Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE (ziedadulke @ 2004 09 30, 17:37)
Nezinau, as dariau cepelinus kokius tris kartus, gavosi LYGIAI TOKIE PAT, kaip ir LT. Kazkas minejo, kad bulves vandeningos, bet gi reikia gerai nusunkt ir viskas thumbup.gif
Ruta_H, o kas del lasinuku, tai ir ju cia galima rasti. Net Walmart'e yra. Vadinasi SALTED PORK. Supjaustai, pakepini - viens prie vieno smile.gif

Oi sunkem sunkem.... Nepadejo smile.gif
Lashiniai tiesa - nekokie, bet kazhkaip vis pataikau shiokius tokius nusipirkt. Perku, kad butu 'thick sliced bacon', ir tai musu vietiniu maisto parduotuviu firminiai: Altberstons arba Tom Thomb (nezhinau, ar jus kuri ish ju turit).
Atsakyti
As su tuo bacon'u irgi bandzia, tikrai ne kas. Bet kaip jau minejau tas SALTED PORK visai nieko. Gabalas lasiniu vakuminiam ipakavime. paciai reikia susipjaustyt. Nezinau, bet man tai su bulvem jokiu problemu nebuvo. Gal kokia rusis kita?
Atsakyti
Ode - as lygiai taip pat tas pacias Idaho sunkiau sunkiau, lyg ir nusunkiau, neissiskete, bet skonis vis tiek ne toks. As irgi bacon'a perku is Alberstons, sveizia. Tas truputi geresnis nei supakuotas.

Tiesa, cia pradzioj buto dalinamasi naujai atrastais maistiniais pomegiais - mano silpnybe sushi. Galeciau ta nigiri (gabalas zalios zuvies ant ryziu kruveles) valgyt ir valgyt, ypac kokia tuna ar lasisa. essen.gif Tik tas malonumas brangus, nors mes susiradom labai gera restorana cia, kur mano kaip tik megstamiausia yra puse kainos, o skaniau ir sveiziau atrodo nei kituose prasmatniuose. Ir dabar kaip noriu, bet dakatare neleidzia. sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Ruta_H @ 2004 09 30, 11:11)

Tiesa, cia pradzioj buto dalinamasi naujai atrastais maistiniais pomegiais - mano silpnybe sushi. Galeciau ta nigiri (gabalas zalios zuvies ant ryziu kruveles) valgyt ir valgyt, ypac kokia tuna ar lasisa. essen.gif Tik tas malonumas brangus, nors mes susiradom labai gera restorana cia, kur mano kaip tik megstamiausia yra puse kainos, o skaniau ir sveiziau atrodo nei kituose prasmatniuose. Ir dabar kaip noriu, bet dakatare neleidzia. sad.gif

mano vyras tiesiog is proto del sushi eina... o dabar dar gyvenam salia japonu restorano, tai patikek...smile.gif
O tu tai geriau dabar nevalgyk, nes pati supranti, zalia zuvis....
Atsakyti
As lasinuku nusiperku nuejusi i kinieciu maisto parduotuve, tikrai neblogi thumbup.gif
Atsakyti

"Silke pataluose" ir as prisiminiau...tikrai skanu! As apskritai - silkine biggrin.gif ,bet ne zuvine tongue.gif Gal,kad tiek daug darbo nebutu prie isdarinejimo... g.gif Rukyta valgau visa.
O sako,zuvis yra lab sveika! Kraujo apytakai,sirdies darbui.
Mes dar cia prie 2 juru gyvename,turime galimybe sviezios nusipirkti,o ir pasigauti... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Bet,kad nuo temos nenuklydus - vyras tiesiog dievina zuvi,jis mane visada pas portugalus valgyti tempiasi,nes ten didelis zuvies patiekalu asortimentas!
Atsakyti
rolleyes.gif rolleyes.gif va man tai su vyru nuskilo...valgo viska is eiles, be pasirinkimo..nors labai mandru lietuvisku patiekalu stengiuos nedaryti, kad jo nesokiruoti...va cepelinus jis valgo ir darau as juos daznai...tik sako, kad galetu buti maziau bulviu ir daugiau mesos laugh.gif laugh.gif ..siaip cia tikriausiai priklauso nuo zmogaus...nes pavysdziui as ne viska valgau..net jei tai irl abai lietuviska ir daug kas del to alpsta...kaip ir kazkurios mamos vyrui man burokai smirda ir kefyras -senas pienas... wink.gif wink.gif
Atsakyti
Mamytes ziuriu cia vis snekos sukasi apie cepelinus, o kaip tarkuojat bulves? Jau taip pasiilgau cepuku, bet kai pagalvoju, kad su rankom tarkuoti tai tikras vargas sad.gif Sakau, gal is lietuvos rikia prasyti, kad tarkuokle atvestu?
Atsakyti
QUOTE (Ruta_H @ 2004 09 30, 18:11)

Ruta_H: o ash buvau negera ir zhalias austres kapojau, kai Vaivos laukiaus wink.gif Man irgi daktaras ishvardino visa sarasha 'nerekomenduotinu dalyku', tai pradzhioj pergyvenau net del vytintos mesos, kol mama i prota neatvede... Nuo to laiko laikausi pozicijos - su saiku viskas galima wink.gif

Mano vyrishkis megsta sushi, o man tai pagal nuotaika. Tik tuos 'california rolls', kur be zhalios zhuvies galiu bet kada kapot. Ir ne del to, kad ten zhalios zhuvies nera, o del to, kad nera zhalios zhuvies ir to dumblio (ar ko ten?) derinio. Idomu, ar ne? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (agnema @ 2004 09 30, 21:50)
Mamytes ziuriu cia vis snekos sukasi apie cepelinus, o kaip tarkuojat bulves? Jau taip pasiilgau cepuku, bet kai pagalvoju, kad su rankom tarkuoti tai tikras vargas sad.gif Sakau, gal is lietuvos rikia prasyti, kad tarkuokle atvestu?

As tarkuoju buves su sulciaspaude, tokia labai gera turiu. O kadangi tai sulciaspaude, tai tuo paciu ir nusunkia smile.gif vienu suviu du zuikiai smile.gif
Atsakyti
Siandien pietums ir vel su Jade valgem sushi: salmon, spicy prawn ir cooked tuna hand rolls essen.gif. Kai besimegaudama pabaigiau paskutini kasneli, vyrui pasakiau, kad vis dar esu crazy del sushi biggrin.gif.
Atsakyti
Turiu lietuviska bulviu tarkavimo masina (atsiunte is lietuvos). O del elektros, tai elektrinesdziovyklos beveik visos yra ant 220. Beja, kiekvienas namas manau turi 220 srove (lauke stovintys kondicionieriai), tik reikia , kad elektrikas pastatytu razete.
Atsakyti