Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinės santuokos anuliavimas

QUOTE(millenium @ 2008 11 27, 10:01)
O santuokoje gyventi  norėčiau irgi ne dėl mados, ir ne dėl to, kad taip patogiau, o dėl to, kad jausčiausi gėriau...Gal dabar aiškiau

Bažnyčia nekeis 2000 metų galiojančių taisyklių tam, kad jums gyventi būtų patogiau. Melskitės, atgailaukite už nuodėmes. Gal tai padės...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 27, 12:18)
Bažnyčia nekeis 2000 metų galiojančių taisyklių tam, kad jums gyventi būtų patogiau. Melskitės, atgailaukite už nuodėmes. Gal tai padės...

Ačiū, bet jei nieko protingesnio nesugalvojote tai iš viso geriau nerašyti.
Atsakyti
QUOTE(millenium @ 2008 11 27, 13:26)
Ačiū, bet jei nieko protingesnio nesugalvojote tai iš viso geriau nerašyti.

Sako, kad biblija iki šiol yra pats didžiausias bestseleris. Kodėl žmonės skaito... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 27, 12:18)

Oi ne 2000 metų - daaaaaug mažiau umn.gif
Atsakyti
QUOTE(zarazna @ 2008 11 27, 15:24)
Oi ne 2000 metų - daaaaaug mažiau  umn.gif

Tegu bus mažiau. O sakykite, jūs bent jau įsivaizduojate kaip gyveno jūsų proseneliai? O proproseneliai? O juk tai buvo tik prieš kažkokius niekingus 150 metų. Vat tai tikrai yra daug mažiau lyginant su tūkstantmečiais.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 27, 17:27)
Tegu bus mažiau. O sakykite, jūs bent jau įsivaizduojate kaip gyveno jūsų proseneliai? O proproseneliai? O juk tai buvo tik prieš kažkokius niekingus 150 metų. Vat tai tikrai yra daug mažiau lyginant su tūkstantmečiais.

Vans taip.
Iš vienos pusės mano proseneliai buvo protestantai (kurie, beje, skyrybas toleruoja) ir gyveno ne Lietuvoje. Turtingi ten pakankamai, titulai, herbai, tarnaitės, šeimos auksas, sidabras ir tt. nail.gif
Iš kitos pusės - paprasti valstiečiai, lankantys bažnyčią, tikėtina, kad ir tikintys. Ir Dievu ir bažnyčia.
Tai aš matyt į tuos, protestantus, atsigimiau. biggrin.gif
Atsakyti
Turbūt ir man teks 'patapti' protestante biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 27, 18:47)
Turbūt ir man teks 'patapti' protestante  biggrin.gif

Taigi JAV tokių dauguma bigsmile.gif . Nebus sunku
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 27, 16:47)
Turbūt ir man teks 'patapti' protestante  biggrin.gif

Pataupykit... Nes trečiai santuokai reikės musulmone patapti.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 27, 19:13)
Pataupykit... Nes trečiai santuokai reikės musulmone patapti.

Na ne. Tada jau barstysiuos galvą pelenais ir lėksiu laukais...
O gal geriau stačiatike? g.gif
Atsakyti
Beja, kai krikštijom mūsų dukrytę, kunigas paklausė kodėl gyvenate ne santuokoje, paaiškinau, kad vyras jau buvo vedęs. Tai žinotot kokią repliką išgirdau..."na ka, reikėjo anksčiau galvoti", [/quote]

o kai mes krikstijom saviski, kunigas pasake, kad vaikai nekalti del tevu nuodemiu smile.gif cia tipo, kad mes be baznytines santuokos gyvenam.

bet siaip kiekvienas tas baznytines tiesas atsisijoja sau kaip kam patogiau. as, pvz.: einu tada kada noriu, bet dazniausiai per laidotuves, kad ir kaip bebutu gaila, o tikiu tiesiog gal ne tuo barzdotu seneliu, kur sventuose paveikluose pavaizduotas, o tiesiog kazkokia aukstesne galia, kuri "yra anapus". Jeigu aklai tiket Krikscionybe, nei net su vyru savo myletis negalima (su apsauga), nes lyt. santykiai yra leistini tik gyvybes pradejimo atveju, taip, kad issirentu kuo tiket kaip man geriau smile.gif
Atsakyti
Pabandyt visada galim, MB irgi bandys biggrin.gif
Atsakyti