Aš savo stipendiją mamos vitaminams ir maistui išleisdavau, pati tranzuodavau į mokslus žiemą esant šalčiui -30, eidavau pėščiom iki barako per pusę Kauno, nes neturėdavau ant talonėlio. Mano mama serga, ir turbūt nebepasveiks deja niekada. Atsidūrus gyvenime tokioj situacijoj ant sleksčio yra mama-nėra mamos, daug ką apsuki savo smegeninėj ir bandai bent jau trumpai akimirkai padaryti mamą laiminga, nors ne piniguose laimė, ir jau už jokius pinigus jai sveikatos nebenupirksiu. Aprūpinau ja slauge, patalyne, gražiom vazoninėm gėlėm, televizoriumi su distanciniu...ir anūku. Stengiuosi dažniau nuvažiuoti- ji to labiausiai laukia.
QUOTE (Nega @ 2004 06 01, 15:07) |
Ritukas rašė: "Tik man abidna, kad mano uošviai visai gerai gyvena, bet mums su vyru visai nepadeda". Kokia pažįstama situacija. Pas mus buvo toks metas, kai mes su vyru gyvenome lyg ir atskirai- aš gimus vaikui buvau pas savo tėvus, o jis- pas savo, nes dirbo ten pas juos bendrovėje, ir patogiau buvo. Tai mano vyrelio visą atlyginimą tėvai be jokių skrupulų privatizuodavo, o aš su vaiku turėjau gyventi iš savo tėvų pinigėlių, nes buvau studenčiokė, ir savo pinigų nelabai turėjau. ![]() Situacija ir dabar panaši. Mano dirba tik mama, tėtis gauna minimalią algą, tikrai sunkiai verčiasi, bet visada paklausia, ar mums užtenka visko ( mes irgi paskolą atidavinėjam), jei mato, kad anūkams kažko labai reikia, tai nuperka. O iš uošvių- tai tik špygutę... Kažkada tai tikrai buvom į duobę įkritę, labai reikėjo paramos, tai vyrelis mamos paprašė, bet šnipštą gavo. Tuo tarpu dukrai visada atranda. Mes su sese, dabar kai abi dirbam, tai mamai vis ką padovanojam, ko labiausiai reikia- ar gražią bliuzelę, ar kvepalus, ir skanumynais vis stengiamės palepinti, kai namo važiuojam. O važiuojant pas uošvius tai man ranka nekyla ką nors vežtis, nes žinau, kad prie stalo vis tiek nepakvies, nebent pataikytume, kai dukra bus užsukusi, tada nebebūna kur dingti ![]() |

Isvis skaitau,nera ko laukti is tevu pagalbos kai susitoki,nebent jei jie turtingi labai ir gali savo vaikui kazkom padet.
As nekada nelaukiau paglbos is savo tevu ir is uosviu,net pykdavau del to kad kartais ikisdavo ka nors.Nes ateina ta diena kada uosvei prikisa ta pagalba. Dabar nepadedu nei savo tevams nei kitai uosvienei nes neturiu is ko.O ir draudziu jai ta daryt,nes jau i skola ilindom per ta geruma jos.Dave vyrui aukso uz 600lt kad uzstatitumem,nes vaikui gimstant reikejo,o vyras to metu nedirbo menesi,tai dabar tiek prisirinko jau procentu kad net bloga ir abidna darosi.Kai dave ta auksa sakiau jai nereikia issiversim be tu pinigu,bet nepaklause mane vyras ir ji.Po savaites jau tu pinigu neberekejo,bet mano vyras jau ir tos isleides buvo o kur as iki siol nezinau

tik vieną kartą parėmiau tėvą finansiškai, o jie mane nuolat po truputį remia
, bet manau, kad teks kažkada paremt juos ir savo krikšto mamą, kaip suprantu
, ir, aišku, savo vaikus.

QUOTE (Bitkresle @ 2004 05 31, 07:11) |
Aišku, mano tėvai irgi turi visokių santaupų, be to, 4 kambarių butą (kai aš išeisiu, jiems tikrai tokios didelio nereikės) - bet... Mane ima pyktis dėl to, kad jie nelabai stengiasi kažkaip taupiau gyventi, pvz., buto parduoti net nesiruošia, mama sako, kad netekusi darbo naudos savo santaupas, išlaikys tėvą (jo visa pensija sueina butui apmokėti), dar yra sodas su nameliu (tik namelis toks... pašiūrė...), bet jo irgi neparduos... Žodžiu, man kartais toks jausmas, kad mano mamai visai patiktų būti auka... Kad galėtų pasakyti, jog nėra pinigų... Kažkaip piktai parašiau, bet taip ir jaučiuosi... Manyje nuolat grumiasi pyktis ir gailestis. Iš vienos pusės - tikrai gaila savo tėvų, tikrai graudu darosi, kai mama tuo pačiu palteliu vaikšto nuo tarybinių laikų... Apie batus jau nekalbu, nes abu mano tėvai nešioja savo jaunystės batus arba kokius nors pačius pigiausius, pirktus turguje ar pan. Bet man niekaip "nedaeina", kam to reikia, kai gyvenam 100 kvadr.m bute... Sako, kad paliks tą butą man ir broliui... Bet kas man iš to, jei dabar gyventi reikia? Aš irgi visaip stengiuosi taupyti, dirbti, kažkurią žiemą visą pravaikščiojau kiaurais batais, po to gavau kiaušidžių uždegimą ir turėjau krūvą pinigų sumokėti už vaistus (kurie kainavo tiek pat, kiek ir nauji batai... būčiau geriau batus nusipirkus...). Išsiliejau čia, gal ir ne vietoje, bet jūs turbūt suprasite mane... |
oi kokia pazistama situacija

as stai pries pati jau kurdama seima, nedaug beliko iki tos pradzios
galvoju, kad uz savo vaikus galeciau atiduoti viska viska viska
uztat nesuprantama kaip viena gali myleti, o kito ne....
Turiu drauge, kuri labai sunkiai gyvena ir stai jai besilaukiant jau treciojo vaikelio, gyvena pakolkas visi trys (dab turi greit gimti dvynukai) lab mazam kambareli, su tokiu suodziu pilna krosnim, vaikams ten siaubingos salygos, o jos tevai vieni patys gyvena dideliam name, pasiturinciai, stai neseniai nusipirko naja 2000 metu laidos automobili, deja savo dukrai ir jos seimai nepadeda, neduoda ne cento, o ateje sako ir dar su panieka ,kokioj skylej gyvenat , nejaugi nesugebat ko nors geresnio susirast, esat visa seima nevykeliai
o priezastys yra dvi- pirma, drauge yra toji, kuri savo gimimu sugadino mamai karjera ir taip liko pazymeta visam laikui
antra, susirado jos tevu nuomone netinkama vyra
beje, drauge yra is 4 vaikus seimos- visi kiti trys buvo laukiami ir popinami, o ji kaip Pelene

Turiu drauge, kuri labai sunkiai gyvena ir stai jai besilaukiant jau treciojo vaikelio, gyvena pakolkas visi trys (dab turi greit gimti dvynukai) lab mazam kambareli, su tokiu suodziu pilna krosnim, vaikams ten siaubingos salygos, o jos tevai vieni patys gyvena dideliam name, pasiturinciai, stai neseniai nusipirko naja 2000 metu laidos automobili, deja savo dukrai ir jos seimai nepadeda, neduoda ne cento, o ateje sako ir dar su panieka ,kokioj skylej gyvenat , nejaugi nesugebat ko nors geresnio susirast, esat visa seima nevykeliai
o priezastys yra dvi- pirma, drauge yra toji, kuri savo gimimu sugadino mamai karjera ir taip liko pazymeta visam laikui
antra, susirado jos tevu nuomone netinkama vyra
beje, drauge yra is 4 vaikus seimos- visi kiti trys buvo laukiami ir popinami, o ji kaip Pelene

QUOTE (Cikadele @ 2004 06 08, 19:40) |
as stai pries pati jau kurdama seima, nedaug beliko iki tos pradzios ![]() ![]() Turiu drauge, kuri labai sunkiai gyvena ir stai jai besilaukiant jau treciojo vaikelio, gyvena pakolkas visi trys (dab turi greit gimti dvynukai) lab mazam kambareli, su tokiu suodziu pilna krosnim, vaikams ten siaubingos salygos, o jos tevai vieni patys gyvena dideliam name, pasiturinciai, stai neseniai nusipirko naja 2000 metu laidos automobili, deja savo dukrai ir jos seimai nepadeda, neduoda ne cento, o ateje sako ir dar su panieka ,kokioj skylej gyvenat , nejaugi nesugebat ko nors geresnio susirast, esat visa seima nevykeliai o priezastys yra dvi- pirma, drauge yra toji, kuri savo gimimu sugadino mamai karjera ir taip liko pazymeta visam laikui antra, susirado jos tevu nuomone netinkama vyra beje, drauge yra is 4 vaikus seimos- visi kiti trys buvo laukiami ir popinami, o ji kaip Pelene ![]() |

QUOTE (Soul @ 2004 06 03, 10:46) |
A savo stipendij? mamos vitaminams ir maistui ileisdavau, pati tranzuodavau ? mokslus ?iem? esant al?iui -30, eidavau p??iom iki barako per pus“ Kauno, nes netur?davau ant talon?lio. Mano mama serga, ir turb?t nebepasveiks deja niekada. Atsid?rus gyvenime tokioj situacijoj ant sleks?io yra mama-n?ra mamos, daug k? apsuki savo smegenin?j ir bandai bent jau trumpai akimirkai padaryti mam? laiminga, nors ne piniguose laim?, ir jau u? jokius pinigus jai sveikatos nebenupirksiu. Apr?pinau ja slauge, patalyne, gra?iom vazonin?m g?l?m, televizoriumi su distanciniu...ir an?ku. Stengiuosi da?niau nuva?iuoti- ji to labiausiai laukia. |
Pas mane situacija ta pati

QUOTE (gven @ 2004 06 13, 00:30) |
Pas mane situacija ta pati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tikrai baisu gven

QUOTE (miau @ 2004 06 12, 23:58) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() |

Tikrai labai baisu, kai tevai dar jauni, atrodo turetu buti paciame jegu zydejime, o prikaustyti pire lovos ar invalido vezimeliu

as esu labai dekinga mamai, kad ji atiduodama jau beveik paskutinius savo pinigelius, leido man studijuoti. sunku buvo ir jai, ir man. bet dabar kiek galedama stengiuosi pati padeti mamai finansiskai nors retkarciais po trupuciuka
nes ji tokia gera

QUOTE (Nega @ 2004 06 01, 13:08) |
Kokia pažįstama situacija. Pas mus buvo toks metas, kai mes su vyru gyvenome lyg ir atskirai- aš gimus vaikui buvau pas savo tėvus, o jis- pas savo, nes dirbo ten pas juos bendrovėje, ir patogiau buvo. Tai mano vyrelio visą atlyginimą tėvai be jokių skrupulų privatizuodavo, o aš su vaiku turėjau gyventi iš savo tėvų pinigėlių, nes buvau studenčiokė, ir savo pinigų nelabai turėjau. ![]() |