Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada leisti mergaitei lakuoti nagus?

QUOTE(Irute @ 2010 10 22, 18:10)
Sveikos mamytes,
norejau paklausti, 5 mete mergaite praso leisti jai sventei nulakuoti nagus.
ar ne per anksti?
kada jus savo panelei leidot lakuoti nagucius nors vienai dienai?

Mano mergytei penki metai ir jei as lakuojuosi nagus,be abejo,ji irgi uzmaciusi tuoj pat uzsimano,kad jai taip pat nulakuociau.as nepriestarauju.nematau tame nieko blogo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(alekse @ 2012 08 28, 15:00)
manau, kad kategoriškumui čia nėra pagrindo. Viskas savo vietoj ir su saiku yra gerai. maniškė prašė - nulakavau kelis kartus. ta proga ėjom įsigyti lako tinkamo būtent jai - ekologiško, labai švelnios vos vos rožinės spalvos. ir pasikalbėjom apie tai, kas sveika, o kas ne, kas tinka, o kas ne. Ir smalsumas liko patenkintas, dabar visai to nebeprašo. kam gi vaikui užakcentuoti, kad tai kažkoks uždraustas vaisius... Žinoma, tegu vaikas žino, kad tai šventinis atributas, ne į smėlio dėžę smile.gif

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif Kuo labiau drausi,tuo labiau vaikui knietes daryti viska priesingai.O cia juk tik nagiuku palakavimas,ne blakstienu dazymas ar pudros tepliojimas ant veiduko...
Atsakyti
As vis dukrelei palakuoju, bet tik tada kai ji pati praso... Nemanau kad yra blogai, jei pora dienu per menesi buna su nulakuotais naguciais
Atsakyti
As irgi uz tai, kad viskas savu laiku smile.gif
Cia labai daznai matau, kad sedi kokia mergaite vezimuke, kokiu metuku ar dar tiek neturinti, taciau naguciai ryskiai raudonai ar melynai nulakuoti ir baisiausiai nutrupeje doh.gif Na, man visiskai negrazu schmoll.gif
Atsakyti
Aš saviškei nelakuoju nagų,nors jau nekarta yra prašiusi matydama kai aš tai darau.Aš tiesiog gražiai jai paaiškinau,kad jos nagiukas dar yra labai plonas ir silpnas,ir jeigu ji pradesim lakuoti o po to valyti valikliu kuris baisiai smirda ir graužia,tai naguciai bus negražus,pradės trupėti. Ir jai šito užteko. Sakė,kai būsiu tokia didelė kaip tų,tada galėsiu.
Atsakyti
As savo trimetei, per trecia gimtadieni nulakavau. aisku noretu ji dar tai pakartot. bet be progos nelakuoju. Kaip bus kitas kartas parodys laikas, namau dar ankstoka.
Atsakyti
aš tai nulakuoju kokį vieną nagą ir jai tinka biggrin.gif
Atsakyti
maciau daugkas jau 2 metuku mergaitem lakuoja. visai graziai atrodo,tik kazin ar nekenkia tai tokiom mazom mergytem smile.gif
Atsakyti
Nulakuoju vasarą, nes tada juk atostogos thumbup.gif Spalvytė būna švelni kokia ružava. Kiek džiaugsmo būna panelei biggrin.gif Bet turime dieduką, kuriam viskas nepatinka. Tai kai pamato, pastoviai burba, kad negražu. Mažoji tada čiut neapsiverkia, nes jai taip patinka tie nulakuoti nagučiai.
Atsakyti
Jeigu mano mergytė paprašo nulakuoti nagučius nulakuoju labai šviesia spalva ir dažniausiai tik savaitgaliais arba kai serga ir būna namie smile.gif
Atsakyti
Nu neturiu mergaitės, bet įkišiu trigrašį. Man asmeniškai mažos mergatės lakuotais nagais, durtom ausim ir pan negražu. Visų pirma aš pagalvoju kad mama dėl savo tuštybės tai daro-mano mergaitė va kokia graži. Antra lakas yra baisus kancerogenas, tai nesuvokiu kodėl mamos nuodija savo mažus vaikus. Aplinkui ir taip pilna visokio sh-tai kuo mažiau tuo geriau unsure.gif gal kartelį kitą jau paaugusiai mergaitei tikrai nieko tokio. Nu bet kam lakuoti 2-3m lėlytei nagus. Paaiškini kad negalima ir viskas. Aš net sau nagus lakuoju tik progai esant-gaila ir nagų ir gal būt sveikatos.
Atsakyti
Siaip buna visokiu vaikisku netoksisku, pamazu su vandeniu nusiplaunanciu laku, gi nebutina su tikru laku lakuot biggrin.gif
Atsakyti
Kadangi as pati visada vaikstau nulakuotais nagais, naturalu, kad ir mazoji susidomejo tuo. Siaip as asmeniskai savo vaikui niekad nelakuociau nagu, taciau ji pati tai daro - tai tegu sau daro, o ka smulkioji motorika veikia. Is pradziu budavo smagumas nusilakuot ryskiai ir tuctuojau nusivalyt, tipo fuj kokia as nesvari, dabar jei prikimba, kad lakuotis - duodu nagus stiprinanti laka, graziai sau nusilakuoja, pataikydama ten kur reikia, ir kas antra karta nusivalo, kas antra lieka tas lakas ant nago, kol nutrupa. apskritai tai labiau kenkia valikliai, nei pats lakas.

visiskai neakcentuoju vaikui tokiu nesamoniu, kad tu grazi ir taip, kam tau lakas, bet tipo kai busi didele ir negrazi (pirmoj klasej, sesiolikos metu ar kada ten) - galesi lakuotis lotuliukas.gif

yra paprastut paprasciausias megdziojimas, ka daro mama, daro ir ji. bet kaip sakau, ASH nelakuociau vaikui. Kai pati, tai pati...

pradet akcentuot, kad negalima, kad kai vyresne - tai bereikalingas demesio ant tokio proceso uzastrinimas. tiesiog dabar kai buna nori su tuo laku ir pavaikstinet, ne tik is karto nusivalyt, imam bespalvi taip, su akcentu, kad ji mazyte ir jai bespalvis, mama didele ir jai ryskus, bet siaip, pati procesa pristatyt kaip suaugusio zmogaus... kam?

tik nesveikam smalsumui suzadint.

dabar, kai nedraudziama, tai ivyksta karta-du per menesi. anksciau buvo dazniau, paskui tiesiog "atsizaide".

tiek tos problemos, kad paauglystej mokes pati nagus nusilakuot, nereikes manikiuristem pinigu leist rolleyes.gif o gal ir isvis nedomins tai, kai bus "atsizaidusi"...
Atsakyti