Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmas

Apklausa: Į ŠIĄ TEMĄ UŽSUKAU, NES: (223 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Daniulis, tempimo pratimai yra geris smile.gif Tik labai atsargiai, is leto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2010 11 06, 17:49)
Daniulis, tempimo pratimai yra geris smile.gif Tik labai atsargiai, is leto smile.gif

Darau jau dveji metai kasdien. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hisense @ 2010 11 06, 16:44)
Turiu problemu su nugaros skausmu ir as.Pirmame puslapyje ideti pratimai turbut ne visi tinka ,reikia atsirinkti kurios galima daryti ,o kurios ne?Gal galite patarti 4u.gif
Nedaryk tokių pratimų, jei joks gydytojas ar kineziterapeutas pagal Tavo konkrečią problemą nenurodė, ką ir kaip galima, o ko negalima daryt. Mat ne visiems bet ką galima, kad ir stengiantis, gali nežinodama sau pakenkt, nebent esi visiškai sveika, tada nieko 4u.gif
QUOTE(vaižgantė @ 2010 11 06, 17:55)
Darau jau dveji metai kasdien.  thumbup.gif

Aš tik keletą mėnesių, bet dar nė dienos nebuvo, kad nedaryčiau smile.gif

Štai ką radau, kaip negalima judėti:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 06 lapkričio 2010 - 19:01
Labas vakaras 4u.gif
Jungiosi prie jusu doh.gif
Stuburo osteochondroze turiu jau apie 5 metus.Pries 1,5 metu man pradejo tirpti desine ranka,baisus skausmai dewsines peties ir tik dabar rado priezasti.Mano diagnozes yra tokios.
1. Stuburo ir kaklo osteochondroze
2 kaklo diskai labai ploni
3 Sanariu kalkejima
4 Desines peties sanario ankstumo sindromo RO pazymiai (nelabai supratau ka tai reiskia,nes gydytoja tiek visko prikalbejo doh.gif )
Su skausmu gyvenu ir diena ir nakti,su desine ranka net tusu pasidazyti negaliu verysad.gif
Gydytojas sake kad reiketu darytis operacija,bet kaip zmogus jis man nepataria jos,nes ten sunkiai prieinama vieta,reiketu daryti keleta operaciju ir labai didele tikimybe kad nevaldisiu rankos visai verysad.gif

Tai dabar man paskyre manksta,baseina ir dar 3 proceduras.
Norejau paklausti ar pas ka nors yra kazka panasaus? kaip jums sekasi gydytis?
Atsakyti
Man irgi kaklinėje dalyje yra osteochondrozė. ax.gif Rankų tirpimai gerai žinomi...Iki šiol pamenu, kaip kartą išsigandau, kai nusivilkau paltą ir staiga nutirpo visa kairė ranka...Pamaniau, gal čia man širdis...Bet ne...
Atsakyti
Džakonda', o kaip ilgai su tuo kankiniesi? Kaip supratau, tik valstybiškai gydaisi? Pas ka? Kiek laiko? Ar konsultavaisi su vienu ar keliais neurologais? Ar jau darei mankštas? Jos ne individualios, žinoma? ax.gif

Man biškulį baisu - paauglystėje, kada buvo nustatyta stuburo skoliozė, buvau tąsoma po masažuotojus, vertė daryti mankštas, o mama (čia greičiausia saviveikla) du metus kasdien pati rytais prieš mokyklą mane versdavo daryti žvakę...
Kai ėmiau domėtis savo išvaizda pastebėjau, kad negražus mano kaklas, netinka surišti viršuje ar trumpi plaukai. O vieną kartą, kai buvau sanatorijoje po akies operacijos, surakino visą kaklą. Po mėnesio atleido, o niekas nė nesusiprotėjo, kas tai buvo.
Visai neseniai mama pasakė, kad turiu suaugusius du kaklo slankstelius. Pasičiupinėjau, kad taip ir yra - vienoje vietoje kaklas tiesiog ,,perlūžęs" - vienoje vietoje tiesiog labai staiga įlinkęs į vidų,- del to visiems atrodo, kad aš kūprinuosi.
Itariu, tik laiko klausimas, kada manęs laukia tas pats. Kažko reikia imtis, tik neįsivaizduoju ko g.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 11 06, 22:16)
Džakonda', o kaip ilgai su tuo kankiniesi? Kaip supratau, tik valstybiškai gydaisi? Pas ka? Kiek laiko? Ar konsultavaisi su vienu ar keliais neurologais? Ar jau darei mankštas? Jos ne individualios, žinoma?  ax.gif

Kankinuosi apie 2 metus,pries mazdaug 1.5 metu kreipiausi pas gydytojus.
Gydausi valstybiskai,is pradziu vaziavau i sapiegos ligonine pas neorologa,jis pasake kad cia viskas del kaklo disku,man paskyre masazus,sildymus ir tp. Praejau visa kursa ir nieko nepadejo.Tada vel nusiunte mane pas neorologa,tik papuoliau pas kita,tai padare man kompiuterine tomografija,pasake kad man kazkas su ranka ir nusiunte i santariskius pas mikrochirurga.Mikrochirurgas nusiunte darytis kaklo magnetini rezonansa ir pasake kad del disku man negali taip skaudeti ir tirpti ranka.Jis nusiunte mane pas traumotologa,traumotologas siunte sviesti peti,tada padarem peties echo ir tada nusiunte atgal pas neurochiruga.Na ir tik pries keleta savaiciu man nustate visas sitas diagnozes.
Manksta dariau labai seniai kai tik nustate stuburo osteochondroze,o dabar tiesiog nemie darau manksta.

Dabar kai atvaziavau pas savo gydytoja ji nusiunte pas reabilitologa,na ir man paskyte baseina,ergoterapija,kineziterapija,darsonvalizacija,ir dar rankos manksta kazkoki,nes mano ranka labai silpna.
Reabolitologe kazka uzsimine apie ligonine,sake butu neblogai atsigulti dviem savaitem praeiti jau pilnai reabilitacija.Na ziuresiu kaip ten bus,nuo pirmadieniu pradesiu lankyti sitas proceduras.Paskui Reabilitologa duos atsakyma musu gydytojai ir vel turesiu vaziuoti pas neurologa.Bet pas koki vaziuoti-nezinau.Nes dar nesutikau normalaus neurologo g.gif
Atsakyti
Džakonda' doh.gif Kad tik Tau pasisektų išsivaduoti iš skausmo 4u.gif
Gal aktyviau pasiieškok neurologų, įtariu, ir valstybinių būna neblogų ax.gif
Baseiną lankai? Labai gerai padeda sutvirtinti viso kūno raumenis.

Šiaip mano mama prieš keliasdešimt metų turėjo bėdų, sąlygojamų stuburo, su ranka. Galavosi skausmu, o rankos net iki pečių lygmens negalėdavo pakelt. Spjovė į viską, prisipirko jogos knygų ir diletantiškai viską iš eilės darydama per metus pasveiko. (Gal todėl ir mane vertė žvakę daryt g.gif ). Daugiau niekada bėdų neturėjo. Manau, kad jai pasisekė, nes dešinės rankos iš esmės nevaldė unsure.gif

Su savo stuburo apačios problema aš irgi ėjau į polikliniką - neurologė pasiūlė vaistus ir reabilitaciją, po kurios jos žodžiais man galutinai ir negrįžtamai turėjo koja nukabt. Ech, būč neturėjus lialios, būč galėjus aplankyti daug valstybinių gydytojų (aš čia valstybinėse institucijose laukaint patekimo pas gydytoją gaištamą laiką turiu omeny), gal būtų atsiradęs geras g.gif
Atsakyti
Baseina tik dabar pradesiu lankyti,nes tik nuo rugsejo mano mazoji pradejo lankyti darzeli,tai neturejau kaip lankyti baseina,nes nebuvo kam vaiku palikti.

O skausma jauciu visada,viena diena daugiau,kita maziau,bet skauda pastoviai verysad.gif vairuoju automata,nes mechinine negaliu perjungineti.
Kartais net lekstes negaliu pakelti,o siaip man gydytojas uzdraute kilnoti daugiau nei 3 kg,nes sake kad gali paralizuoti.
Teko daug iprociu pakeisti,daug ka ismokau daryti kaire ranka,tik rasyti ir pjaustyti negaliu su kaire,neiseina.
Sesuo su mama padovanojo man gydomaji magneta,nes kai kuriems jis padeda,nors netikiu tokiais stebuklais,bet nesioju.Nesioju ji apie savaite,tai jis net spalva pakeite,bet aisku skaumai niekur nedingo.

Nuo vaistu jau bloga darosi,nuo B grupes vitaminu mane jau beria,ir siaip mano organizmas labai jautriai reaguoja i vaistus,labai daznai jauciu salutinius poveikius,man net nuo paprastu vitaminu kur parasyta kad salutinio poveikio nera-man jis yra,ir viena karta buvo taip blogai kad galvoaju greitaja kviesti.Jau ir skrandys pradedavo streikuoti tai nustojau gerti visus vaistus.
Atsakyti
Dzakonda, laikykis 4u.gif Paskaitau ir labai liudna pasidaro verysad.gif
Man kaklo srity du slanksteliai yra suauge doh.gif Niekad nesidariau kaklo srities mrt, bet manau, kad yra ir daugiau problemu, nes karts nuo karto (ypac kai pavargstu) tirpsta du desines rankos pirstai doh.gif Atrodo, kas cia tokio, du pirstai, bet realiai nieko nebegali su ta ranka daryti, nes nieko nejauti doh.gif
Tai galiu isivaizduot ka reiskia jei visai rankos nejauti, net negali perjungineti begiu doh.gif
Gal tau geriau negaisti laiko su poliklinikom ir gultis normaliai i ligonine??? Ten ir istirs iki galo ir reabilitacijos kursa vietoj praeisi nereiks poliklinikoj eilese stoveti? g.gif ax.gif Arba pataupyk babkes ir nueik pas tikrai gera neurologa privaciai. Gal gales daugiau pagelbet? 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Džakonda, sveikatytės tau kuo didžiausios 4u.gif Ir daugiau optimizmo 4u.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jau ruosiuosi i santariskes,tikiosi tos proceduros pades nors kiek smile.gif
Atsakyti