Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinė mano kelionė į Turkiją

QUOTE(Keberiokšt @ 2007 03 12, 14:22)
Vauuu, Smurka, ir vel tu ten  lotuliukas.gif Ot nerami dusele 4u.gif  Nuotykiu bus!

Tai tas inteligentas turkas buvo? O kaip pasireiske inteligentiskumas turkiskas? apie Europos sajunga diskutavote ar kaip..

Taip, jis turkas, 5 vaiku tevas, buves mokytojas, o dabar kazkokioj transporto firmoj dirba. Kalbejom ir apie ES, ir apie Turkijos istorija, kultura ir t.t. Apie viska galima su juo kalbeti, o jei, pavyzdziui, jis nepritaria kazkokiems mano veiksmams, tai labai subtiliai apie tai uzsimena, diplomatiskai, pati kad susiprasciau. Bet as muzike, nesusiprantu blush2.gif

Blyn, ka toj Bursoj veikt, jau nebejuokinga doh.gif Kur tas viesbutis sumautas, negi kirmysiu dabar cia interneto kavinej iki vakaro unsure.gif O jei tas bicas prie kompo neprisijungs, tai amen man, telefonas issikrove blink.gif
Atsakyti
Nu labas rytas, taip tik smurka gali. Bursoj yra virs milijono gyventoju, tai aisku, kad cia ne koks Vilnius. Varyk i turistu info centra - jis yra prie centrines gatves (kuri pagal gera tradicija vadinama Ataturko) salia Kozi parko. Gausi koki nemokama zemelapi ir issiaiskinsi kas ir kaip.
Bursa (be Smurkos) garsi mecetemis, turgum (yra ir dengtas turgus); be to - cia gera vieta pirkti silka; taip pat garsi mineraliniais saltiniais. Kadangi vieta nera jau labai popuiliari tarp turistu, tai ir zmones cia geresni...

Manau, mes dar isgirsim apie nuotykius....
Atsakyti
Tai aisku, kad be nuotykiu niekaip schmoll.gif Pats didziausias nuotykis tas, kad gavau nakvyne. Vienas hospitalitietis paklause, kur esu ir pasisiule atvaziuoti padeti man del nakvynes. Atvaziavo ir pasake, kad surado svecu namuose vienoj imonej, naktis kainuoja 10 euru. Taciau veliau paaiskejo, kad pasigirdo - ne 10 euru is tiesu, o 10 liru hihihi.gif Kadangi jis su mano pinigais nuejo i recepsena sumoket, tai grizo su "diskauntu". Ir taip, dvi naktys man kainuos viso labo 15 liru lotuliukas.gif Kambarys kaip 2-3* viesbutyje. rolleyes.gif

Va. O be to, tas hospitalitiestis melynakis buvo su masina, i tuos sveciu namus nuveze, paskui vel i centra isveze, pasistatem masina ir kaip jau davemes po miesta, tai davemes. Lasiniai isniekinti, o koju raumenukai mane skausmais baudzia uz tai, kad as ju taip ilgai nemankstinau. Buvau ir bazare (a la grand bazar), ir silko turguj (pigiau silko turbut niekur neber blink.gif ), ir mecete melynaja aplankiau, ir i Osmanu kapavietes buvau uzkopusi, miesto panorama grozejausi. de Nada, o kur tie saltiniai?
Atsakyti
Smurka, sekmes Turkijoj:) O kur toliau ruosiesi keliauti? Bursa jau, kiek supratau, skersai isilgai isvaiksciojai, nesvarbu, kad kaip du Vilniaus miestai kartu sudejus.
As pacios Bursos nelabai ir pamenu, isskyrus panorama nuo osmanu kapavietes. Pamenu tik savo kelione i Bursa. Kol sedejau kelte, uzsimezge akiu kontaktas su grupe turku, sedejusiu netoli. Na akiu kontaktas Turkijoje tai dalykas iprastas, kai turi ne rudas akis:) Tie turkai paklause, kur as vaziuosiu ir pasiule pavezti iki Bursos (ten dar gabalas kelio nuo kelto). As jauna drasi buvau ir taupi. Dabar tik taupi:)) Pasiulyma priemiau ir vaziavau sau viena masinoj su trim diedais turkais iki tos Bursos. Ir nieko. Paplepejom apie tai, ka kas veikia, ko i Bursa vaziuojam ir tiek. Pristate mane tvarkingai i Bursos autobusu stoti. Be jokiu priekabiavimu. Zodziu, yra ir normaliu turku. Tik jie pasitaiko tose vietose, kur mazai turistu. Tai manau, kad ir tavo hospitalieciai, Smurka, bus daug idomesni zmones uz viesbuciu personala.
Atsakyti
Nusigrauzkit nagus is pavydo, einu sopintis. Maciau dzinsiuku ispardavima, kainuoja tik 20 litu. Uz tokius Gariunuose plesia beveik 100 kartu brangiau, O trikotazo ir silko kainos cia nesveikai pigios, vaikams gal ka pigaus rasiu.
Svarbiausia, aisku, dabar bus rast tokia preke, i kuria mano riebus lasiniai isispraustu.

Ir salta cia, siaubas. Siandien kokie 7-8 laipsniai ir lyt ruosiasi
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2007 03 13, 14:37)
O kokiose vietose apsiperki?

Taıgı Turkıja-vıenas ıstısas turgus. Yra ır prekybos centru kur parduodamos prekes su zınomaıs prekıu zeklaıs. Bet ten ır kaınos kıtokıos. O man prekınıs zenklas dzın nes turkıskas trıkotazas ır sıaıp neblogos kokybes.

Bet spekıt ka nusıpırkau. Ogı nıeko. ıeskojau strıukes nes kaıp durnele sugalvojau ı Turkıja su balta atvazıuotı. Kokıos jınaı dabarspalvos taı as nekomentuosıu. Kazkokıaıs budaıs reıkes ja ıssıskalbtı
Atsakyti
Sviekos mergaites ir berniukai. Raso jums Smurka tiesiogiai is Bursos. Salta, lyja, kojos mirtinai suslapo or susalo, tad sildausi interneto kavinej ir autobuso i Izmira laukiu (pirma valanda nakties isvaziuoju).

Ties kur as cia sustojau? A. ziuriu pasiblaskiau truputi, ne viska is Stambulo perdaviau, o jau prie Bursos buvau persimetus.

Tai grizkim prie Stambulo nuotykiu. Kaip minejau, apturejau du megavakarelius su hospitalitiesciais. Po pirmojo atsiduriau pas viena aktyviausiu (ko gero pati aktyviausia) nariu. Jo namai tiesiog irengti sveciu apgyvendinimui. Butas per du aukstus, antrajame jis pats sau vienas gyvena, o pirmajame lovos ir lovos. Tai va, vienoje is ju as ir smigau iki pat pirmos valandos dienos.

Na, o paskui ejau po Taksima vel paslampineti. Iki vakaro ne tiek jau daug ir buvo like, o as astunta jau turejau but Balkananatolian night vakarelyje. Tai paslampinejusi siek tiek isvaziavai pas Julyte isvaizdos atnaujint. Kol naujinau, jau astuonios seniai buvo atejusios. Susiraseme su tuo hospitalitiesciu, pas kuri turejau apsigyventi ir kuris vietoj manes 105 kg sveria hihihi.gif Susitareme, kad jis mane pasitiks Taksimo autobusu stotelej ir i vakareli zygiuosime kartu.

Taip ir padarem. Ateinam, o ten tieeeek zmoniuuuu blink.gif Dar didesnis internacionalas. Uzisakeme fiksuota meniu uz 20 liru. Tai is pradziu atnese toki spec.turkiska patiekala kiofte su darzovem. Kai suslamsciau si skanesta, atkeliavo karstas patiekalas - mesos troskinys su ryziais ir darzovem. O mano skrandis po visu dietu susitraukes. Tai savo porcija atidaviau vienam vakarelyje dalyvavusiam amzinai alkanam turkui biggrin.gif

Prasidejo sokiai. Pilvo, aisku savaime. Tai as pasoku, pageriu, pasoku pageriu ir man tas aktyviausias hospitalitietis atveda jauna ilgaplauke blondine ir pristato, kad si esanti is Lietuvos. O geras, ko jau ko, bet Turkijoj lietuviskai pasneket tai jau nesitikejau doh.gif Tai pasirodo esanti studente is Plunges, atvaziavusi cia pagal Erasmus programa ir gyvenanti Stambule jau keturis menesius. Sake, prasitese jinai buvimo laika metams ir neturi jokio noro i Lietuva grizt, sekasi jai ten puikiai, turi daug draugu ir, savaime suprantama, sirdies reikalai laiko biggrin.gif

Tai va, sokom iki devinto prakaito. Viena turkaite pagyre mane, kad mano sokiu stilius niekuo nesisikiria nuo tikros turkes, o gal net ir geresnis yra (gal praejusiam gyvenime ir buvau turke)

Bendravau su daugeliu zmoniu, vardu nepamenu, tik veidus. Visi be galo linksmi ir faini, toje kompanijoje jauciausi super thumbup.gif O va mano draugelis su 105 kilogramais taip ir prasedejo visa vakara lasiniu nepajudindamas. Aisku, jis buvo pavarges, nes praejusia nakti iki keturiu davesi, o ryte i darba zygiavo kaip didelis blink.gif Be to, jis sake, kad hospitalitieciu vakarelyje dalyvauja pirma karta irnieko nepazista. Nu labas, lygtai as ten visus pazinociau irnesakyk.gif

Kai patrypem ten iki kazkurio laiko, persimetem i naktini kluba. Ten jo is viso kokie keturi ar penki aukstai ir visur skirtinga muzika groja. Tai mes, aisku ejom i ta, kur turkiska skamba. Oi, ten taip prisisokau, kad vienam turkui is delno net per subine trenkiau. mad.gif Buciau sudavus solidziau ir is kojos buc norejus, bet bijojau issaukt jo agresija ax.gif
Atsakyti
As irgi nezinau, kodel sis klubas pasivadino kaip ligonine, bet tai yra tiesiog svetingumo klubas. Zmones, istoje i si kluba, isipareigoja tiesiog buti svetingı. Priimti sveciıus i savo namus is kitu saliu, juos uzimti, o jei neturi galımybes apnakvyndintı, tai tiesıog turi pagelbeti kitaıs budais. Tarkim, aprodyti miesta, kartu pavakarieniauti, praleisti laisvalaiki...

Gerai, nesiplesiu, nes esu İzmıre. Einu pasizvalgyt po miesta, juolab kad mano hostas (oi, kaip pamegau si zodi nuo Stokholmo laiku lotuliukas.gif ) jau nerimsta biggrin.gif
Atsakyti
Esu gyva ır sveıka, svecıuojuosı savo buvusıo jaunıkıo Svymıng Tycerıo (zr. nuotrauka pırmame puslapyje) namuose. Jaunıkıo ner, jıs armıjoj, tad laıka su jo seserıa leıdzıu saunıaı. Laukıa susıtıkımas su tevaıs, labaı jaudınuosı, nes nezınau, ka tas vaıkas jıems apıe mane prıpasakojo blink.gif Su tevuku telefonu jau kalbejau, sake hoş geldın (sveıka atvykusı), taı sıek tıek ramıau pasıdare. Tık ıdomu, kaıp anne ır brolıs su sese reaguos g.gif
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2007 03 19, 19:28)
O tu esi tikra, kad gerai elgiesi? g.gif O jeigu jis dabar vėl prisigalvos ką, juk su jo šeima atvažiavai susipažinti, vėl pradės persekioti blink.gif

Jıs galı prısıgavotı ka tık norı. Ir ramybeje mane palıks tık tada, kaı grızes ıs armıjos susıras kokıa jauna sımpatıska vıetıne turkaıte. Taıp kad ner ko cıa daug ıs jo tıketıs. Manıakas jıs ır taskas irnesakyk.gif As su tuo faktu jau susıtaıkıau ır zınau, kad tık laıkas vısa taı galı pakeıstı. Jıs man ır ıs armıjos meıles laıskus su nuotraukomıs sıuntıneja, tad apıe kokıa ramybe tu cıa kalbı biggrin.gif Aısku, ramıau sıek tıek, nes galımybıu lıpt ant mano nervu jıs sıuo metu turı mazıau.

O susıpazınımas su jo seıma buvo vısı atsıtıktınıs. Galıma sakyt, kad neakıvaızdzıaı as vısa jo seıma kaıp ır pazınojau. Su vyrıausıa seserıa mes kalbejomes ınternetu ır ıkı sıol karts nuo karto kelıom mandagumo frazem persımesdavom. I Denızlı as planavau ar sıaıp ar taıp, nes Pamukalej dar nebuvau buvusı, o dabar pats gerıausıas metas ja aplankytı, nes turıstu ne taıp tırsta. Tad kazkurıa dıena per msm kaı susırasem as jaı ır pasakıau, kad planuoju atvazıuot ır paprasıau, kad padetu man surastı nebrangu ır saugu vıesbutı, juolab kad jı vıetos turızmo agenturoj dırba ır rysıu turı. Jı patı labaı norejo su manımı susıtıktı, o as nemanau, kad turejau jaı atsakytı tık del to, kad jos brolıs nebrendyla smile.gif Na, o kaı jı mane pasıtıko autobusu stoty ır atsıvede ı savo bıura, o as paklausıau, kur gyvensıu, jınaı pasake, kad esu jos svecıas ır taskas. Jokıu dıskusıju sıuo klausımu.

Nakvyne nakvyne, bet man baısıaı nepatogu, kad jınaı absolıucıaı uz nıeka man neleıdzıa moketı. blink.gif Kaı parduotuveje prıevarta emıausı apmoketı pırkınıus, jınaı pardavejaı lıepe ıs manes pıngu neımtı, o ta ır neeme blink.gif Maza to, jınaı man dar nupırko palaıdıne tokıa, suvynıojo kaıp dovana ır ıteıke. O mano vısı skyscıaı ıs Lıetuvos jau suvartotı, sıaubas, kaıp nepatogu. Reık eıt su turcankom pasıkonsultuot, kaıp atsıdekot tokıu atveju.

Ir Izmyre draugelıo sesuo yra juvelyre, taı ısvazıuojant patı savo rankomıs padarytus du verınukus ant kaklo padovanojo. Nu bet pas juos taı bent su zalıom devynerıom buvau atvazıavusı blush2.gif

QUOTE(flamingo @ 2007 03 22, 12:35)
Tai ka, bloga kelione si karta>???  blink.gif

Ne. negalıu taıp sakytı. Nıeko man neatsıtıko, neı vıenas makaronscıkas neprısıkabıno, neısımylejo ır vos pamates tuoktı nesıule. Bet ta kelıone vısıskaı kıtokıa, sı karta susıradau draugıu, ko ıkı sıl kazkaıp nelabaı pavykdavo. Ir del vıenos ıs ju taıp sırdı skauda, kad negalıu verysad.gif Bet apıe taı velıau...

Sıaıp vıskas super. Padukau naktınıuose klubuose kaıp nıekad gyvenıme, pagyvenau dvıejose turku seımose - vıena sıuolaıkıska, o kıta archaıska.... Abıejose zmones nuostabus, vaısıngı, demesıngı. Tık mano ıspudzıaı kardınalıaı skırtıngı.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 20 kovo 2007 - 10:55
QUOTE(Smurka @ 2007 03 14, 20:05)
Sviekos mergaites ir berniukai. Raso jums Smurka tiesiogiai is Bursos. Salta, lyja, kojos mirtinai suslapo or susalo, tad sildausi interneto kavinej ir autobuso i Izmira laukiu (pirma valanda nakties isvaziuoju).

Ties kur as cia sustojau? A. ziuriu pasiblaskiau truputi, ne viska is Stambulo perdaviau, o jau prie Bursos buvau persimetus.

Tai grizkim prie Stambulo nuotykiu. Kaip minejau, apturejau du megavakarelius su hospitalitiesciais. Po pirmojo atsiduriau pas viena aktyviausiu (ko gero pati aktyviausia) nariu. Jo namai tiesiog irengti sveciu apgyvendinimui. Butas per du aukstus, antrajame jis pats sau vienas gyvena, o pirmajame lovos ir lovos. Tai va, vienoje is ju as ir smigau iki pat pirmos valandos dienos.

Na, o paskui ejau po Taksima vel paslampineti. Iki vakaro ne tiek jau daug ir buvo like, o as astunta jau turejau but Balkananatolian night vakarelyje. Tai paslampinejusi siek tiek isvaziavai pas Julyte isvaizdos atnaujint. Kol naujinau, jau astuonios seniai buvo atejusios. Susiraseme su tuo hospitalitiesciu, pas kuri turejau apsigyventi ir kuris vietoj manes 105 kg sveria hihihi.gif Susitareme, kad jis mane pasitiks Taksimo autobusu stotelej ir i vakareli zygiuosime kartu.

Taip ir padarem. Ateinam, o ten tieeeek zmoniuuuu blink.gif  Dar didesnis internacionalas. Uzisakeme fiksuota meniu uz 20 liru. Tai is pradziu atnese toki spec.turkiska patiekala kiofte su darzovem. Kai suslamsciau si skanesta, atkeliavo karstas patiekalas - mesos troskinys su ryziais ir darzovem. O mano skrandis po visu dietu susitraukes. Tai savo porcija atidaviau vienam vakarelyje dalyvavusiam amzinai alkanam turkui biggrin.gif

Prasidejo sokiai. Pilvo, aisku savaime. Tai as pasoku, pageriu, pasoku pageriu ir man tas aktyviausias hospitalitietis atveda jauna ilgaplauke blondine ir pristato, kad si esanti is Lietuvos. O geras, ko jau ko, bet Turkijoj lietuviskai pasneket tai jau nesitikejau doh.gif  Tai pasirodo esanti studente is Plunges, atvaziavusi cia pagal Erasmus programa ir gyvenanti Stambule jau keturis menesius. Sake, prasitese jinai buvimo laika metams ir neturi jokio noro i Lietuva grizt, sekasi jai ten puikiai, turi daug draugu ir, savaime suprantama, sirdies reikalai laiko biggrin.gif

Tai va, sokom iki devinto prakaito. Viena turkaite pagyre mane, kad mano sokiu stilius niekuo nesisikiria nuo tikros turkes, o gal net ir geresnis yra (gal praejusiam gyvenime ir buvau turke)

Bendravau su daugeliu zmoniu, vardu nepamenu, tik veidus. Visi be galo linksmi ir faini, toje kompanijoje jauciausi super thumbup.gif  O va mano draugelis su 105 kilogramais taip ir prasedejo visa vakara lasiniu nepajudindamas. Aisku, jis buvo pavarges, nes praejusia nakti  iki keturiu davesi, o ryte i darba zygiavo kaip didelis blink.gif  Be to, jis sake, kad hospitalitieciu vakarelyje dalyvauja pirma karta irnieko nepazista. Nu labas, lygtai as ten visus pazinociau irnesakyk.gif

Kai patrypem ten iki kazkurio laiko, persimetem i naktini kluba. Ten jo is viso kokie keturi ar penki aukstai ir visur skirtinga muzika groja. Tai mes, aisku ejom i ta, kur turkiska skamba. Oi, ten taip prisisokau, kad vienam turkui is delno net per subine trenkiau. mad.gif Buciau sudavus solidziau ir is kojos buc norejus, bet bijojau issaukt jo agresija ax.gif

Tai va, iš esmės šioje vietoje sustojau. Nuotraukų dar nepersikėliau, nes per tuos kraustymusis kažkur laidą nudaigojau. bet nieko tokio, ši dalis kol kas be nuotraukų. nors reiks paprašyt tokio suomio, mačiau, jis fotkino, gal permes keletą vaizdingesnių nuotraukų su mėgėjiškais pilvo šokio elementais.

Na, ką gi. Klube dabar esame, viršutiniame aukšte. Žmonių - kaip silkių statinėje, tai ir šoki tiesiog kaip silkė, iš abiejų šonų kažkas trinasi, iš priekio ir nugaros irgi trinasi. Tik po kurio laiko pajutau, kad iš šonų ir priekio trynimosi objektai nuolat keičiasi, o iš nugaros nesikeičia blush2.gif Ir pasidarė taip įdomu šokt su biču ne vaidas į veidą, o nugara į nugarą. Kitaip tariant, šokt poroj, bet nematyt partnerio veido lotuliukas.gif

Per tą mažiausiai valandą ape savo partnerį sužinojau tik tiek, kad jis nedaug už mane aukštesnis, labai ritmiškas ir energingas. Daugiau nieko nesužinojau. Į jo veidą net nenorėjau pažvelgt, bijojau nusivilti, nes šitaip šokti man tiesiog patiko. tongue.gif Vienu metu jis jau atsisuko man kažką pasakyt į ausį, bet tuoj pat prisitatė jo draugelis, atsiprašė ir vėl mus nugaromis suklijavo biggrin.gif

Nežinau, kiek dar taip būtume šokę, jei mano partneris nebūtų tos romantikos taip neromantiškai nutraukęs. mad.gif Taigi suskis nebeištvėrė ir griebė man už klyno bash.gif: Ir baigėsi šokiai verysad.gif Nes klijavau jam iš delno šiknon ir kiaule išvadinusi, sprukau šonan šalia savo augalotų hospitalitiečių. vienas dar paklausė, kas atsitiko, o aš, nenorėdama aštrinti konflikto nieko nepasakiau. tada tas hospitalitietis tiesiog liepė stovėt šalia jo ir sakė niekam neleis manęs skriaust wub.gif
Atsakyti
Naktiniai klubai Stambule duris užveria ketvirtą valandą ryto. Tad geria išsikrovę, nemažą dalį energijos ten palikę mes, visi hospitalitiečiai, atsiduriame gatvėje. Na ir prasideda - kas namo, kas rytinės sriubos valgyt biggrin.gif Kadangi manęs laukė ta pati situacija, kaip ir praėjusią naktį, t.y. važiuoti kažkiek su mikriuku, po to persėsti į taksi, kurio vairuotojas, didelė tikimybė, nuplėš iš manęs nerealią kainą, man nakvynę pasiūlo lietuvaitė. Jinai pati gyvena pas hospitalitiečius, tad aš linksmai šuoliuoju kartu su ja ir jos jaunatviška kompanija. Susigrūdam kažkokiais būdais septyniese į automobilį (trys priekyje, keturi gale) ir važiuojam.

Netoli namų sumąstėme užsukt pavalgyt. bet kadangi tai buvo greito maisto kavinukė, aš tenkinausi tik airanu, kai tuo metu kiti šlamžtė tuos baisius sumuštinius.

Atėjusi į svečius atsisėdau ant grindų šalia radiatoriaus, atsirėmiau į pagalvėlę ir užmigau blush2.gif buvo jau beveik šešta ryto, nes į namus mes grįžom kartu su pirmosiomis maldomis (jos būna kelios minutės po penkių). Po to mane pažadino ir maloniai pasiūlė persikelti į lovą. Bet jųs neįsivaizduojate, kaip aš ryte keikiausi, nes antrą valandą buvau susitarusi Taksime susitikti su 50 metų turku. Sunku, ypač tada, kai pirmą tik iš lovos išsikapanojai. Bet kiaulės tam dėdei nepakišau, pavėlavau į pasimatymą vs kelias minutes ax.gif

Dėdė, kaip minėjau, labai jau inteligentiškas, į pasimatymą atšuoliavo su kostiumu ir pinigine, nes už nieką man mokėti nereikėjo (aš ten iš pradžių visada emancipuotą bobikę suvaidinu ir pasisiūlau savo sąskaitą apsimokėti pati, bet ten toks dalykas kaip emancipacija dar nelabai suvokiamas), net elementus fotikui ir tuos pačius prabangiausius nupirko, beveik penkias dienas jie man laikė, nors pyškinau tikrai nemažai.

Buvo šlykšti diena, šalta, vėjuota, purškė smulkus lietutis. mes su dėde nusibeldėm iki visai kito Stambulo galo. prisikentėjo jis vargšas su manimi, mužike iš kaimo blush2.gif Negeria jis, nerųko, o man tik alaus, kaljano paduok ax.gif Pabuvojo vargšas tikriausiai tokiose vietose, kur niekada nėra buvęs, nes apie kaljano rūkyklas pats vietinių klausinėjosi lotuliukas.gif

Turėčiau dabar nuotraukas įkelt, bet, kaip minėjau, jos dar fotike. Be to, prisiminiau, kad mano vaikas kažkokių failų prisisiuntė ir taip kompą užvirusino, kad teks perinstaliuot viską
Atsakyti