sveikos
QUOTE(Milena_uk @ 2011 01 20, 14:03)
Sveikos,
ech kiek praleidau. Bet pasistengsiu dabar taip ilgam nedingti. man 24 metai, beveik 25

as esu baigusi mokslus Lietuvoje, taciau atvaziavau nelabai mokedama kalba, todel dabar vaikstau i college i kursus. Darbo reikia, bet kai pasiziuriu, kad be kalbos nelb imanoma ka rasti, o i koki fabrika nelb norisi. Tad su darbu teks turbut palaukti...
o as irgi uzsiimu dekupazu

na pas mane tik pradmenys, ir puse daiktu dar visai neiseina, bet db susiduriau su problema jog nzn kur laka Cambridge nusipirkti. radau viena parduotuvele, ten matyt menininkams, dailininkams, pilna dazu, teptuku ir pan, bet lako neradau. Gal zinot?
kai mes atvaziavom i Cambridge'a mano MB visiskai nekalbejo angliskai,nors mokykloj ''mokesi'',na is pasigailejimo isvesdavo teigiama pazymi

kai pradejo dirbti,rode i plyta ir ant pirstu rode kiek jam ju reiks...galvojau nieko cia nebus,teks gryzti atgal,bet labai greitai ismoko,nes jis nebijojo kalbeti,kad ir nesamone,bet vistiek sake...kartais pagalvoju,kad jis uz mane geriau kalba,nors as ir sustiprintu lygiu mokiausi anglu,net stoti i anglu filologija norejau...bet as labai gedinuos kalbeti.save labai varzau,kad tik nenusisnekeciau

Tai va,is patirties sakau,svarbu kalbeti,anglai gernanoriski dazniausiai,padeda,pataiso kur netaip pasakai.Svarbu,kad darbas nebutu su lietuviais,nes tada jau nieko gero ir neismoksi
be kalbos nelabai sudetinga yra isidarbinti i nekvalifikuotas darbo vietas,viesbuciuose,kavinese,fabrikuose.Tai nera blogai,per kuri laika ismoksi kalba,igausi darbo patirties,kas anglams labai svarbu. Merginos,Facebooke yra daug grupiu susikurusiu: i paieska(grupiu paieska) iveskite Kembridzo lietuvaiciu bendruomene, Emigrantai, studentams Aru LithuanianSociety, Kembridžo mokyklėlė (LT),kaip tik del mokykleles vyks susirinkimas si sestadieni,kvieciamos ir besilaukiancios mamos,pedagogini issilavinima turincios mamos ir nemamos,na visiems kam idomu ir aktualu. Taigi is viso sito norejau pasakyti,kad Grupeje Emigrantai siulo darba Sensburyje Kembridze,tai galit pasidometi,dar i koledzus pasidairykit,as dirbau valytoja kai atvaziavau ten,neblogas darbas,dar fabrikas cheewers(atrodo taip parasiau) nuolat priima zmones,bet ten sunkus darbas,kiek teko girdeti.Meginkit eiti i privacius B&B,sveciu namus ir pan.Vistiek kazka surasit,o paskui beliks tik kilti karjeros laiptais
QUOTE(sniegyne @ 2011 01 20, 14:32)
niu reiks man pagalvoti apie siuos kursus
as kambarius tvarkyti gavau, kol pramoksiu gerai kalbeti angliskai ir baigsiu kursus, nes cia dar mokausi kitos specialybes, man aktualiai, kad full time darbas
Home office tai padaro darbdavys tik susimoketi tau reikia

as kai atvykau i uk irgi nekalbejau angliskai nors mokejau, bet persilauziau tai nera sudetinga bet aisku ne visada viska supranti, kai tikras anglas prabyla jau sudetingiau
O tu visai nedirbus cia ?
esu girdejusi,kad home ofiso nuo nauju mokestiniu metu(balandzio men) isvis nereikes moketi

bet cia tik pletku lygio,niekur tokio oficialaus pranesimo neradau...Mano MB irgi neturi jo,jau 4 metai....bet jei nepanaikins,tai pirksim,nes darosi nebesaugu,vis sneka apie tuos emigrantus nuolat,tai kad nesugalvotu prasivalyti paskui