Buvau saviškei nulakavus keliskart. Man tai nėra kažkas tragiško, bet ir nematau būtinybės dažnai tą daryti. Kai pradėjo dažnai prašinėti, irgi teko paaiškinti, kad nagučiai dar mažyčiai, kai užaugs, tada galima bus dažniau palakuoti. Kartais prašo ir blizgio lūpoms, tą tai leidžiu laaabai nenoriai, verčiau pasiūlau vazelino kvepiančio medum, betgi jis taip neblizga, sako ji
Buvau saviškei nulakavus keliskart. Man tai nėra kažkas tragiško, bet ir nematau būtinybės dažnai tą daryti. Kai pradėjo dažnai prašinėti, irgi teko paaiškinti, kad nagučiai dar mažyčiai, kai užaugs, tada galima bus dažniau palakuoti. Kartais prašo ir blizgio lūpoms, tą tai leidžiu laaabai nenoriai, verčiau pasiūlau vazelino kvepiančio medum, betgi jis taip neblizga, sako ji
Na mano mergaitei dar tik 3.5 metu, bet irgi kelis kartus prase nulakuoti nagucius, paaiskinau, kad negalima, tai labai neuzsispyre. Tada sugalvojo, kad gali su flomasteriais nusilakuoti
tai as jai padaviau tokius, kurie labai greit nusivalo
sakau su sitais visada galesi nusilakuoti. Tai patepliojo kelis kartus ir dabar jau nebeidomu... Siaip tai as pries visus lakavimus... ateis laikas kai nebegalesiu nukalbet, tada jau niekur nedingsi
merginos, o kam jus is viso akcentuojat ta grozi? ko siekiat tuo? kad paaugusi galvotu, jog yra "negrazi" ir turi dazytis? kad bijotu, jog paaugs ir bus negrazi?
kad zinotu, jog paskui tures kazka daryti, kad butu vel grazi?
na, ko?
o tai negalima duoti priespriesos tiesiog ne "grazus-negrazus", o "mazas-didelis"?
visi zmones grazus, jei tik svarus, isdidus, savimi pasitikintys ir mokantys uzjaust. ir nuo nagu lakavimo (tusho, lupdazio, etc.) tas nepriklauso, gali but su lakuotais nagais tokia baisa pabaisa
as pvz. lakuoju ne del kokio tai mistinio grozio, siaip beveik neabejoju, kad nelakuoti ir graziai sutvarkyti nagai yra is principo "graziau", paprasciausiai man tai kaip spalvu terapija, issilakuoju labai ryskiai ir paskui kelia nuotaika tos spalvos dienos eigoj, ir tiek...
o mergaitems akcentuot grozi jau is mamu puses - pasiutusiai pavojinga. ir taip joms apie ta grozi labai daug "paaiskins" bendraamziai, spauda, televizija, kinas. ir tiek paaiskins, kad daug desimtmeciu, budamos gana liesutes, tampa anoreksikem...
manau, mamai dukra visada turetu buti "grazi", to specialiai neakcentuojant, ar ji lakuotais nagais, ar nelakuotais, pasidazius megdziodama mama trimete kokiu pieshtuku antakius ar nepasidazius, budama paaugle turedama siek tiek antsvorio ar neturedama...
na, ko?
o tai negalima duoti priespriesos tiesiog ne "grazus-negrazus", o "mazas-didelis"?
visi zmones grazus, jei tik svarus, isdidus, savimi pasitikintys ir mokantys uzjaust. ir nuo nagu lakavimo (tusho, lupdazio, etc.) tas nepriklauso, gali but su lakuotais nagais tokia baisa pabaisa
as pvz. lakuoju ne del kokio tai mistinio grozio, siaip beveik neabejoju, kad nelakuoti ir graziai sutvarkyti nagai yra is principo "graziau", paprasciausiai man tai kaip spalvu terapija, issilakuoju labai ryskiai ir paskui kelia nuotaika tos spalvos dienos eigoj, ir tiek...
o mergaitems akcentuot grozi jau is mamu puses - pasiutusiai pavojinga. ir taip joms apie ta grozi labai daug "paaiskins" bendraamziai, spauda, televizija, kinas. ir tiek paaiskins, kad daug desimtmeciu, budamos gana liesutes, tampa anoreksikem...
manau, mamai dukra visada turetu buti "grazi", to specialiai neakcentuojant, ar ji lakuotais nagais, ar nelakuotais, pasidazius megdziodama mama trimete kokiu pieshtuku antakius ar nepasidazius, budama paaugle turedama siek tiek antsvorio ar neturedama...
QUOTE(Jovytte @ 2013 02 08, 10:55)
Tada sugalvojo, kad gali su flomasteriais nusilakuoti
tai as jai padaviau tokius, kurie labai greit nusivalo
sakau su sitais visada galesi nusilakuoti.
gera mintis
aš anaiptol neakcentuoju fizinio žmogaus grožio (pasakymas, kad užaugusios dažosi, nes nėra jau tokios gražios nėra kartojamas kasdien ir ypatingai pabrėžiamas, nemanau, kad jis turės kažkokią didelę įtaką, ypač jei bus akcentuojami vidiniai vaiko bruožai ir ypatybės), būtent jai ir sakau, kad visi vaikai gražūs, visi geri, su visais reikia draugauti. Natūralu, kad augant tas grožio suvokimas ar pats grožio faktas, ypač mergaitėms, tampa aktualus. Mamai didesnis uždavinys nukreipti dukrą teisinga linkme, išugdyti jai stiliaus jausmą. Tokia mano nuomonė. Ji niekad manęs nematė ilgais rūūūūžavais nagais ar su užpakalį vos dengiančiu sijonu
maniske 3 mete bet kartais buna nulakuotais naguciais :mirksiukas:nematau tame tragedijos
nematau as tragedijos kad vaikas nori nulakuotu nagu.pati nesilakuoju beveik niekada tik vasara koju nagucius tai ir mergaites papraso ir nulakuoju.nieko gi neatsitiks kad i metus 3 kartus nagus nulakuosi.
maniskei nudaze pirma kart mociute gal 3 metuku, as tragedijos tam nematau, dabar turi savo vaikiskus lakus, kurie nagu negadina, nusiplauna su vandenuku, tai kaip zaidzia namais pati ar brolis nulakuoja
Nieko blogo nematau
As esinu i salona prisiauginti nagucius ar su geliniu laku nulakuoti nagus,tai karts nuo karto ,kartu ir dukra eina,tai papraso kad teta ir jai nagus nulakuotu
Aisku,pasiklause ir manes ar galma.Laidziu lakuotis,tik su paprastu laku,o spalvos kazkaip nekliuna.Ir oranzinius nagucius turejo ir zalius.-Man grazu! ir jai patinka!
QUOTE(stripulis @ 2013 02 08, 08:00)
merginos, o kam jus is viso akcentuojat ta grozi? ko siekiat tuo? kad paaugusi galvotu, jog yra "negrazi" ir turi dazytis? kad bijotu, jog paaugs ir bus negrazi?
na, ko?
na, ko?
Butent!
Vyresnele kartais papraso, kai mato mane besilakuojancia, kad ir jai nulakuociau, dazniausiai uztenka 1 naga nulakuoti ir laiminga
QUOTE(ŠEFĖ @ 2013 03 13, 10:47)
maniske 3 mete bet kartais buna nulakuotais naguciais :mirksiukas:nematau tame tragedijos
Ir as nulakuoju kartais, manajai tuoj 3
Mano dukryte is mano sesers daznai ispraso, kad palakuotu. Na kaip tas daznai, kas kelis menesius
tik labai greit apsilaupo jai, gi veiklios mazos rankeles ir reikia nuvalyt. Bet man grazu