suprantu ta pilnai as kiek galedama su juo uzsiemu, bet jam dabar irgi toks laikas kaip jis nori zaisti su kitais, mama jau nebe tokia gera drauge, greit leisim i lietuviska darzeli nuo rugsejo tai gal jam visai kitaip bus su kitais vaikais uzsiims, gal jau nebus toks nervuotas

Isterijoms tikrai ne per anksti, vaikas jau aiškiai suvokia savo norus ir bando ribas. Vis tiek vienintelis kelias aiškinti, iš tikrųjų vaikai viską supranta, bent jau po kelių kartų. Ir aišku galima-negalima neturi keistis priklausomai nuo nuotaikos ar mamytės, tėvelio auklėjimo supratimo. Mano irgi labai isterikuodavo ir dabar pasitaiko, bet jau rečiau. Pastebėjau, kad yra šventai draudžiamų dalykų (nelįsti prie karštų daiktų, rozečių) ir jau nebebando. Problemų kyla, jei kokį kartą nusileidi. O dėl migdymo mūsų problemos pasibaigė, kai sugalvojom migdymo ritualą: du kartus su šviesa perskaitom knygutę (vis tą pačią
), tada gesinam šviesą ir du kartus padainuojam dainelę, tada paglostom nugarytę ir viskas, laikas miegoti. ir taip kiekvieną vakarą, pastebėjau, net kai migdo seneliai, jei tik laikosi tokio ritualo jokių problemų nekyla. Manasis dar dabar kartais kai labai supyksta, padaužo galvą į grindis, bet nestipriai, nes jau supranta, kad skaudės
Mes tada neguodžiam ir nepapučiam, žodžiu, nerodom laukiamo dėmesio. Atrodo, pamažu tvarkosi, viskam reikia kantrybės ir laiko

Pavydziu, kad vaikas laikosi tam tikru ritualu, pavyzdziui, uzmigimo. Mano dukra kiekviena karta prasimano vis nauju ritualu
Ir butent nuo jos nuotaikos priklauso, ar ji reaguoja, kai subari del lindimo i kokia spintele, prie rozetes ar prie geliu...

Sveiki, na mano dukrai vyriausiai dabar yra 18.Gerai prisimenu jos puldinejimus ant grindu ir rekima iki pamelynavimo.Buvo man didele geda kai ji negavusi ko nori parduotuveje issitiese ant grindu ir klyke iki melynumo.Va tada prie manes priejo viena sena mociute ir man patare, as pasistengsiu perpasakoti tai ka ji man tada pasake,Man tuo metu buvo nepriimtinas tos mociutes patarimas, as sureagavau panasiai kaip ir mano vaikas, prisimenu tik uzvire viduje ir pagalvojau kad ji tycia taip sako.Bet kai nusibodo vaiko priepuoliai ir supratau kad tai net kenkia manao dukrai, nes po situ isteriniu kritimu ir verkimu ji dar ilgai gailiai vergdavo ir nurimti niekaip negaledavo, net uzmigusi dar sudejuodavo ir uzvegdavo per miegus.Tai va ir pasiryzau tai procedurai kuria man patare padaryt mociute.Ji man pasake, kad nekreipti demesio negali i tuos kritimus, nes nervai vaiko labai isitempia.Aukleti vaiko viesoje vietoje negalima, o namie pakabini dirziuka matomoje vietoje ir nereikia laukti iki tiek kol vaikas isiverks nes tada daryti to negalima, nes neefektyvu, o kai tik pamatete kad jau prasideda isterija parodai dirza ir paaiskini kad bausi.Vaikas netiki dazniausiai, va tada reikia perlipti per save ir savo " negaliu skriausti vaiko" ir truktelni per uzpakali kuris dazniausiai lieka iskeltas virsuje, kai krenta ant zemes.Pirmas kartas nepadeda, bet pati pamatysi vaiko reakcija, ji bandys tai kartoti dar ne viena karta, bet jau analizuos mamos reakcija ar apsimoka jai isterikuoti.Galima sakyti grubiai, kad ismusiau kritima ant grindu per menesi.Man buvo sunku , tikiu kad ir paciai bus nelengva, bet pabandyti galite.Daug turiu draugiu kurios irgi sitaip isgyde vaikus nuo kritimo ir isterinio puldinejimo ant grindu....Linkiu sekmes.Butu idomu suzinoti ar kas nors pasikeis po menesio.Laukiu atsakymo.Sekmes.
Tokia auklejimo priemone mums jau senai siulo mano mama. Bet as vis nesiryztu. Dazniausiai pliauksteliu per uzpakaliuka ranka. Na, del to dirzelio reiks pagalvoti

QUOTE(Karinga @ 2006 08 15, 23:50)
Visu pirma reikia vaikui skirti pakankamai demesio, uzsiimti juo, tada jis nebus tooks.
O antra, pasidomek apie homeopatinius vaistus, pries duodant vaikui.
O trecia, visi vaikai buna nervuoti, jei jie to nori.
O antra, pasidomek apie homeopatinius vaistus, pries duodant vaikui.
O trecia, visi vaikai buna nervuoti, jei jie to nori.
kaip negražu, kai mamos šitaip šneka: pirma, antra...ir išvis auklėkit savo vaikus kaip jūs norit, ir ko čia lysti jei kažkas nepatinka, čia susirenka mamytės kurios tyuri problemėlių su savo vaikučiais ir dalinasi patarimais

QUOTE(Anandita @ 2006 08 17, 11:04)
kaip negražu, kai mamos šitaip šneka: pirma, antra...ir išvis auklėkit savo vaikus kaip jūs norit, ir ko čia lysti jei kažkas nepatinka, čia susirenka mamytės kurios tyuri problemėlių su savo vaikučiais ir dalinasi patarimais
mano vaikui irgi kai dar buvo visai mažutė paskirtos valerijono šaknys, ir nemačiau nieko bloga jei tenka tai vartoti. Bjauru, skaityti kai ateini paskaitinėti patarimus, o randi krūvą piktų mamų kurios čia kitas mamas netokias"protingas" kaip jos pačios, išvadina bjauriais žodžiais. Manau reikia jausti pagarbą visoms mamytės ir aplamai žmonėms, nesvarbu kad čia tik SM.

QUOTE(Fijora @ 2006 08 16, 15:39)
Pavydziu, kad vaikas laikosi tam tikru ritualu, pavyzdziui, uzmigimo. Mano dukra kiekviena karta prasimano vis nauju ritualu
Ir butent nuo jos nuotaikos priklauso, ar ji reaguoja, kai subari del lindimo i kokia spintele, prie rozetes ar prie geliu...

esme tame, kad ne vaikas laikosi ritualu, o tevai. tevai privalo VISADA laikytis nustatytu taisykliu, tos taisykles turi galioti vienodai visiems... ir ritualus ne vaikas sugalvoja, o tevai...
jei vaikas zhino, kad paklykes anskchiau ar veliau gaus, ko norejo, tai atitinkamai ir elgiasi...
tiesa, dar del mushimo (ir mushimosi). ploji vaikui per rankas, ir stebiesi, kad ir ji ta pati daro... juk ji ne ish zhodzhiu ishmoksta, o ish veiksmu... jei mama musha, tai reishkia mushtis galima?
Tame ir problema, kad musu tevai daugiausia pripazista auklejima dirzu. O taip noretusi isvengt tokiu metodu... As labai bijau, kad musimas gali issaukt mano vaikui agresija, arba kazkaip kitaip pazeist jos psichika. Vis delto, as labiau linkusi sutikt su tom mamom, kurios apsisarvoja kantrybe ir bando islaukt ramiai, kol tie priepuoliai savaime praeis.
Maniškei dar tik bus 11 mėn, o ji jau sėkmingai krenta ant grindų (pradėjo kristi kai išmoko normaliai ropoti) ir klykia, dar kai supyksta tranko su galva į sieną...tai ieškau auklėjimo būdų, kaip tokius ožius išvaryt
o šiaip atrodo geras vaikas