Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinės santuokos anuliavimas

QUOTE(egliosha @ 2008 08 12, 18:16)
tai sutvirtinimas nera privalomas tuokiantis kiek zinau, nebent noretumet buti krikstamote, tuomet reikia ir kriksto, ir komunijos, ir sutvirtinimo, ir but istekejusia baznycioj(del sito nesu 100% tikra)

buvau krikstamote. manes niekas nieko neklause-ar baznycioj istekejus, ar esu sutvirtinta ir t.t. o tuokiantis anksciau tai tikrai buvo privalomas sutvirtinimas, nes dar kunigas skambino, klause, kada as sutvirtinta. kadangi vyras snekejo, tai pasake, kad nieko nezino biggrin.gif
siaip ar taip, mano santykiu su vyru tai neitakoja, tik siaip idomu
Atsakyti
esu susidurus, 2 karta baznycioje nesusituoksi
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2006 02 08, 14:22)
Deja, nuslėpti neišeis. nes informacija apie santuoką arba jos anuliavimą atžymima krikšto knygoje, tai yra toje bažnyčioje, kur buvai krikštyta. O santuokos sudarymo atveju, laiminantis kunigas prašo iš krikšto bažnyčios dokumento apie laisvą stovį. Nuslėpti tikrai neįmanoma. Netuoks, kol neturės vienokio ar kitokio dokumento.

schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Nesąmonė, ne visi kunigai tokie. Mano ex susituokė antrą kart bažnyčioj, mūsų santuoka ne anuliuota. mirksiukas.gif Visagaliai pinigai ir pažintys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viga @ 2008 10 09, 09:02)
...mūsų santuoka ne anuliuota.  mirksiukas.gif

Gal jūs tik nežinote? Beje, toks faktas, jei jis būtų tikras - geras argumentas anuliuojant pirmąjai santuokai.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 09, 09:11)
Gal jūs tik nežinote? Beje, toks faktas, jei jis būtų tikras - geras argumentas anuliuojant pirmąjai santuokai.

Žinau, bandžiau anuliuoti. Tribunolas susidomėjo tuo įvykiu. Paskui viską kažkaip nutraukiau. blush2.gif Bet tikrai bandysiu dar. Tik, vat, čia pasiskaičiau, kad kažkam anuliavo be liūdininkų, man jų reikalavo o niekas nenori- neturi laiko važinėt į Marijampolę verysad.gif Na, bet dar kartą tikrai bandysiu. rolleyes.gif
O faktas tikrai tikras, žinau kada ir kokioj bažnyčioj tuokėsi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viga: 09 spalio 2008 - 08:15
QUOTE(Viga @ 2008 10 09, 09:14)
O faktas tikrai tikras, žinau kada ir kokioj bažnyčioj tuokėsi...

Sako būna tokios "fake" santuokos - žiedų palaiminimas. Kadangi tinkinčių ir bažnyčias lankančių žmonių nedaug, tai apsirinka daug kas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 09, 09:22)
Sako būna tokios "fake" santuokos - žiedų palaiminimas. Kadangi tinkinčių ir bažnyčias lankančių žmonių nedaug, tai apsirinka daug kas.

Priesaikos tikrai buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viga: 09 spalio 2008 - 08:26
as siandien anuliavau dvi baznytines santuokas.
Atsakyti
QUOTE(benkartas @ 2008 10 10, 11:32)
as siandien anuliavau dvi baznytines santuokas.

Žinot, as jau ne vienoje temoje pastebiu jusu "protingas " mintis.Taip ir toliau varykit, greitai prisirinksit žinučiu.Dėja tik žinučiu........... g.gif
Atsakyti
Na santuokos atveju kiti dar ir kitaip daro - atsiverčia į kitą krikščionybės šaką/religiją. g.gif Kaip sakant jeigu ta santuoka tik dėl gražios ceremonijos, tai irgi sprendimas.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2008 10 10, 19:43)
Na santuokos atveju kiti dar ir kitaip daro - atsiverčia į kitą krikščionybės šaką/religiją.  g.gif Kaip sakant jeigu ta santuoka tik dėl gražios ceremonijos, tai irgi sprendimas.

ar tai blogai? Juk kiekvienas zmogus turi teise rinktis.
Atsakyti
Ir aš dabar galvoju, ar pradėti šį ilgą procesą ar ne, juo labiau, kad ne savo, o vyro pirmą santuoką norėčiau, kad paskelbtų negaliojančią...Dabar gyvenam civilinėje, o bažnyčioje norėčiau susituokti tikrai ne dėl ceremonijos ar žmonių dėmesio, o dėl to, kad galėčiau ramiai eiti išpažinties, priimti šv. Komuniją ir ramia sąžine gyventi. Dabar dėl to, kad mano vyras anksčiau buvo vedęs turiu blogai jaustis aš nes visą gyvenimą buvau tikinti, eidavau į bažnyčią, o dabar ten jaučiuosi diskriminuojama verysad.gif
Gal kas gali atsakyti, ar pakanka santuokai paskelbti negaliojančia tokių argumentų kaip: gyveno su pirma žmona ne pilnus 3 mėn., visiškai nesutapo jų charakteriai ir požiūris į gyvenimą, kad jau po 3 mėn. buvo aišku, kad ilgiau kartu gyventi tiesiog neįmanoma...?
Atsakyti