Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Märchen @ 2010 11 12, 21:02)
Na, taip, bet jeigu srautas viršyja greitį, o aš to daryti visai nenoriu? biggrin.gif
O jeigu rimtai, tai aš irgi visada stengiuosi važiuoti su srautu, bet, žinoma, neviršyti leistino greičio. smile.gif

Na,matai,kaip man aiskino tas regitrininkas,vaziuodama leciau uz srauta,nesvarbu,kad maximaliu leistinu,sudarai rimta avarine situacija,nes tas srautas nores tave lenkti,o kai yra tik viena juosta ta kryptimi tai gali buti labai pavojinga.Tai tokiu atveju jau reiketu prie srauto derintis ir vaziuoti kaip visi,tie keli greicio km nelabai ka reiskia.Be to,masinu spidometrai yra nustatyti su paklaida,ir rodo keliais km didesni greiti nei is tikruju,dazniausiai kokiais 5km,tai zinok kad nelabai ir virsiji smile.gif As dabar del savo masiniuko greiciu dezes tam tikru ypatumu nelabai galiu ilga laika vaziuoti greiciau kaip 80km ,tai uz miesto jei pamatau kad kas arteja tiesiog traukiuosi i kelkrasti arba kuo desiniau ir duodu lenkti,paprastai kai netrukdai tai niekas ir nepyksta.Ir pastebek,kaip elgiasi uzmiestyje furistai,jie vaziuoja 90,ir jei atsiranda vaziuojantis greiciau (nors leistinas tik 90)-duoda lenkti,ir dar pasufleruoja kada tai daryti saugu,nes zino,kad per juos kelio nesimato.Pagrindine taisykle-netrukdyk kitam,jei jos laikysies nebus jokiu problemu gatveje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2010 11 12, 19:54)
ir trukdyti eisma yra labai rimtas pazeidimas.Vnz.,vaziuoji srauto greiciu draugiskai kartu su visais ir nesuki sau galvos ax.gif .

Bet Dexana, cia su tavim nesutiksiu, tas gan "rimtas" pazeidimas gali uztraukti bauda tau, juk nesivartysi paskui mentui, kad visi vaziavo ir as vaziavau doh.gif

Taip pat, kaip negali pykti ant zmogaus vairuojancio pagal taisykles, jei jis vaziuoja tvarkingai, nevirsyja greicio ir t.t., nors ir trukdo tau. Pvz. mano uosviene, vairuoja virs 20 metu jau, niekada nevirsija greicio, nors "srautas" vaziuoja greiciau, nei vienos baudos neturejo ir t.t., ir vairuoja tikrai pavyzdingai, ko toli grazu negaleciau pasakyti apie save, man dar mokytis ir mokytis iki jos, nors vaziuoju visada su srautu, gal net greiciau ir t.t. doh.gif Bet daug kuriose vietose (manevravimo ir kt.) ji oi kaip lenkia mane! smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Policija niekad nestabdo viso srauto,as cia kalbu apie toki srauta kai masinos viena uz kitos juda,o ne apie tai kai kas puskilometri issidesciusios.Kai intensyvus eismas ir visi vienodai virsija apie 10-15km vaziuodami viens uz kito tikrai nieks uz tai nebaus,tokiu atveju kaip tik dazniau stabdo leciau vaziuojancius,nes itaria,kad girtas gali buti ax.gif O siaip tai juk nesunku duoti kelia skubanciam,nu tegu skuba jei jam reikia,juk yra tokiu durniu,kurie is paskutiniuju lenks,per pievas,per priesini tiesiai pries atvaziuojancia masina rizikuodamas pats issiteksti ir aplinkinius istaskyti,tai geriau jam padeti saugiai aplenkti ir tegu lekia sau kur jam reikia,kam tu avariniu situaciju bereikalingu ir bereikalingos rizikos...
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2010 11 12, 22:17)
Tai tokiu atveju jau reiketu prie srauto derintis ir vaziuoti kaip visi,tie keli greicio km nelabai ka reiskia.Be to,masinu spidometrai yra nustatyti su paklaida,ir rodo keliais km didesni greiti nei is tikruju,dazniausiai kokiais 5km,tai zinok kad nelabai ir virsiji smile.gif

Taip, taip, be abejo, suprantu, kad reikia prie srauto derintis, ypač esant intensyviam eismui, bet greičio viršyti visai nenoriu. Tačiau turėdama galvoj tą nedidelę paklaidą, dažniausiai ir nevažiuoju tiksliai 50 km/h, o keliais km/h daugiau.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2010 11 12, 20:32)
Kai intensyvus eismas ir visi vienodai virsija apie 10-15km vaziuodami viens uz kito tikrai nieks uz tai nebaus,tokiu atveju kaip tik dazniau stabdo leciau vaziuojancius,nes itaria,kad girtas gali buti ax.gif

As turbut gyvenu kaime tikriausiai, nes niekada nera teke papulti i srauta, kur visi virsytu greiti rolleyes.gif Kazkaip nera pas tokiu gatviu, kur leciau "slenkancius" negaletum aplenkti rolleyes.gif

QUOTE(Märchen @ 2010 11 12, 20:35)
Taip, taip, be abejo, suprantu, kad reikia prie srauto derintis, ypač esant intensyviam eismui, bet greičio viršyti visai nenoriu. Tačiau turėdama galvoj tą nedidelę paklaidą, dažniausiai ir nevažiuoju tiksliai 50 km/h, o keliais km/h daugiau.

+- 5 km/h nieko nei prides, nei atims. Srautui maisoma yra, kai greitis nevirsijamas daugiau nei 5 km/h, kaip ir sakiau, 5 km nieko neprides, todel tai yra dvi skirtingos diskusijos del 5 km/h ir 15 km/h, kaip ir stabdymo ir baudu uz tai. 4u.gif
Atsakyti
Man taip įdomu paliko, jus čia vis minit, kad viršijat tuos kelis km/h, tai kiek tas keli?
Mano situacijoj kažkaip srautas bent jau Minijos g. juda mažiausiai 60-65km/h (leistinas 50), tai važiuodamas 65 jau gaunasi nebe keli km viršaus. Taip ir blaškausi tarp minčių visad, spaust kaip visi, ar ne biggrin.gif Ir policijos sustabdyta visgi likčiau kalta, tiesiog tikiuos, kad tokios situacijos nebus biggrin.gif Ir visai norėčiau, kad srautas judėtų leistinu greičiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2010 11 12, 20:51)
Man taip įdomu paliko, jus čia vis minit, kad viršijat tuos kelis km/h, tai kiek tas keli?
Mano situacijoj kažkaip srautas bent jau Minijos g. juda mažiausiai 60-65km/h (leistinas 50), tai važiuodamas 65 jau gaunasi nebe keli km viršaus. Taip ir blaškausi tarp minčių visad, spaust kaip visi, ar ne  biggrin.gif Ir policijos sustabdyta visgi likčiau kalta, tiesiog tikiuos, kad tokios situacijos nebus  biggrin.gif Ir visai norėčiau, kad srautas judėtų leistinu greičiu  biggrin.gif

Keli - as supranti yra 3,5,7 km/h, virs 10-15 km/h - cia jau nebe keli, o keliolika, uz tai jau skiriamos baudos. Teisingai pasakei, kad sustabdzius policijai busi kalta tu, o ne srautas smile.gif
Ir beje, kas draudzia vaziuoti ne su srautu pirmose eismo juostoje? Nes Minijos gatveje po 2, kai kur net po 3 eismo juostas, taip, kad niekam jokiu problemu nesudarysi vaziuodama nevirsydama greicio, jei tau taip patogiau wink.gif As Minijos gatve kiekviena diena vaziuoju, todel pati zinau kur duobes, blogesnis kelias ir t.t. vaziuoju leciau, o tam kam netrukdyciau kitiems, traukiuosi i pirma juosta, kitos laisvos - valio, lenkite smile.gif O kur geresnis kelias pati vaziuoju su tuo jusu vadinamuoje "srautu", gal net greiciau ir nematau nei vienoj situacijoj jokiu problemu. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Sunflowers~: 12 lapkričio 2010 - 21:02
QUOTE(~Sunflowers~ @ 2010 11 12, 21:46)
As turbut gyvenu kaime tikriausiai, nes niekada nera teke papulti i srauta, kur visi virsytu greiti rolleyes.gif Kazkaip nera pas tokiu gatviu, kur leciau "slenkancius" negaletum aplenkti rolleyes.gif

Kaip supratau,tai tu tikriausiai is Klaipedos? Klaipedoj apsilankom atostogu metu,tai ten isvis pasaka,visi taip ramiai vazineja,nieks niekam netrukdo,ir is pradziu pasirode kad labai letai,bet paskui pripratom leistinu greiciu vazineti lotuliukas.gif O Vilniuj kiek kitaip viskas,srautas virsija greiti mazdaug 10-20km,priklausomai nuo to koks leistinas.Pvz.,gatve,kurioje gyvenu,siaura,lenkti jokiu galimybiu,jei kas velkasi-vilktis bus priversti visi,max leistinas greitis 40,visi vaziuoja maziausiai 60.O jei srautas pradeda judeti 40-45,reiskia,kazkur stovi policija ax.gif Ir tokiu gatviu nemazai yra.O piko metu visi stovi stovi kamstyje,o kai istruksta is jo,tai gaza dugnan ir lekia...Beje,Vilniuje piko metu (kai labiausiai reiketu) policijos ir su ziburiu nerasi,visi vaziuoja kaip tik i galva sauna ir krecia daug blogesnius dalykus nei greicio virsijimas,o policija su radarais ir patrulinem masinytem islenda tik tada kai viskas aprimsta blink.gif Kiti cia eisma Kaune peikia,bet kiek teko ten buti tai irgi labai ramu pasirode,su Vilnium nesulyginsi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2010 11 12, 21:57)
Kaip supratau,tai tu tikriausiai is Klaipedos?

Na vat, skirtingom situacijos, skirtingi poziuriai ir t.t. friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2010 11 12, 20:15)

Klaipėdoj dar superinis yra Mokyklos gatvės viadukas nail.gif pasaka, pavažinėkit ten tiek piko, tiek ne piko metu... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na realiai jei viršiji 9 km dar nebaus, bet jei 10 - stabdo ir baudžia. Tokios nerašytos taisyklės.
Atsakyti
QUOTE(Meshkiukas @ 2010 11 12, 19:04)
tai ir buvo vienas kudas o tas kur masinoj sedejo toks burbulis  smile.gif
na matai tuscia beveik gatve buvo naktis,dar nuo kalno vaziavau taip ir gavosi  blush2.gif bet db sakiau vsio,jeigu 50 greitis tai ne daugiau 55 vaziuosiu  biggrin.gif

Aš irgi tos pačios taisyklės laikausi smile.gif

QUOTE(Aga @ 2010 11 12, 19:54)
Nu va, pagaliau baigės man baimė, kadangi perdažinėjo mašiniuką, baigės prieš porą sav technikinė bedažant, antradienį pasiėmiau ir be TA važinėjau iki šiandien. Ties policija nutirpdavo visi galai, bet visa laimė nestabdė thumbup.gif Liko tik nuvažiuot dėl vieno rato galinio stabdymo, nes prastokai stabdo, gal reiks cilindriuką pakeist g.gif

Drąsi jūs moteris thumbup.gif

QUOTE(Märchen @ 2010 11 12, 20:40)
Bet šalies keliuose vairavimo kultūra tokia, kad jei mieste pavyzdingai važiuoji 50 km/h greičiu, tai visi į tave beveik kaip įfool.gif žiūri ir vos ne užpypint pasiruošę (juolab, jei yra tik viena juosta, skirta važiuoti ta kryptimi), nes visi įpratę ant 60 km/h važiuoti.

Tegul žiūri kas nori...Man visiškai vienodai kas už manęs vyksta ir prieš mane kas kokiu greičiu nulekia. Yra taisykles, aš privalau jų laikytis.. Žinoma, vilktis tikrai nėra ko, bet viršyti greičio dėl kitų lėkimo - nežadu smile.gif
Atsakyti