuoti , bet as tik ji i vonia uzdariau, aisku sviesa ijungiau, nes kambaris jam nepadejo ten linksma vienam sunybes krest, tai ka jus manot  bigsmile.gif  lygtais veikia nauja bausme , jei ne per anksti dziaugiuosi  smile.gif

Buvo metas,kai ir aš davinėjau valerijono,bet ne tik nuo isterijų,bet kad ir miegot paguldyt.Nes energijos doh.gif Bandžiau ir melisalio davinėt schmoll.gif Ir vonioj uždarinėjau,bet maniškis jei įsiklyks,tai daryk ką nori,rėkia iki užspringimo,o tada jau turiu gražiuoju ramint ir po tokių isterijų naktim verkadavo ir šokinėdavo.Dabar jau dažniau susitariam,nes moka kalbėt.O jei per šlaunį suduodu,tai tik pasitrina ir vėl tą patį daro ir dar sako,nemušk ir nerėkauk,nes nedraugausiu,aš tave gi myliu lotuliukas.gif
Tarp kitko,chanell,mūsų isteriksai tą pačią dieną gimę mirksiukas.gif
Atsakyti
kartais pasitaiko ožiai ir pas mus. dar tik 1 m. ir 3 mėn. bet manau kad ateityje neišvengsim dažnesnio pasikartojimo. bet mano laikė, kad dabar tai pasitaiko dažniausiai namie. irgi ignoruoju. draugė patarė, kad jai r gydytojai patarė, šiuo atveju vienas geriausių sprendimų puodukas šalto vandens. atvesina, sukelia tam tikrą šoką ir viskas. maniškė kai nugriūna, tai dar berėkdama žvairuoja kokia mano reakcija. jei aš juokiausi, tai ji po kurio laiko pradeda juoktis ir ateina pas mane pasiglaustyti. blogiau, kai svečiuose būna kas iš senelių. tada ją iš karto ima ant rankų, puola raminti ir t.t. tada jau ir aš pykstu. o į parduotuves paprastai einam su seneliu, kuris paprastai į geidžius dar vis patenkina. bijau, kad nuo rudens pradės eit į daržą, pamatys daugiau vaikų, žaislų ir išmoks pasiekti ko nori kitais būdais doh.gif
Atsakyti