QUOTE (TauRe @ 2004 09 30, 02:13) |
bet žinok kiek mūsų draugai gamino cepelinus iš vietinių bulvių visada gaudavosi identiški gamintiems Lietuvoje ![]() |
Zhinau, kad kai kas gamina. Mes, tikriausiai, dar normaliu bulviu neatradom, nors, atrodo, jau tiek ishbandzhiau... Va, dabar 'gold' perku, tai ishverdu ir visai nesubyra, kaip ne kai kurios, kur ishore apsilaupius, o vidus kietas...
Tiesa pasakius, mes net 'specialu' recepta turejom, ishrasta vieno Amerikos lietuvio - kiek prideti bulviu koshes milteliu, kad geriau teshla susikabintu ir pan... Niekas nepadejo. Darem trise: ash, vyras ir drauge lietuve. O jos vaikinas amerikietis sedejo, stebejo, ir niekaip nesuprato, kaip galima tiek kuistis virtuvej trim zhmonem...

Tiesa pasakius, man tai cepelinu gali nebuti, bet va kad vyrui vis REIKIA. O ir drauge nieko priesh. Tai ash 'aukojausi'...

QUOTE (mamaLina @ 2004 09 29, 20:30) |
Visa gyvenima buvau nereali kulinare, drauges is manes mokindavos, vyrai alpdavo. Bet gyvenimas taip susisuko, kad esu Amerikoj su storu amerikieciu vyru ir mano kulinariniai sugebejimai niekeno nezavi, net baugina. ![]() Darau nerealius saltibarscius. Bet kai sugalvojau juos pagaminti vyrui ir jo seimai, pasakiau kokie ingredientai, tis pakraupo ![]() Tai va norejau paklaust, ka gaminat savo vyram ir is ko, nes bulves levos, bersciai nepatinka ![]() |

Cia zinai, lygiai kaip ir as. Tik be kulinariniu sugebejimu. Tiksliau moku, kai noriu, bet dazniausiai nenoriu. Praeita savaite "patrauke" link lietuvisku patiekalu - vargsui vyrui teko pakeliui namo ka nors pirktis paciam sau ir namuose kesti "negera kvapa", nes tikrai pvz. burokai verdami nekvepia rozemis.
O siaip tai as ant griliaus daugiausia kepu vasara - greita, lengva, indu per daug plaut nereikia. Kai susirenka drauges lietuves dazniausiai daromes cepelinus - maniskis bent jau tuos valgo, bet kasdien padaryt nepraso.

Beje, neseniai suzinojau, kad Tulsa, OK, kur as gyvenu yra restoranu bandomoji zona

QUOTE (Ode @ 2004 09 30, 05:10) |
Zhinau, kad kai kas gamina. Mes, tikriausiai, dar normaliu bulviu neatradom, nors, atrodo, jau tiek ishbandzhiau... Va, dabar 'gold' perku, tai ishverdu ir visai nesubyra, kaip ne kai kurios, kur ishore apsilaupius, o vidus kietas... Tiesa pasakius, mes net 'specialu' recepta turejom, ishrasta vieno Amerikos lietuvio - kiek prideti bulviu koshes milteliu, kad geriau teshla susikabintu ir pan... Niekas nepadejo. Darem trise: ash, vyras ir drauge lietuve. O jos vaikinas amerikietis sedejo, stebejo, ir niekaip nesuprato, kaip galima tiek kuistis virtuvej trim zhmonem... ![]() Tiesa pasakius, man tai cepelinu gali nebuti, bet va kad vyrui vis REIKIA. O ir drauge nieko priesh. Tai ash 'aukojausi'... ![]() ![]() |
mes perkam IDAHO bulves. man jos visiškai nesiskiria nuo lietuviškų

Musu seimoj valgyti daugiau gamina vyras. Keli is jo "firminiu" patiekalu yra vegetariskas cili, lazanja ir karis. O apie tai, ar vyrai megsta lietuviskus valgius, kalbejome kitoje temoje http://www.supermama...topic=7332&st=0.
Virtuve - plati tema,o ir su laiku ne pati megstamiausia tema man virto! Bet noriu pasidziaugti,jog vokiskos virtuves knygas jau galiu uzversti!

Dabar jau net pokyliams saldu stala pasiruosiu,misraines ir garnyrus...mesos patiekalus daugiausiai sakomes! O zuvies iki siolei nemoku "apdoroti",nes nemegstu.

Mano vyras lietuviskus patiekalus mielai valgo,jokiu problemu ir su saltibarsciais,tik,kad daug laiko uzima pvz.cepelinu gaminimas!!

QUOTE (TauRe @ 2004 09 29, 23:08) |
mes perkam IDAHO bulves. man jos visiškai nesiskiria nuo lietuviškų ![]() ![]() |
As irgi tokias, bet kazkaip vis tiek ne taip gaunasi cepelinai. Vyras tai sako vanduo ne toks, o as ji durninu, kad vanduo skonio neprideda ir neatima. O gal?..........

Bandzhiau ir ash IDAHO - ne velnio neisheina... Gal chia i TX prastas atvezha?..

Ode, gal pas tave irgi vanduo ne toks.

Nezinau, as dariau cepelinus kokius tris kartus, gavosi LYGIAI TOKIE PAT, kaip ir LT. Kazkas minejo, kad bulves vandeningos, bet gi reikia gerai nusunkt ir viskas
Ruta_H, o kas del lasinuku, tai ir ju cia galima rasti. Net Walmart'e yra. Vadinasi SALTED PORK. Supjaustai, pakepini - viens prie vieno

Ruta_H, o kas del lasinuku, tai ir ju cia galima rasti. Net Walmart'e yra. Vadinasi SALTED PORK. Supjaustai, pakepini - viens prie vieno

O as neseniai "Silke pataluose" buvau padarius.... Niam niam kaip skanu buvo...

QUOTE (ziedadulke @ 2004 09 30, 10:37) |
Vadinasi SALTED PORK. Supjaustai, pakepini - viens prie vieno ![]() |
Aaaa! Reikes bandyt. Aciu, Ziedadulke!
Matai as Wal-Mart'e niekad maisto neperku - tas kur prie musu maisto prekiu neturi, bet tokia proga galima bus kad ir i kita miesto gala trenktis.
Klausykit, prisiminiau dar viena aktualu dalyka - alu! Ar zinot, ar matet JAV kur nors Svyturio?
P.S. Apsimelavau su tortu - ne persiku idaras, o abrikosu. Ai, man jie visi vienodi.

Kiek zinau dideliuose miestuose - Cikagoj, Niujorke, Svyturio tikrai galima rasti. Mes kai gyvenom Floridoj, salia buvo parduotuvike "BEER OF THE WORLD", tai lietuvisko kokio tik nori buvo!
Viena syk paklausiau to seimininko is kur jis apskritai apie LT alu zino, o jis sako, "zmona lietuve" !