Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinės santuokos anuliavimas

Liepa kai vaiksciojom pas kuniga pries santuoka, jis labai graziai isvardino priezastis kokias nurodyti, kad butu panaikinta baznytine santuoka, keletas is ju: negalejimas tureti vaiku, neistikimybe, sunki nuslepta liga, berots yra 12 ar 13 priezasciu, del kuriu naikina baznytinia santuoka. Ilgas procesas trunkantis iki 2 metu...
Atsakyti
[Gal kas gali atsakyti, ar pakanka santuokai paskelbti negaliojančia tokių argumentų kaip: gyveno su pirma žmona ne pilnus 3 mėn., visiškai nesutapo jų charakteriai ir požiūris į gyvenimą, kad jau po 3 mėn. buvo aišku, kad ilgiau kartu gyventi tiesiog neįmanoma...?
[/quote]

man kazkaip atrodo, kryziaus keliai tas santuokos anuliavimas, ar verta ? gal geriau Baznycioj palaiminkit ziedus ir gyvenkit sau laimingi. o ispazinties galima ir neiti nepadarius mirtinu nuodemiu (taip kunigas sake), jei svarbu TAI, ispazinkit pati mintyse Dievui tas nuodemes ir viskas. Na, taip, sakysite, kad Jums svarbu tie visi religiniai dalykai, apeigos... bet jei jau taip , tai nevalia susideti su jau buvusiu prie altoriaus, ar ne?

Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2008 11 26, 15:57)
gal geriau Baznycioj palaiminkit ziedus ir gyvenkit sau laimingi. o ispazinties galima ir neiti nepadarius mirtinu nuodemiu (taip kunigas sake), jei svarbu TAI, ispazinkit pati mintyse Dievui tas nuodemes ir viskas.

Kas čia per išmislas - "žiedų palaiminimas"? Aš galiu juos palaiminti, jei reikia, kunigai - ne.
Na, o jei žmogui nėra atleidžiamos nuodėmės... Kai kam tai svarbu. Tikinčiam...
Atsakyti
joks cia ne ismislas, nueik pas kuniga ir pasiklausk, palaimins jeigu ka.
Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2008 11 26, 16:18)
joks cia ne ismislas, nueik pas kuniga ir pasiklausk, palaimins jeigu ka.

Jei teisingai žinau, tai tokie dalykai buvo uždrausti jau prieš keleta metų. Jei kažkuris kunigas tai dar daro - jis nusižengia Bažnyčios sprendimams.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 26, 18:10)
Jei teisingai žinau, tai tokie dalykai buvo uždrausti jau prieš keleta metų. Jei kažkuris kunigas tai dar daro - jis nusižengia Bažnyčios sprendimams.

Lygiai prieš tris metus kolegės sūnus, kuris tuokėsi antrą kartą - gavo bažnyčios palaiminimą. Ne sakramentą, o palaiminimą. Jo pirmoji bažnytinė santuoka nebuvo anuliuota.
Atsakyti
[quote=AgathaGray,2008 11 26, 17:57]
[Gal kas gali atsakyti, ar pakanka santuokai paskelbti negaliojančia tokių argumentų kaip: gyveno su pirma žmona ne pilnus 3 mėn., visiškai nesutapo jų charakteriai ir požiūris į gyvenimą, kad jau po 3 mėn. buvo aišku, kad ilgiau kartu gyventi tiesiog neįmanoma...?
[/quote]

man kazkaip atrodo, kryziaus keliai tas santuokos anuliavimas, ar verta ? gal geriau Baznycioj palaiminkit ziedus ir gyvenkit sau laimingi. o ispazinties galima ir neiti nepadarius mirtinu nuodemiu (taip kunigas sake), jei svarbu TAI, ispazinkit pati mintyse Dievui tas nuodemes ir viskas. Na, taip, sakysite, kad Jums svarbu tie visi religiniai dalykai, apeigos... bet jei jau taip , tai nevalia susideti su jau buvusiu prie altoriaus, ar ne?
[/quote]

Na, geras čia patarimas, nevalia susidėti su jau buvusiu prie altoriaus smile.gif Tai, kad kai sutinki gerą žmogų, apie tokius dalykus negalvoji ir atrodo, kad visai nesvarbu buvo jis prie to altoriaus ar ne...Iš viso galvoju, kad nesąžinigi tie bažnytiniai įsakymai ir įstatymai, antrosios pusės atžvilgiu. Ar aš kalta, kad pamilau žmogų, kuris jau buvo vedęs, aš gi neišskyriau jį su žmona, neatėmiau tėvą iš vaikų, nu nesijaučiu nusidėjusi, o bažnyčia vis tiek tokį žmogų smerkia nes apriboja jo norą gyventi dorai...Na kažkoks užburtas ratas...
Beja, kai krikštijom mūsų dukrytę, kunigas paklausė kodėl gyvenate ne santuokoje, paaiškinau, kad vyras jau buvo vedęs. Tai žinotot kokią repliką išgirdau..."na ka, reikėjo anksčiau galvoti", taip ir likau nesupratusi ar tai man ar vyrui buvo skirti tie žodžiai. Galiu tik pasakyti, kad labai nusiviliau bažnyčia atsidurusi tokioje situacijoje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(millenium @ 2008 11 26, 15:11)
1.  ne savo, o vyro pirmą santuoką norėčiau, kad paskelbtų negaliojančią...

2. Dabar dėl to, kad mano vyras anksčiau buvo vedęs turiu blogai jaustis aš nes visą gyvenimą buvau tikinti, eidavau į bažnyčią, o dabar ten jaučiuosi diskriminuojama verysad.gif

1. Nesupratau - Jūs norite, kad vyro santuoką paskelbtų negaliojančia ir planuojat imtis dėl to kažkokių tais priemonių? g.gif A Jūs čia prie ko? Nei Jūs "ženijotės", nei Jums tuo rūpintis.

2. O vyras kaip jaučiasi? Normaliai? Visas Jūsų tikėjimas ar noras yra šnipštas, jei vyrui "vienodai rodo". Santuoka bažnyčioje - tai dviejų tikinčių žmonių reikalas, o ne "aš noriu"... Jei jaučiatės blogai, geriau pirma nueikit pas kunigą pasikalbėt, o ne galvokit kaip vyro santuoką anuliuot schmoll.gif

QUOTE(millenium @ 2008 11 27, 09:02)
Na, geras čia patarimas, nevalia susidėti su jau buvusiu prie altoriaus smile.gif Tai, kad kai sutinki gerą žmogų, apie tokius dalykus negalvoji ir atrodo, kad visai nesvarbu buvo jis prie to altoriaus ar ne...

Tai tokia Jūs ir tikinčioji, kai pagalvoji irnesakyk.gif Tikrai tikinčiam, religingam žmogui, kuriam tokios svarbios bažnytinės apeigos, turėtų rūpėti ir kiti Bažnyčios mokymai cool.gif Bet šiais laikais madinga priimti tik tai, kas "patogu" ir ignoruoti tai, kas "nepatogu".
Atsakyti
QUOTE(millenium @ 2008 11 27, 11:02)
Iš viso galvoju, kad nesąžinigi tie bažnytiniai įsakymai ir įstatymai, antrosios pusės atžvilgiu. Ar aš kalta, kad pamilau žmogų, kuris jau buvo vedęs, aš gi neišskyriau jį su žmona, neatėmiau tėvą iš vaikų, nu nesijaučiu nusidėjusi, o bažnyčia vis tiek tokį žmogų smerkia nes apriboja jo norą gyventi dorai...Na kažkoks užburtas ratas...

Visiškai sutinku.
Atsakyti
QUOTE(zarazna @ 2008 11 27, 09:24)
Visiškai sutinku.

Kiek žinau, prievarta į Bažnyčią niekas nevaro. Man taip pat nepriimtinos tam tikros Bažnyčios propaguojamos tiesos. Tačiau Bažnyčios dėl to nekaltinu - tai mano ir tik mano pasirinkimas tikėti ar ne. Ir jei negaliu priimti "pilno komplekto", tai nebandau "derėtis", bo Bažnyčia - ne turgus. Arba tu ją priimi, arba ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 27 lapkričio 2008 - 09:36
QUOTE(Hmmm... @ 2008 11 27, 11:11)
1. Nesupratau - Jūs norite, kad vyro santuoką paskelbtų negaliojančia ir planuojat imtis dėl to kažkokių tais priemonių? g.gif A Jūs čia prie ko? Nei Jūs "ženijotės", nei Jums tuo rūpintis.

2. O vyras kaip jaučiasi? Normaliai? Visas Jūsų tikėjimas ar noras yra šnipštas, jei vyrui "vienodai rodo". Santuoka bažnyčioje - tai dviejų tikinčių žmonių reikalas, o ne "aš noriu"... Jei jaučiatės blogai, geriau pirma nueikit pas kunigą pasikalbėt, o ne galvokit kaip vyro santuoką anuliuot schmoll.gif
Tai tokia Jūs ir tikinčioji, kai pagalvoji irnesakyk.gif Tikrai tikinčiam, religingam žmogui, kuriam tokios svarbios bažnytinės apeigos, turėtų rūpėti ir kiti Bažnyčios mokymai  cool.gif Bet šiais laikais madinga priimti tik tai, kas "patogu" ir ignoruoti tai, kas "nepatogu".

Aš čia ieškau patarimų, o ne moralų, jų ir taip pakanka... Ir aš čia prie to, kad dabar jis yra mano vyras, ir gyvensiu aš su juo ir be bažnytinės sąntuokos, jei nepavyks anuliuoti pirmos, bet norėtusi, kad viskas būtų kaip pridera. Vyras mano jaučiasi puikiai ir jo čia yra iniciatyva tik tvarkyti viską paliko man nes nemiegsta tokių darbų...
Kas dėl religingumo, patogiau, nepatogiau ar madinga žmonės patys sprendžia ir pasirenka kiekvienas pagal save. Taip, aš laikau save tikinčią, bet tai nereiškia, kad kiekvieną sekmadienį einu į bažnyčią, einu tada, kada jaučiu poreikį, manau, kad tai yra svarbiau negu eiti kiekvieną sekmadienį tik dėl to, kad taip biblijoje parašyta. O santuokoje gyventi norėčiau irgi ne dėl mados, ir ne dėl to, kad taip patogiau, o dėl to, kad jausčiausi gėriau...Gal dabar aiškiau
Atsakyti
QUOTE(millenium @ 2008 11 27, 10:01)
1. ne moralų, jų ir taip pakanka...

2. Vyras mano jaučiasi puikiai ir jo čia yra iniciatyva tik tvarkyti viską paliko man nes nemiegsta tokių darbų...

1. Aš ne moralizuoju. Aš tik išsakau savo nuomonę.

2. Be jo iniciatyvos joks bažnytinis teismas jo neišskirs. Nes jis ir tik jis turės teikti prašymus, kalbėtis su Bažnyčios atstovais, pateikti įrodymus ir t.t. ir pan.

" Derėtų nepamiršti, jog tribunolui nepakanka vien tiktai tvirtinimo, jog buvo vienoks ar kitoks nusiteikimas, bet visa tai reikia paremti ir liudytojų parodymais. Nesant liudytojų, santuokos negaliojimo bylos nesvarstomos. Tribunolas, į kurį galima kreiptis dėl santuokos paskelbimo negaliojančia, yra tribunolas tos vyskupijos, kurios teritorijoje buvo sudaryta santuoka, arba kurios teritorijoje gyvena atsakovas. Šie tribunolai vadinami absoliučiai kompetentingais. "
Šaltinis
Nė vienas čia nepasakys, ar Jūsų išvardintos priežastys yra pakankamos santuokai anuliuoti. Kreipkitės į tribūnolą, ten viską sužinosite. Bet įtariu, kad kreiptis turės Jūsų vyras. Nes Jūsų žodis čia nieko nereiškia.

Atsakyti