Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinė mano kelionė į Turkiją

Smurka, man niekaip ramybes neduoda viena mintis. Ar tu taip gerai atsimeni vietovių paavdinimus, ar rasai kelioneje koki trumpa dienorasštį. Man, pavyzdžiui, su pavadinimais labai sunku doh.gif as po dienos neatsimenu, kaip ta vieta vadinasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2006 10 31, 12:05)
Smurka, man niekaip ramybes neduoda viena mintis. Ar tu taip gerai atsimeni vietovių paavdinimus, ar rasai kelioneje koki trumpa dienorasštį. Man, pavyzdžiui, su pavadinimais labai sunku  doh.gif  as po dienos neatsimenu, kaip ta vieta vadinasi  doh.gif

Oi, vedeja, tikrai ne viską atsimenu. Va, buvau požeminiame mieste, o kuriame iš tų 36 atrastųjų, taip ir neprisimenu blush2.gif

Siūlau kurį laiką pasigrožėti tiesiog vaizdais, nes, kaip minėjau, į tą ekskursiją važiavau viena, tad ir laiką leidau viena. Tiesa, karts nuo karto persimesdavau vienu kitu žodeliu su brazile ir amerikiečiu. Pastarasis Lietuvą žino iš tos olimpiados, kai mūsiškiai amerikonams pakrovė malkų yess.gif

Prie suskilusios geldos

user posted image

Dar keli vaizdeliai iš požeminio miesto (buvo labai tamsu, tad nuotraukos kai kurios labai nekokybiškos išėjo, daug nedėsiu)

user posted image
user posted image

Na, o po to mus nuvežė į Ilhajaus slėnį (jei geria pavadinimą pamenu). Vaizdai - beprotiškai fantastiški, kaip pasakytų Kernagis biggrin.gif Šiose vietose irgi gyveno žmonės, kurie slėpdavosi nuo priešų. Į apačią reikėjo lipti nežinau kiek tūkstančių laiptelių, bet kuo žemiau, tuo gražiau rolleyes.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Paskui žygiavome slėniu palei upelį apie du kilometrus ir tiesiog žavėjomės vaizdais rolleyes.gif

user posted image

Slėnyje labai derlinga žemė. Ten žmonės nuo seno užsiiminėjo žemdirbyste, užsiiminėja ir iki šiol. Gervuogės.

user posted image

Pro šalį vietos gyventojas praliuoksėjo raitas ant asiliuko biggrin.gif

user posted image

Gamtos sukurtas, žmonių patobulintas architektūrinis šedevras

user posted image

O kitame upelio krante stovėjo mažas žmogeliukas, mojavo mums rankele ir šaulė "hello" biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Na, o paskui mus nuvežė... užmuškit, neprisimenu kur. Reikėjo kartis į kalną, na, o ten jau fotkinti ir fotkinti

user posted image
user posted image

Amžių sandūra
user posted image

Turkiškos kapinaitės
user posted image

Siauri praėjimo takeliai
user posted image

user posted image
user posted image

Dar kapinaitės

user posted image

Su brazilaite. Šalia tokios jaunos, gražios ir lieknos atrodau kaip mamania blogąja to žodžio prasme sad.gif
user posted image

Atsakyti
Tos ekskursijos nebaigiau, nes po to mus vežė į Avanos, tą patį miestelį, kuriame upė teka, laukinės žąsys treniruojasi biggrin.gif Manęs laukė paskutinis vakaras Goreme kaime. Neįsivaizdavau, ką reikės nuveikti, juolab kad ramybės dar nedavė ir tas faktas, kad pasas dar neguli mano kišenėje. blink.gif

Jaunikis, man grįžus, laikėsi ignoro pozicijos. Atrodė kaip tipiškas šeimyninis vyrukas: spokso teliką, šalia cigaretės ir arbatos puodelis, o kojų gale (netilpo į kadrą) - laikraštis hihihi.gif Nufotkinau jį dar ir dėl tos priežasties, kad jis buvo kaip ne kaip ne savo privačiame kambaryje, o kaip ir viešbučio registratūroje. nusprendžiau Shalimar parodyt (nes ji irgi viešbuty dirba), kaip reikia dirbt, kai klientai ateina laugh.gif

user posted image
Atsakyti
Pozeminis miestas - Derinkuyu, visus turistus veza ten, nes pats didziausias ir ispudingiausias.
Slenis - Ihlaros. Turistai vedami nuo Ihlaros iki Belisirma, nes tai tik vos virs 2 km, visas grozis yra tolimesnej atkarpoj - tarp Belisirmos ir Selime - apie 8km.
Kalnas - greiciausiai salia Selime, ten turistu nutrypti takai doh.gif
Atsakyti
Beje, pozeminiuose miestuose 5-6 amziuje slepdavosi zmones ne siaip nuo priesu, o tik krikscionys nuo juos persekiojusiu ir zudziusiu kitatikiu. verysad.gif Turejai uzsukti ir pamatyti butent kriskcioniskas baznyteles. mirksiukas.gif Gal todel ir tie sektantai taip isijaute i savasias maldas.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(drefs @ 2006 10 31, 15:40)
Beje, pozeminiuose miestuose 5-6 amziuje slepdavosi zmones ne siaip nuo priesu, o tik krikscionys nuo juos persekiojusiu ir zudziusiu kitatikiu.  verysad.gif Turejai uzsukti ir pamatyti butent kriskcioniskas baznyteles.  mirksiukas.gif Gal todel ir tie sektantai taip isijaute i savasias maldas.. rolleyes.gif

Jo, mačiau, susidaro įspūdis, kad Kapadokija caro bimbalo laikais apskritai buvo tik krikščioniškas kraštas. Su istorija man nelabai blush-anim-cl.gif , o dar kai gidė angliškai grybauja, iš viso neįmanoma didžiosios dalies info suprast doh.gif

dianita, man datos netinka.

QUOTE(troooolis @ 2006 10 31, 16:14)
bijau, kad keliones su tavim neistverciau... g.gif  blush2.gif

Gal per gerai apie save galvoju, bet tikrai ištvertum. Ir dar kaip ištvertum thumbup.gif Tokios nepriekabios, nereiklios ir į kompanjonės sijoną neįsikibusios keliautojos paieškot dar reiktų rolleyes.gif Nebent tu mėgsti su kuo nors už rankyčių susikabinusi keliauti, tada taip, tenka pripažint, kelionei krachas bigsmile.gif

QUOTE(troooolis @ 2006 10 31, 18:30)
1. manau, kad madam esate vaiksciojanti beda, o troliui su tokiom nepakeliui.................. as tyla ir vienatve megstu  ph34r.gif
2. ir dar - as vyruku-turkiuku nemegstu - orientacija ne ta  tongue.gif

1. Ne aš esu vaikščiojanti bėda, o bėdos paskui mane vaikšto ir kerta paskui iš pasalų. Va, gi buvau su kompanjone, jai nieko neatsitiko, tik geros emocijos biggrin.gif

2. O aš mėgstu kartais rolleyes.gif Bet kitoms savo orientacijos per prievartą nekišu. Todėl ir sakau, kad esu baisiai nepretenzinga, savarnakiška ir t.t. keliautoja, bėdos su manim nėr.

Ai, bet apie ką mes čia. irnesakyk.gif Vienu momentu buvau pagalvojusi, kad tu mano kompanjonė (rašymo stilius sutapo su kalbėjimo stiliumi). bet jei jau ne tai ne, nesiperšu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 10 31, 13:53)
Tos ekskursijos nebaigiau, nes po to mus vežė į Avanos, tą patį miestelį, kuriame upė teka, laukinės žąsys treniruojasi biggrin.gif Manęs laukė paskutinis vakaras Goreme kaime. Neįsivaizdavau, ką reikės nuveikti, juolab kad ramybės dar nedavė ir tas faktas, kad pasas dar neguli mano kišenėje. blink.gif

Jaunikis, man grįžus, laikėsi ignoro pozicijos. Atrodė kaip tipiškas šeimyninis vyrukas: spokso teliką, šalia cigaretės ir arbatos puodelis, o kojų gale (netilpo į kadrą) - laikraštis hihihi.gif Nufotkinau jį dar ir dėl tos priežasties, kad jis buvo kaip ne kaip ne savo privačiame kambaryje, o kaip ir viešbučio registratūroje. nusprendžiau Shalimar parodyt (nes ji irgi viešbuty dirba), kaip reikia dirbt, kai klientai ateina laugh.gif

user posted image

Tai va, nufotkinau tą jaunikį ir "prizūminau". Kadro centre liko tik nuogas apžėlęs pilvas. Ir kad pradėjau klykt iš juoko laugh.gif Tada jis iš karto susidomėjo, kas ten man taip juokinga. Parodžiau, o tas tik sulemeno "delete". Bet negi trinsi tokius kadrus hihihi.gif

Tai ką, susipakavau ir išėjau pavalgyt. Pas kebabų kepėją. Tas vėl ten prisvilęs kaip koks prielipa siūlosi praskaidrint man paskutinį vakarą. Bet skaidrinmo metodikas mes jau žinome, jos visos tipiško ir visai neoriginalios, todėl, kad išvengčiau nereikalingų "why", nepasakiau jam nei taip, nei ne.

Vėliau užsukau į maisto prekių parduotuvėlę cigarečių nusipirkt. O ten pats tos parduotuvėlės savininkas, susižavėjęs mano nors ir menkomis turkų kalbos žiniomis, man arbatos pasiūlo. Ir moliūgų sėklų prie jos biggrin.gif Mums bebendraujant jis paklausia "Baris senin arkadaš?" (Baris (čia jaunikis) yra tavo draugas?) ir aš dar labiau supratau, kokiame kaime apsistojau.

Nuėjau miegot paskui. Mano kompanjonė dar negrįžusi. Po kiek laiko išgirstu žingsnius ir balsus. bet niekas į kambarį taip ir neužeina. tada pripuolu prie lango pažiūrėt ir girdžiu, kaip durys atsidaro. O ten toks jaunas berniukas iš vyno rūselio, kuriame mano kompanjonė vakarus leisdavo. Įvertinant faktą, kad aš vasaros laiku miegu "v čiom mama radila", nuo lango atgal į savo lovą šoviau kulkos greičiu blush-anim-cl.gif: Pasirodo jiedu ėjo pabendraut ant stogo, o mano kompanjonė atsisėdo ant šlapios kėdės, tad berniukas maloniai jai pasiūlė atnešt ką nors persirengt, nors jo niekas ir neprašė. Tai va, netrukus jie paršuoliavo į kambarį abu. Kompanjonė persirengė ir išėjo, o tas net nesiruošia niekur eit, sakė, guls tuoj miegot. Bet aš kai užblioviau ant jo, mygom suprato, kad jo norai - svajonė nepasiekiama mad.gif

Kompanjonė grįžo greitai, po penkių minučių. Išvarė tą berniuką, mat jis pasimylėt pasiūlė. Jinai supyko ant jo ne dėl to, o dėl to, kad jis tai norėjo daryt mūsų kambary, o jei aš atsibusiu, tai nieko tokio, esą gal visai norėsiu prie jų ir prisijungti laugh.gif

Laukė rytas. Paskutinis rytas. Vakare turėjome jau palikt tą kaimą, o paso aš dar neturiu
Atsakyti
Tai ir išaušo tas paskutinis rytas, niekur nedingo. Susipakavau daiktus, papusryčiavau ir išėjau savo paso pasiimt. Kaip jau buvau minėjusi, nuo 650 lirų jie buvo linkę nuleist tik 150 - iki 500. O aš paruošiau 400 ir ėjau nusiteikusi nei kurušo daugiau jiems neduot.

Ir neduodu. Kadangi neduodu, tai ir paso negaunu. Kadangi paso negaunu, tai ir neinu niekur. Ir sėdžiu. Stengiuosi ašarą išspaust, o ši, kaip tyčia, nesispaudžia. Diedas vis bamba, kad galiu dar šeimos paprašyt atsiųst. Kokia, sakau, tau šeima, mano du vaikai, galvoji pinigus gamina Lietuvoj likę? bash.gif: Ne, sako, tėvai gali atsiųst. Kokie dar tėvai, sakau, jie gi pensininkai, aš pati juos remiu (melas juodas, ale be jo niekaip išsisukt negalėjau). Pasakiau, kad turiu 400 ir daugiau nebeturėsiu niekaip.

Tada jis pradeda piktintis, kad visas kaimas žino apie mano avariją. O ko čia, sakau, stebėtis, taigi kaimas irnesakyk.gif Aš pati tik dvie žmonėm pranešiau: viešbutyje ir dar kebabų kepėjui, kurio vardo nepamenu. Jis man to kepėjo vardą priminė (paskui aš jį vis tiek užmiršau) ir dar labiau pardėjo piktintis, sko, ko jam pasakojai, čia gi ne jo reikalas. Bet gi čia mano reikalas, sakau. Aš gi turiu kažkaip susižinoti, kaip tokiais atvejais yra daroma. Tada jis man maloniai pasiūlo nueit pas kebabų pardavėją ir išsimušt iš jo reikiamą sumą. Nu čia dabar blink.gif Sakau, už ką jis man pinigus turi mokėt, jei aš viso labo esu jo klientė ir vienoj lovoj nemiegu bash.gif:

Tyla. Pinigų neima ir paso neatiduoda. Verkt nepavyksta. Žiūriu tada į vieną tašką nemirksėdama ir bandau tą varganą ašarėlę išspaust. Regėjimas neatlaikė tokio pažeminimo ir mano akys sudrėko šiek tiek. Darsyk pasakiau, kad daugiau pinigų nebus. Negi jis tą mano pasą dabar rėminsis ir ant sienos kabinsis? Gi nuvažiuosiu į ambasadą ir susitvarkysiu kaip nors tuos grįžimo reikalus.

Gerai, sako, 400. yess.gif Atsimanom reiklaingais dalykais ir atsisveikinam. Nueinu į stotį, nusiperku bilietus iki Stambulo ir tada pasuku link kebabų pardavėjo lavačkos arbatos įkalt. Tik prisėdu ir kad pradedu žliumbt kaip užsukta. Labai gaila atostogų pasidarė.

Staiga atkreipiu dėmesį, kad kebabų pardavėjas sėdi ir plepasi su tuo berniuku, su kuriuo kartu miške buvom blink.gif Ryškiai apie mane, nes abu į mano pusę vėpso. Nu šalės, galvoju, papasakos, kaip mes po mišką naktį bastėmės ohmy.gif Ir kaip tik tą naktį, kai mane kebabų pardavėjas norėjo užimt "turiningai" ohmy.gif

Paplepa paplepa, susirenka abu savo žaislus ir mano pusėn atžygiuoja. Prisėda prie mano stalo, o aš išsigandau ohmy.gif

Nieko baisaus ten nebuvo. Berniukas pasirodė protingas ir supratingas, neprasižiojo apie mūsų naktinius žygius. Kebabų pardavėjas sakė papasakojęs jam apie mano situaciją dėl paso ir jie neva nori man padėti, nes žliumbiančią mane rado ir pamanė, kad aš beviltiškoj padėty.

Pasakiau, kad jau "yardim istemiyorum", nes pasą turiu. Paklausė, kiek sumokėjau, pasakiau, kad 400. Tai mane nuramino ir pasakė, kad žiaaauriai pigiai prasisukau, nes japašoms analogiškoje situacijoje be štukos baksų net prie nuomos punkto pasirodyt neleidžiama. Tą patį man paskui pakartojo ir mano viešbučio šefas, o draudimas, sakė, galioja tik tais atvejais, kai avarijos kaltininkė esu ne aš.

Bananų atnešė, nežliumbt liepė taip pigiai prasisukus. Bet aš gi dėl sugadintų atostogų, o ne dėl pinigų šitaip verysad.gif Bet nieko jau jiems nebeaisškinau irnesakyk.gif

Dar pasitrainiojau šiek tiek po parduotuves, paskui, kai pietų metas išaušo, vėl pas kebabų pardavėją atėjau pavalgyt. Bet vartydama meniu supratau, kad visai nenoriu nieko kramtyt, tad užsisakiau šaltos arbatos. Aš geriu, o kebabų pardavėjas kaip koks katinas aplink lašinius sukiojasi ir sukiojasi, ramiai pasėdėt neduoda mad.gif Prisėdo šalia, suspaudė kumščius ir pro sukąstus dantis iškošė "nebegaliu, drebu visas". Sakau, ko čia dabar drebi blink.gif Sako, tu net neįsivaizduoji, kaip tavęs noriu blink.gif Paskui labai griežtu tonu pasakė, "einam pas mane". Ir išėjau. Tik ne pas jį. Kad nešiau kudašių iš tos irštvos, tai net dulkių kamuolys pakilo laugh.gif

QUOTE(pupa_uoga @ 2006 11 10, 18:52)
lotuliukas.gif linksmuolis, negaliu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  O juoktis nepradejai ? laugh.gif

Būtum pamačiusi jo snukį, ir tau būtų nejuokinga blink.gif Dar klausė manęs maniakišku tonu, kad tiesiai šviesiai jam pasakyčiau, noriu jo ar nenoriu. Nu negi meluosiu. Tėškiau babkes ir pabėgau, paskui kelių šimtų metrų spinduliu tą jo užeigą lenkiau
Atsakyti
Važiuojam toliau.

Laikas, likęs iki autobuso, vešiančio mus į Stambulą, kažkodėl slinko labai lėtai. Pasą jau turiu, nors iš nevilties dėl sugadintų atostogų slankioju po kaimą ir ašaras lieju. Ką veikt, nebeturiu jokio supratimo, o dar tas faktas, kad visokie kilimų pardavėjai ir kitas patarnaujantis personalas pernelyg daug dėmesio mano apsižliumbusiai personai skiria, dar labiau stūmė mane į neviltį. verysad.gif

Grįžau į viešbutį, nors jame teisės būt jau nebeturėjau. Pasakiau jaunikiui, kad negaliu vaikščiot, jis maloniai pasiūlė man prisėst, bet nemaloniai jokio dėmesio man nerodė (vėl blogai, tararai tararai ax.gif). Tai aš kaip kokia dūračka snegūračka ir smaukiausi tai po kaimo gatveles, tai ant viešbučio kušetės biggrin.gif

Kol atėjo ta išganinga išvykimo valanda. Iki autobuso liko pusvalandis ir aš jau kuprinę užsidėjau ant pečių. Nors mano kompanjonė dar negrįžusi ir aš neturėjau net žalio supratimo, kur jinai užstrigo. Bet noras išsinešdinti buvo žymiai didesnis už rūpestį, kur jinai. rolleyes.gif

Jaunikis savo kambary su draugeliais suko eilinį marihuanos suktinuką, o aš įsiveržiau atsisveikinti. Išlindo jis, apsikabino, pasakė man "Yaz bana", o aš nė velnio nesuprantu, ką tai reiškia. Atsisveikinom, o aš einu gatve link stoties ir vis mintyse kukuoju "yaz bana, yaz bana". Galvoju, kad pirmo mane sustabdžiusio turko paklausiu, ką tai reiškia.

Pakeliui nusprendžiau užsukt į vyno rūselį, kuriame mano kompanjonė taip visą savaitę ir pramirko. Ir ką, randu ją ten, nors iki autobuso liko tik 15 minučių, o jos bagažas vis dar viešbuty blink.gif Jinai man pasiūlo nepanikuot, atsiskaito ir išeina. Aš dar išmaukiu alaus vienu ypu ir išlindusi susitabdau pati vieną turką, kad išsiversčiau paskutinę mano jaunikio man ištartą frazę. Alus ją paskandino mad.gif Tai aš pamyliau ir klausiu, ką reiškia "yaži bana". Jis nesuprato. Bet jam "dašuto", kad tai greičiausiai bus "yaz bana". Taigi žinoma, prisiminiau doh.gif "Rašyk man" tai reiškia.

Nueinu į stotį, autobusas jau užvestas ir išsukinėja iš aikštelės, nors iki jo išvykimo liko dar penkios minutės blink.gif Įsiveržiu aš į jį ir rėkiu, kur jūs čia važiuojat, mano draugė dar neatėjo. Tie netiki, jog mano draugė pirko bilietus būtent jų firmoj ir būtent į šį autobusą. Kol mes ginčijomės, jinai ir atėjo biggrin.gif Vos neliko Goreme kaime biggrin.gif

Kitą rytą mes jau buvom Stambule, sugrįžom į tą patį viešbutį, kuriame buvom apsistojusios iki kelionės į kaimą. Širdis pamažu atsigavo. Laukiu susitikimo su Shalimar rolleyes.gif
Atsakyti
Kadangi kai kas priminė, jog čia vis tik fotoreportažų skyrelis, kol susitiksim su Shalimar, siūlau pasižvalgyti po Dolmabache rūmų parką 4u.gif

Smurka "v karaule" biggrin.gif
user posted image

user posted image

Įspūdingos smilgos

user posted image

Bandžiau išlaužti "mianą' ir pro magnolijos lapus įžvelgt dangaus lopinėlį ax.gif
user posted image

user posted image

Gėlynų laikrodis

user posted image

Papildyta:
Dolmabache rūmų parko fontanai
user posted image
Žuvytės jame užveistos biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image