Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

QUOTE(Kalinka2006 @ 2010 12 11, 23:33)
Geltonoja mano kaktuselis (paskaicius aprasyma berods velykinis), nej vaizdo, nej nauju sakeliu... Dziusta ar ka jis? Lyg ir laistau ir viskas kaip visada o istysos sakeles geltonoja ir nukrenta  doh.gif  Siaip jis yra labai senas pas mane, kokiu gal 10 metu  unsure.gif prie zemes sakeles jau sumedejusios. Viska buvo atlaikes: ir remontus, ir per musu keliones stovejo nelaistytas, o cia popintas visus metus ir prasom  verysad.gif
kas cia jam galetu buti??

Gali būti dėl senumo,(jei seniai nepersodintas). Netaisyklingos formos, išstypęs stiebas. Priežastis: Perkaitimas žiemą arba šviesos trūkumas vasarą. Plokštelių chlorozė(segmentų kraštai įgauna gelsvą atspalvį). Viena iš priežasčių tai maisto medžiagų trūkumas, jei augalas nepersodintas auga daugiau nei metai sename substrate ir netręšiamas. Tokiam augalui būtinas persodinimas į prisotinta trąšomis substratas ir vėliau tręšiant subalansuotomis skystomis trąšomis. Šiuo atveju po 30 d. turėtų pagerėti augalo augimas. Antra chlorozės priežastis-per didelis apšvietimas. Perneškite augalą į prietemą, reguliariai laistykite ir tręškite. Po keleto savaičių segmentų atspalvis turėtų atsistatyti. Stiebų spalvų pakitimai(augalas yra blyškios spalvos išblukę stiebai, paprastai pilka-žalia atspalvio).Stiebas ir plokštelės apvysta dėl pažeistų šaknų drėgmės nesugėrimo iš substrato. Augalą būtina apdirbti fungicido tirpalu. Ir būtina stebėti, kad vazonėlyje nebūtų drėgmės pertekliaus. smile.gif
Atsakyti
Aciu jums 'merga' uz toki profesionalu atsakyma smile.gif Turbut ir bus del to kad seniai ne persodintas, o ir dabar ziema persodinti negerai yra g.gif Jei ne gaus galo, lauks iki pavasario, ar kam padovanot...??? Siaip kai zydi visas didelis krumas, tai atrodo ispudingai, bet 'zaisti' su juo neber laiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2010 12 13, 22:06)
Aciu jums 'merga' uz toki profesionalu atsakyma  smile.gif  Turbut ir bus del to kad seniai ne persodintas, o ir dabar ziema persodinti negerai yra  g.gif  Jei ne gaus galo, lauks iki pavasario, ar kam padovanot...??? Siaip kai zydi visas didelis krumas, tai atrodo ispudingai, bet 'zaisti' su juo neber laiko  doh.gif

Gelbėjam gražuolį. Laistant patręškit.Pavasario ar po žydėjimo, viršutinį žemės sluoksnį šaukštu atsargiai nuimkit,o į jo vitą naujo substrakot įdėkit. smile.gif
Atsakyti
Mano vienas kalėdukas vėl lūžta nuo žiedų thumbup.gif, nors jau lapkritį žydėjo nuo dūšios, daug žiedelių sudžiuvo, ale nerimsta jis savam kaily. Iki Kalėdų gal nesulauksiu žiedelių, bet sausio mėnesį vėl bus raudonas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 12 18, 01:50)
Mano vienas kalėdukas vėl lūžta nuo žiedų thumbup.gif, nors jau lapkritį žydėjo nuo dūšios, daug žiedelių sudžiuvo, ale nerimsta jis savam kaily. Iki Kalėdų gal nesulauksiu žiedelių, bet sausio mėnesį vėl bus raudonas ax.gif

Oho bigsmile.gif , kaip faina thumbup.gif
Atsakyti
Linksmų ir laimingų Kalėdų, o čia mano Kalėdukas user posted image
Atsakyti
QUOTE(pavilonyte @ 2010 12 18, 16:56)
Linksmų ir laimingų Kalėdų, o čia mano Kalėdukas

Tikrai kalėdinė gėlė good.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 12 18, 16:43)
Tikrai kalėdinė gėlė  good.gif

Tikria taip 4u.gif .
O mano senolis ant manęs supyko,kadangi labai jau didelis jis teko pakeisti jo stovėjimo vietą,tai šiemet pirmos kalėdos kai netrui anei vieno žiedo,bat tikiu,kad vasarį siutas praeis blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man tai Kalėdinis tai tas senovinis, apvaliais nareliais, rausvais žiedais, bet tokio neturiu, tai džiaugiuosi senuku baltu, jam jau apie penkis metus, pernai žydėjo tris kartus ir gausiai biggrin.gif žiūrėsim kaip bus šiemet, stebuklų nesitikiu, nes jau verkiant reikėjo persodint, bet vos iš lauko parsinešiau ir pradėjo pumpuruotis, nebenorėjau judinti.
Atsakyti
QUOTE(pavilonyte @ 2010 12 19, 19:42)
Man tai Kalėdinis tai tas senovinis, apvaliais nareliais, rausvais žiedais, bet tokio neturiu, tai džiaugiuosi senuku baltu, jam jau apie penkis metus, pernai žydėjo tris kartus ir gausiai  biggrin.gif  žiūrėsim kaip bus šiemet, stebuklų nesitikiu, nes jau verkiant reikėjo persodint, bet vos iš lauko parsinešiau ir pradėjo pumpuruotis, nebenorėjau judinti.

Jis ir yra senovinis-tirkasis Shlumbergera bukley"Rosea" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2010 12 20, 09:02)

Žinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2010 12 20, 09:02)

O tai kaip mano vadinasi schmoll.gif Irgi senovinis...maniau, kad be vardo....jis toks ciklameninis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 20 gruodžio 2010 - 23:33