Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinės santuokos anuliavimas

QUOTE(Apuokas @ 2008 05 27, 00:36)
Ar dalyvaujant trise tik su kunigu santuokas neįvyktų?
Kodėl tikime, kad kunigas Dievo vardu sujungė ir kodėl netikime, kad tuo pat vardu išskirti gali?
Man šiek tiek juokingai skamba bendruomenės informavimas dėl apsisprendimo gyventi kartu  biggrin.gif Jeigu bendruomenė yra mano ir vyro šeima- tai jie žino apie mūsų kėtinimus ir be susirinkimo bažnyčioje. o jeigu bendruomenė yra tie kurie papypsina matydami papuoštas mašinas (pasak Smalsutės ir nereikia daugiau tikėtis iš aplinkinių  smile.gif  )  tai mano atveju toji bendruomenė net nepastebėjo ,,naujai sukurtos šeimos,, , nes nei svetimų žmonių bažnyčioje, nei išpuoštų mašinų pas mus nebuvo.

Santuoka įvyktų ir jei dalyvautų tik dviese (susituokiantieji), jei nebūtų kitų galimybių, nes santuokos sakramentą teikia besituokiantieji vienas kitam. O išskirti negali niekas, nes Dievas niekaip neapreiškė tokios minties, kad santuoka galėtų būti atšaukiama, bent aš niekur apie tai neskaičiau ir negirdėjau.

Bendruomenė, tai ne tik giminės, bet ir visi pažįstami, žinoma juos galima informuoti ir ceremonija CMB, bet aš katalikė ir man priimtiniau bažnyčia rolleyes.gif Be to mano laikysena, žiedas ir pavardė nuolat informuoja aplinkinius, kad esu susituokusi, man tai priimtina ir svarbu (nereikia atsakinėti į tuos pačius klausimus, ar aiškintis dviprasmiškų situacijų)
Atsakyti
nu man kazkaip nepriimtina 10 kartu skirtis ir tuoktis baznycioje. todel santuoka ir yra vienas is 3 sakramentu. ne niekaip nesuprasciau jei butu anuliuojamos baznytines santuokos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(NONsposata @ 2008 05 29, 11:35)
nu man kazkaip nepriimtina 10 kartu skirtis ir tuoktis baznycioje. todel santuoka ir yra vienas is 3 sakramentu. ne niekaip nesuprasciau jei butu anuliuojamos baznytines santuokos  schmoll.gif

ir man nepriimta. Taciau ka daryti, kai vyras seimoje smurtauja... baznycia niekuom padeti negali.
belieka tik skirtis... net ir dievo akivaizdoje.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 15, 18:01)
belieka tik skirtis... net ir dievo akivaizdoje.

Tai be to, kad priesaiką, sudarytą Dievo ir žmonių akviaizdoje laužote, dar bandote ir patį dievą apgauti, pateikiant bažnyčios tribunolui melagingus parodymus? Galėtų iš tiesų būti pragaras...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 15, 18:20)
Tai be to, kad priesaiką, sudarytą Dievo ir žmonių akviaizdoje laužote, dar bandote ir patį dievą apgauti, pateikiant bažnyčios tribunolui melagingus parodymus? Galėtų iš tiesų būti pragaras...

kaip susituokiau Dievo ir zmoniu akivaizdoje, tai taip ir issiskirsiu. O kur melagingi parodymai? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 15, 18:31)
kaip susituokiau Dievo ir zmoniu akivaizdoje, tai taip ir issiskirsiu. O kur melagingi parodymai?  blink.gif

Tikrai? Sukviesite į tribunolą visus liudytojus, kurie buvo jums tuokiantis?
O melagingi parodymai tik jūs žinosite kurie bus (ar buvo).
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 15, 18:33)
Tikrai? Sukviesite į tribunolą visus liudytojus, kurie buvo jums tuokiantis?
O melagingi parodymai tik jūs žinosite kurie bus (ar buvo).

liudininkai reikalingi liudijimui, kurie zinojo mano santuokini gyvenima, o ne tai kaip baznycioje prie altoriaus stovejo.
(i pievas nugrybavai)
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 15, 18:46)
liudininkai reikalingi liudijimui, kurie zinojo mano santuokini gyvenima, o ne tai kaip baznycioje prie altoriaus stovejo.

Ne. Liudininkai reikalingi tam, kad paliudytų, jog jūs savo noru, niekieno neverčiama sutikote tekėti už to vyro ir būti ten visokia ir laimėje ir nelaimėje ir tt. O kaip jūs toliau gyvenot - tai jūsų reikalingas. Bažnyčia į tai kištis neturi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 15, 18:53)
Ne. Liudininkai reikalingi tam, kad paliudytų, jog jūs savo noru, niekieno neverčiama sutikote tekėti už to vyro ir būti ten visokia ir laimėje ir nelaimėje ir tt. O kaip jūs toliau gyvenot - tai jūsų reikalingas. Bažnyčia į tai kištis neturi.

Neklaidink norinciu suzinoti informacijos sioje temoje... Baznycia nesikisa i santuokini gyvenima bet atsizvelgia i tai...
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2008 05 26, 23:36)
o jeigu bendruomenė yra tie kurie papypsina matydami papuoštas mašinas (pasak Smalsutės ir nereikia daugiau tikėtis iš aplinkinių  smile.gif  )  tai mano atveju toji bendruomenė net nepastebėjo ,,naujai sukurtos šeimos,, , nes nei svetimų žmonių bažnyčioje, nei išpuoštų mašinų pas mus nebuvo.

Pasak Smalsutės ( hi.gif ), bendruomenė praktikuojančiam krikščioniui ir bendruomenė į bažnyčią tuoktis atėjusiam "į svečius" yra gerokai skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 15, 20:25)
Pasak Smalsutės ( hi.gif ), bendruomenė praktikuojančiam krikščioniui ir bendruomenė į bažnyčią tuoktis atėjusiam "į svečius" yra gerokai skirtingi dalykai.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
AKTUALU tai ir man.

vis galvoju, kada tai pradeti ar nepradeti

tuokiuosi si rugseji (antrakart)
Ar noreciau tuoktis pries dieva? tikrai taip. gal pasirodysiu labai juokinga ir vaikiska, taciau galiu drasiai pareikskt, kad tik preis metu realiai suvokiau kas tai yra, kokia jungtuviu oreis dieva esma. pabreziu, ne baznycioje, o pries dieva.

Siuo metu, yra kaip yra. bet mintyse vis kriba mintis, kad reiketu, noreciau anuliuoti ta savo buvusia santuoka, bet kaip?????
Atsakyti