Greiciausiai busiu netaip supratusi savo dukra...Ka reiketu studijuoti norint dirbti tarkim Novaturo atstovu uzsienyje,na tokiu kuris pasitinka turistus oro uoste,lydi i viesbucius,ekskursijas???
Pirmiausia Jusu dukrai reikia baigti universiteta arba bent jau kolegija. Nes Novature vienas is reikalavimu - aukstasis issilavinimas. Specialybe nera labai svarbi, bet daug is ten dirbanciu merginu yra baigusios kalbas. Labai padeda jei moka ispanu, italu, prancuzu, graiku ir t.t. kalbas. O paskui jau reikia eit i Novatura su CV, didele sypsena, entuziazmu ir viltim
Kursus organizuoja jie patys, tuomet, kai atrenka pretendentus. Siaip yra gidu kursai organizuojami turizmo departamentuose savivaldybese, bet tam kad gaut gido pazymejima, taip pat reikia aukstojo mokslo

Kursus organizuoja jie patys, tuomet, kai atrenka pretendentus. Siaip yra gidu kursai organizuojami turizmo departamentuose savivaldybese, bet tam kad gaut gido pazymejima, taip pat reikia aukstojo mokslo

Tikrai taip tam kad būt kelinonių vadovu būtina užsienio kalba ir aukštasis.Aš va vakar jau pasiėmiau pažymėjimą

Aš irgi labai noriu būti kelionių vadovu.
Bet tie, kurie dirba užsieny, pvz Novature ar kur kitur, yra vienetai
O norinčių patekti ten yra daug. Skaičiau jūsų diskusijas ir novaturo forume. Nejaugi ten dar nieko neišsiaiškinot? Juk tiek daug visko pripasakojo 
Oi beje, aš seniai sukūriau temą NORIU DIRBTI GIDU.KUR REIKIA STOTI? mokslo temoje
ten labai daug patarimų yra, daug ten besimokančių ir t.t.t...
Bet tie, kurie dirba užsieny, pvz Novature ar kur kitur, yra vienetai

Oi beje, aš seniai sukūriau temą NORIU DIRBTI GIDU.KUR REIKIA STOTI? mokslo temoje

Sveiki,
Ir as sia tema pasisakysiu
Mes su vyru abu savo laiku gidavom ir buvom kelioniu vadovais. As kursus baigiau TIC. Na tiksliau praslydau ir tiek. Jiems nesvarbu ar tu moki gerai ar ne - pazyejima gausi vis tiek. Mano tikslas buvo - ISMOKTI. Todel as dar po to dejau daug pastangu. O va vyras baige Kivedoje. Ten buvo viskas rimta, idomu ir naudinga. Po to abu gidavome sioje agenturoje. Tai tikru vadovu ir gidu as tapau butent ten. Tik ten suzinojau kaip idomiai pravesti ekskursija, suzinojau kaip elgtis su zmonemis, kaip valdyti krizines situacijas ir t.t. Iki siol mano gides idealas yra Kivedos direktore. Na jos pasakojimas taip uzkabina
Taigi, jei norite tik uzsideti pliusa - eikite i TIC
Jeigu norite ismokti - eikite i KIVEDA.
Ir as sia tema pasisakysiu

Taigi, jei norite tik uzsideti pliusa - eikite i TIC
Jeigu norite ismokti - eikite i KIVEDA.
nesamone
)
dirba kivedoj, tai reklamuoja
)
kaip galima ismokti bendrauti su klientais, jeigu jie net nesiteikia atrasyti emailo, kai teiraujiesi apie tuos gidus kursus
) tai kur cia pagarba klientams?
)

kaip galima ismokti bendrauti su klientais, jeigu jie net nesiteikia atrasyti emailo, kai teiraujiesi apie tuos gidus kursus

QUOTE(vavux @ 2007 09 07, 21:03)
nesamone
)
)
) tai kur cia pagarba klientams?
)

As jau treji metai kaip neturiu nieko bendro su turizmu ir sia agentura. Tiesiog as Kivedoje daug ko ismokau. Bet zinoma daugiau turbut priklauso nuo noro ir pastangu. Jeigu pats nenoresi, tai niekas is taves gido nepadarys. Be to reikia tureti ir kruva kitu savybiu: gera dikcija, pasitiketi savimi, moketi valdyti konfliktines situacijas, bendra isprusima tureti ir t.t. Tikrai pries eidami mokytis gido amato labai gerai ivertinkite ar tai JUMS. Na o romantikos sioje profesijoje ne tiek ir daug (ypac kelioniu vadovo darbe).
Tiesa, i Kiveda as nuejau budama jau ne naujoke sioje srityje. Daug jau mokejau ir zinojau. Na bet ten gidai kiek kitokie. Ten as ismokau ne siaip pravesti ekskursija, o persmelkti ja kazkuo. Pvz. sali pateiki per kazkokios asmenybes prizme, kazkoki architekturos stiliu - per to laikmecio gyvensena ir .t.t. Zodziu, ismokau kapstyti daug giliau ir pateikti viska daug idomiau. Ko linkiu ir Jums. Nesvarbu kur mokysites...

QUOTE(rasulkadz @ 2006 02 01, 00:15)
Laba
Norėčiau gauti įvairios informacijos apie gidų kursus.Labiausiai mane domina ar ši "profesija" Lietuvoje perspektyvi?
Kažkaip nesinori leisti pinigus vėjais.Kas iš to, jei baigimo pažymėjimas gulės stalčiuje
Žinau tik tiek,kad šie kursai gana brangus (apie 800lt).Taigi laukiu jūsų atsiliepimų,kaip jau ir minėjau, pravers bet kokia informacija 

Labas, esu baigusi gidu kursus ir turiu nemazai darbo patirties atvykstamojo turizmo srityje. Sakyciau, jei labai patinka toks darbas ir jei esi tinkama tokiam darbui, verta pabandyti. Sezono metu darbo gidams netruksta, ypatingai retesniu kalbu gidams. O ziema viskas aprimsta.
Bet jei galetum derinti gido darba su kitu, tai isvis super

aš šiuo metu labkau turizmo asociacijos kursus, super super
yapč man istorijos dėstytojas patiko, nu nerealus
tik va dabar reikia pradėti ruoštis istorijos egzaminui, tai kažkaip teks prisiminti studijų laikus ir mokymąsi per naktį...
yapč man istorijos dėstytojas patiko, nu nerealus

tik va dabar reikia pradėti ruoštis istorijos egzaminui, tai kažkaip teks prisiminti studijų laikus ir mokymąsi per naktį...
Lietuvos turizmo asociacijos tinklalapyje neradau info apie kelioniu vadovu kursus.
Ten organizuojai tik gidu kursai?
Gal galite patarti kur geriau lankyti kelioniu vadovu kursus-Kivedoj, Vilniaus turizmo inf. centre, ar Euroj?