Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai *** 29 tema

QUOTE(Etama @ 2010 10 23, 22:42)
Man irgi tai labai aktualu ax.gif o kaip del slifavimo-ar nepajautrejo dantys ar pan.? mano irgi apacios kai kuriu 'garbanotos', bet kadangi ir jautrus, ir ne itin sveiki dantys, baisu rizikuoti g.gif
Sypsena tavo tai jau tikrai bus holivudine smile.gif noreciau susitvarkyti gerai dantis, nors nera l. prasta situacija, bet yra ka taisyti doh.gif tik kazkaip baugu pradeti, kainos breketu, pastovus vizitai. neisivaizduoju, kiek kainuotu viskas doh.gif

taip, dantukus tvarkyti kainuoja daug, bet kas galetu buti geriau nei investicija i savo sypsena biggrin.gif

del slifavimo dantys nepajautrejo, niekas jiems nepasidare. nors zinau, kad sako slifuoti negerai, nes vistiek ta virsutini emali nuslifuoja, atseit gali susilpneti dantukai, nu bent as nieko nejauciu ax.gif gal tas virsutinis sluoksnis uzsideda vel po kiek laiko, nezinau...
beje mano dantukai irgi prasti, tie patys priekiniai abu gerokai plombuoti, as isvis bijojau, kad neatlaikys breketu, bet va viskas normaliai. jei pastebejai vienas priekinis net tamsesnis, tai jis negyvas, jo net nervu kanalai plombuoti doh.gif po breketu nuemimo reikes butinai kelias plombas pasikeisti, vieno antruko, kuris buvo uz pirmuko uzlindes, tai ta plomba tokia normaliai neapslifuota. ir abieju ketviruku, nes ten dideles sidabrines plombos, tai atrodo pajuodave tie dantys.
Atsakyti
QUOTE(ajaja @ 2010 10 24, 01:15)
taip, dantukus tvarkyti kainuoja daug, bet kas galetu buti geriau nei investicija i savo sypsena  biggrin.gif

del slifavimo dantys nepajautrejo, niekas jiems nepasidare.
beje mano dantukai irgi prasti, tie patys priekiniai abu gerokai plombuoti, as isvis bijojau, kad neatlaikys breketu, bet va viskas normaliai. jei pastebejai vienas priekinis net tamsesnis, tai jis negyvas, jo net nervu kanalai plombuoti  doh.gif  po breketu nuemimo reikes butinai kelias plombas pasikeisti, vieno antruko, kuris buvo uz pirmuko uzlindes, tai ta plomba tokia normaliai neapslifuota. ir abieju ketviruku, nes ten dideles sidabrines plombos, tai atrodo pajuodave tie dantys.
Cia aisku, butina, anksciau ar veliau, bet neaisku ar visada pajamos bus tokios pat doh.gif zodziu, reikia imtis kazko, butu gerai iki 30-mecio speti atnesioti breketus, kuo anksciau, tuo geriau man atrodo lotuliukas.gif

Man priekinis dantis kiek uzlipes ant kito, kaip ir sakiau, nera situacija labai prasta, tik tas vienas dantis, kurio is kiek toliau ne nesimato ir nepasistebi, ir gerai apsiziurejau, siaip reiktu vos pastumdyti dantu eiles, kad visi status butu, nes kai kurie kiek pasvire. Gerai as cia issireiskiu doh.gif Tai galvojau netgi ne apie breketus, bet apie to danties nuslifavima, bet kazkaip ir nejauku sveika danti liesti g.gif
Vargas mums su tokiais dantimis, mano irgi kas antras plombuotas. ir dar implantavimo reikia gale unsure.gif zodziu, be 10'000 cia ne pro kur doh.gif
Atsakyti
Etama, tikrai pinigėlių nemažai kainuoja šitas malonumas.. Bet juk verta.. wub.gif O žinai, mes labai daug šansų gyvenime pražiopsiom taip svarstydami, o kas bus rytoj, ir atsisakydami kažko labai trokštamo.. Reikia surizikuoti, o gal rytoj bus dar geriau negu šiandien.. mirksiukas.gif Man finale sudėjus visas išlaidas už breketus toookia sumelė gausis, kad aš jau gerą, gerą mašiniuką galėčiau nusipirkti.. Nes vien už breketus sumokėjau 4100lt, vizitai man mažiau 200lt nekainuoja, o dar kartas nuo karto ir iš kitos šalies turėsiu atskrist specialiai į vizitus, tai jei dar bilietų kainas sudėčiau.. unsure.gif Bet, žinok, nei vieno cento man negaila.. Tiesa pasakius, net negalvoju apie tai, esu susikoncentravus į savo būsimą tobulą šypeną ir tuo gyvenu.. wub.gif Tad palinkėsiu ryžtingumo apsisprendime.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blondie* @ 2010 10 24, 11:24)
Etama, tikrai pinigėlių nemažai kainuoja šitas malonumas.. Bet juk verta..  wub.gif 
Tiesa sakai 4u.gif , bet kartais reikia ir realybei i akis pasiziureti doh.gif o siaip, vaizdo susidarymui, kiek mazdaug laiko nesiojate breketus, jei nera labai nekokia situacija? Pas mane vienas dantukas priekyje kiek uzlipes ant kito, bet vistiek manau, kad ir virsu ir apacia reiktu deti, kad sakandis geras gautusi g.gif nedaug reikia pastumdyti abi eiles. vizitai, kaip suprantu kas menesi, kas karta apie 100-200LT kainuos, priklausomai nuo gyd.? jei taip, tai dar imanoma gyventi hihihi.gif Pradinis inasas tik didiziausias. nezinau, negalvojau detis tu permatomu (nebeatsimenu pavadinimo, keramikiniai, kokie jie ten?), nebent tik i virsu, nes siaip kai kalbu ar juokiuosi, mano virsutiniai dantys tikrai matosi. drauge viena nesioja breketus gal jau 4m., tai kazkada tik issikalbejom draugu tarpe apie breketus. dauguma net nustebo, per kelis metus niekad nemate ir net negalvojo, kad ji juos turi. labai uzdara jos sypsena, tai kad ir pilna burna metalo, nieko nesimato :irnesakyk
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 24, 10:38)
Tiesa sakai 4u.gif , bet kartais reikia ir realybei i akis pasiziureti doh.gif o siaip, vaizdo susidarymui, kiek mazdaug laiko nesiojate breketus, jei nera labai nekokia situacija? Pas mane vienas dantukas priekyje kiek uzlipes ant kito, bet vistiek manau, kad ir virsu ir apacia reiktu deti, kad sakandis geras gautusi g.gif nedaug reikia pastumdyti abi eiles. vizitai, kaip suprantu kas menesi, kas karta apie 100-200LT kainuos, priklausomai nuo gyd.? jei taip, tai dar imanoma gyventi hihihi.gif Pradinis inasas tik didiziausias. nezinau, negalvojau detis tu permatomu (nebeatsimenu pavadinimo, keramikiniai, kokie jie ten?), nebent tik i virsu, nes siaip kai kalbu ar juokiuosi, mano virsutiniai dantys tikrai matosi. drauge viena nesioja  breketus gal jau 4m., tai kazkada tik issikalbejom draugu tarpe apie breketus. dauguma net nustebo, per kelis metus niekad nemate ir net negalvojo, kad ji juos turi. labai uzdara jos sypsena, tai kad ir pilna burna metalo, nieko nesimato :irnesakyk

Labas mirksiukas.gif

Geriausia tau butu nueiti pas koki ortodonta i konsultacija ir viska viska susizinotum is profeseonalu lupu ir tada nebekiltu tiek daug klausimu ir dvejoniu mirksiukas.gif As taip ir padariau, pirma nuejau pas ortodonte, pasikonsultavau, pasitaupiau pinigeliu ir po pusmecio susidejau breketus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 24, 10:38)
Tiesa sakai 4u.gif , bet kartais reikia ir realybei i akis pasiziureti doh.gif o siaip, vaizdo susidarymui, kiek mazdaug laiko nesiojate breketus, jei nera labai nekokia situacija?

Oj čia labai individuaus dalykas ir tik gydytojas tau gali pasakyt, kiek laiko reikės nešioti.. g.gif Trumpiausiai, jei neklystu kažkas 8 mėnesius nešiojo.. Vizitų laikas irgi skirtingas, vienos kas mėnesį eina, kitos kas 1,5, trečios kas 2 mėnesius.. Kainos irgi nuo daug ko priklauso, jei vielas keičia, kainuos daugiau, jei tik paveržia, mažiau.. smile.gif Šiaip vizitai nuo 50 iki 250 imtinai.. Aš pati sakau, asmeniškai mažiau 200lt nesu mokėjus, bet pas mane kita situacija, tai į mane galima nežiūrėt.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildutė @ 2010 10 24, 12:07)
Labas  mirksiukas.gif
Geriausia tau butu nueiti pas koki ortodonta i konsultacija ir viska viska susizinotum is profeseonalu lupu ir tada nebekiltu tiek daug klausimu ir dvejoniu  mirksiukas.gif  As taip ir padariau, pirma nuejau pas ortodonte, pasikonsultavau, pasitaupiau pinigeliu ir po pusmecio susidejau breketus  4u.gif
Sveika mirksiukas.gif
teks 4u.gif , nes siaip daug klaustuku yra-reikia implantavimo, siaip dantu sutvarkymo, apnasu/akmenu nuemimo ir, galiausiai-breketu. tai idomu, kokiu eiliskumu viskas turetu buti.
QUOTE(blondie* @ 2010 10 24, 12:11)
Oj čia labai individuaus dalykas ir tik gydytojas tau gali pasakyt, kiek laiko reikės nešioti..  g.gif  Trumpiausiai, jei neklystu kažkas 8 mėnesius nešiojo.. Vizitų laikas irgi skirtingas, vienos kas mėnesį eina, kitos kas 1,5, trečios kas 2 mėnesius.. Kainos irgi nuo daug ko priklauso, jei vielas keičia, kainuos daugiau, jei tik paveržia, mažiau..  smile.gif Šiaip vizitai nuo 50 iki 250 imtinai.. Aš pati sakau, asmeniškai mažiau 200lt nesu mokėjus, bet pas mane kita situacija, tai
į mane galima nežiūrėt.. biggrin.gif
Skaiciau, kad skirtingai pasiduoda skirtingu zmoniu dantys, buna, kad ir minimalios korekcijos reikia, o nesioja ir metus, ir du doh.gif is tikruju pas mane gali buti ir su sakandziu blogai. zodziu, nepatyrusiai akiai jau atrodo kruva reikalu biggrin.gif tai gyd. arba dar labiau nuliudins, arba kaip tik pradziugins.
O tie paverzimai kas kiek laiko, nuo ko priklauso? jei dazniau eini, greiciau ir reikalai juda, ar gydytojas nustato pagal paslankuma, kada ateiti, ar tiesiog is akies einama, kada buna laisva vieta? taip isivaziduoju, kad kas menesi einant, turetu labaiu skaudeti ir greiciau viskas judeti, nes kiekvienas paverzimas vis pajudina dantukus tinkama linkme g.gif
Ok, viena akim tik ziuresiu lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 24, 11:21)
Sveika mirksiukas.gif
teks 4u.gif , nes siaip daug klaustuku yra-reikia implantavimo, siaip dantu sutvarkymo, apnasu/akmenu nuemimo ir, galiausiai-breketu. tai idomu, kokiu eiliskumu viskas turetu buti.
Skaiciau, kad skirtingai pasiduoda skirtingu zmoniu dantys, buna, kad ir minimalios korekcijos reikia, o nesioja ir metus, ir du doh.gif is tikruju pas mane gali buti ir su sakandziu blogai. zodziu, nepatyrusiai akiai jau atrodo kruva reikalu biggrin.gif tai gyd. arba dar labiau nuliudins, arba kaip tik pradziugins.
O tie paverzimai kas kiek laiko, nuo ko priklauso? jei dazniau eini, greiciau ir reikalai juda, ar gydytojas nustato pagal paslankuma, kada ateiti, ar tiesiog is akies einama, kada buna laisva vieta? taip isivaziduoju, kad kas menesi einant, turetu labaiu skaudeti ir greiciau viskas judeti, nes kiekvienas paverzimas vis pajudina dantukus tinkama linkme g.gif
Ok, viena akim tik ziuresiu lotuliukas.gif  4u.gif

Breketus deda tik tada kai jau visi dantys buna sutvarkyti ir higiena padaryta mirksiukas.gif Bent jau man sake kai buvau pirmoj savo konsultacijoj ateiti susitvarkius skylutes (pas mane ju mazai ir nedidukes buvo) Nuejau viska pasidariusi ir iskarto sudejo breketus mirksiukas.gif

Gydytojas nustato vizitu daznuma mirksiukas.gif Tau tikrai reikia nueiti konsultacijai 4u.gif Man irgi buvo daug dvejojimu ir minciu visokiu, oj kaip cia pas mane viskas blogai atrode doh.gif , bet nuejau, viska susizinojau ir zinojau iskarto kaip man elgtis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 24, 11:21)
Ok, viena akim tik ziuresiu lotuliukas.gif  4u.gif

Jei su sąkandžiu problemos, tai gydymo laikas ilgesnis turėtų būt, nei tik turint nežymų dantukų kreivumą.. Nors su tuo sąkandžiu irgi negali spręst.. Nes aš turėjau gerą, bet breketai padarė blogą.. biggrin.gif (Kadangi man nerovė dantų, tai neturėjo dantukai per daug vietos, to pasekoje jie "atsilenkė" ir susigadino sukandimas).. Viskas dabar yra taisoma ir jie jau gerokai "užlinko" atgal.. hihihi.gif
Vizitus irgi skiria gydytojai.. Čia jau nežinau kaip jie paskiria, kiekvienas turi savo sistemą.. Šiaip nešiojant paprastus metalinius kas mėnesį pagrinde merginos eina, nors būna ir rečiau.. Su beligatūriniais retesni vizitai, maždaug kas 1,5-2 mėnesius.. Dar *sunshine* nešiojo paprastus metalinius, bet pas ją kažkokie protingesni buvo, tai irgi rečiau eidavo į vizitus.. Žodžiu, čia tos info pilna, bet tau tinkančią paskirs tik gydytoja, mes tik iš savo patirties galim kažką papasakot.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites,noriu jusu paklausti,cia kartais ilysdavau su klausimais,ar tikrai taip stipriai skauda,kai tik ka uzdeda breketukus? unsure.gif ,sudejo dukrai ketvirtadieni,tai pirma diena dar nieko,o jau nuo penktadienio,kasdien po 2-3 tabletes ibumetino prasosi,sako ziauriai skauda,o man baisu,kad tiek tu vaistu ji geria,sakau negi neimanoma pakenteti?po kiek laiko tie skausmai aprimsta?Beje,mums labai patiko D.L. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2010 10 24, 14:54)
Mergaites,noriu jusu paklausti,cia kartais ilysdavau su klausimais,ar tikrai taip stipriai skauda,kai tik ka uzdeda breketukus? unsure.gif ,sudejo dukrai ketvirtadieni,tai pirma diena dar nieko,o jau nuo penktadienio,kasdien po 2-3 tabletes ibumetino prasosi,sako ziauriai skauda,o man baisu,kad tiek tu vaistu ji geria,sakau negi neimanoma pakenteti?po kiek laiko tie skausmai aprimsta?Beje,mums labai patiko D.L. smile.gif

man atrodo dazniausiai stipriau paskauda 2-3-4 dienas, o po to buna skauda kai stipriau sukandi, kiekvienai individualiai, bet pas jus tai ten atrodo ziauriai, man atrodo panos tiek daug nuskausminamu negeria blink.gif as isvis be ju apsiejau, tik viena karta galvojau jei rytoj taip bus tai jau gersiu, bet taip ir neprireike...
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2010 10 24, 15:54)

Pakenteti tikrai imanoma,nesiojau breketus 4 metus ir nei karto negeriau vaistu,kentedavau.(na tik karteli per tiek laiko isgeriau) Aisku skauda po uzdejimo ir poto skaudes po paverzimu kurie bus daromi kas menesi,bet pakentet tikrai imanoma ax.gif .skausmai apsrimsta kiekvienam skirtingai,o seip plius minus 5 dienos
Atsakyti