Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmas

Apklausa: Į ŠIĄ TEMĄ UŽSUKAU, NES: (223 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Zemugne @ 2011 12 29, 16:36)
Turiu tokį klausimą: kaip dėl vairavimo. Po miestą aš nevažinėju, bet jeigu vairuoju, tai bent kokį 100-150 km. Žinoma, periodiškai galima sustoti, pasiražyti. Bet ar ką nors padeda masažiniai sėdinių apklotai. Gal kas bandėte? Po nervo uždegimo, privertusio pagalvoti apie sveikatą, dabar baisu toliau važiuoti. Tačiau tuo pačiu nenoriu leisti pinigų, jeigu naudos jokios nebus.

Vairavimas nekenks,jei sedyne bus sureguliuota teisingai,ir vaziuojant stuburo padetis bus taisyklinga-tada kiek bevaziuotum nugaros ar dar ko nors skaudeti neturi,jei skauda-neteisingai sedi.Atlosas turi buti pakeltas tiek kad sedetum tiesiai,o ne sudribus sedynej,visada turi buti atsiremus pilnai i atlosa, "nekabeti" ant vairo,istiesus rankas riesai turi guleti ant vairo virsaus.Tiesa,ne visose masinose patogios sedynes,as su astra vazineju,tai ten sedyne tiek patogi,kad neskauda net tada kai kitose padetyse skauda,galiu nors ir para vaziuot ax.gif .jei sedyne nepatogi-uz nugaros ties juosmeniu galima uzsikisti mazyte pagalvele (taip vazineju su darbine).Aisku,jei keliones metu pavargsti-reikia stoti,pasivaikscioti ir butinai pasirazyti,labai gerai atpalaiduoja smile.gif . masaziniu apklotu as asmeniskai nenaudoju,nes su jais isciuoziu is sedynes blush2.gif svoris mano per mazas jiems... biggrin.gif bet yra kas naudoja ir labai patenkinti.Bet jei nesusireguliuosi viso kito tai jie nepades...
Atsakyti
as irgi mezgiau, mezgu ir , manau, megsiu. Taciau reikia nepamirsti nugarytes. pasirazau, gydytoja parode kokiuspratimukus padaryti pertraukose tapr mezgimo ar darbo prie kompiuterio. uzvakar buvau pas reabilitologe, paskyre fizioterapija ir masazus. patare pas kuri masazista nueiti. nuejau susitarti del laiko, tai net pabugau doh.gif maike be rankoviu, vyrukas kaip reikiant raumeningais peciais (kaip kulturistas), issisiepes iki ausu, toks su humoro jausmu smile.gif ziuresiu kaip cia bus su tais masazais. gal gerai islauzys tuos mano sustingimus smile.gif atsiliepimai apie ji geri.
Atsakyti
Na, man rankdarbiaujant neskauda (esu patogiai susitvarkiusi vietą, kurioje sėdžiu tokius darbus darydama). Gal taip yra ir dėl to, kad kaklu niekada nesiskundžiau, o problemos su juosmeniu. Matysis, ką gydytoja pasakys. Dabar sau nebeleidžiu jokių pratimų ar panašių dalykų. Žinoma, per tas kelias savaites gal nieko ir nebeatsitiktų, bet neberizikuoju.
Labai ačiū dėl atsakymo apie paklotus (sėdynę aš gerai nusireguliavusi). Dar nepirksiu. Pažiūrėsiu, gal ir nestreikuos nugara važinėjant. Tuo labiau, kad šiuo metu ir šiaip vėl beveik nebeskauda, nebent pavargstu.
Atsakyti
O as siandien sporto klube buvau...tai taip atsargiai atsargiai,su paciais maziausiais svoriais...paskui paplaukiojau ir masazinej vonioj padrybsojau...Na,blogiau nera,galva tik kazkokia skausminga ir papykina biski,na,kaip ir visuomet po mankstu... ax.gif
Atsakyti
Sveikos,merginos,kaip nugarytes? Gavau magnetinio rezonanso atsakyma-kakle turiu isvarza,pradine stadija,treciadieni eisiu i poliklinika,ziuresim,ka su manim darys...kamuoja skausmai,lengviau tik po baseino sporto klube buna...kazkaip itariu,kad tos isvarzos is pradziu gal dar ir nebuvo,bet po visu mankstu umioj stadijoj... g.gif Pasieskojau info apie isvarzu gydyma,tai visur raso kad umioj stadijoj butinas lovos rezimas,ir tik nurimus skausmams-fizioterapija ir mankstos,o man visa sita is karto skyre...kazkaip itariu,kad ir tos isvarzos pradzioje gal nei nebuvo dar... g.gif
Atsakyti
Galiu parekomenduoti gera gydytoja Vilniuje. Kazkada turejau problemu su nugaros skausmais ir zarnynu,suzinojau apie ji is straipsnio laikrastyje,nuejau i klinika pas ji,paskyre gydyma. Per dvi savaites pagerejo situacija su zarnynu,del nugaros stebuklu nesitikejau nes problemos buvo gan rimtos,bet per nepilna menesi laiko jau galejau pamirsti problemas su nugara. laugh.gif Iki siol esu jam be galo dekinga. blush2.gif Poliklinikose per pora metu man niekas praktiskai nepadejo. Jeigu nepasikeite numeris bus sitas: 865502885,vardo nepamenu,jeigu rasiu jo vizitine - parasysiu.
Atsakyti
QUOTE(Neringa72 @ 2012 01 17, 23:05)
Galiu parekomenduoti gera gydytoja Vilniuje. Kazkada turejau problemu su nugaros skausmais ir zarnynu,suzinojau apie ji is straipsnio laikrastyje,nuejau i klinika pas ji,paskyre gydyma. Per dvi savaites pagerejo situacija su zarnynu,del nugaros stebuklu nesitikejau nes problemos buvo gan rimtos,bet per nepilna menesi laiko jau galejau pamirsti problemas su nugara. laugh.gif Iki siol esu jam be galo dekinga.  blush2.gif  Poliklinikose per pora metu man niekas praktiskai nepadejo. Jeigu nepasikeite numeris bus sitas: 865502885,vardo nepamenu,jeigu rasiu jo vizitine - parasysiu.

Kokiu budu gyde ir kokia kaina? Nes man,isivaizduoju,galetu padeti nebent kokie tempimai...arba operacija,jei bus blogiau... g.gif O gydymasis privaciai kol kas nesisviecia,ner is kur pinigu paraut... schmoll.gif bet aciu 4u.gif butu gerai varda,pavarde gydytojo suzinot,jei rasi... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos paneles,
Radau sita tema netycia, bet ji man is tikruju yra labai aktuali.
Taip atsitiko, kad 26 metu teko operuotis stubura del isvarzos (pries metus ir 3 menesius). Neturejau kitu variantu: neirochirurgas pasake, arba ant vezimelio sedesi ir po savim eisi, arba darom operacija... Kiek streso buvo, baimes, asaru.. ziauru prisiminti, ypac kai nesu iz glezniausiu ar panikuojanciu del visko zmoniu.. Taigi, ar Dievulis pagelbejo, ar siaip pasiseke, bet per savaite pavyko mano neirochrurgui neeiles tvarka paguldyti mane i Lazdynu ligonines neurologijos skyriu ir isoperuoti. Po to reabilitacijos laiktarpis, bandymas sugrizti prie normalaus pilnavertisko gyvenimo, ko is tikruju niekada jau neivyks- visa likusi gyvenima teks save tausoti, atsisakyti kazko, stebeti save, derinti kruvi, kad problemos neatsinaujintu. Zinau, kad po pirmos operacijos, 80% teks darytis ir antra, sudetingesne, su konstrukcijomis ir ilgesniu reabilitacijos laikotarpiu.. Kiekviena diena kaip ant bedugnes krasto.. Nieks nenori likti ligonis, arba jaustis nepilnavertis.
Siaip, problemu su stuburu visada turejau, nuo pat 16 metu reumatas kankino, visada buvau apkunoka, esu gan auksta (1,73 m), bet kad ir kaulas stambus, tai daug ka duoda, niekada nesu sportavusi (tiesiog seimoj niekas nesportavo, tai ir nebuvo kam paskatinti). O realios problemos su skausmais prasidejo pries puse metu iki operacijos. Is pradziu jauciau tik nemalonu skausma dubens srytyje, jis nepraeidavo, veliau perejo i liemens sryti. Kazkaip is karto nusprendiau pradeti veikti, ejau pas pazistama jauna kenezeterapeute, uzsiiminejo ji su manimi privaciai.. Stai nuo tada ir prasidejo visos mano bedos.. Skausmas is nugaros srities perejo i desine koja, tai buvo umus, dylgciojantis (pulsacija) skausmas, per kuri negalejau normaliai paeiti, miegoti ant nugaros jau nebegalejau, ilgai nesvarscius nuejau pas savo terapeute ir pareikalavau siuntimo pas neurologa, neurologe (kuri pasirodo esanti poliklinikos vyr.daktaro zmona - visiskai nekometentinga persona), patikrino mane, ir nustacius achilo kulno reflekso nebuvima, paskyre rentgena, kurio teko laukti 2 savaites. Visa ta laika vaiksciojau pas savo kinezeterapeute, sventai tikedama, kad tai man pades, bet jokiu pagerejimo simptomu nebuvo matyti. Po rengeno, vel ejau pas ta pacia neurologe- ji pamaciusi nuotrauka, nustaciusi osteochondroze, pasake, kad reikia darytis MRT, kuri pasidariau toje pacioje poliklinikoje,nemokamai, kadangi neurologe siuntima isdave. MRT parode kad turiu 2!! isvarzas, viena is kuriu tokia didele, kad bet kuria minute gali trukti.. ir tada.. pacios suprantas kas galejo buti.. Bet labiausiai mane nustebino, mano neirochirurgo reakcija, kad as, turedama tokias isvarzas, dar pavaikstau ir ant kulnu ir ant koju pirstu (nors man jau buvo prasidejusi desines kojos paroze, o vaiksciodama slubavau baisiai, kaip senute), be to, jis pridure viena dalyka, kuris mane nuzude - turint stuburo isvarza, nors ir maziausia, JOKIU BUDU NEGALIMA daryti joki patempimu, stuburo sukinejimu ir pan. Stuburas turi buti stabiloje padetyje.. Geriausia, kas patariama daryti- tai preso pratimai.. Praktiskai visi pratimai kuriu mane mokino mano kinezeterapeute buvo tempimo pratimai... Galima kaltinti ja uz nekompetencija, ir tai, kad galimas dalykas, jok pokyciu stubure atsiradima, mano sedimas darba, arba didelius fizinius kruvius, kurious patyriau, kai dirbau fizini darba, arba paskatino autoivykis per kuri as buvau partrenkta masinos kai dar buvau 22, o gal ir genetika (mano mociute turejusi tokiu paciu problemu su stuburu, ir berods mamai yra pokyciu) tikrai galiu kaltinti save uz aplaiduma, neapdairuma, manyma, jog "paskaudes ir praeis, nieko tokio". Bet jokie kaltinimai nepades, kai beda jau atsitiko...
Po operacijos man buvo pasakyta, stuburo lyga issigydyti neimanoma, ji progresuos, galima tik suletinti si procesa, o daryti tai reikia saugojant save, reguliariai darant pratymus, keiciant mityba, metant svori, priziurint save.. Dabar fiziniai pratimai- mano rutina, negaliu nesiotis sunkumu, turiu stebeti save kaip judu,kaip sedziu, kaip pasilenku (nuo keliu pasilenkiame!! smile.gif ), numeciau svori, verciu save valgyti daugiau juodos duonos, sviesto, kitu pieno produktu, zuvies, pradejau vaikscioti i baseina ( su instruktoriu ismokau taisiklingai plaukti), sporto klubas (nors labai rybotai galima dirbti su treniruokliais).. Bandau daryti viska, kas galetu atideti 2-os operacijos laika.. Neatisistaciau visiskaip po operacijos - isliko paroze, kartais jauciu skausma stubure, bet tai ne tas pats, ka jutau, kai turejau isvarza.. nepalyginami dalykai. Todel ir nenoriu patirti to paties po tokio trumpo laikotarpio.. is vis nenoriu to dar karta patirti.. Baisu..
Po sio ivykio, kuris perlauze mane ir padare kitu zmogumi, galiu tik viena pasakyti, kas vyksta musu gyvenime, bloga ar gera, nesvarbu,- viskas bus tik i gera. Ir as tuo sventai tikiu. Svarbiausia tai, kaip tu priimsi viska, ka siuncia tau likimas.. Kas musu nenuzudo- daro mus stipresnius.
Noriu palinketi stiprybes toms ir tiems, kuriems tenka eiti siuo keliu. Linkiu isminties tiems ir toms kurios eina link sio kelio - nedelskite, pradekite nuo mazu dalyku, darykite viska, kas padetu isvengti hirurgines intervencijos. Linkiu tiems ir toms, kas yra toli nuo sio kelio niekada prie jo ir neprieti. smile.gif)
Mylekit save ir savo gyvenima - darykite viska, kad pilnavertiskai galetumete dziaugtis juo. smile.gif)
Su Pagarba,
Ta, kuri patyre skausma ir ismoko su juo kovoti. smile.gif)
P.S. atsiprasau uz toki ilga komentara.. 4u.gif
Atsakyti
Opossumus, jum linkiu istvermes, kantrybes ir optimizmo jusu ligos kelyje. Grazius zodzius parasete apie priemima visko, ka siuncia gyvenimas smile.gif
Tegu jusu istorija ir kitoms buna pamoka, o butent, jei yra problemu, geriau pirmiausia issitirti, o ne uzsiimti saviveikla ir eiti pas pazistamas kineziterapeutes (tikiu, kad ji norejo tik gero).
Atsakyti
sveikutes,
jusu temute labai gera, bandziau ieskoti, bet manau jus butumet geriausias mano patarimas,
norejau suzinoti kur vilniuje geriausiai ir greiciausiai butu galima padaryti magnetini rezonansa nugarai? radau keleta privaciu kliniku bandysiu paskambinti ir kainu pasiteirauti... bet gal ir jus ka galetumet patarti.
aciukas.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 01 17, 22:29)
Kokiu budu gyde ir kokia kaina? Nes man,isivaizduoju,galetu padeti nebent kokie tempimai...arba operacija,jei bus blogiau... g.gif O gydymasis privaciai kol kas nesisviecia,ner is kur pinigu paraut... schmoll.gif bet aciu 4u.gif butu gerai varda,pavarde gydytojo suzinot,jei rasi... 4u.gif

Jis manualine terapija uzsiima,tai yra kaip tik tempimai,masazai ir t.t. Del kainos tai isivaizduoju kad apie 50 - 150 lt vienas seansas,bet cia jau reikia skambinti ir klausti g.gif Radau biski apie ji internete: Nikolaj Lobanov http://www.sveikatos...t/manualine.htm O cia kaip supratau jo sveitaine bet neradau kaip i lietuviska versija perjungti: http://doctornik.lt/...-04-19-07-31-59 Sekmes,siulau paskambinti,papasakoti problema,seip jis yra tikrai nuosirdus zmogus,jeigu gales padeti tai gales,jeigu negales parekomenduos kita gydytoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa72 @ 2012 01 31, 12:57)
Jis manualine terapija uzsiima,tai yra kaip tik tempimai,masazai ir t.t. Del kainos tai isivaizduoju kad apie 50 - 150 lt vienas seansas,bet cia jau reikia skambinti ir klausti g.gif  Radau biski apie ji internete: Nikolaj Lobanov http://www.sveikatos...t/manualine.htm O cia kaip supratau jo sveitaine bet neradau kaip i lietuviska versija perjungti: http://doctornik.lt/...-04-19-07-31-59 Sekmes,siulau paskambinti,papasakoti problema,seip jis yra tikrai nuosirdus zmogus,jeigu gales padeti tai gales,jeigu negales parekomenduos kita gydytoja  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti