sluotaplius, kiek laiko jus kartu? Ar turit kažkokios veiklos be šeimos? Darbas, verslas?
Man, remiantis asmenine patirtimi susidarė įspūdis, kad šeimos moterys, auginančios vaikus, nedirbančios arba gaunančios žymiai mažesnes pajamas nei vyrai, sunkiau perneša skyrybas ir/ar jaučiasi labiau pažeidžiamos. Ir pagrindas būtent finansinis nestabilumas. Gal būsiu išvadinta materialiste, bet jei nėra problemų su pinigais, tai koks skirtumas, kad mašina genda - yra servisai (čia kaip pavyzdys, kuris labiausiai sulaiko nuo skyrybų mano pažįstamas nelaimingas moteris...)
Čia aš apie tuos servisus rašiau. Na- aš uždirbu tikrai neblogai, gal 2,5 karto daugiau, nei MB. Taip kad- puikiai save išlaikau, ir vaiką, ir dar lieka. Bet rašiau apie tai , ne tik per finansinę prizmę, gal labiau per pragmatiškąją - tiesiog užknisa juodai viskuo rūpintis vienai. Juolab, kad praleidžiu darbe marias laiko, o kur dar kelionė į darbą, kursai, mokymai ir kita. Todėl kartais svyra rankos- nu reikia , kad kažkas, bent dalį darbų , bent maža dalelytę padarytų , nes jau kartais atpylus ilgą darbo dieną , nespėju , o kartais ir kojas pavilkti sunku, praktišaki aju autopilotu namo vairuoju. Kartais gera pabūti silpnai., ar bent jau tokia apsimesti..
Dėl finansiškai priklausomų moterų- na taip, gal jos ir ilgiau rauda po skyrybų, bet lygiai taip pat greičiau ir ieško kito vyruko, tegu ir ne svajonų princo, nes pačios nelabai moka/nori pačios savimi pasirūpinti.
Dėl finansiškai priklausomų moterų- na taip, gal jos ir ilgiau rauda po skyrybų, bet lygiai taip pat greičiau ir ieško kito vyruko, tegu ir ne svajonų princo, nes pačios nelabai moka/nori pačios savimi pasirūpinti.
Na mano gal pirmasis draugas, su kuriuo beveik šešis metus prabuvau buvo už laaaabai lygias teises, nevairavo, mašina nesirūpino, viskuo rūpinausi aš. Aišku, man nėra malonumas varyti mašinos į servisą, tuolab, kad taip pat ir dirbu nemažai, anksčiau dar ir mokiausi... ir komandiruotės, ir namų rūpesčiai. Pavargau ir palikau jį. Daug kartų galvojau ar gerai pasielgiau. Visgi ne vieni metai. Bet pavargau būti kartu. O paskui kiek su kuo bandžiau sieti gyvenimą, mano nepriklausomybė, savos nuomonės turėjimas ar dar velniai žino kas, trukdė. Na su eks gal nebuvo taip... Bet nieko gero vistiek nesigavo

QUOTE(sluotaplius @ 2010 11 25, 16:31)
na taip dar ir i aerouosta nuvesiu ir paskui parsivesiu....na aciu agree,na zinot kad ir kartais nepasirinksi.yra tokiu kurios ir taip gyvena su savo ex ,jam verda skalbia ir pan ,bet ju net bendri vaikai nesiejia.o as negaliu taip pasielgt.visu pirma jis kaltas,bet ji dar daugiau,nes zinodama ka daro,o man tipo vos ne prisekinedama kad nezinojo del jo isipareigojimu man,toliau suka aplink rata,o sake na as niekada,pati nuo to nukentejau....veidmaine.o jis pasirinko tiesiog linksmesni,gyvenima be isipareigojimu.as jo neteisinu,tik kolkas negaliu nustoti mylejusi.negaliu jo isvaryt nes zinau kad pasigailesiu,grausiu save.vaikai tiek laiko lauke tecio,po tiek men irgi manau nesuprastu,aisku jiems kol kas per anksti kazka sakyti..veliau kai teks kazka sugalvosim ,kad dirba ar panasiai.bet kol kas,as kitaip negaliu.jei dar galiu pakentet,as pakentesiu.veliau jis issikraustys,tai tik laiko klausimas.
Jis kaltas, bet vistiek ji kaltesnė??? Va būtent taip galvojančios moterys ir duoda pagrindą su jomis nesiskaityti. Jis tave žemina, o tu jį teisini versdama klatę tai trečiai. Brangioji, atsibusk. Ji tau nieko nežadėjo, vaikų su tavim nesugyveno, bendros ateities nekūrė. Ji tavęs nė nepažįsta. Kodėl turėtum jai rūpėt? Tave išdavė tavo vyras. Ir nėra jokio skirtumo, su kuo (nebent tai būtų tavo sesuo). Jis kaltas ir niekas kitas. Kuo greičiau tai suvoksi, tuo lengviau bus tau pačiai.
QUOTE(aggree @ 2010 11 25, 22:58)
Pavargau ir palikau jį. Daug kartų galvojau ar gerai pasielgiau. Visgi ne vieni metai. Bet pavargau būti kartu.
Jeigu palikote- vadinasi- jautėt, kad taip reikia. Dėl lygių teisių- tiesiog- aš už tai, kad moteris nebūtų ir nesijaustų šeimoje žemesniu asmeniu. Bet ir nebūtų pagrindiniu varomuoju arkliuku. Nes visi žinom, kur deda nuvarytus arklius. Jei vyras nieko nepadeda- kam jis tada išvis reikalingas? Gi tik dulkes renka.

QUOTE(aggree @ 2010 11 25, 22:14)
sluotaplius, kiek laiko jus kartu? Ar turit kažkokios veiklos be šeimos? Darbas, verslas?
Man, remiantis asmenine patirtimi susidarė įspūdis, kad šeimos moterys, auginančios vaikus, nedirbančios arba gaunančios žymiai mažesnes pajamas nei vyrai, sunkiau perneša skyrybas ir/ar jaučiasi labiau pažeidžiamos. Ir pagrindas būtent finansinis nestabilumas. Gal būsiu išvadinta materialiste, bet jei nėra problemų su pinigais, tai koks skirtumas, kad mašina genda - yra servisai (čia kaip pavyzdys, kuris labiausiai sulaiko nuo skyrybų mano pažįstamas nelaimingas moteris...)
na kol kas nedirbu.bet del finansu nezinau,dar nespejau pajaust trukumo,neseniai is uzsienio,gaunu dar bedarbio pasalpa,kuri prilygsta atlyginimui.daugiau manau sunku psichyologiskai,nes turejom pakeist gyvenimo vieta,sali jau pakeitem,naqmus isirengti,uzsiimti seimos verslu.bet dabar man lyg kas su pagaliu pern galva dave.seip esu pakankamai organizuota-bent jau buvau....bet dabar net del darbo pasisikambinti bijau....aisku kuri laika man netruks pinigu.bet jie man siuo metu nera svarbiausia,uztenka ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(aggree @ 2010 11 25, 22:14)
mes kartu prabuvom 12 su virsum metu.....
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2010 11 25, 23:01)
Jis kaltas, bet vistiek ji kaltesnė??? Va būtent taip galvojančios moterys ir duoda pagrindą su jomis nesiskaityti. Jis tave žemina, o tu jį teisini versdama klatę tai trečiai. Brangioji, atsibusk. Ji tau nieko nežadėjo, vaikų su tavim nesugyveno, bendros ateities nekūrė. Ji tavęs nė nepažįsta. Kodėl turėtum jai rūpėt? Tave išdavė tavo vyras. Ir nėra jokio skirtumo, su kuo (nebent tai būtų tavo sesuo). Jis kaltas ir niekas kitas. Kuo greičiau tai suvoksi, tuo lengviau bus tau pačiai.
nezinau kodel vistiek labiau kaltinu ja,gal todel kad pati taip nedaryciau.juk esu praspyrusi ne viena kai buvau mergina,kai suzinodavau kad vedes
o cia,juk vyrai beveik visi verslena kokios ju zmonos negeros,kaip ju nesupranta,tam kad juos uzjaustu,vargselius...aisku kad jis kaltas,tik sakau is moteriskos solidarios pusews ji man yra niekse.ir mano nuomone nepasikeis.
ir isviso jei ji galvoja kad sekmingai prasisuks as irgi busiu jai rakstis subinej kaip ir ji man.atleiskit,cia mano pyktis is visos sirdies.jei pergyvensiu tai-tada gyvensiu

oi merginos,kada visa tai baigsis,o gal gerai kad jis isvaziuoja,bent bus laiko pagalvot ramia galva.gal susiprasiu kaip man toliau gyventi.anksciau jis man nemeluodavo.taip kaip apgavo taip ir toliau meluoja.nereiksmingesnius dalykus bando nuslepti.dieve,duok man jegu ir nepridaryt visokiu nesamoniu,nuo kuriu geriau nebus.negi zmogus ant tiek mane snekencia kad taip kankina,kaip budelis.tik kodel sirdis tokia nenormali-ja trypia su purvinais batais ,o ji visvien nori myleti ir buti mylima....
kodel tas gyvenimas toks negailestingas,kodel kazkas turi kentet,o kazkas eina savo keliu pasisvilpaudamas.kodel as lieju asaras,o jis ten kazkur dziaugiasi su ja susirasinedamas.kodel kunigai kai tuokia nepasako .jau galetu,kad garantija baigiasi po 12 metu....nu kodel..kodel kodel as neturiu noro gyventi,bet gyvenu.sako kartu del vaiku negyvensi,bet o jei as tada irgi nenoriu isviso gyventi.gal as ir neverta tureti nieko,nei vyro ,nei vaiku.oi ,as juos turiu,turiu kazkaip prisiversti gyventi del ju.nes daugiau nematau del ko.as tokia sugniuzdyta ...nematau as nieko teigiamo.nors ir stengiuos atrodyti diena kad viskas gerai...suprantu kada sako geriau kai tave myli,o ne tu kazka .tada ne taip sunku iskesti issiskyrima.visi bando paguosti,tie kurie zino.bet tai tik laikinai padeda.naktys tik mano.bandziau lankytis pas psichologe.tuo metu lengviau,bet po dienos as ir vel nevilty.dabar mano kasdienybe neviltis.gal kas patars ,kaip man gyventi ,kaip istverti,kaip ji isvaryt is savo sirdies ir gyvenimo.kokia as bebuciau buvusi negera,kaip jis sako,nemanau kad as sito nusipelniau.jau trys savites kaip gyvenu sitam kosmare.ir jam nera galo.teisingai sakot,nebutu sita ,butu kita.o as ,as kur dabar.kur mano vieta dabar.vieta.http://www.youtube.com/watch?v=PPsrcaTkXZg&NR=1
isprotesiu turbut

kodel tas gyvenimas toks negailestingas,kodel kazkas turi kentet,o kazkas eina savo keliu pasisvilpaudamas.kodel as lieju asaras,o jis ten kazkur dziaugiasi su ja susirasinedamas.kodel kunigai kai tuokia nepasako .jau galetu,kad garantija baigiasi po 12 metu....nu kodel..kodel kodel as neturiu noro gyventi,bet gyvenu.sako kartu del vaiku negyvensi,bet o jei as tada irgi nenoriu isviso gyventi.gal as ir neverta tureti nieko,nei vyro ,nei vaiku.oi ,as juos turiu,turiu kazkaip prisiversti gyventi del ju.nes daugiau nematau del ko.as tokia sugniuzdyta ...nematau as nieko teigiamo.nors ir stengiuos atrodyti diena kad viskas gerai...suprantu kada sako geriau kai tave myli,o ne tu kazka .tada ne taip sunku iskesti issiskyrima.visi bando paguosti,tie kurie zino.bet tai tik laikinai padeda.naktys tik mano.bandziau lankytis pas psichologe.tuo metu lengviau,bet po dienos as ir vel nevilty.dabar mano kasdienybe neviltis.gal kas patars ,kaip man gyventi ,kaip istverti,kaip ji isvaryt is savo sirdies ir gyvenimo.kokia as bebuciau buvusi negera,kaip jis sako,nemanau kad as sito nusipelniau.jau trys savites kaip gyvenu sitam kosmare.ir jam nera galo.teisingai sakot,nebutu sita ,butu kita.o as ,as kur dabar.kur mano vieta dabar.vieta.http://www.youtube.com/watch?v=PPsrcaTkXZg&NR=1

Turi būti stipri dėl vaikų, jei jis netikęs, tai bent tu būk geriausia pasaulyje mama. Nei ašaros, nei pykčiai nepadės. Lieka tik laukti, o bus viskas gerai, kaip bebūtų, nes niekas niekada nevyksta be priežasties ir viskas visada vyksta į gerą, nors tuo metu atrodo, kad griūva pasaulis.
noreciau but stipri,bet tokia nesu is prigimties.vos susilaikiau tai mergai neparasiusi.jau buvau parasiusi,tik kad ir jai tas pats bus,kai baigsis aistra.tai kad ji manes nepazysta,nezino kodel jis su manim taip pasielge,bet istryniau zinute.ji vistiek nesupras.ji tik ji labai supranta.nekenciu.o jis kaip buratino sedi nosi ibedes i kompa ir bendrinasi.kaip gerai jam ,o as....dar anksciau jis kalbejo,kai ji nesulaukusi jo skambucio pati skambino,kad jam jos gaila,kad ji turi sveikatos problemu,net liga jos pasake.o manes jam matyt ne kiek negaila...nei du vaikai,nei pragyventi metai -niekas nesvarbu.dabar dar kol kas vaikai svarbu-kol su ana neturi savu,bet veliau nemanau kad juos prisimins.ir svarbiausia,kad as turejau darba ten uzsieny,galejau bent uzsidirbti,turet kazkokiu bent jau snatykiu su aplinkiniais zmonemis-o dabar esu isteksta kaip zuvis i kranta,net tevams nieko nesakiau.nes nezinau kaip jie sureaguotu.o daugiau ka,bandau diena sypsotis.darau nereiksmingus darbus ir tiek.vaikai i mokykla,darzeli.mes kokius nors reikalus tvarkome.jau kuri laika buvau ramesne.bet ir vel siandien apeme siaubas nuo visko.nematau jokios prosvaistes.negi tai jau viskas.o toks turejo but gyvenimas,savas namas,savas verslas....del to sudryzom.o dabar...

Viskas praeina, viskas isnyksta, patikekit. Net ir pati silpniausia is tiesu turi stiprybes viska pamirsti. Is praadziu labai skauda, atrodo, kad visas pasaulis apsiverte, pazvelgus atgal atrodo tarsi buvo pasaka, bet visos pasakos turi tendencija baigtis. Ir jusu skausmas baigsis, po truputi palengva ir kai gris pacios nenoresit priimti, nes sirdis bus isdegusi ir likusi tustuma, tarsi nieko ir nebuvo ir zvelgsite i ta zmogu tarsi i seseli. Stai tada ir nebejausite skausmo, jis tiesiog pasitrauks liks tik abejingumas. Tuomet ir ateina laikas vel ryte sviesti saulei, dziaugites mazais dalykasi, vaiko sypsena ryte, siltu saules spinduliu, nes skausminga meile tik trumpa, tarsi gilus atodusis jusu sieloi.
Tada suprasite kad kazkas baigesi, vadinasi atejo laikas naujai pradziai, naujam oro gurksniui ,kuris kels dziaugsma. Juk po didelio skaumo ateina palengvejimas
Ir gyvenimas tesiasi ir jis tikrai grazus tik placiai atmerkite akis ir gerai pasidairykite.
labai linkiu visoms dziaugsmo, ramybes sirdyje
Tada suprasite kad kazkas baigesi, vadinasi atejo laikas naujai pradziai, naujam oro gurksniui ,kuris kels dziaugsma. Juk po didelio skaumo ateina palengvejimas

aciu,labai aciu uz paguoda.nezinau kiek dar reikia laiko kad atsitiesciau.ka tik buvau parukyti,o ten jis su ta internetu bendrauja.ji tokia kvaila jei tikisi kad su ja taip neatsitiks.jei gyvens taip kaip as gyvenau tikrai taip ir bus.stengiausi kad seim butu vieninga,kad butumem kartu-ostai ka gavau uz tai.

QUOTE(Terezza @ 2010 11 25, 23:01)
visiškai pritariu. nesuprantu to pykčiai anai moteriai kurios net nepažįsta...
ir ji tik ji kalta..